- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bluetooth-headsetekről általában
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
Aktív témák
-
Akheron
senior tag
válasz
Major Major #14137 üzenetére
Igen, próbáltam azt is, de úgy tűnt, hogy az is csak ideiglenesen oldja meg a problémát. Letiltottam a Network Managerben a hálózatot, átírtam a MAC-et a macchangerrel, majd engedélyeztem ismét a hálózatot. Ekkor csatlakozott annak rendje és módja szerint, újraindítás után viszont a Network Manager "device is unmanaged"-ként mutatta a hálózati vezérlőt.
Úgy rémlik, hogy a MAC is a régi volt, miután újraindítottam. Azt hiszem, úgy sikerült ismét kezeltté tennem a vezérlőt, hogy kitöröltem az /etc/network/interfaces fájlból a vezérlő adatait.
Persze most már mindegy; a fenti megoldás szerencsére jól működik.
De: tudtok esetleg valamilyen módot arra, hogy a felbontást a képernyő fizikai méreténél nagyobbra állítsam? Csak ideiglenesen volna szükség rá, amikor olyan párbeszédpanellel találom szembe magam, ami kilóg a netbook keskeny képernyőjéről. Úgy képzeltem ezt el, ahogyan a Windows XP-ben is működik: arra a területre görgeti az asztalt, ahol az egérmutató épp van.
(Apropó, időközben Xubuntura váltottam. Eléggé teljesítményigényesnek tűnt a Gnome ezen a kis gépen, és sok helyet foglaltak el az ablakkeretek az eredeti témákkal.)
Aktív témák
- HP EliteBook x360 1040 G8 i7-1185G7 32GB 512GB 2in1 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3552,100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest