- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
Nekem csak akkor indul el az Ubuntu, ha a xorg.conf üres. Ha beírom, hogy /dev/input/mice, vagy, hogy /dev/ttyS0, akkor nem indul el. Vagy az a baj, hogy nem írtam idézőjelbe? A másik, hogy nem engedélyez semmit. A setserial nem volt telepítve, telepítettem, aztán ez lett:
gyulank@gyulank-G31M-ES2C:~$ cat /dev/ttyS0
cat: /dev/ttyS0: Engedély megtagadva
gyulank@gyulank-G31M-ES2C:~$ cat /proc/tty/driver/serial
cat: /proc/tty/driver/serial: Engedély megtagadva
gyulank@gyulank-G31M-ES2C:~$ setserial -q /dev/ttyS0
/dev/ttyS0: Permission denied -
GodHeart
senior tag
Szia!
Igen erről konkrétan nem tudtam, de nem az igazi.. nem tudom azt beállítani, hogy hova mountolja fel azt a bizonyos partíciót (fix helye lenne), legalábbis nekem nem sikerült.
Amúgy ez már nem rossz megoldás, valami ilyesmi kéne, mert itt meglehet adni neki, hogy ha 1x beadom a jelszót, akkor a következő session-re felejtse el. Csak kár, hogy a mountolás helyét nem lehet neki megadni..
Ezenkívül, ha Space résszel mountolom fel, csak felhasználó szinten mountolja fel a drive-ot, és pl egy "sudo mc" résznél abszolúte nem látom a felmountolt mappát, ami számomra is meglepő volt, de ez van. Rendszerszinten kéne felmountolni, ehhez hasonló megoldással.
-
Penész Gomba
tag
Köszi. De ahogy nézem ez nem frissített semmit mert azt írja:
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Ezzel lehetséges?:
sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get upgradeIlletve még egy kérdés:
AMD-s vagyok és utólag nekem felajánl 2 drivert:
Zárt Ati/Amd FGLRX grafikus illesztőprogram illetve a
Ati/Amd szabadalmaztatott FGLRX grafikus illesztőprogram (kiadás utáni frissítések)Melyiket aktiváljam?
-
gyulank
addikt
Ezt hogy érted? A Win7, amin próbáltam, az is ezen a gépen van, úgyhogy biztos, hogy működik. De az Ubuntu nem jut el a loginig, miután ezt: Manual editing of the xorg.conf file (without leaving graphical mode) megcsináltam úgy, hogy ezt: /dev/input/mice beírtam, és elmentettem a /etc/X11/xorg.conf-ba.
-
-
Brutforsz
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged