- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Myth
aktív tag
válasz
elfelejtette #44591 üzenetére
Meglepően jó, 45 fok fölé nem ment még a proci hőmérséklet. Nem is nagy tuningra van szükség igazából csak arra, hogy jól be legyenek lőve az értékek mert az auto feszelés pl. mindig csomó túlfeszt ad a procinak is meg a ramnak is. Legalábbis régebben ez volt a tapasztalat...
-
Myth
aktív tag
Sziasztok!
A következő géphez kérnék egy stabil beállítást, léghűtéssel biztonságosan:
Asrock 970 pro3 rev 2.0
Amd fx 8320e
Cooler master hyper 103
Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury BlackPrime tudom majd tesztelni, hőfokokat monitorozva...
Köszönöm!
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #25730 üzenetére
Szia! Tudnál segíteni i7 920as tuningban? Egy asrock x58 extreme 3 lapban van... Valamint kingston hyperx blu 1600mhz-es XMP-s memóriák...
A bios:
BCLK Frequency 133
PCIE Freki 100
Boot failure guard enabled
Boot failure guard count 3
spread spectrum autoCPU Ratio setting auto
qpi freki auto
uncore freki auto
dram freki auto
xmp technology autointelligent energy saver enabled
asrock vdroop control with vdroop (szürkén nem állítható)
cpu voltage auto
dram voltage auto
ioh voltage auto
vtt voltage auto
ich voltage auto
ioh csi voltage auto
ioh/ich pcie voltage auto
cpu pll voltage autoMit mennyire?
-
Myth
aktív tag
IBT full terhelés alatt 1.344V
IBT szünetbe 1.36V
Alapon windowsba 1.376VEz még oké? Vagy inkább vegyem vissza? Mert így lenne szimpi, a ramok is 1066on futnak a proci meg 3,5ghz-n...
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17794 üzenetére
Elképzelhető, hogy a bios miatt fagy. Az x48 topikba olvastam, hogy egy srácnak állandóan fagyott bármilyen tuningnál aztán vett új ramokat meg visszarakta az F7es biost (F8C-ről) és jó lett. Nálam ram kompatibilitással nem hiszem hogy gond lenne viszont ez az F8C béta bios bekavarhat.
-
Myth
aktív tag
Üdv! Melyik szorzót kellene használnom a 4ból? Mert egyikkel se igazán akar menni a ram. Vagyis A,C,D-vel is próbáltam B-vel még nem azzal majd holnap, de még 900on sem akarja az igazságot. Memtest kifagy mindig 2-3%nál. Ha minden alapon van akkor nem hibázik. így viszont 900on +0,2mch-val +0,3ramV-vel nem megy. Időzítés auton de próbáltam 5-5-5-15el 6-6-6-18al is...
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17766 üzenetére
Ezek az új beállítások:
CPU clock driving control 800mv a másik kettő auto-n van ha jól emlékszem
CPU clock skew control
MCH clock skew controlCPU GTLREF 1 auto
CPU GTLREF 2 normal
Loadline calibration autoEzek akkor maradjanak így?
Valamint itt mennyi az fsb és mch alapértéke (mert itt se találom sehol a biosba) és mennyi az amit max kaphatnak?
SPD-nél is van E meg D 2.00ás szorzó. Itt gondolom a D-s kell...
Valamint az alaplap csatija atx12v x2 8 pines viszont a bluestorm 2őn csak sima atx12v 4 pines van. Addig ne nagyon tuningolgassam amíg nem szerzek hozzá átalakítót? Mert most is megy csak 4pin-es csatival...
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17760 üzenetére
Szia! Az a helyzet áll fent hogy új alaplap került a vas alá. Egy gigabyte x48 ds5. A kérdésem az volna, hogy tuningnál itt ugye több lehetőség van, az új dolgokkal is kell babrálni vagy elég azokat amiket a régi lapon is eszközöltünk? Itt van ilyen clock driving control meg ilyesmi.
Emelett ramokat max mennyin szabad futtatni? Gondolkoztam, hogy elmegyek 1066ig ha bírja. Meg a ramokra 2,2V van ráírva. Annyit már ne nagyon adjak neki? Mert ugye eddig 2,1 volt a max.
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17680 üzenetére
Akkor mennyi az ami még oké lenne állandó használatra? Mondjuk olyan 3,2 vagy 3,4? Ott 1.264 körül kap feszt terhelés alatt. Az még mehet? Igazából csak próbálgattam 3dmarkokat meg hogy van-e gyorsulás játékokban, szóval nem akarom mindig ennyin járatni... Azon gondolkozom, hogy a ramokat 950ig teszteltem és hogy akkor 3.33on menne a proci visszaosztás nélkül 7es szorzóval akkor pont 950en menne a ram is.
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17678 üzenetére
Na most 3,7ghz-ig jutottam és úgy döntöttem mielőtt továbbmennék azért kikérem a segítséged...
A biosba most 1.45V-t kap a vcore, értékek windowsban és terhelés alatt a következők:
Terhelés nélkül winben....
Terhelés IBT-vel két teszt közti szünetben...
Full terhelés IBT-vel...A kérdésem, hogy merjek-e továbbmenni 3,8ig (az adatokat figyelembe véve) mert akkor további fesz emelésre lesz szükségem vagy inkább elégedjek meg ezzel...?
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17663 üzenetére
1.3625öt akartam írni
Itt olvastam: VID Voltage Range0.8500V-1.3625V
-
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17640 üzenetére
Most próbáltam egy gyors beállítást ramtesztre 900mhz-en. Az időzítést auton hagytam majd holnap megpróbálom minél lejjebb állítani. Most stabilnak tűnik de még fut a memtest. MCH 1.35V ram voltage 2.1V fsb term. 1.2V... (időzítés 5-5-6-21)
500as fsb-ig megpróbálok elmenni majd holnap. Kíváncsi vagyok meddig sikerül. Időzítést max 6-6-6-18ig lazítsam? -
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17580 üzenetére
Próbálkoztam, 3,33ghz stabilnál pedig úgy döntöttem hogy elég lesz ez nekem... Légyszi vess egy pillantást az értékekre hogy változtassak-e még valamin esetleg! Köszi
4 memtest egyszerre, 700mb-vel 200%ig stabil (aztán leállítottam)
Prime95: 1,5 órán át ment
IBT: 10 tesztA köv. beállítások:
DDR2v: 2,1V (4-4-4-15 időzítéssel)
FSB term.: 1,3V
MCH: 1,35V
CoreVoltage: 1,31250VHőfokok és CoreVoltage:
Nincs terhelve...
Terhelés IBT-vel... -
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17505 üzenetére
Visszavettem őket. Érdekes módon prime95 több órán futott hiba nélkül ibt-t is többször lefutattam 10 teszttel és ezeken stabil viszont néha szétfagy a win7 amikor nincs terhelés alatt. BCCODE: 124es hibaüzenettel... Valami olyasmit találtam ezzel kapcsolatban, hogy lehet wifitől. Nekem usb-s wifim van, lehet esetleg attól? Mert ha a teszter progik stabilak akkor elvileg nem a húzás miatt lehet ez nem? Erről esetleg nem tudsz valamit?
-
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17495 üzenetére
Windows elejéig eljut aztán újraindult... Adtam két lépcsővel több feszt és így már elindult...
(az miért lehet, hogy windows bootkor amikor egy fagyás után megkérdezi hogy windows normál módú indítása stb. akkor nem kap áramot a billentyűzet ki kell várnom hogy leteljen a 30sec win alatt meg néha az egér veszíti el a kapcsolatot...)
-
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17478 üzenetére
Aham... És hol tudom megnézni az alap feszeket? Mert a bios nekem az fsb-hez meg az mch-hoz is csak annyit ír, hogy normál vagy +0.1-0.2...... Tehát nem tudom hogy pl. 1,2höz mennyit kell adnom hogy annyi legyen...
A másik, hogy az mitől lehet, hogy a fent leírt beállításokon fut orthos is meg ibt is hiba nélkül de pl. ha restartot nyomok néha bootkor felülbírálja magát a lap és minden visszaállít alapra pedig winen belül stabil...
-
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17471 üzenetére
Nem válaszoltak a ram topikba... Úgy döntöttem kitesztelgetem én magam a dolgot csak szeretnék kapni néhány értéket hogy mit mennyivel lehet max emelni nehogy baj legyen... Pl. FSB voltage meddig mehet max? Most +0,1 van. A ramnak adhatok nyugodtan 2,1V-t? Mert elvileg az van megadva neki, most 2,0V (+0,2őt kapott eddig)... Valamint MCH-nak is mikor és mennyit lehet/érdemes max adni? Most +0,1et kapott... Proci? Max 1,35ig?
Most 3,15Ghz-n jár és terhelve ibt-vel a cpu-z 1.184V-t ír. Terhelés nélkül 1.200V... -
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #17459 üzenetére
A ramok 2x2gb OCZ reaper hpc 800mhz (elvileg 2.2V van írva a ramokra az everest 1,9V ír hogy annyit kapnak), a procihűtő cooler master hyper tx3, a vcore terhelés alatt cpu-z-vel 1.168v a biosba a normál 1.225v azon még nem állítottam. Most 3ghz-en megy a következő beállításokkal:
a memóriát visszaosztottam 2.0vel így most 752-n megy valamint adtam a ddr2nek,fsb-nek,és mch-nak +0.1et... Ha az fsb-nek nem adok akkor állandóan újraindítja magát az alaplap és visszaáll. így most ibt stabil 5 teszt után! Hosszabb tesztet még nem futtatam. A proci full terhelve 47fok a magok 55-57...
Szerk.: ha nincs terhelve a cpu win alatt cpu-z 1.184V-t ír....
-
Myth
aktív tag
Bios beállítás tippeket tudtok adni?
Config: Gigabyte p35 ds3, e8200 (terhelve 1.168v prime-al vagy orthossal, inter burn testnél néha felugrik 1,182v-re),hd4890, fsp bluestormII 500WLeírom mi min van alapból....
Robust Graphics Booster - Auto
Pci express frequency - Auto (ezt úgy tudom 100ra kell tenni)
C.I.A. 2 - Disabled
Performance Enchance - Standard
System Memory Multiplier - Auto
Dram Timing Selectable - AutoDDR2 Overvoltage Control - Normal (ide adjak akkor 0,3-at? mert everest szerint 1,9et ad a lap alapból és 2.2V van a ramra írva)
PCI-e, FSB, MCH és CPU voltage control normálon... Ezek közül mit és mennyivel érdemes növelni? -
Myth
aktív tag
válasz
darál0w #16715 üzenetére
Elírtam win7 van fent csak 32 bites. Nem csak 3dmark miatt akarom húzni. FullHD-ban játszanék amivel csak lehet meg crysis-t is szeretnék játszani és minden fps számít...
Meg persze mindenhol 17ezer körülire teszik ennek a videókártyának az erejét és ha már kifizettem szeretném ha azt a teljesítményt adná amiért fizettem...
565wattos hkc a táp... A vinyón kívül más nincs a gépben ami pluszban szívná a tápot. -
Myth
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy mit és hogyan csináljak? Vettem egy számítógépet:gigabyte ga-p35-ds3 rev2.1, e8200, 2x2gb ocz reaper 800mhz, sapphire 4890 vapor-x 1gb oc... Az eleve rajta lévő oprendszeren (vista 32bit) futtatam egy 3dmark06ot és csak 12500 pontot kaptam. Elviekben olyan 17000 körül lenne a vége ennek a kártyának nem? Persze gondolom ahhoz húzni kell a procit gondolom. A catalyst 10.4es van fent. Mást nem tettem fel mert nem volt még soha Ati-m szóval nem is tudom miket kell felrakni még hozzá.
Valamint a tuningban is tudnátok segíteni lépésről lépésre? Hogy mit hogyan mennyit s merre (gondolom a biosban) ami még biztonságos. (feszültség,fsb,memória időzítések meg ami még kell) A cpu-n egy cooler master hyper tx3-as van.
(Gondolom érdemes lenne egy full re-install is 64bites vistával...)
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged