Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Van pár Dolog, amiről beszélnünk kell
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
Coq
aktív tag
Sziasztok,
Ubuntu 11.10 telepitessel kapcsolatban kernek tanacsot. Ket regebbi gepemen siman futott a Windows mellett egy regebbi valtozat (wubi-val feltelepitve), de az uj gepemre egyszeruen nem tudom felrakni.
A kovetkezokkel probalkoztam :
1.) Wubi
2.) sima CD-rol valo telepites
3.) LiveUSB, pendrive-rol.
Egyik sem megy. A wubi-val eleinte sikerult feltenni, de elinditani mar soha, az elso indulaskor "NTFS error"-ra hivatkozva leallt, nem ment tovabb. Ezt vagy negy alkalommal eljatszotta (32 es 64 bites valtozattal egyarant probalkoztam). Azota viszont mar a telepites vegen megszakad, meg a Windowsban, error-t ir ki valamifele "Permission denied" (mar nem tudom pontosan, hogy mi a hibauzenet) es nem is mukodik. A Windowsban megjelenik a konyvtara, de nem mukodik.Telepito CD-rol, LiveUSB-rol a telepitesre / inditasra kattintva leall, fekete kepernyo es kesz, se kep, se hang.
A gep egy Medion Akoya 4055 (amelyet az Aldi forgalmazott nemreg). Megneztem az Interneten a dolgot, furcsanak talaltam, a wubi mindig mukodott nalam, es annyit talaltam, hogy egyes esetekben valoban az OEM Windows egyszeruen nem hagyja, hogy mas operacios rendszert telepitsenek a gepre, lehetetlenne teve ezt. Mielott azonban ebbe belenyugodnek, szeretnem megismerni masok velemenyet is ezzel kapcsolatban.Dual boot lenne a jo megoldas, a Windowst meg szeretnem tartani a csalad tobbi tagjara valo tekintettel (jatekprogramokhoz feltetlenul kell, pl. WoW). Van valami otletetek, hogy lehet-e vagy erdemes-e meg valamivel probalkozni?
Elore is koszonom.
Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos fejegységek
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Google Pixel topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- VR topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest