- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Android dual SIM okostelefonok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szivárognak a OnePlus Nord CE6 Lite specifikációi
- Fotók, videók mobillal
- A belépőszintre érkezett a Xiaomi Redmi A7 Pro
Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
Babetta-X
üzenetére
Ha van win7-ed, akkor nem feltétlenül ajánlom, hogy a kedvéért kidobd

Egyébként sok mindentől függ, hogy gyorsabb lesz-e. Először is függ a grafikus környezettől:
- LXDE villámgyors de kissé fapad
- XFCE szintén gyorsabb darab, de itt is akadhat kivetnivalód a képességeivel kapcsolatban
- KDE4 full csicsa, és még gyors is, bár drivere válogatja, hogy mit sikerül kihozni belőle
- Unity vegyes vélemények, vegyes tapasztalatok -- nálam egy újabb ATI-s gépen nem okoz problémákat, és bár korszerű külsőt kapott, többek közt gnome3 miatt vannak hiányosságai
- Gnome Shell -- na erről majd nyilatkozik más, nekem nem tetszett, így nem piszkáltam -- elég háklis a driverekreAz NV drivereiről érdemes pár dolgot tudni. Első körben az, hogy a nyitott driver nem egy nagy bajnok, de eldöcög. A zárt driver is rosszabb eredményeket produkál mint win alatt, de lényegesen előrébb van vele az ember.
A szoftvereket gcc-vel forgatják, ami eddigi tapasztalataim szerint 10-30%-os sebességhátrányt okozott úgy a linuxos berkekben általában. Hogy most ezzel mit sikerült kezdeniük, már nem tudom követni.
Az ntfs-el kapcsolatban: a bubit célszerű ext4-es partícióra tenni. Látni fogja az ntfs-t, de az aktuális ntfs-3g teljesítménye messze elmarad a windowsétól, és az ext4-es partíciókat is látványosan gyorsabban tudja kezelni.
FYI idehaza az uccsó gépről is kivágtam a wint, pár kisebb-nagyobb malőrje miatt, és kubuntut raktam a helyére. 7600GT-s kari van benne, az egyetlen ami a családnak szembeszökő különbség, az a flash teljesítménye (rosszabb), de az XP-hez képest fellélegzés, megnyugvás. A legtöbb alapszoftver a kornak megfelelően jóval cizelláltabb, mint amit az XP alatt használgattam.
(#41502) Babetta-X akkor meg gyaluld le a francba, ne kelljen szívni az ntfs-el.
Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Csillagfelhő áztatná el Elon Musk űrkarneválját
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- MiPC Játékok (Márc 30. UP!) Olvass...
- Yenkee YMC 1030 Mikrofon Kit (mikrofontartó kar, kábel, stb.)
- Eladó új állapotban levő Realme 8 Pro 8/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! HP ZBook 15u G3 - i7-6G I 8GB I 256SSD I Radeon R7 I Cam I W11 I Garancia!
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest