- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
A saját plugineket és skineket nem azokba kell másolni, hanem a ~/.amsn/plugins és ~/.amsn/skins könyvtárakba, akkor megy sima felhasználói jogosultságokkal is.
(#37098) aag: Mivel nem írtad le a részleteket, a hibaüzenetet, lehet bármilyen hiba is. Előfordult már olyan, hogy internetkapcsolat nélkül akart valaki telepíteni és nem ment neki.
-
Én X restarttal nem találkoztam még Unity alatt, a kiadás fejlesztési stádiumában, illetve nyílt meghajtóval másfajta problémák léptek fel. Szinte biztos, hogy függ a használt grafikus meghajtótól is a jelenség, javaslom, hogy azt frissítsed.
A Synaptic csomagkezelőt ha ki is veszik az alaptelepítésből, akkor is elérhető marad, ott lesz a tárolóban. Sajnos ragaszkodnak a CD mérethez, aztán szanálni kell hozzá, bár ez a lépés nekem sem tetszene annyira. -
válasz
pocokxx #37011 üzenetére
A lemezkezelő az a gnome-disk-utility és nem képes arra amire Te gondolsz. A GParted már egy grafikus particionáló alkalmazás, a segítségével átméretezheted később az ext4-es partícióidat adatvesztés nélkül is. Vagyis ha van mellettük üres hely, akkor azt hozzájuk adhatod.
-
válasz
ZCoyote #36996 üzenetére
A zárttal jobban jársz szerintem most. Nálam legalábbis az gyorsabb és stabilabb is, és pl. a xorg-edgers tárolóból telepítettel meg rendszeresen elszáll a Unity. Persze ne a tárolóban levő fglrx-et telepítsed, hanem a AMD honlapjáról töltsd le a legfrissebb Catalystot. A Compizban érdemes kikapcsolni a VBlank jelre szinkronizálást, illetve a CCC-ben pedig bekapcsolni a szakadozottságmentesítést.
-
válasz
Nemesys #36994 üzenetére
Ha már ennyire kezdő vagy, akkor leírom magyarul, érthetően.
Indíts egy Live Ubuntut, majd add ki a következő parancsokat terminálban.
sudo su
mount /dev/sdXN /mnt
mount -B /dev /mnt/dev
mount -B /proc /mnt/proc
mount -B /sys /mnt/sys
chroot /mnt
grub-install /dev/sdX
update-grub
exit
reboot
Ahol is az sdXN az a partíció ahova feltelepítetted az Ubuntut, GPartedben lecsekkolhatod ha más nem, az ext4 fájlrendszerű lesz az. Az sdX pedig nem partíció, hanem az MBR lesz, így nem kell hozzá számot írni. -
válasz
tajati #36977 üzenetére
Na, végre megvan, hogy mi a hiba. Mikor Nautilusból kihúzod, akkor nem másolni akarja, hanem áthelyezni. A hiba nem arról szól, hogy írni nem tud a saját könyvtáradba, hanem arról, hogy megfelelő jogosultság híján törölni nem tudja az eredetit.
A megoldás nagyon egyszerű. Kattints a fájlra bal egérgombbal, nyomd meg a Ctrl+C billentyűkombinációt, aztán kattints ugyanígy az asztalra, ott pedig nyomd meg a Ctrl+V-t. -
válasz
tajati #36975 üzenetére
Most akkor itt némi ellentmondást vélek felfedezni. Azt mondtad, hogy neked nincsenek lenyitható részletek, de most meg azt is állítod, hogy a felugró hibaüzis ablak ugyanígy néz ki, egyetlen különbség csak, hogy angol nyelvű a szöveg.
Amíg nem tudjuk, hogy pontosan mi a hiba, addig nem tudjuk elhárítani azt. A részletekben talán részletezve lenne a dolog, amit eddig leírtál az nem mond semmit. -
válasz
CPT.Pirk #36962 üzenetére
Teljesen normális, mert a többi már amúgy is ott volt. Lásd nálam:
kendek@Kendek:~$ df -h
Fájlrendszer Méret Fogl Szab. Fo.% Csatl. pont
/dev/sda1 15G 5,2G 9,7G 35% /
none 1,8G 652K 1,8G 1% /dev
none 1,9G 2,8M 1,9G 1% /dev/shm
none 1,9G 380K 1,9G 1% /var/run
none 1,9G 0 1,9G 0% /var/lock
/dev/sda2 44G 9,7G 35G 22% /home
/dev/sdb2 898G 766G 132G 86% /home/AAA -
válasz
#24889344 #36955 üzenetére
Én a VLC-t használom, számomra tökéletesen megfelel. Mondjuk egy kis (nagy) memóriaszivárgás előfordul/előfordult ezen verzióval ami a tárolóban található, de nálam inkább csak nyílt grafikus meghajtó használatával lépett fel. De talán már javíthatták mert nem találkoztam vele egy ideje.
-
válasz
#24889344 #36953 üzenetére
Nézet -> Felület -> Winamp Classic Interface
Beállítások -> Felhasználói felület
Amúgy ajánlom a Bővítmények -> Effektusok alatt a Dynamic Range Compressor és Sample RateConvertereket bepipálni, mert nélkülük eléggé recsegős a hang néhol. Egy ideig próbálgattam mindenféle más lejátszót emiatt, talán a 2.2-es verziótól, mert ott kezdte el ezt. -
válasz
tajati #36941 üzenetére
Akkor ha kiírja a problémát, akkor csekkold le, hogy vannak-e részletek és azt a szöveget is másold be ide. Én mondjuk az eddigi hibaüzenetedet produkálni tudtam azzal, hogy az írási jogomat letiltottam a szóban forgó könyvtárba. Nagyon más problémát nem tudok elképzelni, a .desktop fájlokat tuti, hogy olvashatod. De egyébként nekem megy ez a másolgatós dolog.
-
válasz
róland #36930 üzenetére
Fogalmam sincs, de gondolom kernel és/vagy firmware probléma lesz a dolog mögött. A múltkori Atherosos vezeték nélküli hálózati problémám is csak most jött helyre teljesen miután már a 3.0-1-es kernelt használom, illetve a frissített Nattyt. Illetve nem is akarom elszólni, de pár napja már magától is csatlakozik a nyitott hálózatra, nem kell hozzá külön bedugnom USB-s adaptert.
-
válasz
tajati #36923 üzenetére
Na most már csak azt kellene tudni, hogy mi a hiba. Mondjuk lenyithattad volna a részletet. De, add ki a következő parancsokat és szerintem jó lesz utána.
sudo chown -R balint:balint /home/balint
sudo chmod 755 /home/balint/Asztal(#36924) audi100td: De, lehet. Alt+F2 -> gconf-editor
apps -> nautilus -> desktop -> computer_icon_visible, pipáld be. -
válasz
#24889344 #36907 üzenetére
A Telepítve alatt találod a Még X találat megjelenítésére kattintva, vagy ha beírod a keresőbe, hogy terminál. Esetleg Alt+F2 -> gnome-terminal. A bal felső sarokban levő X-re kattintva tudsz kilépni belőle, vagy ha beírod, hogy exit, esetleg megnyomod az Alt+F4-et mikor aktív.
-
válasz
tajati #36904 üzenetére
Már linkelve lett. A második pontnál értelemszerűen kiválasztod az USB sticket majd a Show me how gombra kattintasz. Letöltöd a Universal USB installert, majd azzal megoldhatod a dolgot.
-
válasz
tajati #36900 üzenetére
Nagyon egyszerű, kifejezetten egyértelmű a telepítő. Kezdőként talán egyedül a particionálás lehet nehézkes ha azt kézileg akarod elintézni. Amit feltétlen tudni kell, hogy a / alá kell egy partíciót csatoltatni (olyan 10-15 GB bőven elég), azon kívül pedig nem árthat egy cserehely (swap, 1-2 GB, hibernáláshoz minimum akkora kell mint a központi memória mérete) és a /home alá érdemes a maradék helyet felcsatoltatni. Rendre az utóbbin tárolják a felhasználók az adataikat, így a filmeket meg a többit is, ezért célszerű nagy területet hagyni oda.
Mondjuk a GMA 3150-es GPU-val nem lesz annyira kibékülve a rendszer az biztos.
-
-
Azt a legjobb lenne ppa-purge-val leszedni, akkor lenne tuti. Persze ahhoz előbb telepíteni kellene azt és fel kellene venni újra a kérdéses tárolót.
sudo apt-get install ppa-purge
sudo add-apt-repository ppa:am-monkeyd/nautilus-elementary-ppa
sudo ppa-purge ppa:am-monkeyd/nautilus-elementary-ppa -
Én speciel nem tudom, hogy milyen ikon- és mappaméret állítgatós csúszkáról van szó ami minden ablak jobb alsó sarkában megjelenik. Esetleg egy képet tudnál mutatni róla? A listás háromgombos dolgot sem értem igazán, de talán arra gondolsz, hogy nincs az ablakokban a menü, hanem a fenti panelon jelenik meg. Ez mondjuk egyáltalán nem újdonság, ez a normális viselkedés a Nattynál, pontosabban a Unityt használva.
-
A CompizConfig beállításkezelőben az Ubuntu Unity Plugin alatt valóban lehet jó pár dolgon állogatni, de speciel azt nem lehet belőni amit szeretnél.
(#36866) audi100td: Jó az a tároló, de csak Maverickhez és Nattyhoz vannak benne csomagok, VLC-ből speciel az 1.1.10-es verzát tartalmazza jelenleg. Illetve ahogy nézem Maverickre nem fordult le és hatodika óta nem is javította a hibát, így ahhoz valószínűleg még egy régebbi érhető el benne (ha jól látom az 1.1.7-es fordult le hibátlanul legutóbb).
Közben kerestem neked egy olyan PPA-t, amiben ugyanúgy megtalálható Maverickhez a friss VLC, de hibátlanul lefordítva. Ezt vedd fel és máris frissíthetsz rá.
-
válasz
Sweet Lou 6 #36847 üzenetére
Eltávolításhoz próbáld meg kiadni a következő parancsot:
sudo apt-get autoremove --purge nvidia-96-*(#36848) audi100td: A második sedes parancs tökéletesen visszaállította az eredeti állapotot, szóval nem léphetett fel semmilyen kavarodás, főleg nem a /etc/apt/sources.d könyvtárban levő fájloknál.
-
válasz
audi100td #36838 üzenetére
sudo sed -i "s+lucid+maveric+g" /etc/apt/sources.list
sudo apt-get update
sudo apt-get install light-themes
sudo sed -i "s+maveric+lucid+g" /etc/apt/sources.list
sudo apt-get updateKijelentkezel meg be és kész. Csak mielőtt igent nyomsz a frissítésre, azért csekkold le, hogy milyen csomagokat frissítene még. Ha nem vagy biztos benne, akkor inkább ne csináld.
-
válasz
audi100td #36835 üzenetére
Éppenséggel bizonyosan lehet. Csak fel kell venned a Maverick tárolóját, majd frissítened kell a csomagtároló információkat és csakis a light-themes csomagot azokkal a további csomagokkal egyetemben amiket még megkíván hozzá. Aztán törlöd a felvett tárolót és újra frissíted a csomagtároló infókat és ki meg bejelentkezel. Persze ha gyanúsan sok csomagot akarna frissíteni még mellette akkor meggondolandó a dolog.
-
válasz
huntermati #36820 üzenetére
Én ugyan sajnos nem használtam még olyan márkájú eszközt Ubuntu alatt, de ez a kép szerintem mindent elárul.
-
válasz
huntermati #36802 üzenetére
Attól is függ, hogy milyen videóvezérlő egységről van szó. Például AMD HD-s GPU-nál megoldható a zárt meghajtóval a dolog terminálból.
-
A klasszikus Ubuntu felületet választva máris nem kell a Unityt használnod. Hovatovább egyetlen kattintással kiiktatható a plugint amúgy is, azután pedig mondjuk egy AWN segítségével helyettesíted részben a funkcióit.
Amúgy a Te véleményeddel ellentétben jó eséllyel nem fog a süllyesztőbe kerülni a Unity, hanem éppen ellenkezőleg, a következő kiadástól már 3D-s gyorsítás nélkül is azt lehet (kell) alapértelmezetten használni. Fejlődni még fejlődni fog ez kétségtelen, de el nem tűnik az egész koncepció ez biztos. -
Szerintem a nyílt meghajtóval van a probléma, a megoldás viszonylag egyszerű. Mikor megjelenik alul a kis billentyűzet, ott nyomj egy Enter billentyűt és előjön a nyelvválasztás. Ott válassz egyet, majd nyomd meg az F6-ot és ikszeld ki a nomodesetet. Aztán folytathatod tovább a telepítést. Persze valószínűleg telepítés után is ugyanez lesz mikor indítod a rendszert, de arra majd akkor visszatérünk.
-
Eleve ott a gond, hogy a GNOME 2 benne van a rendszer alaptelepítésében, ugyanúgy és ugyanolyan formában mint előtte. Nem kell azt sehová sem rakosgatni, főleg nem vissza. Egyszerűen a klasszikus Ubuntu felületet kell választani ha a GNOME panelokat akarod a Unity helyett (ami maximum csak azt helyettesíti és nem az egész GNOME-ot).
-
válasz
No-kia #36689 üzenetére
A CompizConfig beállításkezelőben az OpenGL-nél a VBlank jelre szinkronizálás pipáját vedd ki. Egyébként pedig a szakadozottságmentesítést kapcsold be ha eddig nem tetted volna, az is frankó. Amúgy meg nem tudom, hogy melyik verziót tetted fel, de érdemes az AMD oldaláról letöltöttet használni, mert a tárolóba csak egy viszonylag korai béta verza került be.
-
Ha előre volt particionálva a lemez, nincs rajta már szabad hely és maximum csak formázva van a Windows 7 telepítővel, akkor nem hozza létre azt a 100 MB-os partíciót. Amennyiben törölsz egy partíciót és újat hozol létre vele, na akkor már nem azt csinálja amit szeretnél, hanem benyomja azt a száz megásat is.
-
-
válasz
Bobrooney #36636 üzenetére
Szerintem az égvilágon semmi. Esetleg ha a more… nevű könyvtár mellett a vizsga.doc egy futtatható fájl, akkor annak a kimenete - de nem a hibaüzenetek - beleíródik az egy könyvtár szinttel feljebb levő vizsga.szint.pdf nevű fájlba, amely egyébként nem lesz szabályos pdf, csak sima szöveges fájl.
-
Hát, az Ubuntunál egészen biztosan nincsen emészthetőbb ubi. Mondjuk feltételezve, hogy az ubi az Ubuntu becézve, akkor a Fedora meg még csak megközelítőleg sem olyan emészthető ubi, kb. olyan messze van tőle mint mondjuk a Windows.
De ez már majdnem olyan jó mint múltkor a Windowsból portable Ubuntu készítés. -
A Fedora a GNOME Shellt szállítja, az Ubuntuban meg Unity van. Az Ubuntu következő kiadásában már GNOME hármas csomagok lesznek és ugyanúgy marad a Unity felhasználói felületnek. A kérdésedet én mondjuk nem értem, mert az Ubuntuban levő oldalsávot a Compiz varázsolja oda, Fedorában pedig a Mutter.
-
válasz
audi100td #36510 üzenetére
Nem érdemes túl sokat természetesen, mert csak potenciálisan veszélyeztetik a rendszert. Nálam ezek vannak felvéve:
deb http://ppa.launchpad.net/nemh/rendszerment/ubuntu natty main
deb http://deb.opera.com/opera/ stable non-free
deb http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian natty contrib
deb http://ppa.launchpad.net/ubuntu-wine/ppa/ubuntu natty mainA többség azért kell, mert az Ubuntu alaptárolóiban nem találhatóak meg a kérdéses csomagok. Egyedül a Wine frissítése miatt vettem fel még annak a PPA-ját, az µTorrent futtatásához jól jön.
-
válasz
zoli62 #36502 üzenetére
Elég lassan fejlesztik azt, túl új neki a kernel. Érdemesebb az ingyenes VirtualBoxot használni vagy régebbi Ubuntu kiadást.
(#36505) zoli62: Ezt a kérdésedet nem értem, de ha telepítve van már az Opera, akkor elvileg fel van véve a stabil verziók tárolója. Nyomatni kell tehát egy csomaginformáció adatbázis frissítést és utána kell lecsekkolni, hogy mi a helyzet. Nekem elérhető a tárolóból a legújabb, 11.11.2109-es verzió is.
-
válasz
sh4d0w #36477 üzenetére
Natty alatt például ott van a jobb felső kikapcs gomb menüjében Rendszerbeállítások néven. Lucidban is az alaptelepítés része, hiszen az ubuntu-desktop csomag függősége. Egyébként jobb egérgomb a panelon a menüre -> Edit menus, és a System alatt csak be kell pipálni a Control Centert. Mióta Ubuntuzok ezt ismerem és használom.
-
válasz
EmberXY #36423 üzenetére
A bejelentkezési képernyőnél mikor rákattintasz a nevedre, alul kilehet választani a munkamenetet, az legyen a Klasszikus Ubuntu. Ha AMD vagy NVIDIA márkájú GPU-d van és lehet hozzá telepíteni zárt eszközmeghajtót, akkor javaslom, hogy a gyártó honlapjáról beszerezhető legfrissebbet telepítsed. Mindkét esetben jobb a helyzet a tárolóban találhatónál. AMD-nél a VBlank jelre szinkronizálást is érdemes kikapcsolni a Compizban, mert teljesítményjavulást lehet tapasztalni.
-
válasz
EmberXY #36421 üzenetére
Próbáld a klasszikus felületet indítani, talán csak a 3D gyorsítással vannak a gondok amit nem észlel helyesen. Ha az elindul, akkor a zárt meghajtót próbáld aktiválni. Ha NV GPU-d van, akkor a gyártó honlapjáról letölthető legfrissebb meghajtót kell telepíteni, mert a tárolóban levő - hacsak nem frissítették azóta - nem kompatibilis az új Compizzal.
-
-
válasz
EmberXY #36413 üzenetére
- Nem tudom, nem nagyon szoktam a Szoftverközpontból telepíteni. Lassú is és azt sem látom, hogy mi(ke)t telepítek. De gyanús, hogy azért nem aktív, mert már telepítve van az újabb verzió, ami nincs a tárolóban. Így még újratelepíteni sem tudja, mert nem elérhető a forráscsomag.
- Ha terminálból indítod, akkor kiírja, hogy mi a nyűgje. A Szoftverközpontból ne telepítsed, mert azzal a nagyon régi verzióval tuti nem fog működni ugyanúgy. A letöltött futtatható fájloknak előbb jogot kell adni (chmod +x fájlneve), utánna lehet őket futtatni (./fájlneve).
- Nem biztos, hogy tudod frissíteni, függőségi problémák felléphetnek az új verzió telepítésénél. Persze érdemes rápróbálni, ez és ez kell neked alapból, ha pedig hiányolnak valamit, akkor azok is. Természetesen a formázást amit az alkalmazással ellehet végezni, azt mindenképpen érdemes megejteni. -
-
válasz
JetiRulez #36403 üzenetére
Ha elindítasz egy telepítést, akkor csak az elején fog maximum jelszót kérni, nem kell ott lesni, hogy vajon mikor kell beütni neki újra. A jelszókérést ettől függetlenül természetesen kilehet kapcsolni, de egyáltalán nem ajánlott.
Fogalmam sincs, hogy miféle "registry" módosításról beszélsz, ilyesmi eszközzel még nem találkoztam Ubuntuban. Tehát elvileg biztosan van egyszerűbb megoldás is a nemlétező bonyolultnál. -
válasz
Sweet Lou 6 #36308 üzenetére
Attól függ, nálam éppenséggel mindegyik gépemen szépen megy. Ha neked a kiadás után nem volt jó, akkor nagyon még nem érdemes erőltetni, mert nem nagyon jött hozzá frissítés.
Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1 humoros
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Trek
- LEGO klub
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest