Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
A 64 bites rendszer gyorsabb, több esetben akár sokkal, viszont valamivel több memóriát igényel. Szóval attól függ, hogy mennyi alkalmazást futtatsz egyszerre. Ha keveset, pl. csak böngésző, zeneljátszó, ilyesmi, akkor menjen a 64 bit, ha nekifekszel, akkor rövid távon talán jobban járnál a 32 bittel.
-
Nowhereman
őstag
windowsos szoftverek alternatíváinak ajánlója
szerintem lassan szólni kéne ngábor2-nek hogy szorítsa be a témaindítóba - rendszeresen visszatérő kérdés...
-
Mahesa
tag
ext3-on töredezettség ritkán és csak kis mértékben lép fel, ha nincs nagyon tele (>90%) a partíció. ext4 tudja magát/fogja tudni magát defragmentálni. Ha egy ext3 nagyon töredezetté válna valami miatt, a metés>formattálás>visszaállítás biztos működik
10 éve van dolgom Linuxal, de töredezettséggel még nemigen volt gondom.
-
-
Ezért az a legbiztonságosabb, mikor csak az Ubuntu tárolóiból telepítesz csomagokat. Már egy PPA felvétele is kockázati tényező, de azért inkább lesz problémád egy akaratlan bug miatt, mint, hogy valaki direktben kártevőt csempészne a csomagokba. Mert persze, már egy egyszerű paranccsal is komoly károkat lehet okozni, de mint ahogy bennem se, úgy bizonyára a többi emberben sincs ilyen rossz szándék. Ha valami külsős cuccot akarsz használni, akkor előtte nézz utána neki, a hozzá kapcsolódó fórumokból úgyis kiderül, ha valami nem okés vele.
-
dbius
veterán
Témát ugyanúgy tudsz szerkeszteni, mint win alatt: Rendszer - Beállítások - Megjelenés (Téma fül) - testreszabás
Igaz, hogy pl. ez is egy szürke téma, de nagyon jól néz ki - szubjektív, de nekem bejön - : [link]
És természetesen ezt is át tudod szabni igényeknek megfelelően.
-
dbius
veterán
peerguardian, ami igazából szerintem már peerblock néven fut win alatt is, legalábbis én ezt használom - moblock vagy ipblock
utorrent - wine alatt simán futtathatod, de én pl. a deluge torrent klienst használom.
tűzfal - van alapból, de nem látod, hogy megy. telepíthetsz grafikus előtétet is hozzá, gufw néven. de teszteld le az alapbeállításokat a wigwam tűzfalteszt oldalán. Szerintem az alapbeállítás is teljesen megfelelő, én nem piszkáltam soha
antivírus - van linux alá is, de én eddig nem használtam soha. ha rákeresel googlen, biztos találsz párat. -
-
ZCoyote
őstag
-
RBJ
addikt
hát mégiscsak az a cd parancs működik a stop gdm után.
el is indul a telepítő és valami TK nouveau kernel re hivatkozik , hogy fut és nem kompatibilis az nvidia driverral.
ezek szerint marad lehet az online frissités amit felajánlott?
firefox 4 re hogyan lehet felfrissiteni a 3.6.16 ot ? -
A DVD-n több csomag van, tartalmazza a teljes magyar lokalizációt, nem kell azt külön letölteni a netről. Lehet vele képből és alternatív módon is telepíteni, ez utóbbival jár, hogy a segítségével kiadásfrissítést is lehet kezdeményezni egy már telepített és e tekintetből támogatott rendszeren.
A kiadás óta keletkezett frissítéseket semelyik sem tartalmazza. Gondolom belátod, hogy ez eléggé lehetetlen dolog lenne.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged