Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ampulla

aktív tag

Sziasztok!

A minap eldöntöttem hogy kihasználom a 2 winchesterem a gépben és felrakok rá egy Kali linuxot és egy Windows 7 Ultimate(64)-et. Az első lemez 1 SSD, ami Ubuntu van. A windows először felment de aztán tökrevágta el elavult driver és újratettem, na itt kezdődtek a problémák mivel utána a windows nem tudod létrehozni windows-os rendszerparticiót így trükköznöm kellett, de még így se akart menni.

Így a kali-t feltettem gond nélkül, aztán megint megpróbáltam a windows-t, ami fel is ment sikeresen ez alapján. Azonban valami rossz az MBR-ben. Legacy boot mode-ban van a BIOS, Security mode kikapcsolva. Az egyik program ezzel a hibával száll el: failed to patch boot sector. Erre egy Windows-os programot ajánlottak, ami az MBR regenerator, de attól félek szétbarmolja az egész MBR-t nekem és még az Ubuntu sem fog bebootolni.

Érdekességként amikor először felment a M$ win 7 akkor a program nem írta ki ez a hibát. Lehet az a baja, hogy a Kali Linuxot raktam fel előbb?

Mind 2 lemez rendszer fő rendszerindító rekordja MBR. Elvileg az MBR 2 TB-ig tud bootolni és 4 elsődleges particiót is elfogad. Szóval Összesen 5 db van. 2 swap 2 ext4 a Linux-oknak és 1 NTFS a Windows-nak.

Új hozzászólás Aktív témák