Hirdetés
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 17 - alap
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
Kipróbáltam a fedora 12-t virtualboxban, de valahogy az ubi, pontosabban ez a debian alapú csomagkezelés megragadott. Nem rossz az rpm alapú sem, fejlődik, de valóban a debian féle nagyon jól van megoldva. Egyedül ezt az értelmetlen tároló szervezést nemtom felfogni ubi esetében, ami már disztribúció hiba, és komoly elvi hibák vannak benne. Pl nemtom megérten, hogy a mozilla termékekből miért nem lehet a fő verziókat frissíteni benne?
Már problémáztam ezen, hogy a thunderbird 3 nem kerül bele a repóba. Miért? Ezt nem értem. Biztonsági megfontolás? Miért biztonságosabb egy régi, elavultabbnak számító sw, mint az elméletileg biztonságosabbra tervezett új? Nem vagyok nagy rendszergazda jellem, szóval fel lehet világosítani.
Ezt tekintve a másik ilyen probléma a lotus symphonyval jött számomra. Örömmel láttam, hogy bele került a repóba, viszont a nyelvi csomagokat kifelejtették hozzá. Ez gyakorlati szempontból négy csomagot jelent, ami le is fedi az összes nyelvi csomagot. Azokat miért nem lehet beletenni? Ne mondják, hogy nem fér el a szerveren.
Mondom jó, legyen. Leszedtem az IBM honlapjáról nyelvi csomaggal együtt. A probléma ott kezdődik, hogy talán a hardy-hoz való csomag van fent. A probléma nem a telepítéssel van, mert simán felmegy és működik, hanem a csomagfrissítéssel. Azóta az apt-get és aptitude folyton köhög, hogy csinálni kéne vele valamit, mert a repóban benne van a friss verza, le kéne cserélni. Viszont cserébe a nyelvi csomagot is leszedné, mert ugye disztribúció különbözőség miatt nem lehet fent mellette. 
Szóval jó ez az ubi, de én úgy látom, hogy nem bugokkal (mert eggyel sem találkoztam még), hanem komoly elvi hibákkal küzd, ami disztribúció tervezési probléma.
Komolyan nem értem, valaki meg tudja magyarázni? 
Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- HP ProBook 650 G5 - i5 8265U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Új M5 MacBook Pro, 14", 10/10 mag, 32GB RAM, 1TB SSD, Silver - 27% ÁFA
- HP ProBook x360 435 G8 Ryzen 5 5600U Refurbished - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Már problémáztam ezen, hogy a thunderbird 3 nem kerül bele a repóba. Miért? Ezt nem értem. Biztonsági megfontolás? Miért biztonságosabb egy régi, elavultabbnak számító sw, mint az elméletileg biztonságosabbra tervezett új? Nem vagyok nagy rendszergazda jellem, szóval fel lehet világosítani.
Ezt tekintve a másik ilyen probléma a lotus symphonyval jött számomra. Örömmel láttam, hogy bele került a repóba, viszont a nyelvi csomagokat kifelejtették hozzá. Ez gyakorlati szempontból négy csomagot jelent, ami le is fedi az összes nyelvi csomagot. Azokat miért nem lehet beletenni? Ne mondják, hogy nem fér el a szerveren.
Mondom jó, legyen. Leszedtem az IBM honlapjáról nyelvi csomaggal együtt. A probléma ott kezdődik, hogy talán a hardy-hoz való csomag van fent. A probléma nem a telepítéssel van, mert simán felmegy és működik, hanem a csomagfrissítéssel. Azóta az apt-get és aptitude folyton köhög, hogy csinálni kéne vele valamit, mert a repóban benne van a friss verza, le kéne cserélni. Viszont cserébe a nyelvi csomagot is leszedné, mert ugye disztribúció különbözőség miatt nem lehet fent mellette.