- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
válasz
God Vazzeg #50052 üzenetére
Köszönöm szépen! Ráér
-
Azzal is megy, 12.04-es Kubuntu alatt működött jól 9600 GT-vel.
God Vazzeg: Olyat lehet, hogy (akár Uniityről legyen szó akár GNOME3-ról, AKÁR KDE-ről) hogy végighúzódjon "span" módban az asztalon a tálca? Szoval hogy ne egy asztalon legyen, hanem ahogy Windowsban is van, hogy a két monitrot töltse ki alul az alkalmazásindító tálca.
Üdv. core2
-
Na Urak! Jóreggelt!
Itt egyszer Lacces azt kérdezte, hogy miként kehet normálisan, Windowshoz hasonlatosra beállítani a dual monitoros rendszer működését:
Álljin itt az utókornak egy kis how-to AMD esetén (2 hónap után most jöttem rá):
0. Az Unity sajnos erre nem képes ebben a formában.
1. Telepítsd az AMD-féle zárt eszközmeghajtót a Jockey-val
2. Telepíts egy GNOME Shellt
3. Mikor ez megvan végzd el ezt
4, Utána meg ezt
(figyelj itt a span opcióra! Fontos!)Ennyi lenne, s a végeredmény
Nagyot nőtt most a GNOME és az AMD a szememben
Üdv. core2
-
-
Szépjóestét!
Izééé... látom, lassan lehet új topikot nyitni, hisz 50k-nál szokták zárni a topikokat.
Szóljak esetleg a modkerben vagy hagyjuk még?Üdv. core2
-
válasz
vodkaboy22 #49823 üzenetére
Lol, kösz!
-
válasz
vodkaboy22 #49805 üzenetére
Szia!
Köszi!
És ha a képernyőfelbontásodnak megfelelő (mondjuk tájképet) raksz be háttérnek akkor az a két monitorra ugyanúgy kiterjesztődik mint winen vagy 19xx-nél levágja és mind a két monitoron megduplázódik?
Üdv. core2
-
válasz
vodkaboy22 #49794 üzenetére
Szia!
A dual monitoros felállásodról tudnál lőni egy képet? Érdekelne.
Köszi!
Üdv. core2
-
Szia!
"A SMART-ot ugyanis lehet resetelni" > Nem, nem lehet, max kikapcsolni.
"a mélyformázás sem egyenlő a DD-lemezre-írással" > De, tökéletesen egyenlő, ugyanis mind a két műveletnél nullákkal lesz teleírva az adott célterület.Ha akarod, akkor délután adok róla hivatalos állásfoglalást is
Üdv. core2
-
-
válasz
fradi81 #47918 üzenetére
Futott mellette egy tabbal egy FF is
Van szerencsére. Kell is, az Eclipse meg a VMWare tudja is enni szépen
Az a Asus Xonar d1 az aláírásodban megy OOB Ubuntu alatt? Mert ajjor beruházok egyre.A kérdésem még adott: mennyire hihetek az lm-sensors által kiírt hőmérsékleti adatoknak?
----------------
Off: Esti mjúzik
---------------Üdv. core2
-
-
-
-
-
-
válasz
Neil Watts #47880 üzenetére
Sikerült 75%-ról 35%-ra levinni a prociterhelést bluraynél! tök jó köszi! (Bár a VDPAU hatékonyabb
)
Lehet hogy bepattintok majd a gépbe megint egy GeForce-t azért...Üdv. core2
-
-
válasz
MoneyHunter #47874 üzenetére
Most nem az Ubuntu ellen akarok menni, de esetleg ez? Kis erőforrás igényű.
-
válasz
MoneyHunter #47868 üzenetére
a kártya drivere szerintem bugos, s azért csinálja. Nem sok mindent lehet vele szerintem kezdeni.
-
1. Felraktam az Ubuntu által ajánlott drivert
2. Utána átpattintottam a CCC-t kiterjesztett módba
3. Reboot
4. Bekapcsoltam, hogy csak az 1. képernyőn legyen a launcher, és most működik
"Az informatika 20% matek, 60% miszticizmus és 20% agyérgörcs" -Kendek: Köszönöm szépen még1x! Nélküled nem biztos hogy rájöttem volna. Sőt!
Most már csak egy gondom van: Hogy csinálok hardveres videógyorsítást Ubuntu alá HD5770-nel? nVidia altt két checkbox volt az egész, itt fogalmam sincs. O.o
Üdv. core2
-
válasz
Kendek #47863 üzenetére
Ja, oké köszi! Nem tudtam mire vélni
MOD: Sikerült megpatkolnom a dualmonitor beállítást mostmár megy mint a veszedelem, s egy launcherem van.A te gondolataidat követtem némi módosítással. Jelenleg még nem tudom, hogy pontosan hogy sikerült, majd rájövök hogy mit csináltam másképp.
Üdv. core2
-
Felrakva az ati drivert, beállítva a kijelzőknél hogy melyik képernyőn látszódjon a launcher, a következőt kapom:
"A kért virtuális méret nem illeszkedik az elérhető méretre: kért=(3840, 1080), minimum=(320, 200), maximum=(1920, 1920)" meg
GDBus.Error:org.gtk.GDBus.UnmappedGError.Quark._gnome_2drr_2derror_2dquark.Code3: A kért virtuális méret nem illeszkedik az elérhető méretre: kért=(3840, 1080), minimum=(320, 200), maximum=(1920, 1920)
glxinfo | grep direct
direct rendering: Yes
GL_AMD_multi_draw_indirect, GL_AMD_name_gen_delete,
GL_ARB_draw_indirect, GL_ARB_draw_instanced,
GL_EXT_copy_buffer, GL_EXT_copy_texture, GL_EXT_direct_state_access,glxgears:
8043 frames in 5.0 seconds = 1608.507 FPS
8931 frames in 5.0 seconds = 1785.948 FPS
8678 frames in 5.0 seconds = 1735.565 FPS
8814 frames in 5.0 seconds = 1762.676 FPSMOD: Most itt vagyok:
Kiterjesztett módban sem lesz aktív.
Üdv. core2
-
-
-
válasz
God Vazzeg #47851 üzenetére
Az ubuntu által ajánlottat raktam fel. Elvileg igen. Na igen. Pl. a Xinerama inaktív.
-
-
Sziasztok!
Hogy lehetne azt kivitelezni 12.04 beta2-nél Radeon HD5770-nel, hogy olyan kiterjesztett asztalom legyen mint amit eyefinityvel megszoktam Windows alatt? Gondolok itt arra, hogy Win alatt a taálca egy hosszú darabból áll, nem duplázódik meg. Illetve a másodlagos képernyőről hogy lehetne kiírtani a második unity launchert? Elég egy is.
Üdv. core2
-
-
-
válasz
Expulso #47369 üzenetére
pedig ez rohadt jó leírás, ez alapján menni kéne neki. Holnaputánra le tudom fordítani ha érdekel. Életemben nem tanultam németül, csak angolul, de többé-kevésbé megértettem, és ha kell akkor csinálok az installhoz leírást. (Google Translate amúgy tök jó erre.
)
elektronenblitz63, 21. April 2011 22:55 ---> ezt keresd!
hcl: Nagy király vagyok, ha aztmondom, hogy nekem OOB ment?
"TV kártya meg a CD-int, "
Jááj, máshogy nem volt hangod? Ismerős a helyzet.
Üdv. core2
-
-
-
-
-
válasz
God Vazzeg #44494 üzenetére
-
válasz
God Vazzeg #44487 üzenetére
Nem, az nem menő! Ez a menő!
-
Sziasztok!
Arra van valamilyen megoldás, hogy két monitort használva a zárt nvidia driverrel ne kergessen az őrületbe a tearing? Szaggatnak az ablakmozgatások egy 9600 GT-n unity-vel. Ez egy vicc, én mondom.
Van erre megoldás?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
rybank #44139 üzenetére
Szia!
Akkor olvasgass ubuntu.hu-t, meg társait, s rájössz hogy nem valami jók az atis linux driverek.
Tessék. 10 oldalnyi anyag megfelel?
Üdv. core2
-
Vágj bele nyugodtan! Ha elakadsz, adunk ötletet. Szerintem nem egy ember lenne itt aki segítene neked.
Hajrá!
-----------
Izé... Sikerült a HD5770 ---> 9600 GT upgrade. Hát ez valami hatalmas. Halk, nem akad, nem ragad, s még a Win7 is gyorsabb lett valahogy. De az sem utolsó, hogy Megy a dual desktop jól, akadásmentesen.Üdv. core2
-
válasz
benzol #44124 üzenetére
225 oldal terjedelmu, na majd megnezem hogy meg van-e meg.
n00n: Peldaul az nem logikus, hogy miert van 2x minden fontosabb panel elem (ido, nevem, datum, stb) itt. Nem lehet ugy megcsinalni, hogy csak az egyiken legyen?
Meg akad az ablakmozgatas atival. Szerintem a rossz driver miatt van. Direct rendering amugy yes-en van.
Udv. core2
-
válasz
Neil Watts #44122 üzenetére
Win alatt ilyen.
KATT, nagy a kép, bocsiSzóval ilyen kiterjesztett asztal kivitelezhető Ubuntu alatt nVidiaval? Ha igen, akkor átcserélem a két gép VGA-ját.
-
válasz
Kendek #44119 üzenetére
Ilyenre sikerült beállítanom
Ez jó? Nem csak egy sima csíknak kéne végig lennie felül?
-
-
-
Sziasztok!
Felraktam a HP550-emre egy 11.10-et elsődleges OS-nek, OOTB megy minden, tök jó.
Ezen felbuzdulva felraktam wubival az adatlapomon lévő Phenom II gépre az Ubuntu 11.10-et, megy itt is minden tökéletesen, kivéve egyetlen dolog:Vettem még egy monitort, így Win7 alatt megy a kiterjesztett asztal, de Ubuntu alatt nem tudom belőni. Hogy kell?
Ez alapján próbáltam. Xineramaval megy, de bugaos a GNOME, nem tudok normálisan kattintani, mert ahogy kattintok eltűnnek a gnomeos menük. Csak akkor maradnak lenyitva ha a kattintást lenyomva tartom végig.
Van erre megoldás?
Köszi a választ!U.i.: NVidian könnyebb ennek a beállítása? Gondolom ott 1 kattintás, ugye? Így szokott ez lenni.
Üdv. core2
-
-
-
-
-
Erre esetleg valaki?
Már marhára idegesít.
-
Sziasztok!
Jó rég jártam erre, de a következő gonddal nem tudok mit kezdeni.
Adott egy Radeon HD5770, 2 monitor [LG W2253TQ-PF && DELL U2211H] meg egy friss wubival telepített 11.10 , meg ehhez nem az automatán frissülő FGLRX hanem a sima.
Klónozott desktopom mát van, de az a használhatatlanság határát súrolja. Ha a Sisplays-nél kiveszem a mirrort, akkor sincs semmi érdemleges. ATI CCC-ben ha átállítom a clone funkciót extended desktopra (asszem így nevezték el), és Apply, akkor sincs semmi, egyszerűen nem történik semmi.
Hogy tudnék beállítani kiterjesztett asztalt mégis?
Kössz a segítséget!
Üdv. core2
-
-
-
Sziasztok!
Az lm-sensors ha kiirja nekem hogy 35 °C-os a CPU es melle hogy max=70 °C akkor mar annyi volt bekapcsolas ota, vagy az a maximum amit elvisel?
Erezhetoen melegebb levegot fuj ki ubuntu alatt a gep -
Sziasztok!
<oromhir_terjeszto_mod>
Oly sok ev szivas utan 64-bites Natty B2-n az ati kartyam megy tokeletesen (most HD5770), sot minden program faszan, ami az elozo verziokrol nem volt elmondhato!
MOD: Ja, es az ubi altal felajanlott driverrol van szo, van fenyeroallitasi lehetoseg is!
</oromhir_terjeszto_mod>
Udv. core2
-
-
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek!
/igy elore is/
-
-
-
válasz
b.bone #32729 üzenetére
Akkor a gufw a te baratod, vagy hogishivjak... asszem ez a neve
Az is asszem' iptables buzeralo grafikusam Ubuntu alatt.
Nincs mit, maskor is!"amúgy leginkább a key loggerektől félek. Nem járok mindeféle huncut weboldalakon, de például online bankolni azt szoktam."
Na igen.. ezekrol sajnos nem tudok. de egyebkent mint kernel sebezhetoseg elegge sok van [azzal a kulonbseggel, hogy itt ki is derul, es szinte azonnal ki is javitjal, nem ugy van mint kedves adobe a Flash-sel...
]
-
-
válasz
b.bone #32726 üzenetére
Szia!
"Biztonság terén mi a helyzet ezzel az ubuntuval?" - Biztonsagos, nyugi!
Egy jo iptables konfig csodakra kepes!"Az oké, hogy sokkal kevesebb kártevőt meg vírust írnak rá" - En mintha ket hagyomanyos ertelemben vett virusrol tudnek linuxra, de mar mindketto eltunt a sullyesztobe
"de nem túl veszélyes ha meg 24/7 és csak lóg a neten?" - NEM! (emlitett iptables, es karbantartott, friss rendszer sok mindentol megkimel)
"Szoktak telepíteni rá valami anti virus software-t?" - ja, sok paranoias egyen szokott ra ESET, meg AVG cuccokat rakni. de MINEK kerdem en...?
Persze az mas dolog hogyha vallalati kornyezetben van mint szerver, mert akkor oda a win kliensek miatt kell ugye"Létezik rá egyáltalán valami jó fajta? (ingyenes)" - Az emlitett AVG-t, ESET-et en szemelyszerint Windowsos usernek sem ajanlom, amugy meg fizetos Linuxra is. Tehat nincs, de nem is kell. Pont.
OFF: Ezt nezzetek!
Udv. core2
-
-
válasz
ntomka #27034 üzenetére
Szia!
hehe
Tudod, az az erdekes, hogy a nagyon f**a skype kliens nem tud normalisan az aktualis GTK temaba olvadni.
Pl. Radiance tema eseten ha rakattintok a az ertesitesi terulete elhelyezkedo zold Skype ikonra, akkor az ott elvegezheto osszes muvelet fekete hatteren fekete betuvel van kiirva.Ezen hogy lehetne valtoztatni?
Udv. core2
-
-
-
válasz
z0d1AK #27011 üzenetére
Szia!
Ha nem akarod szivatni magad akkor Debiant neki!
netinstallt.
Vladi: Hat ez a F13 nem az en vilagomLinuxot meg nem lattam fagyni, de VM-ben ez megtette. Ez szvsz Beta allapotban is ordas nagy LOL.
MOD: Ahhh... amig el nem felejtem! Van Skype kompatibilis kliens Ubbuntura a hivatalos cuccon kivul?
Mert hat az... khm...
Udv. core2
-
-
-
Sziaasztok!
Harom Ubuntus gep kozott mivel osszam meg az adatokat? NFS?
Es ha a haloban az egyik gep egy Win7?Udv. core2
-
-
-
-
-
válasz
Neil Watts #24993 üzenetére
Senkinek semmi otlet?
-
Sziasztok!
Felraktam egy Lucid beta2-t es nem megy rajta a laptop wifi, ami egy Broadcom BCM4312.
Ilyenkor mit csinaljak? Kossem be kabellel a routerhez es akkor elviekben leszedi a drivert?
Az elozoekben ment a wifi, csak most nem.
Az lspci felismeri. a b43 modul kezi betoltese nem segit.Ilyenkor mit tegyek?
Csak az ethernet kabel marad?Udv. core2
-
-
-
-
-
válasz
Sk8erPeter #23700 üzenetére
Ndiswrapper+Windowsos driver.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Építő/felújító topik
- TV antenna és jelerősítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged