Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• brickm

őstag

Sziasztok!
    Bár már nem szorosan ide kötődő amit írok, de azért offba mindenképp megosztom veletek ezt is.
    Tegnap az asztali gépre feltettem az opensuse 42.1 -et, alapértelmezetten kde 5 plasma GUI-val, de feltettem hozzá a gnome-ot és az xfce-t is.
    Használtam majd egy munkanapnyit, kiismertem helyenként, ment minden remekül, kivéve a logout login és session váltást.
    Ha váltottam pl kde-ről gnome-ra hol sikerült neki betölteni, hol nem.

Ezt leszámítva gond nélkül megy a dolog..

Feltettem ugyan azzal a telepítő pendrive-val, a dellemre, feltettem itt is az xfce-t is, de alapértelmezett a kde 5 plasma.
    ELső indítás, venti elég hangosan pörög, gondoltam biztos megmelegedett a gép telepítés közben, majd leáll. Win10 alatt le is szokott állni tlejesen a 40-45fokos hőmérsékletek között, ha tartósan ott is marad, majd bekapcsol halkan, alig hallhatón, majd jön a hallható fokozat, az opensuse alatt maradandónak tűnt, ugyanis 1.5 óra használat mellett is mindig ennyire pörgött. Mintha nem szabályozna, vagy nem teljesen jól.
    A hideg zuhanyok sorozata ezután következett, míg az asztali gépen, -bár google segítség kellett hozzá, hogy hol kezdjek neki- 2perc alatt sikerült kapcsolódni wifi hálózathoz és használni, addig a dellemen nem sikerült. Látja ugyan a hardverek között az atheros wifi kártyát, de a network manager nem kezd vele semmit, nem is listázza. Szerencsére az asztalomnál van végpont, a kábet bedugva van net.....amikor épp van hozzá kedve. Sajna kb félóránként az eth0 is eldobja a netet, konkrétan nézve az ifconfigot beáll localhostra, és csak az 'lo' elérhető. Mintha eth0 se lenne. Restart után megint van eth0, egy ideig...
    HA bedugok egy tp link stick-et azzal megy a wifi és el sem dobja...wtf

Illetve a logout login itt sem tökéletes. ha rányomok a logout-ra, elkezd elsötétülni a kép, de nem lép ki, rá kell nyomni vagy 3-4x, mire vagy kilogoutol vagy visszalép az eddigi sessionba de ablakkezelő nélkül. Szóval nagy szívás az egész egyelőre. Ja és a kurzor itt is el-el tünedezik időnként.(az asztalin nem)
    Még keresem az igazit.

Új hozzászólás Aktív témák