- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sas madár #30378 üzenetére
Hát most nem akarok egetrengető hülyeséget mondani, mert sosem próbáltam.
De pl. lemezkezelőben 1 pendrive-ra nem lehet 2 partíciót létrehozni?
Mellesleg, ha a hivatalos telepítőt töltötted le ubuntu oldalról, az a telepítő lemez, csak ugye el lehet róla indítani live-ként a rendszert, pl azért is, hogy minden eszközt felismer-e gond nélkül.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Most néztem, a compiz-hoz is van egy PPA ubi tweak-ben. Addoltam, és valami 7 csomagot frissített is, kíváncsi leszek pár apróságra, hogy jelentkezni fog-e.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Sas madár #30331 üzenetére
Hát, sztem ezt magával a live rendszerrel nem tudod megoldani, mert annak épp az a lényege, hogy nem piszkálja meg a vinyót, hanem memóriába dolgozik.
Tehát, ha valami "komolyabbat" szeretnél, akkor biza fel kell telepíteni. Tehát módosításokat nem fog a vinyóra menteni, semmiféleképp. Esetleg ha letöltesz, vagy ilyesmi, azt letudod vinyóra menteni, feltéve ha látja a vinyó(i)d, partíció(i)d.
Szerintem.
Kicsit hosszabban:
"Linux kernelt használó rendszereknél régóta ismert fogalom a Live CD. Ez tulajdonképp egy olyan operációs rendszert - Linuxot - takar, amely egy CD-n helyezkedik el, a számítógép indulásakor nem a vincseszterről bootol, hanem a CD-ről, így az azon található operációs rendszer indul el. Ha jobban belegondolunk, ez nem is akkora csoda, hiszen valami hasonló történik egy operációs rendszer telepítésénél, legfeljebb korlátozott lehetőségekkel, mind Windows, mind Linux esetében.
Bootolás során a legfontosabb programok a memóriába töltődnek és tulajdonképpen onnan fut az egész operációs rendszer. Merevlemez egyáltalán nem szükséges - csak ha oda akarunk menteni vagy onnan kell egy állomány - alapvetően egyik Live sem használja, csak szétnéz boot alatt, hogy van-e swap partíció (cserehely, a vincseszteren egy olyan speciális partíció, amelyik memóriaként "funkcionál", ha a fizikai memóriából kifogytunk. Windows esetében ezt swap fájlokkal oldja meg a rendszer), és ha talál akkor használatba veszi. Magyarán nincs igénye hdd-re, azaz annak hiányában is minden gond nélkül elindul a Live rendszer. Egy problémába ütközhet az ember: adatmentés. Erre is sok megoldás kínálkozik, lehet floppyra menteni (bár manapság a floppy kezd kimenni a divatból), menthetünk pendrive-ra, vagy ftp helyre, esetleg a merevlemezre (bár ez nem célszerű a hordozhatóság miatt). Sőt van olyan Live is (Puppy Linux) amelyet újraírható lemezre kell írni és saját magára tud menteni (az egész rendszer kb. 100Mb, így marad 600 mega szabad terület).
Elég sok CD-ről bootolható rendszer létezik (sok disztribúcióhoz tartozik ilyen kiadás is emiatt, illetve azért, hogy a felhasználó telepítés nélkül kipróbálhassa, mit is várhat az adott rendszertől). Ezek a kiadások általában 650-700 megabájt területet foglalnak el és valóban egy komplett, sokrétű, használható rendszert tartalmaznak széles programválasztékkal. Azonban egy 12 centis lemez nem fér bele a mellényzsebünkbe..."
Bocsi a hosszú idézetért.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
@Kendek:
Rendszermentben frissítéskor a konzolban észrevettem, hogy némely ékezetes karakter helyén ? van, ez "normális" v egyedi eset?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DarPet #30236 üzenetére
Újratelepíteni nem lehet FW-t tudtommal, szal ha benne van akkor benne van. Hát lehet öregszik, és már nem úgy működik ahogy kéne, ez is előfordulhat... Nekem annak idején a 107D-m úgy kezdte, hogy RW-ket nem olvasott, aztán jött elő a többi gond. Szóval az sem kizárt, hogy érik a csere.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak kérdezek.
Aha, értem. És most ott mi dönti el, hogy az mit rak fel, mert sztem az alapból nem az 1.6.3-at fogja feltenni, nade megnézem.
Nos, synaptic szerint 1.6.3-as verzió van fent, 2042-es, de névjegyben a program 1.6-ot ír, de ugyanúgy 2042. Szóval tárolóból is friss van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nemá, télleg? Hm.. ez mondjuk érdekes... Annak idején ezzel nem volt gond. Amikor elkezdtem használni..
Telepítős változat nincs az 1.6.3-hoz esetleg? Mert hivatalos oldalon nem találtam, vagyis csak Fedórához van.
Most nézem, az Unstable-ben van az 1.6.3, ez ugyanaz? [link] Vagy ebből eleve a 2-est tenné fel?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Most nézem Ubi tweak-ben, szoftverközpontban, hogy van emesene2, de mellé van írva, hogy GIT Variant, ez mit jelent?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Rebirth II. #30206 üzenetére
Opera installation directory = /home/shivkumar/.opera
Ezt "köpte" a gugli, persze lehet, hogy most hülyeséget mondtam.
(nem használok Operát..
)
Nem tom, hogy mitől lenne lassú... Ez érdekes.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Rebirth II. #30200 üzenetére
Elvileg sima cdkép felírással kiírja azt DVD-re is.. Vagyis kikéne neki..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Beállításokban ezt be lehet kapcsolni, ott van hogy riasztás elfoglalt állapotban is.
A fileküldéssel vannak gondok, de ezt mondtam is, még régebben, hogy sajna az elég lassú, érdemes skype-on, vagy valahol küldeni. Ha ledob, azt mutatja, lényegében ugyanúgy kivág mint a WLM, és ugyanúgy magától visszacsatlakozik.
Más, most nézem, hogy van ez a 10.04.1. Ez frissítésként is jött, vagy ezt lényegében rákéne húzni? Vagy lehet ezt frissítéssel is? Mert ugye frissítésből sztem nekem nem frissítette, még.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mire gondolsz? Alapként, ami fontos, sztem az működik benne, mármint az emesene-ben. Gondolok itt arra, hogy offline tudsz üzenetet írni, fogadni, bejelentkezőket, akár a kijelentkezőket is mutatja, ha fontos akkor van "most játszott" plugin, színezés...
Naplózást nem próbáltam ki vele... Mi az az alap dolog, ami szerinted hiányzik? Mellesleg, alapból a Live windows-os szolgáltatás, ez van.. Örülni kell, hogy az van, ami...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
martin66 #29940 üzenetére
Elsődleges boot az optikai meghajtó, vagy indításkor ha kiválasztod a meghajtót, akkor sem bootol lemezről? Ne a grub-bal próbálj bootolni, hanem biosból eleve, tehát pl. indításkor írja, hogy vmelyik F billentyűt nyom a boot menühoz, akkor ott nyomd meg, vagy bios-ban rakd elsődlegesre az optikai meghajtót. (ha így van akkor nemtom...)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Darahian #29921 üzenetére
Hát, ha játszani akarsz, akkor maradj a windows-nál. Tény, hogy mennek ezek a dolgok Linux alatt is, de nem az igazi ez az egész wine-os megoldás így. Tehát, előfordulhatnak ilyen dolgok, van akinél minden gond nélkül megy, van akinél meg semmi sem...
Szóval ha sokat játszol, akkor win vissza, ahogy ezt már alattam is javasolták.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Notin egyre idegesítőbb hangjelenséggel találkozok. Mostmár kezd zavaró, idegesítő lenni.
Szól a RadioTray-el a webrádió, és ha emesene-n v skypeon kapok valami hangot (bejelentkezik, vagy ír valaki), akkor így érdekes lesz a zene egy pillanatra..."mintha megakadna a hang, vagy valami ilyesmi..." Valaki találkozott már ilyesmivel?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29873 üzenetére
Jaja, az ablakkeret, ahol a bezárás gomb , és még a másik 2 gomb van. Néha ha olyan kedve van, akkor indításkor nem jelenik meg. Ctrl+alt+bckspace után meg működik. Csak kicsit zavaró...
ezt a 3-at kézzel futtatni, amikor nem jó? Kicsit mondjuk ez így gáz, ennél az x kiszolgáló újraindítás kicsit gyorsabb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
De unom a gnome-nak ezt a hülyeségét, hogy néha néha csak úgy nem jelenik meg a felső menü az ablakokon indításkor....
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, ugye win alatt ez elvileg ilyen kapcsolat megosztós témán keresztül elvileg működik. Linux alatt egészen pontosan nem tom.
Ez nem lehet, hogy ilyen prioritási probléma lesz? Gondolok arra, hogy előrébb van a lankártya prioritása, mint a stick-é, és azt rakja előre, amikor csatlakoztatva van.
Ez csak tipp, feltéve ha van ilyesmi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29765 üzenetére
Tehát akkor vegyem ki, meg vissza. - nemjött össze, ugyanúgy hiba... Nah mindegy, nemtudom, érdekes. Szoftverközpontból telepítettem ugye, addolva is van a PPA hozzá, de vmi csak nem jó. Lehet télleg hakkolnak valamit.
Nah, meglesem, hátha segít.
Viszont más... Az előző téma. Csak kénytelen leszek a skype hangokat kikapcsolni, pedig nem akartam épp ezért, de nemjó.. Emesene hangjai is jóval hangosabbak, és ugye ezeket meg külön nem tudom halkítani.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29761 üzenetére
Sikerült, megvan. Köszi.
A VLC tárolója megint nem az igazi... 1szer már ezért vettem ki, de megint kezdi....
"Sikertelen letöltés: http://ppa.launchpad.net/c-korn/vlc/ubuntu/dists/lucid/main/binary-i386/Packages.gz 404 Not Found
Néhány index fájl letöltése meghiúsult, ezeket mellőzöm vagy régi változatukat használom" -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29759 üzenetére
Utólag már rájöttem..
De segáz. Mostmár fentvan, műxik is.
Viszont akkor tényleg, egy addot tárolót hogy lehet kiszedni?
Ezt a gwibber-t fogalmam sincs miért raktam fel... Segáz.
Hm, viszont a skype így is aránytalanul hangos a többi programhoz képest... Ejj, nah mindegy.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29754 üzenetére
Akkor ott nem tom mi volt az a gwibber.. király.
Azt ki tudom venni, mármint a tárolót, ha már addoltam? Programot eltávolítottam csomagkezelőben azt kész.
Hm...
E: Nem sikerült zárolni: /var/cache/apt/archives/lock - open (11: Erőforrás átmenetileg nem érhető el)
[/M(M)]E: Nem tudom zárolni a letöltési könyvtárat(/M) -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29737 üzenetére
Az adott téma ikonjait beállította ugye... Amire nekem nincs szükségem.
De utána visszaállítottam.
A kérdésem még, igaz ez más kategória.
Hangnál mi a különbség az Analog Stereo Duplex és az Analog Stereo Output között?
Csak szeretnék kezdeni valamit, mert így ha zenét hallgatok, minden pofátlanul hangos. Az alap az Duplex.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29726 üzenetére
És ha nincs ott pipa, akkor mivan?
Annyi a bajom végülis, hogy ugye lehúzogattam az ablakokat oda, hogy onnan indítom, és az emesene és a skype ikonja mutatja, hogy üzenetet kaptam, és így gömb formájában forog az ikon.. Erre nem lenne nekem szükségem. Elég lenne ha úgymond kvikláncs módban működne és kész.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, cairo dock-nál, melyik animáció vonatkozhat az éretsítésre? tehát arra, hogy amit már kérdeztem, ha kapok skype-on v vhol üzit, akkor ne animálja, v ilyesmi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29603 üzenetére
Hát én az ottani leírásos megoldás szerint telepítettem, és benne van. 2.1.3.10-es verziót rakta fel. Elvileg addolta a tárolót is, de nem talál frissebb verziót. Na segáz, addoltam Ubitweak-ben, de most néztem, így sem talál újabb verziót. Elvileg ez a legújabb, és ebbe benne van ez az indításos téma.
Vagy most 2szer van így tároló addolva? Me akkor mondjuk ubi tweak-ből kiveszem.
De most érdekes dolgot vettem észre, fut a frissítéskezelő, vagyis meg van nyitva, és attól függetlenül, hogy eltűnik a dock, a frissítéskezelő ikonja látszik lent, de ez mellett rákattintani nem tudok.
Jaja erre az ikonos témára rájöttem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ki kellett húzni a panelról, úgy tűnt el. Vagyis ezt mondta a súgó.
Jah, ezt a config témát észrevettem, ahogy átraktam haladó módra.
Jobbkattnál volt egy olyan, hogy indulás indításkor, vagy valami ilyesmi. Azóta még mondjuk nem restartoltam, majd ki kéne próbálni, hogy működik-e.
Ha megszokom, akkor lehet jön win alá a rocket dock. Bár sosem szerettem ezeket, de meglátom mennyire tudok megbarátkozni velük.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #29599 üzenetére
Nah, erre is rájöttem, halad ez.
Nah ez kezd megtetszeni. Mondjuk az ablaklista megmarad így is, mert kell, csak így viszont jobban elférek. Csak itt meg kell szoknom, hogy az indítók lent vannak. Win alatt épp ez a jó, hogy mind2 egy helyen van felül. Tudom, a dock-barX ilyesmi lenne linux alá, de valahogy azzal nem sikerült megbarátkoznom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ilyen ablaklistás progiból csak a dockbarX van? Kéne valamit csinálni mert ez így nem pont a legszebb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, felraktam az új rendszerment-et,működik szépen.
-
hackeeeee
Jómunkásember
T-s mobilnethez kell valami komplikált beállítás, vagy az mennyire egyszerű?
Lehet egyszer bekéne állítani, hogy működjön itt is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kicsit érdekesen mennek a youtube-os videók, közében kicsit wide-ban, és pl most alul felül fehér csík van, ami tegnap még pl. fekete volt.
Kicsit érdekes. Nem mintha sűrűn néznék LYutyúbot, csak kicsit érdekes.
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- E-roller topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xbox Series X|S
- Macska topik
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest