Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Aktív témák
-
Lenry
félisten
válasz
n0_gAboR
üzenetére
nos... sorry megint a késői válaszért, de sajna hetente egyszer vagyok ennél a gépnél...
a Xorg.conf-ot teljesen hibátlanul, a valóságnak megfelelően töltötte ki a driver, mégsem jó. 800x600at engedélyez csak, és akkor sem működik a 3D gyorsítás, nincs Compiz, nem mennek az effektek, és a glxinfo | grep direct szerint sincs semmiféle gyorsítás bekapcsolva.. ha indítom a drivert, azt mondja, hogy nem fut, futtassam az nvidia-xconfig-ot, majd indítsam újra az X-et... megtörtént, de változás nincs... -
Lenry
félisten
válasz
n0_gAboR
üzenetére
értem, találtam is leírásokat, csak gondoltam hátha meg lehet másképp is oldani...
másik gépemen ugyanez a helyzet, de ott csak a frissítéseket nem ismeri fel jól...
az itteni monitor is régi, júniusban lép életének 135. hónapjába, Dell D2128-TCO...
viszont EDID infót ad, mert egyrészt az nVIDIA driver "Acquire EDID..." gombjára koppintva generál egy edid.bin-t, másrészt, miután beírtam a DPMS olvasást aktiváló sort, következő indításra a Xorg.conf szépen megtelt a monitor helyes frissítési és felbontási értékeivel, épp csak annyi volt a baj, hogy sem a Detonatorban, sem az Ubuntu gyári felbontás váltójában nem jelentek meg...
most...
most végre 1280x1024@75Hzet sikerült kicsikarni belőle, de CRT-n ez még épp a határ... igazából 85 (sőt 90) Hz-et szeretnék beállítani, ami meg is jelenik a Xorg.confban csak kiválasztani nem lehet seholteljesen más tipusú kérdésem: Windowson belülről telepítettem az Ubuntu 8.04-et, a Windows partíciójára... sajnos ezt a partíciót nem tudom felmountolni, pedig a következő kérdésem miatt szükség volna rá. a másik gépen is ugyanígy van telepítve, de ott tudom mountolni, és látja is... itt nem
tehát következő kérdés, amennyiben a mountolás problémáját meg tudom oldani: az egyetemen ugyanazokat a fájlokat használja a Linuxról és a Windowsból indított Thunderbird és Firefox, így mindegy melyiket indítom, ugyanazokat a maileket, könyvjlezőket egyebeket kapom meg... hogyan tudnám ezt itthon is megoldani? (vagy ez inkább vmelyik Mozilla topikba menjen?)
húúú most látom a Compizos írásod!!! mivel lehet bekapcsolni a kockát? mert nálam aktiválva van, de nem tudom milyen bill.kombóval lehet előhozni (compiz amúgy jó, mert csomó effekt működik, de pont ez nem)
Aktív témák
- Projektor topic
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Automobilista 2
- TCL LCD és LED TV-k
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Óra topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest