Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Képek, árak, és EU címkék három Redmi Note 15 5G telefonhoz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- Yettel topik
- iPhone topik
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Máris érkezik a RugKing Pro új generációja
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pacák
senior tag
Tisztelt Hölgyek/Urak!
Pár hónapja érlelődik bennem az alábbi ötlet, de mostanában volt csak időm a kivitelezésre: hogyan használhatnám linux alatt a TV -t, kijelzőnek.. A megoldás elsőre nem volt egyszerű, mert favágó vagyok a linuxhoz.
Bújtam kicsit a google -t, de nem volt érthető az angol rizsa és különben is Vodoo3-3000 tv-out -os vidkarimhoz nem találtam megoldást, csak nvidia -s karikhoz, ill. egyéb állatfajtákhoz.
De! A jó öreg Vodoo -t win98se alatt be lehet hergelni tv-out -ra, és onnantól jó esetben már nem keresi a monitort a vga kimeneten. További előnye a dolognak, hogy onnantól már minden gépindulásnál látszik a vga-bioson -alaplapi-bioson keresztül a dos -os karaktereken keresztül minden. (Anno ezt a csodát nem tapasztaltam egy @sus gf2mx mellett - ott minden szürke semmi volt a win betöltéséig a TV-n..) A lényeg: miután 98 alatt van kép a TV-n, indítsuk újra a gépet és bootoljunk be az UHU Linux CD -vel, csapjunk az F1 -re és válasszuk ki a telepítést vesa módban, (a win98se -t le is gyalulhatjuk) ha további szemkifolyás útján eljutunk a vidkari driver kiválasztásáig, akkor a vodoo driver helyett válasszuk ki a vesa drivert. Telepítés után az Mplayer segítségével nézhetjük a divx -es, Xvides akármilyen kodekes filmeket a TV -n.
(Amíg a szemünk ki nem folyik.
)
Csak ennyit akartam. Köszi.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- OLED TV topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- sziku69: Szólánc.
- Steam Deck
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159, 100% Akksi
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Bújtam kicsit a google -t, de nem volt érthető az angol rizsa és különben is Vodoo3-3000 tv-out -os vidkarimhoz nem találtam megoldást, csak nvidia -s karikhoz, ill. egyéb állatfajtákhoz.
)