- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
válasz
Calibos #9433 üzenetére
Tartós üzemre talán magas de néhány Prime erejéig mehet. Túlmelegedés esetén lekapcsolnak a procik bár csak intel-nél próbáltam. A Q6600 92fokon ment az Everest stabteszt, 94 foknál prime-mal kapcsolt, az E2140- nek (210%-on! ment) a ventijét húztam le. Ott hőfokot nem néztem. Fagyott és újraindult. (max. maghőfokok)
Szép ez a táblázat de nem hiszem, hogy 60 fokon nagy tuningot el tudnék érni.
A GPU-k 90 fokosak szoktak lenni (pl.HD 4850), alaplapi csip bordán is mértem (műszerrel) 85 fokot. Akkor mennyi lehetett a mag? 100fok?
Amúgy köszi a linket vannak benne hasznos dolgok.Alex Vincent:Azon a feszet többet nem tudsz rajta húzni? Nem hiszem, hogy ha a feszt nem bántod akkor tovább fog melegedni.
Sebibalu:Ez szép.
Tudnál dobni pár hőfokot? HW monitor maghő max. Prime 95 alatt.
-
Alex Vincent
csendes tag
válasz
Calibos #9433 üzenetére
Igen, de az a 60 fok Tcase, ami a magok alatti szenzort jelenti, ami jóval kisebb, mint a többi, Az nekem is 40 körül van talán, a magok melegszenek 60 fokra idle-ben és 75 fokra 100%-os terhelés mellett húzás nélkül, 266ról 333-ra húzás esetén csak 2-4 fokkal volt több ez az érték (majdnem 70 fok), valószínűleg azért mert mind2 esetben 1,325V-ot kap a CPU - ez a normál értéke. Én most arra lennék kíváncsi, hogy mennyi a minimum amivel megelégszik a CPU és elfut alapon stabilan? Nem akarok rajta grillezni, amíg meg nem jön az új hűtő...
-
lizakattila
senior tag
válasz
Calibos #9403 üzenetére
Nekem legjobb tudomásom szerint ez az érték az "aranyszabály" a PCI-E frekire (természetesen ettől el lehet térni
).
Azt nem mondtam, hogy emeli, ha növeli az FSB-t, de ha Auto-n hagyja, akkor nem biztos, hogy ezt az értéket fogja beállítani a lap is. Igaz én még csak 1 MSI lappal találkoztam személy szerint, ami autonál 90-re lőtte be. De az lehetett bios bug is.
Ezért írtam, hogy inkább azt is állítsa be manuálisan.
Ha valamit nem jól írtam, természetesen javíts ki, ebből is tanul az ember. -
Pero
senior tag
válasz
Calibos #9299 üzenetére
az én lapom nem "engedi" aktiválni a 4magot, csak moddolt Biossal, de az nem az igazi, így én arról letettem, szal 3 magosként.
egyenlőre 3,8GHz-n stabil, most 3,9re gyúrok stabilan, ill 4,1re h megy e.
eddig léggel hűtöttem, nemsokára nakifutok vízzel
egyenlőre szorzóbol húztam, ezért még az abszolút vége nincs meg.
ami a feszt illeti 1, aszem 1,475, vagy 1, 485V kellett neki 3, 8on h stabil legyen (2óra prime95)
de a 4ghz-t is ezen hoztam ki.
de egyenlőre próbálgatom még a Biosokat is, melyikkel jobb. -
Pero
senior tag
válasz
Calibos #9296 üzenetére
Igen én már próbálkoztam vele , egészen egyszerűen, és jól használható kis program. nekem annyi volt vele a gondom, hogy nem tudtam vele CPU-Z Valid eredményt csinálni.
de amúgy szabadon lehet benne "garázdálkodni" no persze csak ésszel.
Ami az én megfigyelésemet illeti, AOD-dal én elvittem 4,1ig a procim, Biosból csak 4 ig tudtam h fel is álljon a rendszer. én maradtam végül a jól bevált régi BIOS-os modszernél.total90: orthos is jó oda tesztelni, amúgy nemtudom mióta van fent a borda a procin, de egy újrapasztázás lehet sokat dobna a dolgon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged