Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pano

    addikt

    válasz God Vazzeg #28181 üzenetére

    Nos, akkor helyzetet jelentek.

    Első körben behegesztettem az újabb kernelt, ami állítólag megoldja az Intel HD 520 említett problémáit: hát nem.
    Másodikként megpróbálkoztam az Intel linuxos update progijával, amiből nem rég jött ki az újabb, ami 16.04 alatt már önmagában használható: ez feltette a legújabb drivert, jelentős teljesítmény növekedést hozva, de főleg hardveres gyorsítás terén (pl.: böngésző). Voltak jelenségek, amik megszűntek, de a főbb gondok megmaradtak, szomorúan konstatálva.

    Csak a kimenet átállítása segített, tearing a videóknál szerencsére alapból nem jelentkezett, de azért betoltam God beállításait, amit javasolt. Változást semmilyen irányban nem tapasztaltam tőle.

    Azonban ha kicsit "erősebb" hardveres gyorsításra van szükség (pl meg van nyitva sok böngésző fül + film, vagy csak egy Full HD-s film) kicsit olyan érzés, mint ha felnyögne a rendszer mert a vállára dobtak valami zsákot. Ha az ember gyorsabban arrébb mozgatja mondjuk a lejátszó ablakát, akkor 1-2x a teljes képernyő feketén bevillan.

    Tehát, ugyan használhatóbb lett, de sajnos aktívan továbbra is használhatatlan és bosszantó tud lenni.
    S a következő probléma itt azzal jön, hogy nekem a munkámhoz aktívan kell Skype-ot használni (video-konferencia hívások, sok képernyő megosztás: ha én osztom érezhetően szenved a vga driver, ha "nézem" akkor meg ugyan azok a problémák jönnek, mint a film nézésnél), s azt is érinti a dolog + a Skype is elkezdett bugzani, ugyanis nem jelennek meg valamiért a csoportos csevegések. Hiába írnak benne, látják is, hogy benne vagyok (hozzá vagyok adva) de semmi értesítést nem kapok róla, a csevegésbe bele menni nem tudok, nem jelenik meg.
    A Skype alpha meg nem tud képernyő megosztást, így az is kilőve.
    Tehát, vissza kellett állítanom fő csatasorba a Windowst, mert magán célra elhasználom így, de dolgozni vele képtelenség és nagyon idegesítő.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák