- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: a X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Netfone
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Android szakmai topik
Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
Dead Zone
üzenetére
A bubi alapesetben a desktop felhasználóknak az ufw nevezetű tűzfalat ajánlja. Ez egy cmdline-os interfésze annak a rétegnek, ami az iptables-re épül rá, és kissé emberközelibb módon teszi lehetővé a szabályok kezelését. Ha csak egy "kifelé minden, befelé semmi" szabály kell, akkor parancssorból: sudo ufw enable.
Erről bővebben ánglisul itt olvashatsz [link], illetve magyriul errefelé, bár ez utóbbi kicsit régebbi. Ehhez a parancssori készséghez készült egy gtk alapú interfész is gufw néven, ami már jobban emlékeztethet a winnyózos falak ablakaira. Be lehet állítani neki gyakorlatilag mindent, ami egy average joe-nak kellhet.
A virusírtót meg nem aszondom h felejtsd el, de FYI a desktop gépen én is most cseréltem a kormosodó XP-t le egy kubuntura, mivel gyanítom h a családnak sikerült egy olyan malware-t találni, amire nem volt felkészülve az avast sem. Ennyire meg véd az is, hogy binugzot használsz, míg malware-ek gyakorlatilag csak winnyózhoz készülnek. Persze találhatsz mutatóba valamilyen binugzosat is, ha igen szorgalmasan keresed, de valamiért nem akarnak terjedni ezek.
(#41705) RBJ én sem vettem észre h lassabb lenne. Szerintem elég jól megcsinálták a KDE4 verziókat a csomagkezelőből és a szoftverközpontból is. Ha valami lassú, akkor ott rendszerszintű probléma lehet a háttérben.
-
válasz
Dead Zone
üzenetére
A programokat a szoftverközpontban tudod telepíteni és törölni (kivéve, ha valami nagyon extrára vágysz, mert azt parancssor, vagy csomagkezelő). A szoftverközpont valahol a rendszermenüben lesz, kiadástól függően. (És a neve is változhat, de oda van írva mellé, hogy szoftverközpont).
Telepíteni, vagy törölni úgy tudsz, hogy beírod annak a nevét, amit keresel, és ha telepítve van, akkor törlés gomb lesz mellette, ha nincs telepítve, akkor telepítés
A csomagkezelő kicsit bonyolultabb, de az is grafikus, és abban is csak pár kattintás valamit felrakni, de a cuccok nagy része simán megy szoftverközpontból.
@RBJ : Igazából én nem vettem észre, hogy lassabb lenne a Muon... Meg mi legyen benne lessabb? A letöltés sebessége a nettől függ, a háttérben meg ugyanaz a dpkg/apt dolgozik, mintha terminálból telepítesz

-
Nagytalp
senior tag
Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- iKing.hu Apple iPhone 12 128GB White használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 256GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest