Aktív témák
-
kovaax
őstag
válasz
DraXoN #22301 üzenetére
Na, végeztem a műtéttel. Nem egészen azt csináltam, mint amit a linken írtak, összefoglalom tanulságképpen, meg adódott néhány kérdésem is:
sudo vi /etc/apt/sources.list
beírtam a sort:
deb http://ppa.launchpad.net/network-manager/trunk/ubuntu karmic mainsudo apt-get update
sudo apt-get install network-managerNa itt támadt az első zavar az erőben, mert nekem nem indult boot-kor a pppoe (merthogy nem hagytam neki konfiguráláskor), de ennek ellenére a /etc/ppp/pppoe_on_boot fájl úgy néz ki, ahogy a linken írják, úgyhogy inkább nem nyúltam hozzá.
Az interfaces-t elmentettem, aztán a *system.policy-hoz viszont megint nem nyúltam hozzá, mert annak idején amikor beállítottam a Network Managert, szerintem jól állítottam be.
Újraindítottam. Na, itt volt megint kis kavar, mert elkezdett dhcp-zni, de nem talált semmit a helyi hálón. Viszont a Network Manager nem hagyta módosítani a beállításokat. A digi-hez viszont már tudott kapcsolódni szépen.
Úgyhogy anno tényleg bekonfigolt mindent a bugos verzió, csak használni nem tudta már valamiért. Küzdöttem vele egy darabig, aztán az a megoldás jött be, hogy kiürítettem az interfacest:
auto lo
iface lo inet loopback
Így már sikerült módosítani a beállításokat a Network Manager. Mostmár minden szép és jó.Ha jól látom, a launchpad-on bugfixek vannak. Őket miért nem rakják be az éles forrásokba?
Köszönöm a segítséget!
Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Így használod a ChatGPT-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Disney+
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 970 4GB Zalman ZM-T7 FSP 400W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX SCAR 15 Gamer notebook - i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2107, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest