Keresés

Aktív témák

• 3psilon

aktív tag

válasz mobal #4887 üzenetére

...ja, bár én csak néha használom, hobbiszinten, amúgy Windowst használok :B
    Igazából érdekel meg jó cucc, csak lusta vagyok azt használni. :D

• 3psilon

aktív tag

válasz Hasaggymeg #4883 üzenetére

Elfogulatlan és egyértelmű válasz :)
    Válaszd a Windowst, ha:
    -nagyon új hardvered van
    -szeretnél játszani
    -szereted, ha a dolgok elsőre mennek, de a rendszert karban kell tartani, és ehhez több program is kell
    -vállalod, hogy vírusok, trójaiak, spywarek juthatnak a gépedre
    -vállalod, hogy a rendszer eleinte gyors, majd lassul, fél-egy év után haldoklik

Válassz Linuxot, ha:
    -nincs semmi extra hardvered, vagy mindent támogat a Linux
    -nem akarsz agyba-főbe játszani, de pár FPS, stratégia kell (lásd happypenguin.org)
    -vállalod, hogy a rendszer ''belakása'' akár egy hét is lehet, amíg mindent beállítasz (programok telepítése, hardver-szoftver)
    -utálod a rendszeres karbantartást, a Linux nem nagyon igényel ilyet (nemigen töredezik, softver nem szemetel - szerverekhez nem értek!)
    -nem akarsz vírust stb.
    -vállalod, hogy nem a megszokott wines progikat használod, vagy vesződsz a windows emulátorral (ami nem is emulátor :) )
    -minden más elérhető ezen is: web, zene, email, multimédia stb.

Ha Linuxor választod, válassz disztribúciót. Kezdőként:
    -UHU Linux: 100% magyar, minden rajtavan, cserébe ritkán frissül és nehezebben bővíthető
    -SUSE: sokat tud, németchen kvalitát, néha kicsit lassú
    -Ubuntu: személyes kedvenc, sok program, jó közösség (wiki, IRC), egyszerű felület
    -distrowatch.com on mást is találhatsz.

Na ennyi volt az én elfogult és nem túl egyértelmű, lényegre nem törő válaszom :D

Aktív témák