- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv!
A polírozást úgy tudom, együtt szokták elvégezni a hűtővel. Leszedik róla a hűtő pasztát (a processzorról és a hűtő talpáról egyaránt) és tesznek rá polír pasztát. Ne kérdezd, milyet, nem tudom sajna...a lényeg, hogy a kettőt csiszolják össze, mivel a proci keményebb anyagból van, így a hűtő fog kopni (azok anyaga réz vagy alu általában). A hőátadás hatékonysága azért növekszik ilyen esetben, mert a hűtő paszta rosszabb hővezető, mint a közvetlenül érintkező felület. Javulást lehet akkor elérni csiszolás nélkül is, ha veszel jobb minőségű pasztát, itt az aprón is árulnak néha és összerakásnál kicsit kísérletezel:lehelet vékonyan lekened a felülteket, aztán ráteszed a rögzítést: ekkor mozgasd meg kicsit. lehet kicsit forgatni, amennyire engedi, ésszel persze, vagy előre hátra, lényeg hogy mozogjon. Aztán próbáld meg levenni a hűtőt: minél nehezebben megy annál jobb. Levételkor törekedj arra, hogy elfelé távolítsd egymástól a kettőt, ha jól sikerült a mozdulat, akkor néhány helyen szinte semmi paszta nem maradt a felületeken, máshol meg szemmel láthatóan vastagabb a pasztaréteg. Ha így van, akkor sokat javíthat a csiszolás, de elég biztos kéz kell hozzá és türelem is. A hűtőt teszed le, rá teszed a procit és körkörös mozdulatokkal dörzsölöd össze a kettőt, érdemes a csiszoló pasztát cserélni. Valamikor csináltam, de én is kaptam a pasztát, nem tudom az adatait.
Lényeg: lehető legkevesebb hűtő pasztát használni, ha össze csiszolod, akkor javíthatsz a hőátadáson, de nem fog lejegesedni a procid utánaViszont sokat nyom a lattba a proc hűtésnél, ha becsövezed a Pc-d és a hűtő ventillátorod a külső levegőt szívja a processzorra, nem a benti meleg levegőt küldöd rá!
Akár 10 fokot is lejjebb megy csak ettől.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Battlefield 6
- Philips LCD és LED TV-k
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.40GHz) Processzor
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i3-8100 100% tesztelt, hűtő nélkül
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB be quiet! Pure Base 500 FX 750W
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2050 4GB WIN11
- Motorola Moto G32 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest