- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
Aktív témák
-
vamzi
senior tag
beállítottad az istanbult? alapból kivan benne kapcsolva a 3d effektek felvétele. jobb klikk az ikonjára és pipálgasd be amit kell.
bocsi, azt hitem már vagy 10 perce irtam az előző
&rew: megfontolom, de azért szeretném ha ubi lenne, mert jelen pillanatban ahoz a linuxhoz konyitok kicsit, az apt meg hiányozna
inkább fejlesztem a gépet
-
vamzi
senior tag
erre valaki? -
vamzi
senior tag
-
vamzi
senior tag
istanbul mellé +1 voks, egyszerű kezelni nagyon, igaz a minősége nem épp a legjobb de ha jútúbra megy akkor oda kiválló.egyébként néztem már sokkal rosszab minőségű filmet is
escape: ajj megelőztél, most másoltam ki épp ugyan ezt a hsz-t
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #4786 üzenetére
naháth megkéne tanulnom olvasni
remélem nem látta senki -
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #4784 üzenetére
ha megvan a driver akkor elvileg mennie kell. de windowsos drivert is feltudod tenni ndiswapper-el vagy hogy is híjjákal.
vírus keresésre mit ajánlanátok ubi alatt? lehetőleg irtani is tudjon, csak mert mostanság esik le, h jó nekem eléldegélnek itt az ubin a kis mocskok, de ha átmásolom az xp-s gépre kiirni akkor már ott rakoncátlankodhatnak, mondjuk azon meg meg a naprakész nod32.de kiváncsi lennék mennyi virus van az ubimon
egyébként most kértem kölcsönbe egy windózos embertől azt a tipikus msnes vírust, h nézd meg a fotóalbumom és küld egy rart.azt mivel tudnám megnézni h mit csinál, vagy visszafejteni, vagy az már nem is ez a topic?
akkor azt kérdezném, h a wine-met megtudja fertőzni?
-
vamzi
senior tag
nemtudom, a guglidon nem látok semmi hányadékot, lehet nem adja vissza a kép.én a betütipusokkal és méretekkel játszottam, meg azokon belül a simítással.meg ahogy járom a netet és találok ujabb finomításokat a betükhöz mindet állítgatom is befele, de sajna nem tudom már miket hasznéltam eddig, azt tudom h már vagy 3 howto-t megcsináltam. a görgöre nincs válaszom, nem tudom.
-
vamzi
senior tag
szerintetek mit szolna egy pentium1 166mhz; 32md sdram; 16mb ati rage pci;noname alaplap 2500mb caviar az ubuntu server verzióhoz? ugyan is ebből a vasból a hétvégén egy szervert szeretnék képezni és jelenleg az ubuntu server verzióját szedtem le os-nek.a feladata csak a netmegosztás lenne.
-
vamzi
senior tag
válasz
Kephamos #4735 üzenetére
+1 ez engem is érdekelne
core2: alap témával is lehet csodákat művelni és az nem eszik egy bit-el se többet mint az alap rendszer.itt az én enyém
bocs az offért, de ha már irtam gondoltam ezt még hátha beleszerkezthetem
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #4718 üzenetére
akkor envy, abban meg segítenek mások.
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #4711 üzenetére
nem tudom, mivel ati karim van envy-t még sose használtam ellenben sok jót hallottam róla, és igen abban a sorrendben már jónak tűnik nekem.sztem kezd az 1.hsz alapján, ha nem jön be akkor meg az envy-vel folytasd.
Daudi Baldr: szedd le csomagban a netről az mc wikijéről lelehet.átviszed valami médián és feltelepited.
-
vamzi
senior tag
valóban.megnéztem én is és nincs, ellenben van egy autogen.sh file amit futtatnod kéne.
./autogen.sh itt levan irva hogy kell telepitőt csinálni valszeg eléggé régi az az oldal amit linkeltem és akkor még nem volt hozzá script. -
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #4707 üzenetére
szerintem vegyiteni kéne a két vagyot
mivel az elsőben szépen ,megkeresed a drivert, de nem teszed fel csak beállítod.a másodikban viszont nincs megkeresve csak egyből telepited. tehát szerintem az elsőből hagyd el az 5. lépést és utána jőjjön a második rész 1,2.
javítson ki valaki ha nem jo amit irtam. -
vamzi
senior tag
először is kicsit bővebben
(milyen vga karid van, milyen rendszeren satöbbi)
másodszor, az első hsz-ben levan irva az ati és az nvidia drájver telepitése.csináld meg az alapján.ha nem megy segítünk, csak lép picit informatívabbDaudi Baldr:bocs, azt hittem h pont az a baj az mc-vel, h karakteres azért ajánlottam a gnome commandert mert az grafikus.ha van net a gépen, akkor a fentebb leirtak alapján letöltheted, ha nem megy segítek/tünk.
-
vamzi
senior tag
válasz
Daudi Baldr #4685 üzenetére
alap nincs, fájlkezelőnek a nautilust használja, de ott van a gnome commander.mc-vel mi bajod?
-
vamzi
senior tag
Van egy saját magam által forgatott amsn-em itt értelemszerüen a .deb fájl kell neked, a nagyobbik(FULL) minden hivatalos plug-int és skint tartalmaz, a kisebbik ~4mb az csak egy egyszerűbb verziója, ami csak a szines nickeket és a live skint tartalmazza.nekem és még jónéhány embernek bevált. ha felteszed és ubuntu 7.10ed van akkor ne engedd neki frissíteni, mert vissza akarja butítani az rc1-esre.synapticban kényszerítheted a verziót, h ne akarja frissíteni.
-
vamzi
senior tag
részemről kicsit kiegészíteném és korrigálnám.Az ubuntunak elég összesen egyetlen 1 ext3-as filerendszer(más fájlrendszert is használhatsz, de ez javasolt)ugyan is képes fileba is swappolni.de a javaslatom a következő.ha az egész vinyót az ubi kapja akkor 20giga a gyökérnek( / ) 99giga a home mappádnak ami a windowsos "D meghajtó" megfelelője( /home ; itt tárolhatod a cuccaidat és jónéhány beállító filet mert formázáskor nem kell törölni a tartalmát) és hagyj 1gb-ot swap-nak.tudom a gyakorlatban a 120gigás winyó nincs 120, ha pontosan leirod a méretet akkor én is lerom a pontos méreteket
nekem a rendszernek ( / ) 5giga van adva de még nem sikerült megtöltenem még mindig másfélgiga helyem van, pedig már 2hónapos és sok szemét lehet rajta -
vamzi
senior tag
válasz
Dark Archon #4650 üzenetére
köszi szépen.így már nekem is viszi szépen a feliratokat
arra tudsz e mondani valamit, h a beállításokat miért nem jegyzi meg, godolok itt a szkinnre és a hangerőre.he kilépek belőle mindig az alap szkin-t adja be és az alap hangerőt.
-
vamzi
senior tag
válasz
#25954560 #4642 üzenetére
mire állítottad a kódolást?
palota:fájlegyesítés: hozzáadás/eltávolítás oda beirod h rar és felteszed a talált tömörítőket.
harry3:téma:nem néztem.ha tar.gz-ben van azaz tömöritett mappában akkor nem csinálsz vele semmitsem, hanem ugy hagyod ahogy leszedted a netről aztán: Rendszer/beállítások/téma és drag'n'drop módszerrel a felyílt ablakba vonszolod a letöltött becsomagolt(*.tar.gz)mappádat.rákérdez h telepited-e.igen.aztán használod.ennyi az egész, de ezt mán egy párszor leirták előttem, nem is régen.viszont ha berylt használsz, akkor emerald theme managert is.azt megnyitod a rendszer/beállítások/emerald theme manager és étt telepited.nem tudom h ott bejön-e ez a drag'n'drop módszer, próbáld ki.most próbáltam, ha emerald témát szedsz le tehát *.emerald akkor dupla klikk rá és megnyitás.már be is tette magát az emerald témái közé.ahogy nézegetem ez a két lehetőséged van.
-
vamzi
senior tag
válasz
Dark Archon #4635 üzenetére
nem tudom, én állítgattam ott a kódolást, meg nyitogattam meg neki a feliratokat külön, de amelyikben ékezetvolt sosem irta ki.az mplayer nekem mindent megevett, csak az ékezetes betük helyét egy fordított ?jellel helyettesítette.viszont a totem a feliratokat nekem korrektül viszi, semmi bajom vele.csak az igazítás funkciót hiányolom belőle.
-
vamzi
senior tag
válasz
Dark Archon #4632 üzenetére
nah az igaz, a vlc nagyon kényes a feliratokra.láttam már alatta feliratot, de ritka mint a fehérholló és akérmit csináltam vele nem vitte normálisan.
-
vamzi
senior tag
válasz
Major Major #4580 üzenetére
nemtudom, nekem nem jött be.majd ha ghostoltam a rendszerem játszadozok még vele, de nekem nem lett semmivel sem simább a betű, és csak a karaktereimet vágta haza.leszedni természetesen nem tudtam.majd egy képet tudnál feltenni, még is mennyivel lesz tőle szebb?
-
vamzi
senior tag
ugyse fogod sokáig használni, akkor meg mindek induljon ótómatice?
én legalább is 1-2 napnál sose használtam többet, bugos, kis izé.gizdázni jó vele, de hosszűtávon...
de egyébként:
Rendszer/Beállítások/Munkamenetek/Autómatikusan elinduló programok/újescape ejnye-ejnye-bejnye, igy legalább megtanultad h kell az amsn-t forgatni, hasonló képp kell a többit is csak másak a függőségek
-
vamzi
senior tag
synapticot megnyitod, keres---> oda "tk" aztán lapozol lefele a tk8.x csomagig ami telepitve lesz.megnézed a verziószámot(ami a tk mögött van jelen esetben 8.x) aztán még egy picit mész lejebb és a tk8.x-dev et feltelepited.ha megvan még fog kérni pár csomagot, de már nem ott fog megállni a ./configure
a fixamsn.sh tól pedig csak óvaintenélek, nekem semmi változást nem hozott, kivéve h a betüket hazavágta.Egyébként tegnap unatkoztam kicsit és belepasziroztam egyetlen egy csomagba az amsn összes hivatalos oldalán található plug-in-t és skin-t
innen letölthető
-
vamzi
senior tag
válasz
Neil Watts #4527 üzenetére
ezt ahogy leirod, meglehet valósítani, habár nem nagyon értem a folyamatot, de ha felteszed az ubit teljes winyóra, az nem azt jelenti h örök életre ott marad, az is letörölhető ugyan ugy mint a vista vagy bármely microsoft termék.ha nem kaptál választ pontosíts és én is pontosítok
tusi74 nekem is gyorsabb a notim, meg az egész gépezet;)
-
vamzi
senior tag
megnyitod a saját mappát, aztán kikeresed mit szeretnél betenni, ha megvan akkor drag 'n' drop a bal oldali listába és kész is. ami meg nem kell eccerüen katt rá a listában, delete és kész.a sorrend ugy van ahogy behajugáltad a cuccost, nekem nem sikerült utána állítgatnom
am meg naja, te router mögül vagy, én meg cibálhatom mindig azt a kaki kábelt
azt jóhogy behülyül
mondjuk csak az ixsz pé az asztali gépen kaksizta össze magát, nem akar netezni, mert nem ip-t kér le hanem autómatikus magánhálózati címet csinál
mind1, az xp levan...
-
vamzi
senior tag
válasz
PiciKenny #4492 üzenetére
nekem k8ne delux lapon ment.és ubin is akkor dhcp-vel kérd a netet.amúgy számomra a hálózatok egy nagyon titokzatos dolog.sose azt csinálja amit én akarok, sose akkor amikor én akarom.csak egyszer gondol 1et és megy minden, máskor nem.én ugy szoktam a netet megcsinálni, h a net bedugva a gépbe és ugy telepiten az ubit
-
-
vamzi
senior tag
és mi van ha egyszerűen leválasztod az ntfs meghajtókat?és ugy próbálsz meg dolgozni velük.csak tipp még sosenem használtam
gparted/szolgáltatások alatt ntfs-nél csak az érzékelésnél van pipa a növelés,zsugorítás bazinagy piros x, vagy is ha jol értem nem kezeli.boccs a rossz tippet.
-
vamzi
senior tag
sajnos nem emléxem h nVidia vagy Ati karid van.De nVidiára emléxem...
sudo apt-get install linux-restricted-modules-generic nvidia-glx nvidia-kernel-common ez tülti le azt az "etethetőbb formát"
ha atid van akkor a sudo apt-get mögött az fglrx van.ezeket mind az első hszben találod.remélem érthethő.de egyébként ha jol tudom synaptical is megtalálod(
)
jol emlékeztem, nVidiád van
-
vamzi
senior tag
válasz
VaniliásRönk #4347 üzenetére
lehet, nem tudom.igaz ha jol emlékszem neki egy x300asa van.ha a zárt meghajtó képes igy kinyirni az x-et akkor inkább envy
-
vamzi
senior tag
válasz
VaniliásRönk #4344 üzenetére
eddig a saját ati kártyámon kívül még egy radeon 9550et csináltam meg.ott nem csinált semmit, illetve semmi ahoz hasonlót, hanem szépen lett 3d támogatás meg minden.lehet nálad csak egyéni eset volt, vagy nálam volt egyéni eset?
-
vamzi
senior tag
jol van feltelepitve az ati driver? ird be konzolba:
glxinfo | grep direct
ha Direct Rendering = yes akkor van 3d támogatásod, ha no akkor nincs.de ha nincs akkor menj a zártmeghajtókhoz, és engedélyezd az ati-t.kiváncsiság képpen még futtas egy glxgears ot és nézd meg h a fogaskerekek jol forognak e, és másold be mekkora sebességgel forognak. -
vamzi
senior tag
ragazzo:
a 8.04 Alpha X re gondolsz?B.DanY:
a parancsokat a terminálba kell beírni(Alkalmazások,Rendszereszközök,Terminál)
a Hivatalos oldalról én személy szerint még sose telepitettem vga drivert mivel létezik az ubuntuval etethetőbb formában, azaz csomagban.az első hozzászólásban is azzal kell telepiteni.ha ugy csinálod ahod oda van leirva mennie kell, nVidia karik nem nagyon szoktak szőrözni, atik inkább.Elmagyarázom az elejét, mert az lehet picit nehezebbre sikeredett a leirásban:hasonlóan az atihoz, alapból itt is a nyílt driver van fenn, amit nv-nek hívnak. a szükséges driver az nvidia.
annyit kell csak tenned, h nyitsz egy terminált.oda beirod: sudo gedit /etc/apt/sources.list ügyelj a kis-nagy betükre.A passworld a te lejszavad lesz amivel bejelentkezel.ne ijedj meg ha nem látod h irnál be valamit, attol még irod csak nem látod.ha beirtad bökj az enterre.A szövegszerkeztőben keresd meg ezt a 2 sort:
deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ feisty universe
deb-src http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ feisty universevagy ezt a 2-t, sajnos nem emléxek már mert már rég szerkeztgettem és nekem már megvan csinálva
deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ feisty multiverse
deb-src http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ feisty multiversetermészetesen a feisty nálad nem feltétlen feisty, hanem az általad telepitett verzió neve(7.10 nél gusty)egyszerüen törlöd a #-et a sorok elejéről(a 4 sorból csak 2nél kellesz törölni, értelemszerűen ott ahol van #)aztán ha megvan akkor mentés és becsukhatod.
innettől kezdve csak sorra bekell irni az első hsz parancsait és kész.Ha elakadtál vagy hibaüzi kérdezz bátran, de a hibaüzit mindig másolj. -
vamzi
senior tag
válasz
V.Stryker #4330 üzenetére
Én is jelentkeznék, én már csak akkor bootolok xp-t ha nyomtatnom kell valamit.még csak 2 hónapja használok ubit, de nagyon megvagyok vele elégedve, eddig mindig mindenre találtam leírást és soksok segítő embert
és mióta nekem is van, egyre több haveromnak tetszik meg ez az OS és egyre többen térnek át rá
-
vamzi
senior tag
bocsi h 3.szor is én
de lejárt az idő...
valami ingyenes nincs?Tv akkor meg töröld saját kezüleg
egyébként először én is 5 gigát adtam ubinak, a maradék a win volt, most meg 4giga win nek
és a maradék az ubi,de a rendszernek magának ugyan csak 5 gigát adtam.és ami maradt azt a /home-nak csináltam illetve a swap...
-
vamzi
senior tag
válasz
V.Stryker #4308 üzenetére
Inkább a cedega segítségével, de igen.sokan cod2-znek is, igaz ugy tudom h az fut nativan is valami szkript segítségével.a wine-vel inkább programokat célszerű futtatni, nekem pölö az utorrent megy benne.cedegával meg ra2-zök, de mivel nekem nincs normális vga driverem, mert a vga karimhoz nem adtak ki mert nem mai darab, ezért nem olyan élvezetes vele mint win alól.ha cedegában kell kis segítség, privizz rám vagy msnre vegyél fel.
Tv ha már nincsen szükséged a letöltött csomagokra amik a rendszert terhelik, akkor konzolba ird be: sudo apt-get autoclean ez "Törli a régi letöltött archív fájlokat" -
vamzi
senior tag
nah akkor felhozom most picit az én gondjaimat. megszámozom, h könnyebb dolgotok legyen.
1. ha leakarok választani egy pendriveot vagy mp3lejátszót, akkor kiirja, h "Nem választható le a kötet." részletek: "Cannot remove directory" ezzel mit lehet csinálni?
2.hogy tudom back-up olni a fontosabb rendszerbeállításokat?
3.Ghostolásra melyik programot ajánlanátok?mivel szeretném már lementeni a rendszert, mert egész jol megvan már csinálgatva.
4. olvastam a fullcircleben, h a /opt mappában a próbaképpen feltelepitett progikat érdemes telepiteni, mivel nem nyulnak a rendszerbeállításokhoz a program beállításai és anélkül tudjuk tesztelni, h ráeresztenénk élesben a gépre.
5. fent a helyek fülre hogy tudok beállítani mappákat?h ne csak a saját mappa, asztal legyen.
6.partícionálásra milyen progit ajánlanátok.tudása hasonló legyen mint a partition magic nek, teháth tudjak darabokat lecsípni, illetve összefűzni.
asszem most ennyi. az OS Ubuntu 7.04
előre is köszike a válaszokat, és bocsi a sok kérdés/kérésért -
vamzi
senior tag
a topic 1. hsz-ében benne van a megoldás a vga driver telepitésére, mivel az effektekhez kell normális driver is.és nem linux 7.10ed van hanem ubuntu 7.10(gondolom én mivel ide irtál
)a meghajtódra meg majd irnak az okosok, én még nem értek hozzá
Ha a driver telepités nem megy, az első hozzászólás szerint, ird meg hol akadtál el, idézd a hibaüzit.Ha valami nem világos, kérdezz bátran.hello. -
vamzi
senior tag
nem tudom te mennyit vártál, de nekem azért elidőzik azon a ponton mikor a balfelsőben villog a kurzor.mennyi memóriád van? nekem csak 512 de sztem eléggé sokáig tartott a mentés.Jah és még lassabban állt fel a rendszer mint ha csak simán bekapcsolom
javaslatom, h várj.A felfüggesztés miért nem jó?
én mindig azt használom, jó igaz olyankor fogyaszt áramot is, illetve joval többet
ahogy elnézem az infódat, a memória mennyisége lessz a ludas
-
vamzi
senior tag
én értem a gondod. olyan mintha csak a ramba mentené a dolgokat és az kikapcsolás után elfelejtene mindent, mivel a ram erről híres.egyébként fel is van installálva az ubi vagy csak live-ról fut?Az időzónás gondod, meg csak annyi, h nem tom miért de nekem is először rossz gmt be teszi, de mi gmt+1ben vagyunk.soha az életben nem láttam még virtal boxot és semmi hasonlót, de szerintem be lehet állítani, h kilépés után mentse a változásokat.
jah és szerintem mivel ez nem ubuntu hiba, inkább a virtual boxos vagy windowsos topicban keresgélj, ott lehet nagyobb sikered lenne és hamarabb sikerülne megoldanide ez csak egy jótanács, viszont ha ubis kérdésed van akkor szivesen visszavárunk
-
vamzi
senior tag
nem szeretnék hülyeséget mondani, de nem a TLS-el van a gond?vagy mi a szösszel.Nekem ugyan ilyen betüim voltak amsn-be mikor hazavágtam.Nem találtam rá megoldást és mivel zavart ujra tettem az ubit
egyébként ha hülyeséget irtam, lécci ne kövezzetek meg, mert én is csak olvastam valahol.
-
vamzi
senior tag
de!, a driverek meg a programok hiánya
szvsz teljesen felesleges a 64bit.
Miért jó mindez nekem? Vagy a programozónak?
A GP regiszterek szélességének megduplázása egyrészt a megcímezhető memóriatartomány növelése miatt fontos. 32 biten maximálisan 4 GB a megcímezhető memória mérete. Biztosan találkoztak már páran azzal a jelenséggel, amikor egy 4 GB memóriával telipakolt gépen az operációs rendszer csak 3,5–3,8 GB-ot látott. Ez annak tulajdonítható, hogy a címzésben részt vesz a videokártyán található memória mennyisége is, ezért azt a 4 GB-ból (232) le kell csippenteni. Egy 64 bites processzoron, ha 64 bites operációs rendszert használunk, többé ez nem fordulhat elő. Az igaz, hogy egyelőre nincs túl sok 1–2 GB-nál több memóriával szerelt PC/notebook, de valamikor valaki azt mondta, hogy 640 kB memória elég lesz mindenre, tehát ne higyjük azt, hogy ez így marad az idők végezetéig. Ennek a tulajdonságnak jelenleg inkább a szerverek világában van jelentősége (pl. óriási adatbázisok, szimuláció, modellezés stb. esetén). A széles memóriacímeknek van egy hátránya is, hiszen ha dupla széles számokkal dolgozunk, akkor azok több tárterületet foglalnak el a memóriában, a gyorsítótárakban, tehát ha véletlenül egy ilyen tárolókomponens válik szűk keresztmetszetté a rendszerben, akkor ez csökkentheti a teljesítményt, feleslegesen.
A regiszterszélesség-duplázás másik fontos mellékhatása, hogy 64 bites egész számokkal dolgozhatunk. Ha egy átlagos asztali PC-t veszünk alapul, ennek gyakorlatilag nincs semmilyen hatása ránk nézve, hiszen az átlagos, mindennapi használatban lévő programok bőven megelégednek a 32 bites egész számokkal is. Viszont vannak területek, ahol jól jöhet ez a tulajdonság: titkosító algoritmusok, esetlegesen 64 bites színmélységgel dolgozó, képalkotásra készített alkalmazások, CAD/CAM tervezőprogramok esetében vagy különböző tudományos számításokat végző kutatási projektekben, és még lehetne őket sorolni – ezek is inkább a szerverek, munkaállomások világában elterjedtek, mintsem az otthon, Quake 3-ra használt masinákon."
akit érdekel a teljes cikk és még nem olvasta, egyrészt álljon a sarokba, h nem figyeli a ph! cikkjeit, másrészt itt megteheti.
nekem miért nem akar soha működni a dőlt betű?
sok a szöveg, vagy csak engem nem csíp?
-
vamzi
senior tag
és ha csinálsz egy image-t mielőtt frissítesz? de szvsz ugyan ugy mennie kéne, igaz én nem servert frissítettem hanem csak egy notit
egyébként nekem is már csak a megfelelő háttértárat meg a hálókarikat kell beszereznem és már nyomatom is a serverre az ubuntu server változatát.
-
vamzi
senior tag
én azért a 7.10et kipróbáltam, és a beállításaim nem mentek el.minden ugyan olyan jó volt, leszámítva, h nekem maga a rendszer nem jött be
uh visszatértem régi kedvencemhez a feisty-hez
még azért fejlesztgetik, ma is a kernel image-t meg header fájlokat frissítette.
A cd katalóguskérdést meg nem fikázni, mert így legalább eszembe jutott h nekem is milyen jó lenne -
vamzi
senior tag
Szerintem 3d kocka a neve, de csak tipp
egyébként más *buntu felmegy?(kbuntu,kiwi, satöbbi az ubuntu.hu oldalon mindet megtalálhatod)de most egyébként csak próbaképpen nem tudnád kicserélni a vga-t? és ugy megnézni?
jah és ilyen helyzetekben én ezt szoktam mondani: "megy még kutyára teherautó" -
vamzi
senior tag
tul komoly a vga-d, ha gondolod segitek rajtad és elcserélem veled az rx600xt-met
de csak ha ráfizetsz
azzal megy pöpecül, ha meg a moncsi a bűnös azt is cserélek ha kell
G4bi89
dugd össze, bootolj live cd-ről és ha megy akkor megyszvsz menni fog.
mindenki
nem tudom már melyik topicban olvastam, de szerintem itt.volt egy kérdés, h az ubi autómatikusan jelentkezzen be, és ezt hogy is lehet megvalósítani.nos a válasz:
[I]"Automatikus bejelentkezés beállításaHa nem kell attól tartania, hogy a számítógépét illetéktelen személyek is használhatják, és ezért feleslegesen kér jelszót a számítógépe minden bekapcsoláskor, akkor ezt a védelmi mechanizmust egyszerűen kikapcsolhatja. Indítsa el a Rendszer -> Adminisztráció -> Bejelentkezőablak beállítóprogramot. Kattintson a "Biztonság" fülre, majd az "Automatikus bejelentkezés engedélyezése" opció melletti kis négyzetre. Ezután a legördülő menüből ki tudja választani, melyik felhasználót léptesse be a rendszer automatikusan. Kezelje ezt az opciót körültekintéssel, hiszen biztonsági kockázatot jelenthet!"[/I] ha meg nem itt volt, akkor is sztem hasznos, mert van aki nem tudja
-
vamzi
senior tag
válasz
Major Major #4131 üzenetére
mivel foggalmam sincs, mi az ezért erre nem nagyon tudok válaszolni
de ha kifejted vagy elmagyarázod akkor megmondom.
-
vamzi
senior tag
hmm...
elinditom az ubuntu-t.megnyitok egy mappát.alul a tálcán már kise jelzi, h van egy mappa megnyitva.fogom leteszem tálcára.ám a mappa ugyan csak nem jelenik meg a tálcán és az aét+tab gombokkal tudom csak előhívni újra.mindjárt csinálok képet, h világos legyen.képernyőkép
sok mappa megvan nyitva, de egy sem látszik a tálcámon.remélem igy már érthető -
vamzi
senior tag
Most nézem h nem is irtam le a tüneteket
nem jelenik meg semmi a tálcán.futnak a dolgok mert alt+tab al lehet váltogatni köztük.bármit nyitok meg vagy taszem le tálcára nem mutatja, semmi utalástsem tesz rá h megvannak nyitva csak mikor alt tabot nyomok látom mi minden van megnyitvaazért eléggé idegesítő egy dolog.
-
vamzi
senior tag
nah gyerekek!felpakoltam a gépre a deluge nevü torrent klienst a hivatalos oldalról.ha jol emlékszem 4 függősége volt, mindet leszedte és telepitette.elindítottam,beállítottam és észrevettem a hibát.gondoltam az előzőleg bazinagy doc file az oo.o-ben megnyitva okozta a hibát, mert a gép szinte megpurcant mikor megnyitottam.igaz mielőtt ujraindítottam az xet még belett dugva egy vírusos mp3lejátszó(wines vírus volt rajta ugy megoldva, h volt exe amit egy autorun fájl indított windóz alatt)de a wines vírisnak nem nagyon kéne fognia a linuxot
nem lehet h a deluge a ludas a függőségeivel?a föggőségeit h tudom leszedni?ha simán leszedem azokat nem szedi le.
-
vamzi
senior tag
válasz
piadex2 #4026 üzenetére
a swappot ugy méretezd, h a rendszer memóriád(ram) kétszerese legyen, teháth ha neked 256mb ramod van akkor 512megás swapot csinálj.De általában 1giga szokott lenni a swap.nekem is annyi
spirit007:
ebben igazad vanberilt már én is használtam nem egyszer, de tényleg tovább tart a telepitése mint a használata, mert én is pölö ha filmet akarok nézni akkor kikell kapcsolnom, mert különben nincs képe a filmnek
egyefene meggyőztél
-
vamzi
senior tag
vga megjavitva, minden teljesen oké.ujra nekikellett esni csak a telepitésének és kész is.nem baj, azért köszi h megoszthattam veletek
és ha már írok, akkor szerintetek 7.04re beryl vagy compiz?ha compiz valami szuper leírást tudtok adni?berylt anno tettem már fel, de ha az futott akkor nem volt képe a videónak lejátszás közben épp ugy mint mikor nincs 3dtámogatás.
a Tremulous játékot ki ismeri az ubihoz?
-
vamzi
senior tag
kicsit keresgéltem és a Firestarter-t találtam.igaz mikor ránéztem a hivatalos oldalon kiderült, h ez egy tűzfal, ugyan akkor követni tudjuk, h melyik program mely portot/portokat használja.egyébként más msn címmel is ugyan ez a helyzet? ha még nem próbáltad akkor nézd meg, ha igen, akkor még mindig passz.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest