Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Fotók, videók mobillal
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
Aktív témák
-
FixY67
senior tag
válasz
Aylarth
üzenetére
Amit gyors megoldásként tudok javasolni: ha nem zavar, hogy kicsit lyukas lesz a rendszered, akkor próbáld a sambát! (másolás után lehet, hogy célszerűbb eltávolítani vagy megismerkedni mélyebben a samba biztonságos konfiurálásával).
Rsync néha macerás tud lenni, ha valaki windows-hoz van szokva (legalábbis amennyire én ismerem)apt-get install samba
Saját useredet berakod a sambashare nevű group-ba.
Kilépsz-vissza, hogy éljen az új groupod, majdnet usershare add share-neve /utvonal/a/konyvtarhoz "" jogok
Ebből a két " azért kell, mert ott egy commentet vár (bele is írhatsz valamit, nincs jelentősége), a jogok helyére én a "linuxomneve/useremneve:f"-t írtam - így a linuxomneve/useremneve userrel full hozzáférést kaptam.
Végül smbpasswd useremneve (ha ez nem az a user, amivel be vagy jelentkezve, akkor ezt root jogokkal kell) és adok egy jelszót, ami sambán lesz érvényes - ezzel tudod windows-ról elérni. Elvileg a jogok helyére beírhatod a windows-on használt useredet is (windowsneve/usernév:f), de workgroupban nem próbáltam ilyesmit, nem tudom, pontosan hogy is működik. (domainből tudott authentikálni)Ezek után a windows-ból a \\linuxomneve\share-neve share-t fel lehet csatolni, userként megadva a linuxom-neve\useremneve -t.
ui: ha valahol hülyeséget írtam, javítson ki valaki!
Aktív témák
- Memóriakártya topic
- Energiaital topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Windows 11
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- Licencek
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 32GB, 2TB SSD, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest