Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Köszi.

-
ViZion
félisten
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Nyugalom fiatalok! Vizion bácsi má' két hete írja a cikket, ~2-3 hónapja disztrókat próbálgatok. Ami eddíg lejött: Zorin nagyon baráti, akinek a 10.10 compizos dolgok bejöttek, de lusta keresgélni csak használná annak legjobb. Debian alapokon a "mindent egyben" a Linux Mint DVD változat - nálam maradt volna, de az Ubuntu archivesről nem tudott frissíteni. Ez másnál is jelentkezett, megoldást nem találtam. Remélhetőleg egyszercsak "leválik" Ubunturól, és vele egyenértékűként létezik majd tovább.
Aki nem riad vissza az RPM-től, annak Mageia, openSUSE ajánlható. Mindkettő rengeteg progival, jó támogatás, "emberbarát" kezelés. openSUSE volt régebben is nekem, sajna főleg KDE-hez vannak leírások, így mennie kellett. Ja, meg a parancsok: gksu helyett gnomesu, KDE felületnél kdesu, meg ilyesmik. Szerintem ez szimpla marhaság, de ők tudják. openSUSE illetve a SuSE csomagkezelése legendás, meg tudom erősíteni, hogy az eddig kipróbált disztrók közül ez a legjobb, természetesen a synaptic is nagyon jó, de a Yast köröket ver rá.
Jelenleg nálam Fedora fut, Gnome Shellel. Aki nem ijed meg a viszonylag puritán, de nagyon jól legózható rendszertől, annak ez kell. Atom gyors, kis méretű, friss - ennek a hátránya, h a kernel már frissült, zárt driver meg nincs még hozzá, de kárpótlásul a nyíltal is tökéletes. Sebessége kiemelkedő, minden "ott van", nem megjelenik vagy ilyesmi... Persze ez a monstre progikra nem állja. Minden van hozzá, ami kell. A Gnome Shell (ez az alapértelmezett, érdemes ezt használni) bugyutaságaira is vannak extensionok, szépen felturbózható. Sajnos Compiz nincs. Akinek nem bejövő a Gnome Shell, annak van egy halom Spin, de kevesebb dokumentációval.Cikk hamarosan, kis türelmet kérek, elég nagy fába hasítottam, nem lesz alapos, de még így is terjedelmes... korrektúra és kb. 1 oldal megírása van még hátra.

Aktív témák
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Nintendo Switch 2
- Trollok komolyan
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- OLED TV topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs