Hirdetés

Aktív témák

• ntomka

nagyúr

Kipróbáltam a fedora 12-t virtualboxban, de valahogy az ubi, pontosabban ez a debian alapú csomagkezelés megragadott. Nem rossz az rpm alapú sem, fejlődik, de valóban a debian féle nagyon jól van megoldva. Egyedül ezt az értelmetlen tároló szervezést nemtom felfogni ubi esetében, ami már disztribúció hiba, és komoly elvi hibák vannak benne. Pl nemtom megérten, hogy a mozilla termékekből miért nem lehet a fő verziókat frissíteni benne? :W Már problémáztam ezen, hogy a thunderbird 3 nem kerül bele a repóba. Miért? Ezt nem értem. Biztonsági megfontolás? Miért biztonságosabb egy régi, elavultabbnak számító sw, mint az elméletileg biztonságosabbra tervezett új? Nem vagyok nagy rendszergazda jellem, szóval fel lehet világosítani. :K Ezt tekintve a másik ilyen probléma a lotus symphonyval jött számomra. Örömmel láttam, hogy bele került a repóba, viszont a nyelvi csomagokat kifelejtették hozzá. Ez gyakorlati szempontból négy csomagot jelent, ami le is fedi az összes nyelvi csomagot. Azokat miért nem lehet beletenni? Ne mondják, hogy nem fér el a szerveren. :D Mondom jó, legyen. Leszedtem az IBM honlapjáról nyelvi csomaggal együtt. A probléma ott kezdődik, hogy talán a hardy-hoz való csomag van fent. A probléma nem a telepítéssel van, mert simán felmegy és működik, hanem a csomagfrissítéssel. Azóta az apt-get és aptitude folyton köhög, hogy csinálni kéne vele valamit, mert a repóban benne van a friss verza, le kéne cserélni. Viszont cserébe a nyelvi csomagot is leszedné, mert ugye disztribúció különbözőség miatt nem lehet fent mellette. :F
    Szóval jó ez az ubi, de én úgy látom, hogy nem bugokkal (mert eggyel sem találkoztam még), hanem komoly elvi hibákkal küzd, ami disztribúció tervezési probléma. :W Komolyan nem értem, valaki meg tudja magyarázni? :U

Aktív témák