Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
- Google Pixel topik
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Aktív témák
-
kutga
félisten
Még az előzőhöz...
Én tavaly nyár óta használom a Voda 3G-s mobilinternetét (5GB-os csomag), és van egy probléma, ami az elejétől fogva szemet szúrt, mégpedig, hogy vannak olyan weboldalak, amit a rendszer helytelenül, vagy egyáltalán nem tölt be (pl. iwiw, vagy a PH!
). Ha hazaérek képeket is tudok küldeni.Korábban windows rendszert használtam, azon az APN beállítás megoldotta a problémát, standardnet.vodafone.netről átállítottam internet.vodafone.netre. Most egy Ubuntu Linux rendszeren internet.vodafone.net APN mellett a probléma továbbra is fennál.
Ha vki találkozott a prblémával kérem segítsen!
-
kutga
félisten
válasz
sh4d0w
üzenetére
Üdv!
Sudo wvdial paranccsal sikerült beüzemelnem az internetet, azóta szépen működik, sikerült is csomó dolgot feltennem a rendszerre (mondjuk a sávszélességtől nem szakad le a fejem, de lassan megszokom hogy mostanában örülök ha max 60k-val jönnek a dolgok a vodánál, de ez már egy másik topikba tartozik).
A következő kérdésem az lenne, hogy a wvdialt innentől hogy tudom letenni mondjuk asztalra, vagy az Alkalmazásokon belül az Internet menüpontba, hogy ne kelljen mindig terminálból tárcsáznom (aminek ráadásul végig nyitva kell maradnia). Még egyszer mondom, sudoval működik a dolog, nem tudom indítóikonnál ezt így be lehet-e írni parancsként /etc/sudo wvdial.conf
Ami még nem sikerült, az a wifi radar beüzemelése (Acer Aspire One notebookról van szó, olvastam hogy azzal gondok lehetnek), mindenesetre belinkelem a leírást ami alapján csináltam, illetve hogy mi lett az eredménye:
[link]
[link]Elnézést a hosszú hozzászólásért, tényleg most kezdtem a linuxot, de talán szép lassan belejövök. A segítséget előre is köszönöm!
-
kutga
félisten
Sziasztok!
A vodafone mobil internetét szeretném beüzemelni 8.12-es Kiwi alatt. Ezt a leírűást követtem:
[link]El is jutottam a 4. pontig, a portok létre lettek hozva. Mikor azonban elindítom a wvdialt egy darabig tölt, inicializálja a modemet, majd a következő zenet fogad:
Unable to run /usr/sbin/pppd"
"Check permissions, or specify a "PPPD Path" option in wvdial.confÉs innen nem történik semmi, nem kapcsolódik.
Mi lehet a hiba? Nagyon kellene az az internet...

-
kutga
félisten
Sziasztok!
Nekem tegnap sikerült feltelepítenem az Ubuntut (Kiwi 8.12), a programokkkal, beállításokkal pepecselek éppen.
Bár meglepően sok leírás és segédlet van ehhez az operációs rendszerhez, egyet mégsem találtam meg, lehet bennem van a hiba és csak elkerülte a figyelmem.
Szóval Thunderbird levelezőklienst szeretnék alapértelmezettként feltenni a rendszerre, de sehol sem találok hozzá segítséget, hogyan lehetne.
Szóval aki már használ ilyet, esetleg be tudná nekem linkelni a program linuxos verzióját illetve azt, hogyan kell telepíteni, beállítani?
Vagy ha nem Thunderbirdöt, akkor mi az alapértelmezett levelezőprogram ubuntun, és hogyan lehet előcsalni?

A segítséget előre is köszönöm!

Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
- iPhone 16 Pro 256GB 98% (1év Garancia)
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Nvidia Quadro P4000 // Nvidia Quadro P5000 --- Budapest MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
). Ha hazaérek képeket is tudok küldeni.