- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MATEO6600 #30927 üzenetére
A BIOS retesz egyszerűbb verziója, ha kihúzod a tápegységből a tápkábelt, és kiveszed a gombelemet az alap lapról. Másik vezió, hogy megkeresed a jumpert (clear cmos) az alaplapon, teszel rá jumpert és 5-10 másodpercig beindítod a gépet. Mindkét esetben a BIOS-ba beégetett alap verzió fog visszatérni (a dátum, boot beállítások, stb). Akkor célszerű alkalmazni ezt a megoldást, ha nem indul be a géped, vagy "hülyeségeket" csinál, mint esetedben is és előtte a BIOS-t állítgattad.
Üdv! -
törölt tag
válasz
lorincmate #30865 üzenetére
Üdv.
Ebben még én is tudok segíteni...vedd ki az elemet az alaplapból és húzd ki a hálózatból a géped. Nem tudom, milyen géped van, de ettől olyan "gyári" lesz mindened, mint mikor össze rakták...ill majdnem olyanDe a BIOS-ban kereshet default opciót, vagy az alaplapon egy reset... Jó tanács: ha legközelebb állítod a biost, írd fel, hol és mit. Sokszor nagy előny
Üdv! -
-
törölt tag
ha ez ház olyan jó darab, akkor valami nagyon sántul a 72-ről 62-re eső prochőfok körül az oldal lap levétele következtében...
azt meg már megszoktam az életben, hogy a gyártókkal sokszor kell és érdemes vitázni. Ezt a házat is meg lehetne csinálni szép, festett csővel, egy kis díszvilágot neki...
-
törölt tag
Üdv!
Ettől a fentebb említett megoldásom azért jobb, ill minden léghűtéses megoldástól, ami attól eltér, mert bármennyi venti fúj bármerre levegőt, az össze fog keveredni a ház belsejében lévő többivel. És az melegebb, mint a külső. Az általad linkelten nekem az tűnik fel, hogy a videó kártya és a HDD által langyosított levegő libben a proc felé...Lehet kapni gyári csövet erre a célra. Az sem mellékes, hogy a hűtőborda alja is felmelegszik-e, mert ha nem, akkor nincs hőátadás.. Persze az is lényeges emellett, hogy ne legyen zárt helyen a PC-je..de ezt már csak nagyon halkan jegyzem meg...
Üdv!
Azért off, mert van erre külön fórum. -
törölt tag
válasz
MoonST #30752 üzenetére
Üdv!
Tanács...csövezd be a ház oldal lapja és a proci hűtő közti részt, a ventillátort meg szereld le onnan. Így a prochűtőd csak a külső levegőt fogja ráfújni a hűtőre. Ha leveszed az oldalát a PC-nek és hűsebb a processzorod, akkor ezzel a megoldással akár 45 fokra is is vissza jöhet az érték...
Sufnituning próba erejére, így eldöntheted, megéri-e beruháznod: karton papírból készült csövet gyorsan beszabhatsz. Pl egy 160 grammos dohány termék kartonjából...
De ügyelj arra, hogy CSAK külső levegőt tudjon használni!
Üdv! -
törölt tag
válasz
Kiskokó #30136 üzenetére
Üdv!
Csatlakoznék az előttem szólóhoz.
Mindenképp ki kéne derítened, mi okozza ezt a magas processzor feszültséget: ezen belül azt is, hogy ez mennyire valós. A lap fórumjában talán tudnak segíteni. Így most vagy az alaplapnak, vagy a processzornak van valami baja...és amíg ez nem derül ki, nem juthatsz előrébb. Gyors megoldást jelentene, ha a processzort ki tudnád próbálni egy másik alaplapon, ha ott a gyári értékeket produkálja feszültség és szorzó tekintetében, akkor az alaplapnak van gondja. Ha van rá lehetőséged, próbálj tápegységet cserélni, mert ha az hibás, akkor is "megbolondul" a gép!
Üdv!
Szerk: Az everest nem mindig a valós értéket mutatja és írja ki, pl ha van egy Athlon 2500-ad és megemeled az FSB-jét 205-re, akkor már AMD ATHLON XP 3200+-nak látja. A BIOS adata legjobb támpont és ha a lap vagy a proci vagy akár a tápegység hibás, akkor ennek lehet következménye a szokatlan értékek halmaza. -
törölt tag
válasz
jericho69 #30104 üzenetére
Üdv!
Memória hibát jelent, mivel annak tesztjénél állt le...a kék halál is nagyon sokszor ezt jelzi.
Próbáld meg ki venni a memóriákat és átcserélni egymással, de ezek előtt próbáld ki egyesével őket, ha valamelyik hibás, akkor így ki tudod deríteni egyszerűen. Minden memóriát minden DIMM-ben hajts meg (használd), akár teszteld is az everesttel (bár elvileg arra nem lesz szükséged, hamarabb kiderül az esetleges hiba, ha egyesével próbálod). Nem ismerem az előzményeket, nem olvastam vissza: ha van tuning a processzornál, vagy a memóriáknál, akkor azt vedd vissza alapra.
Üdv! -
törölt tag
válasz
gabex88 #30124 üzenetére
Üdv!
Írtam egy kis monológot, olvasd át, talán hasznos lehet. Hűtő pasztával nagyon csínyján, mert erősen romlik a hőátadás! Csak a szükséges mennyiséget hagyd rajta.
Nem jó a levett oldal lap magas hőfokok esetén, mert a meleg levegő pang a ház belsejében így is....irányítottá kell tenni a levegő áramlását.
Ha nincs, kreálj bármiből egy csövet (akár egy 160 grammos dohány doboza is jó, hengeres karton papírból van, aztán majd lecseréled UP a sufnituningnak) a ház fala és a proci hűtő közé és igyekezz leszigetelni a hűtő csatlakozásnál, úgy, hogy lehetőleg csak külső levegőt tudjon beszívni a processzor hűtő ventilátora. Ez nagyon sokat tud jelenteni a hőfoknál. Boltokban vagy itt az aprón 1k körül mozog a műanyag hűtőcső. A beépített ventilátorokat elég úgy dolgoztatni, hogy alulra az elő és hátlapon felszerelsz egy-egy befúvót, felül a tápegység ventilátora eleve kifelé nyomja a levegőt, ezt ki lehet egy fentre beszerelttel egészíteni. a Tápegység alá be szokott a hátlapra férni a 8 centis ventilátor, ez kifelé nyomja a levegőt.
Amennyire lehet, legyen jól szellőző helyen a számítógép, legjobb hely a 4 fokos száraz pince lenne
Így egész jó légcserét lehet elérni a ház belsejében és javulni fog a hűtése a procnak. Nézegess minden egyebet is: memóriát, lapkakészletet, HDD-t, ha kell, azoknak is adj + hűtést hűtő bordákkal pl.
Üdv! -
törölt tag
Üdv!
A polírozást úgy tudom, együtt szokták elvégezni a hűtővel. Leszedik róla a hűtő pasztát (a processzorról és a hűtő talpáról egyaránt) és tesznek rá polír pasztát. Ne kérdezd, milyet, nem tudom sajna...a lényeg, hogy a kettőt csiszolják össze, mivel a proci keményebb anyagból van, így a hűtő fog kopni (azok anyaga réz vagy alu általában). A hőátadás hatékonysága azért növekszik ilyen esetben, mert a hűtő paszta rosszabb hővezető, mint a közvetlenül érintkező felület. Javulást lehet akkor elérni csiszolás nélkül is, ha veszel jobb minőségű pasztát, itt az aprón is árulnak néha és összerakásnál kicsit kísérletezel:lehelet vékonyan lekened a felülteket, aztán ráteszed a rögzítést: ekkor mozgasd meg kicsit. lehet kicsit forgatni, amennyire engedi, ésszel persze, vagy előre hátra, lényeg hogy mozogjon. Aztán próbáld meg levenni a hűtőt: minél nehezebben megy annál jobb. Levételkor törekedj arra, hogy elfelé távolítsd egymástól a kettőt, ha jól sikerült a mozdulat, akkor néhány helyen szinte semmi paszta nem maradt a felületeken, máshol meg szemmel láthatóan vastagabb a pasztaréteg. Ha így van, akkor sokat javíthat a csiszolás, de elég biztos kéz kell hozzá és türelem is. A hűtőt teszed le, rá teszed a procit és körkörös mozdulatokkal dörzsölöd össze a kettőt, érdemes a csiszoló pasztát cserélni. Valamikor csináltam, de én is kaptam a pasztát, nem tudom az adatait.
Lényeg: lehető legkevesebb hűtő pasztát használni, ha össze csiszolod, akkor javíthatsz a hőátadáson, de nem fog lejegesedni a procid utánaViszont sokat nyom a lattba a proc hűtésnél, ha becsövezed a Pc-d és a hűtő ventillátorod a külső levegőt szívja a processzorra, nem a benti meleg levegőt küldöd rá!
Akár 10 fokot is lejjebb megy csak ettől.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xbox Ultimate előfizetések
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest