Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Nyilván nem, hanem eddig. Én sosem veeszek GSM-ből tokon kívül semmit, de az a véleményem, hogy aki nem fog a GSM-em vásárláson minimum 20-30 százalékot, az hülye.
Tehát ha már megveszi bizonytalan helyről, akkor fogjon is rajta valamit. Ne 40 ezret egy 350 ezres telefonon, hanem 80-at, 100-at. -
lalika740
aktív tag
válasz
telefonmágus
üzenetére
Hát nézegettem hol lehet ilyet még talalni
Imádom a telefonokat.
-
-
válasz
telefonmágus
üzenetére
fan
-
joey04
titán
-
Luperator
tag
válasz
telefonmágus
üzenetére
Inkább ne legyen rá szükség, de elhiszem, hogy nem mindig egyszerű. Még egy év van gariból, bízom benne, hogy nem kell szenvedni vele.
-
Razzul
őstag
Érdekes elméleti kérdés amit felvetsz. Szerintem a javíttatás azért a forgalmazó elsődleges feladata és nem a gyártóé, mivel nem minden gyártó rendelkezik egy adott országban vagy régióban képviselettel. Ebből a szempontból az Apple, a Samsung és a Xiaomi inkább a kivétel mint a szabály. Azaz az adott telefon a forgalmazó által kerül az adott országba és a vásárlókhoz, így ő a kapcsolódási pont a történetben.
Emellett a vásárlónak is kényelmesebb a forgalmazó boltjába rohangálni, mint a gyártó után ha a forgalmazó nem válik köddé.
-
Luperator
tag
válasz
telefonmágus
üzenetére
Ott, ahol Trebona mutatja. Mikor megvettük első körben regisztráltam a telefont és már a Támogatás alkalmazás is ugyanezt írta azzal együtt, hogy milyen régióba szánták a telefont. Nekem a serial numbernél írja is, hogy HU , szóval velünk nem esett meg a cikkben említett dolog.
-
trebrona
nagyúr
válasz
telefonmágus
üzenetére
-
-
Luperator
tag
Ha ez segít valakinek és túlléptek a szokásos marakodáson, a mi telefonjainkat ellenőriztük a Huawei oldalán, teljesen rendben van a garancia. Amennyi kutya dolog történik a műszaki cikkek adás-vételénél, engem meglepett ami a Turbadoval kapcsolatban folyik. Velünk teljesen korrektek voltak, remélem az összes többi zugárust is hasonló hírverés közepette kapcsolják le. Már ha történik ilyen mert nem nagyon hallani róla.
-
kelzsoca
félisten
-
kelzsoca
félisten
válasz
telefonmágus
üzenetére
Persze, ezt én is tudom, de a partnernek nem volt oka hazudni emiatt, lehet hogy az iStyle nem kéri, de van még másik szerviz is (pl: iCentre)
-
Sofian
őstag
Samsungnál sem kértek számlát tőlem már jópár éve sem. Ha a rendszer azt írja hogy IMEI alapján Garis javítják.
-
lalika740
aktív tag
Szerintem is mint írtam és sose kérték meg számlát.
-
tamas.nick
aktív tag
Nekem iszonyat nagy mázli van, OnePlus 7 Pro-t vettem tőlük tavaly, a hangerő gomb kiesett a helyéről, ezért visszaküldtem a boltnak, majd Turbado jelezte, hogy alkatrész hiány miatt választhatok másik készüléket és az új telefon árába beszámítják a régit. Jeleztem, hogy a kínálatukban nincs full kijelzős telefon, mint a 7 Pro (utálom. a notch-ot), így november 12-én visszautalták a teljes vételárat, másnapra meg bezárt a bazár...
-
lalika740
aktív tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Na ez nálam nem.igy volt .Pedig nem 1 apple terméket cseréltettem és eddig sose kérték számlát megnézték a széria számot látták meg város és meg is oldottak.Sose kérték be szamlat.Az apple ebben nagyon korrekt..Minden cégnek így kéne.imei vagy szerszám alapján gariztatni.
-
lalika740
aktív tag
Hát igazság szerint én tényleg nem nagyon használom a garit mert sütünk cseréltem a telefonom.Azert nem mindegy hogy 300 ért vagy 400 ért veszem meg főleg hogy 1 hónap múlva el is adom és veszek másikat.Pesrsze ha 1-2 évre vennék telefont akkor jobban megnézném a honnan veszem meg.De egyébként a gyári gyári is 1 év a 2. év az szavatosság vagy termekgarancia ami alig ér valamit .Az az 1 év a fontos.De egyébként komolyan mondom a turbado velem mindig korrket és gyors volt eszembe nem jutott hogy ilyen megtörténhet.De meg szerintem nekik sem.Itt az anyacég bezsebelte a nagy pénzt aztán mindenki úgyis ezeket fogja támadni nem az igazi felelősöket.De ez egy másik történet.
-
válasz
kelzsoca
üzenetére
Ez nem igaz. 1 hetes gsm boltos iphone SE-t vittünk be apple szervizbe mert beszart a jack csati. Semmilyen papírt vagy számlát nem kértek, az IMEI-t csekkolta le a rendszerben és kész. 4 nap múlva mentünk a vadiúj cserekészülékért.
Megnéztem a Media Marktban vásárolt Huawei Mate10 próm számláját, semmiféle IMEI szám nem szerepel rajta. -
válasz
lalika740
üzenetére
De nem azzal véded a pénztárcád ha vársz még egy kicsit és raksz hozzá egy kis pénzt, hogy utána valami normálisabb helyről vehesd meg? Nem kell feltétlen a mediamarkt-hoz ragaszkodni, csak ne a létező legolcsóbb bolt legyen a választás. Nekem ez nagyon fura. Kicsit meg kellene állni és gondolkodni, talán tisztulna a piac ha az ilyen boltok megszünnének. Persze tudom, úgy se ez lesz. A turbado ügy után nekem pl. az alza se egy biztos hely, pedig ott vettem legutóbb telefont(meg még pár dolgot) és szerintem ők se gyártói garit adnak, de mondjuk jobb választás mint a coolsupergsmhu.hu. Na mindegy, hát ez van.
-
kelzsoca
félisten
Ilyen szempontból az apple korrekt. Ha az imei valid, regisztrálod és látod is mikor meddig van gari. semmilyen papírt nem kérnek.
A hazai apple szervizekben a vásárlást igazoló számlát bekérik, ezen szerepelnie kell a készülék IMEI számának, ha nincs számla, akkor elhajtanak.
-
válasz
telefonmágus
üzenetére
Én nem tudom ki honnan hozatja de egy 100-150 ezer forintos telefonnál én már nem kockáztatok. Simán lehet, hogy kibontás után valami baja van és akkor reménykedjek, hogy az olcsójános webshop kezd vele valamit. Én már turbado előtt is kerültem az ilyeneket, lehet buktam az utóbbi 2 telefonomnál 20 ezer forinot per darab de legalább nyugodtabb voltam. Pont azért van ennyi gsm bolt mert iszonyatos kereslet van a legolcsóbbra és egy ponton túl az már szerintem szerencsejáték. Egy 20ezer forintos fejhallgatónál én se nézek nagyon utána a boltnak de 100 ezer forint felett már számít több dolog, ilyen tételnél én szeretek akár hetekig utána olvasni a terméknek is meg a boltnak is.
-
Zebu
addikt
Az a gond hogy működik ez az idióta importőr/nagyker hálózat, és a gyártó nem mondja azt, hogy szarik rá hol szerezted be. A terméket biztos ő gyártotta, ezért nem a fogyasztónak kelljen már bizonyítani plusz utánajárni, hogy most kin keresztül lett ez beszerezve ahhoz, hogy gariztathasd. Itthon nyomozhatsz milyen garlevelet kapsz, hova szól, stb... vadkelet...
Alapból ez az egész megkülönböztetés gáz. Ilyen szempontból az apple korrekt. Ha az imei valid, regisztrálod és látod is mikor meddig van gari. semmilyen papírt nem kérnek. Kb ugyanez van az IQOS-szal is, svájcban nekem így ment a DTSWISS kerekemmel, amit Németországból vettem, de ott gariztattam. Tehát ez csak egy döntés a gyártó részéről és kész. Én inkább fizetek többet, építse be a termék árába és csókolom.
-
válasz
telefonmágus
üzenetére
Valamit valamiért, az tuti, hogy nem vennék árukeresőn a legolcsóbb cégtől drága műszaki cikkeket.
-
válasz
telefonmágus
üzenetére
Úristen ne már. Mióta fényezés az, hogy nekem tetszett a világos fogalmazás a termékek adatlapján? Akit átvert az meg jelentse fel. Ennyi.
Ha fényezni akarnám őket akkor... [link]
-
válasz
telefonmágus
üzenetére
De most itt garanciáról volt szó és elég jól le van írva itt, hogy tényleg gyártói: [link]
"Rövidítse le az ügyintézési időt! Forduljon közvetlenül a garancialevélen szereplő szervizekhez vagy keresse kollégáinkat a fenti űrlap kitöltésével! Jó néhány termékünkre Háztól Házig garancia érvényes, ami kényelmes, díjmentes és gyors megoldás, személyes ügyintézést nem igényel."
Mondjuk látom, hogy már honlapon ők is úgy fogalmaznak, hogy x év garancia, legutóbb mikor vásároltam náluk akkor nagy öles betűkkel volt kiemelve, hogy magyar gyártói garancia, nekem ez tetszik amikor ilyen világosan fogalmaz egy bolt. De ez nem reklámról szólt hanem, hogy mennyire fogalmaznak tisztán a webshopok, legalábbis ha visszaolvasol innen indult a beszélgetés.
-
Szerintem ez azért túlzás, ahol azt írják, hogy gyártói garancia van ott annak is kell lennie. Aztán ha csődbe megy a bolt akkor mehetsz egyből a szervizhez gariztatni. Nem a reklám helye mert életemben 2-szer vettem tőlük valamit de ilyen szempontból a 220volt fogalmazása tetszik mert tisztán és érthetően ott van a honlapjukon, hogy magyar gyártói garancia. Nincs mismásolás, kétértelmű fogalmazás.
-
Luperator
tag
Sziasztok.
Mi két honor 20 prót vettünk tőlük több mint egy éve. A telefont regisztráltam, 2 év garanciát ír és régióban Eus, benne van Magyarország is. Mivel imei alapján ment az egész gondolom a miénk talán rendben lesz, de lehet felveszem a kapcsolatot a Huawei Magyarországgal, mit mondanak erre. -
lalika740
aktív tag
Nekem rengeteg telefonom volt mondjuk egyiket se használom sokáig inkább csak pro akarom de max 2 db volt amivel.gondom volt és gariztatni kelett.Persze ezek nem mind a turdabo tol voltak.Ezt csak megjegyeztem hogy tényleg azért úgy teszik össze hogy az első évben ne nagyon legyen gond a telefonokkal.
-
csibe1
veterán
"azért ez elég vicces, hogy nyomoznod kell előtte, hogy garid legyen"
Pedig elég csak kicsit körülnézni a neten. Videókártya kapcsán megnéztem vagy 20 boltot, és volt olyan bolt ahol a 80ezres kártyára 1 év garit adtak.
Máshol 87-88ezer volt 3 év garival. Inkább azt vettem meg; hiába mondták páran, hogy ha 1 évet kibír a kártya akkor nincs gond.
Sajnos ez van, muszáj körbenézni, mert simán letagadnak-nem adnak meg 2 év garit amit viszont a gyártó alapból megad. -
zaskar
senior tag
Kíváncsiságból ránéztem, hogy a hardveraprón turbadós készüléket hirdetők hallottak-e már erről a dologról, és módosították-e ennek megfelelően a hirdetésüket. Nos, 10 alatti a számuk, 2-3 ember már átírta a szöveget, "garancia nélkül" ill. "garancia kérdéses", de a többiek még valószínűleg nem olvastak róla, mivel élő garanciával hirdetik a portékát.
Jómagam csak kismértékben vagyok érintett, nyáron egy 26 ezer Ft-os Honor 9 Lite-ot vettem tőlük, az outlet-ből. Kifogástalan, új állapotú készüléket kaptam, bontatlan tartozékokkal. A kiszállítás gyors volt, telefonon feltett kérdésemre korrekt választ kaptam. Így árukeresőn én is pozitív véleményt alkottam róluk. Megértem azok aggodalmát, akik drágább készüléket vásároltak, és így bizonytalanná vált a garanciális háttér. Az én olcsó, másodkészüléknek vásárolt telefonom jövője annyira nem izgat, szerencsére eddig hibátlanul működik. -
lalika740
aktív tag
Legyen 25% de azért kijelző hiba meg alaplap hiba ritkábban fordul elő .Az a baj hogy hivatalos helyen mondjuk egy csúcs telefon nál 100 ezer a differencia.lassan abból egy új kijelző is kijön.Persze az lenne a legjobb ha ilyen turbados összeomlástól nem következmények be mert bárki bármit mond a web aruhazakbol több évig az első 3 ban volt.Persze hogy megbiztam és megbízták benne az emberek.Az hogy ők kiskapu val adót csaltak az nem az emberek hibája akik vásároltak.Ilyen a világ sajnos.
-
-
Noukoum
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
És melyik szerviz csinálja itthon?
-
DS39
nagyúr
válasz
nokiae51
üzenetére
aztán vagy elhajtanak vagy nem a Samsung szervizben.
a Turbadonál inkább ez a bérleti dolog volt érdekes, nem is gondoltam volna, hogy ilyennel trükköznek a kereskedők. rafkós, de most ráb.sztak.
lényeg, hogy igen, ha hivatalos helyen veszed drágább minden (MM-nél azért van olcsóbb hivatalos hely), de mondjuk én nem csak a garancia miatt nem mertem még ilyen helyen venni komolyabb műszaki cikket, hanem azért mert féltem, hogy nem ugyanazt a terméket kapom, amikor 100 ezerrel olcsóbb, az gyanús.
-
Mostantól csak hivatalos viszonteladótól veszek bármilyen műszaki cikket. Szerintem ezt kell mindenkinek mostantól megfogadnia.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
Mert ha nem kamuznak, akkor vihető a gyártóhoz is a náluk vásárolt készülék.
Mármint azok, amiket authorized resellerként adtak el.Pontosabban csak azok a készülékek, amit a hivatalos forrásból vásárolnak.
-
kelzsoca
félisten
válasz
trebrona
üzenetére
A Xiaomi három magyarországi cégen keresztül értékesít, ezen cégek a gyártó szerződött partnerei:
- WayteQ Europe Kft. - nagyker, kisker, Mi Store online (xiaomi.hu) offline bolt (Mi Store, Lurdy)
- Mystical Hungary Kft. (Bravophone) - szolgáltatók kiszolgálása, nagyker
- Ingram Micro Magyarország Kft. - szolgáltatók kiszolgálásaA fenti cégektől vásárló viszonteladó partnerek (kisker, nagyker) is a hivatalos forráshoz tartoznak, az általuk értékesített telefon készülékre is 2 év gyártói jótállás érvényes.
A Xiaomishop mint megannyi más hazai kiskereskedő, a két hivatalos disztribútortól vásárol, tehát WayteQ -től és Bravophone-tól.
Azok a kiskereskedők akik hivatalos helyről vásárolnak, kirakhatják a Xiaomi Hivatalos Viszonteladó plecsnit. (Nem Hivatalos Forgalmazót jelent!) -
nokiae51
tag
Kedves DS!
Igen ez igy van! De Egy e-mail keretében megkérdeztem a Turbado-t hogy mi van abban az esetbe,ha készülék (samsung galaxy watch 2) a következő választ kaptam tőlük:
Kedves ........
.
Ha esetleg probléma van okos órájával, javasoljuk, hogy az első évben hivatalos Samsung szervizt keressen fel ilyen esetben.
Üdvözlettel,
A Turbado-csapata
1013 Budapest, Attila út 2. -
lalika740
aktív tag
válasz
nokiae51
üzenetére
Pont ezen gondolkodtam én is.A Média Markt ha csödbe megy akkor mi van??
ezek után bármelyik cég végülis járhat így mondjuk a média biztos nem de ezek után melyik web áruház a megbízható???ATurbaodnak volt a web aruhazakbol majdnem a legjobb értékelése.Akkorna többi???úgy látszik akkor sehol nem szabad venni csak az ablak hogy a média 2x annyiért adja a telefonokat mint bármelyik web áruház. -
-
-
kelzsoca
félisten
Sajnos várható volt hogy így végzi a turbado, de már az is csoda, hogy eddig kihúzták.
A kommenteket olvasva látom több hozzászólás is a Xiaomival kapcsolatos.
Megosztanék pár információt ezzel kapcsolatban:Hivatalos forrás, gyártói jótállás:
A Xiaomi szerződött partnerein keresztül értékesíti termékeit Európában, a termékek leszállítását a partnerek felé is a Xiaomi intézi.
A partnerek értékesítik a készülékeket (kisker, nagyker, szolgáltatók, offline bolt stb..) de a 2 év gyártói jótállást csak úgy vállalja a Xiaomi, ha az adott országban vele leszerződött szerviz partner végzi a javítást (TMX Kft.) egyébként ezen szervizek juthatnak csak hozzá gyári alkatrészekhez is, továbbá minden szükséges támogatást megkapnak a gyártó részéről.Jól látható, hogy a Xiaomi kézben tartja a dolgokat ,illetve ő irányítja azokat, természetesen ennél összetettebb a folyamat, de szemléltetésnek elegendő.
Xiaomi szerződött magyarországi partnerei:A Xiaomi három magyarországi cégen keresztül értékesít, ezen cégek a gyártó szerződött partnerei:
- WayteQ Europe Kft. - nagyker, kisker, Mi Store online (xiaomi.hu) offline bolt (Mi Store, Lurdy)
- Mystical Hungary Kft. (Bravophone) - szolgáltatók kiszolgálása, nagyker
- Ingram Micro Magyarország Kft. - szolgáltatók kiszolgálásaA fenti cégektől vásárló viszonteladó partnerek (kisker, nagyker) is a hivatalos forráshoz tartoznak, az általuk értékesített telefon készülékre is 2 év gyártói jótállás érvényes.
A Xiaomi szerződött szervizpartnere a TMX Kft.Nem hivatalos forrásból származó készülékek:
A opció: A Xiaomi a készülékek életútját egészen a leszállításig tudja követni, ha szerződött partnere felé szállít, de a partner dönthet úgy, hogy a teljes készletet egy teljesen más országba, akár az EU-n belülre, vagy kívülre továbbértékesíti, a készülékekre a gyártói jótállás abban az országban érvényesíthető, ahová a gyártó azt szánta (érkeztetési ország) tehát ha Spanyolországba adja el az árut a gyártó, akkor Németországban nem fogják befogadni azt a szervizben. A szerviz egy belső rendszerben minden szükséges információt látni fog a készülék azonosító számait megadva.
B opció: A Xiaomi kiszolgálja és előnyben részesíti azon kínai partnereit, amelyben a Xiaomi vezetők is érdekeltek lehetnek (webáruházak stb..) a legtöbb Xiaomi készülék ezen csatornákon keresztül kerül értékesítésre, itt csak a mennyiség és a minél kedvezőbb ár számít, a garancia másodlagos, valószínűleg mennyiség után kapnak pár % plusz telefont, és ezzel le is van rendezve az ügy.
Ezen készülékek lesznek elérhetőek az aliexpress, bangood, gearbest stb. oldalakon.
C opció: kínai nagykerek is jelentős mennyiségű telefonhoz jutnak hozzá, amennyiben sikerül a készülék global verzióját beszerezniük, már csak meg kell oldani, hogy a készülékek valamilyen formában az EU területére kerüljenek, és EU raktárakból kiszolgálják a vásárlókat.
Miképp kerülhet az EU területére az áru?
a, keresnek egy olyan eu országot ahol a legkisebb költséggel be tudják léptetni az EU területére a portékát.
b, vámszabad területről kicsempészik, eltüntetik a szállítmányt. -
Noukoum
veterán
válasz
nokiae51
üzenetére
Azért marhaság mert ~99.99%-ban elképzelhetetlen. Kb annyi az esélye mint hogy a következő 365 napban elvisznek téged a földönkívüliek. Reális mi?
De persze mindkettőre meg van az esély.
És igen azért marhaság, mert mondom ez csak a rosszmájú/érdek által generált információ. -
lalika740
aktív tag
válasz
Ricsárdkaaaa
üzenetére
Szerintem itt már csak pénzt kapsz vissza jelezz feléjük hogy elálsz a vasarlastol .Ha nem egy telefonon akkor emailben és kérd a visszautalast.De menj a Facebook ra ott van egy csoport ott többen leírják mit csináltak elég sokan már visszais kaptak a pénzüket .
https://www.facebook.com/groups/2830630637215454/permalink/2832462720365579/
Ez lenne az a csoport
-
Ricsárdkaaaa
csendes tag
Október 27-én rendeltem egy telefont tőlük, ki is fizettem egyből, azóta is várom.
Többször is beszéltem velük facebookon (a telefonos ügyfélszolgálat folyamatosan foglalt volt), még kedden is azt mondta, hogy tényleg sajnálják a késést, dehát Covid. -
T.ati
tag
Szinte minden magyarországi képviselet honlapján felsorolják, melyik cég hivatalos viszonteladó, innen lehet tájékozódni.
Ha itthon 2 év garanciát vállal a magyarországi képviselet, de ezért kicsivel drágább mint mondjuk Németországban, ahol csak 1 évet ad az ottani képviselet, akkor a magyar miért javítaná a kinti készüléket, ha az nem itthon, és ráadásul olcsóbban lett vásárolva?
-
lalika740
aktív tag
válasz
nokiae51
üzenetére
Szia én elég sokat eladt.dr nem érzem magam hibásnak mert engem is effektív átvertek vagy mégse mondanám azt hogy átvertek mert ez a bérlés dolog csak egy kis(jó nagy)
Áfa csalás ami nem a vásárlók felé irányult.Attol nem kell félnie hogy jön majd valaki és visszakeri a telefont vagy bármit ebben biztos vagyok meg ezt is mondta az ügyvezető hölgy is.Nyugaodtaj eladhatod Maxim most már garancia nélkül tudod eladni.letitani miért tiltanak nem lopott a készülék ..Lehetnek itt nagy szavak de azért olyan helyről vásároltunk ami itthon 6 éve működött több ezer pozitív visszajelzések.év boltja cím.Teljesen megbízható Bolt volt és nem Is a magyar lényeg bukott meg hanem az anyaceg.
Most mindenki okozhatna mást is de mi van ha joviheten a Média Markt szűnik meg mindenféle jogutód nélkül????
A mai világban már minden lehet.
-
nokiae51
tag
válasz
lalika740
üzenetére
Kedves Lalika!
Nekem 2 készülékem is van a Turbadotol...
Xiaonim Poco F2 256 GB, Samsung galaxy watch 2 okosóra....
Én is belesétáltam mint mindenki a csapdába .
A kérdésem az, (én mondjuk nem is olvastam a bérlésről szóló "sorokat") figyelmetlen voltam , mint oly sokan......
DE kérdem én,hogy mi van abba az esetbe , ha eladom a készülékeket,mert nincs rá szükségem....?
2 év múlva jön a jogutód cég, és követel "X" összeget , vagy a telefont vagy az órát.... (vagy bármit amit én vagy más ember tőlük vásárolt) ?Tény,hogy én mindkettő termékhez csak számlát kaptam semmi mást , ezzel igazolom,hogy a terméket megvásároltam....... Tehát az enyém!!! Vagy mégse?
Joggal merül fel bennem a kérdés,hogy mi van akkor ha letiltják a készüléket(bár ezt nem hinném)? Mit tudok tenni kihez tudok fordulni ? Sajnos senkihez!
Tényleg a legjobb az lenne,ha visszavásárolnák a készüléket(ket) , de ez mese lenne

Ha pedig eladód a készüléket , igazából senki se venné meg a készüléket...Szóval jól meg lett szívatva az emberek akik tőlük vásároltak... Magyarok ár érzékenysége ismert tényező,de a figyelmetlenségre sajnos nincs mentség

-
válasz
viharhozo
üzenetére
Az LG V10-em gsm boltból volt mivel ha jól tudom nem is került hivatalosan forgalomba itthon. Gari vége előtt 1 héttel vittem be a Váci úti szervizbe kijelző és akkucserére, szó nélkül megcsinálták. Mondta ugyan a srác, hogy ezzel a blokkal/"garipapírral" kitörölhetném, de jófejek voltak.
-
viharhozo
addikt
A kerdest pontosan szabalyozzak, annak a cegnek kell jotallnia, amelyiktol vetted. Epp azert van igy, h ne lehessen egymasra mutogatni. Meg azert, h azokra az eszkozokre is legyen jotallas, amiknek nincs hivatalos magyar kepviseletuk.
A gyarto vallalhatja, h minden eszkozet javitja, de erre semmi nem kotelezi.
Az, h teged semmi nem erdekel, maganugy, a jotallast torvenyi szinten korrektul szabalyozzak.
Bog: az LG erre ellenpelda volt, ott javitottak szurkezonas keszulekeket is. A mostani helyzetet nem tudom. Nyilvan a gyarto dolga meghatarozni, mi fer bele neki.
-
Alapjáraton drágának tartottam a Turbadot, de az "Outlet" részben voltak jó dolgok, amik rendszeresen előkerültek a Best Buy topicban is. Nem védeni akarom őket, csak hogy mennyire nehézkes ezt előre látni, mert pl. Árukeresőn többezer értékelésük volt és 4.5 felett voltak mindig ezért "megbízható bolt" plecsnijük is volt, nem beszélve a 4db Árukeresős díjukról. Illetve 2014 óta mentek idehaza, 2010 óta külföldön. Szóval mikor vásároltam akkor csak ezeket néztem leginkább és ezen infók alapján nagy, és megbízható cégnek tűntek, az ÁFSZ részről én sem tudtam sajnos.
Kb. 1 éve vettem tőlük egy Panasonic GH5 MILC vázat közel 300 ezer Ft-ért az Outletből mert "használt - picit karcos, de a kijelző közepesen karcos" - gondoltam megnézem 1db volt belőle úgyis ott a 14 napos elállás ha nem jön át. Végülis kiderült csak egy nagyon vékony fólia volt a kijelzőn és az volt brutál karcos (alig lehetett lekaparni annyira észrevehetetlenül volt feltéve) és kb. új volt a gép kinézetre, csomaglásra. Szóval én nem panaszkodom mert a mai napig csak 1,5x ennyiért lehet venni ezt a gépet, csak egy kicsit csalódott vagyok hogy még 1 év garancia lett volna hátra, és így hogy ez nincs rá az eladási értékéből is vesztett jócskán
Remélem legalább azoknak megoldódik az ügye akinek pénze ragadt bentUI: Idén már így jártam a Terrafon.hu-val is, itt Hardveraprón vettem telefont, kolléga 2 év garanciával vásárolta majd 2-3 hónap után eladta. 1 év után, idén február környékén szükségem lett volna a garanciára mert a rezgőmotor feladta de céget már felszámolták csak a 5-6 hónap alatt összegyűlt panaszokkal és a károsultak beszámolójával találkoztam.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Véletlenül bukkantam erre a topikra, de erre pont tudok neked válaszolni:
Egy adott országban lévő szerviz (amely nem a gyártó munkatársaiból áll, hanem mindig egy külső cég - itthon leginkább a Telemax), arra szerződik, hogy az adott országban hivatalosan forgalomba hozott eszközöket szervizelje. Az adott országban lévő gyártói képviselet pedig fizet ezért - darabszámra. Magyarán nem fog a saját büdzséjéből ismeretlen összeget arra elszórni, hogy a nem is az ő általa behozott és értékesített termékek javítását fizetgesse. -
viharhozo
addikt
Ez igy teljesen feher, ott van a jotallasi jegyen / szamlan az, h kinel ervenyesitheted a jogaid. Ez van a torvenyben.
Egyszerűbben kérdezem, miért van olyan hogy nem gyári garancia?
Evekig nem volt hivatalos magyar Xiaomi-kepviselet. Akkor jo volt a nem gyari garancia?Ertem en, h jo lenne lopott/leafazott/kamionrol leesett telefont venni olcson, es aztan meg melle kapni egy dupla vedohalot (kisker+gyarto), de a vilag nem igy mukodik.
-
lalika740
aktív tag
válasz
TaylorPro
üzenetére
Persze nem.arra gondoltam hogy dél afrikabol származó telefont javitsanak meg de egy Eu ba szánt telefont illene megjavítani ha már EU a ők vagyunk az ne számítson már szürke importnak ha másik EU S országból származik.vagyis hogy oda szánták mert efektiv minden Kínából jön.

-
atus72
őstag
válasz
viharhozo
üzenetére
Én egy Xiaomi telefont vettem, amit a Xiaomi gyárt és eladott haszonnal és garanciával, pont.
Kár ragozni, nem értünk egyet, te a jelenlegi eljérásrendet mondod, engem meg az érdekel hogy ez miért alakult ki így ahogy.
Egyszerűbben kérdezem, miért van olyan hogy nem gyári garancia? Miért nincs erre szabályozás? Mindent szart fehéríteni akarank, ezt miért nem?
-
TaylorPro
addikt
válasz
lalika740
üzenetére
Így kéne, de nem így működik. Sokszor ahhoz kötik hogy EU-n belüli vásárlás legyen, az ország az mindegy. Legalábbis amikor LG telefont gariztattam, csak ez az egy kikötésük volt. Szürke importos dolgot javítani gariban az már kifogásolható ezért is utasítják vissza. Szürke import, azaz illegális kereskedelem ha nem lenne tiszta.
-
viharhozo
addikt
Te nem erted. A gyartoval nem allsz jogviszonyban. Te a Turbadotol vettel egy telefont.
Az autos peldad ket szempontbol sem jo. Egyreszt maganszemelyek kozti tranzakciokra mas szabalyok vonatkoznak, masreszt pedig a jotallas tulajdonjogatruhazaskor megilleti az uj tulajt, tehat oda fordulhatsz, ahol az elso tulaj az autot vette.
-
Wade0303
aktív tag
Egyrészt ahogy TaylorPro is írja egyáltalán nem biztos ez sem, másrészt meg ha probléma esetén legnagyobb valószínűséggel a TMX-nél köt ki akkor édesmindegy.
Ezek ugyanazok a szolgáltatók akik az internet csomagra odaírják hogy "gigabit", alatta kicsivel pedig, hogy "garantált sebesség 300mbps" és én egyetlen emberrel sem találkoztam még akinek a szolgáltatótól kapott eszközzel a garantált sebességnél gyorsabb lett volna. Mintha a 3 szintes házból csak a földszint épülne meg, de az is tető nélkül.
A szürkeimportra még nincs konkrét tapasztalatom szolgáltatónál de az 100%, hogy az elállt és "kicsit hibás" termékeket gond nélkül eladják újra, vagy pont garanciáztatáskor adják csereként.
Műszaki termékek esetén egyre inkább az az érzésem, hogy nem létezik itthon nyugati színvonalú szolgáltatás akármennyit is fizet az ember. -
lalika740
aktív tag
Hát ez igaz de az autónál csak akkor marad garancias ha mindig szakszervizbe viszed mindegy melyik országban.igy kéne a telefonokkal is.Teljesen egyetértek veled .Csak egy adott cég csinálja a telefont nem mindegy hol vették????akkor is érvényesnek kéne lennie rá a gyári garanciának.Nekik nem mindegy hol vettem???megvettem.akkor jár a garancia.Ennek így kéne működnie.
-
atus72
őstag
Analógia:
Veszek egy "új" autót németországban egy magánszemélytől ami még garanciális, eladja nekem az autót, na most a telefonos analógiátok alapján a németorszégi szervíz megtagadhatja az autó garanciális szervízelését arra hivatkozva hogy én 1Ft-ért vettem meg az autót a régi (első) német tulajdonostól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium Megkímélt, gyári állapot!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Magic Keyboard A2261, magyar billentyűzet iPad Air 11"/ iPad Pro 11" - 27% ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13C 6/128GB fekete / 12 hó jótállás
- 27% - GAMING PC! i5-12400F / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760 / 650w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)