Hirdetés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
lalika740
aktív tag
-
arnyekxxx
veterán
válasz
lalika740 #243 üzenetére
Ő gondolhatja azt is akár, hogy ő Hófehérke de ez nem érinti a polgári törvénykönyvet. Az, hogy az apple a világ minden pénzén ülve jobb feltételt biztosít mint ami a kötelezö az az ő dolga.
igy kéne szerintem is minden cégnek.
Ez azonnal elvárható lesz ha minden cég a bőséges applefelárral értékesíti a cuccait. -
arnyekxxx
veterán
Én egy Xiaomi telefont vettem, amit a Xiaomi gyárt és eladott haszonnal és garanciával, pont.
Fogd már fel, hogy te X GSMbolttal vagy jogi kapcsolatban, a xiaomival semmi de semmi jogi kapcsolatod nincs. Nem a xiaomi adott el neked haszonnal és garanciával telefont hanem az X GSM vállalkozás. A jótállás szerződő felek között létező fogalom. Ennyit kellene megértened.
-
telefonmágus
senior tag
-
-
kelzsoca
félisten
válasz
lalika740 #236 üzenetére
Igen, én is csak azért jeleztem ezt, mert jó ezekkel tisztában vagyunk.
.......
Egyébént a 219-es hozzászólásban látható számlán ott a cég közösségi adószáma, amit lekérdezve ez látható:
Rákeresve a címre, ez a weboldal jön be:
OFFSHORE LEAKS DATABASE -
lalika740
aktív tag
válasz
kelzsoca #235 üzenetére
Szia .Viheted de nem kötelező max ha nem csinálják meg az istylban akkor atviszed másik apple boltba.De nekem eddig sose kérték .A legvégső esetben az mondom atmesz a határon és Ausztriában biztos nem kérik de ez már csak a végső megoldás mert 100%higy itthon is megcsinálják és meg cserélik is számla nélkül.
-
lalika740
aktív tag
-
lalika740
aktív tag
-
-
Zebu
addikt
válasz
foximaxi248 #216 üzenetére
Nah igen te még elállhatsz.
Egyébként nem hinném, hogy nem fizetnék vissza. Nem azért dőlt be a cég, mert likviditási gondjaik voltak. De persze rizikós lehet.
-
lacko6
senior tag
válasz
foximaxi248 #212 üzenetére
Betudod szurni a kepet adatok nelkul?
Nekem ket szamlam van es mindkettonel van szamla sorszam es ar osszesen. -
foximaxi248
csendes újonc
Ezt akartam én is kihozni belőle. Bevallom, eddig sose néztem a számlát, mert csak a telefon érdekelt, hogy jó legyen, és nem is voltak problémáim eddig, de ez tényleg nem számla. Se egy bélyegző, se egy digitális azonosító semmi. Ezzel csak akkor értem volna valamit, ha működik az üzlet.
-
Zebu
addikt
válasz
foximaxi248 #212 üzenetére
Azért megnéztem az ÁSZF-et és megmutattam egy ügyvéd ismerősnek. Átküldtem a cikkeket is és leírtam a sztorit. Annyit mondott, hogy gyorsan átfutva a szitu a következő:
Mivel fogyasztó megtévesztés volt ezért a szerződés semmis. Nem kérhetik vissza, lényegében akár követelheted vissza az árat és visszadhatod.
Ha visszakérés lenne, akkor csak úgy, a visszafizetik neked az összeget amit kifizettél. Egyébként nem.De ilyen úgysem lesz.
Közben megnéztem a számlámat, nekem van számlaszám, termék, szálltási díj tételesen mint számlatétel. Úgyhogy az szabályos. Igaz én nem kértem prémium szolgáltatást.
-
foximaxi248
csendes újonc
Én nem fizettem elő prémiumra, a "számlán" mégis kaució/ár szerepel az összegnél. Azért írtam idézőjelbe, mert gyakorlatilag nem is számlát adott róla a cég, hanem csak egy sima nem is tudom minek nevezzem papírt, amin szerepel a cég neve, aki szállította nekik, a vásárlás adatai és az összeg, de semmi számlasorszám stb.
Mindegy ez így maradt. Eddig spróroltam az ilyen vásárlással, mostantól csak gyártói oldal vagy MediaMarkt jöhet szóba, pláne 200 ezer Ft felett.
-
lacko6
senior tag
Hi.Az berli a telefont pl.Aki befizetett a turbado premium szolgaltatasra + 10% ot.Ki nem fizetett
-
foximaxi248
csendes újonc
Valamelyest megnyugodtam.
Sose tudni, nem értek a jogszabály ezen részéhez, de tulajdonképpen, ha jogutód nélkül megszűnik a cég, akkor egyúttal a telefon tulajdonjoga is az enyém lesz nem? Megnéztem egyébként a "számlát", amit adtak mellé, gyakorlatilag szerintem nem is számla, csak egy papír, amin rajta van, hogy ezen a rendelésszámon ezt és azt vettem, de semmilyen konkrét azonosító nincs rajta, mint egy rendes e-számlán, mert ugye a rendelésszámom az nem a számla sorszáma, az összegnél pedig nem árat, hanem kaució/ár-at ír. Szóval durva... Egyébként évekig egy megbízható bolt volt, a garanciális problémákat is korrekten kezelték a felhasználók szerint, ezért vettem én is tőlük, erre tessék.
Egyébként annyival olcsóbb, hogyha mindenki állandóan ilyen helyeken vesz telefont és egyszer megszívja, akkor is 100 ezreket tud spórolni több vásárlás alatt, tehát igazából egy gari vesztés esetén, ha zsebbe kell nyúlni, még lehet úgy is megéri. Mondjuk innentől drága telefon esetén inkább többször meggondolom, és vagy MediaMarkt, vagy a gyártó oldaláról veszem, esetleg hivatalos viszonteladótól. -
válasz
foximaxi248 #201 üzenetére
Szerinted kimegy házhoz a turbadó rendőrség 50-100k emberhez telefonnal matatni?
-
telefonmágus
senior tag
válasz
Szerintem olcsón átveszem tőled,ha parázol hogy elviszik
-
lalika740
aktív tag
válasz
Tuti hogy senki nem fogaja tőled ezt már senki kérni.Ez már a tiéd igaz a garancia így ugrott.De ezt senki nem tudhatta előre.
-
janeszgol
félisten
válasz
Erre nem tudok/tudunk választ adni. Kicsi az esélye, pláne ha jogutód nélkül szűnik meg (és azt írták úgy szűnt meg, ami nem tudom mennyire igaz, mert még nem szűnt meg).
De vannak leleményes emberek. -
foximaxi248
csendes újonc
Én múlt héten vettem pont egy mobilt, és még épp megjött. A kérdésem, hogy én, mint végfelhasználó, aki kifizette rendesen a kért összeget, számítsak rá, hogy a hatóságok rám törik az ajtót és elveszik a telefonomat, vagy majd lefoglalják stb., vagy ez már az enyém és használhatom, ameddig akarom? Lesz belőle valaha probléma? Kell valaha fizetnem még valami tartozás egyéb jogcímen bármit?
A telefon egyébként egyelőre jól működik, szóval gari miatt nem aggódok, ha valami bekekszelne, akkor meg max zsebbe nyúlok, nem tudok mást tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest