- Google Pixel 10a – évismétlés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalos a Poco X8 Pro Max gigantikus akkukapacitása
- Macrodroid
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Akciófigyelő: Ajándékokkal érkeztek meg az új Dreame porszívók
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MIUI / HyperOS topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
ntomka
üzenetére
Azért ubuntu alatt ntfs-ről ntfs-re nagyobb mennyiségű adat másolása - nálam legalábbis - sajnos érezhetően leterheli a rendszert. A proci terheltsége felugrik a processnél 30-40%-ra is, ráadásul kb. fele olyan sebességel másol, mint win alatt ugyanazt. (adataimnál lévő konfigon).
Akku idő esetemben is jobb win alatt, mint ubuntu alatt. Át kell rágni minden szolgáltatást, és ami nem kell, azt leállítani, vagy el sem indítani, ezekkel lehet akku időt spórolni ubi alatt, de még így is a win áll nyerésre ezen a téren.
Több évnyi intenzív linux használat után én az utóbbi időben visszatértem a windowsra és mostanság be kell vallanom, hogy a Linux másodhegedűssé vált. Ebben szerepet játszott az is, hogy az utóbbi időben minden kiadásnál volt valami nyavalyája a hardvereimmel és mindig mással, egy kicsit elegem lett a folyamatos túrkálásból.
A korábbi laptopom is csontra fagyott bizonyos esetekben ubi alatt - aminek már tudom az okát -, arra sem volt megoldás, és ahogy nézem mai napig sincs, csak kompromisszumokkal - compizt le kell lőni -.
Ez a pulseaudió is egyre szarabb, nem hogy javulna a kiadások során, nem tudom miért erőltetik. Hol elindul a szolgáltatás, hol nem, hol leáll, hol működik.
Áh, tudom, hogy lehet megoldást találni, erről szólt az utóbbi pár év linux használatom, de valahogy most beleuntam ezekbe a dolgokba. Lebutítottam magam kattintgatásra

Hmmm, a hsz. másik fele tulajdonképp nem is a Tiedre való reagálás, csak lusta voltam újba írni...
Aktív témák
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AliExpress tapasztalatok
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Docker konténerizálás
- GL.iNet OFF topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Energiaital topic
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Új könyv: Harrari: Sapiens Rajzolt történelem
- Lenovo Thinpad üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával - 03.11.
- BONTATLAN - MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G GAMING SLIM World of Warcraft EDITION
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest