- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Lesz Xperia 10 VII, méghozzá újratervezett külsővel
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victoryus
addikt
Van még másik kérdésem is. 2 hálókártya van most ebben a virtuális gépben, egy natolt és egy belső hálós. A belsőnek szeretnék statikus ip-t állítani, de nem bírok. Próbáltam nano és emacs szerkesztővel is. Tagolást próbáltam tab-bal, azt abszolút nem fogadta el, de úgy néz ki a szóközt se akarja. Akkor mivel írjam be az adatokat? Grafikus felületet nem akartam telepíteni, de lehet muszáj leszek.Nem értem mire írja a valótlan karakter hibát? Ha mindekettő hálókártyánál dinamikus van, ugyanígy szóközzel tagolva, azt elfogadja.
Másik kérdésem, hogy ahol én most tesztelgetem ezeket a virtuális gépeket, van proxy szerver. Telepítésnél ezt meg is adtam, csomagokat tud frissíteni, telepíteni, de pl a Lynx nem megy. Régebbi leírás alapján a config fájlba beírtam neki a proxy címét, de ugyanúgy nem megy.
Harmadik kérdésem: van az ifdown és ifup parancs. Ezek azt írják Unknown interface enp0s8. De ha megnézem az ip cíeknél, vagy listázom az eszközöket, mindenhol így hívják. Kell egyáltalán ifdown és ifup, vagy a netplan apply elég?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kuponkunyeráló
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Synology NAS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest