Hirdetés

Aktív témák

• rybank

senior tag

Kipróbáltam az Ubuntu alapú Joli OS-t. Úgyérzem a 10.04.3 LTS-re épül. Villám boot jellemzi ( kb. 5s az asztalig) és persze a Cloud. A memóriát zabálja, de ez nem érződik a sebességén. Sajnos külön Ubuntu-s szoftvereket tárolókból nehéz rá rakni. Nem ismeri a disztribúciót.
    Rossz pont, hogy félig angol és hogy nem tudtam energiagazdálkodást varázsolni rá. (Jupiter-Indicator valószínű régi neki a kernel valami 2.6 körüli)
    Jó pont a panelba integrált google kereső és az egykattintásos alkalmazás hozzáadás, plusz az okostelefon, tablet jellegű asztal. Ezek nagyon meggyőztek.
    Nem próbáltam, de valószínűleg az asztalra nem lehet varázsolni saját custom weboldalakat.
    Cloud: integrált facebook és sok közösségi oldal, plusz rengeteg webes alkalmazás: pl.: a google docs, vagy az office web apps. (Angry Birds ;] )
    Minden beállítható rajta, de az óvatlan kezek elől el van rejtve. Természetesen Synaptic-al telepíthetők egyéb programok is!
    Kezdőknek készült, de nem kiforrott! Érzésem szerint félkész az egész. Mégis tetszik az elgondolás és a megvalósítás! Alternatívája a Chrome OS.

Aktív témák