Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Victoryus

addikt

Van még másik kérdésem is. 2 hálókártya van most ebben a virtuális gépben, egy natolt és egy belső hálós. A belsőnek szeretnék statikus ip-t állítani, de nem bírok. Próbáltam nano és emacs szerkesztővel is. Tagolást próbáltam tab-bal, azt abszolút nem fogadta el, de úgy néz ki a szóközt se akarja. Akkor mivel írjam be az adatokat? Grafikus felületet nem akartam telepíteni, de lehet muszáj leszek.Nem értem mire írja a valótlan karakter hibát? Ha mindekettő hálókártyánál dinamikus van, ugyanígy szóközzel tagolva, azt elfogadja.

Másik kérdésem, hogy ahol én most tesztelgetem ezeket a virtuális gépeket, van proxy szerver. Telepítésnél ezt meg is adtam, csomagokat tud frissíteni, telepíteni, de pl a Lynx nem megy. Régebbi leírás alapján a config fájlba beírtam neki a proxy címét, de ugyanúgy nem megy.

Harmadik kérdésem: van az ifdown és ifup parancs. Ezek azt írják Unknown interface enp0s8. De ha megnézem az ip cíeknél, vagy listázom az eszközöket, mindenhol így hívják. Kell egyáltalán ifdown és ifup, vagy a netplan apply elég?

Új hozzászólás Aktív témák