- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Nyakunkon a Dimensity 9500, már 2 nm-re feni a MediaTek a fogát
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MIUI / HyperOS topik
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Golyobis
tag
Sziasztok,
Nemrég rászántam magam, hogy egy kicsit feltuningoljam a régi "sempron145"-ről "Athlon 2 x2 445"-ösre mag aktiválással alakított procimat. Néhány cikket el is olvastam a témában, de sajnos a sok cikk elolvasása után még mindig nem értem teljesen a dolgot.
Eddig az fsbt a bioszban 200-ról 215re állítottam, feszültséget nem adtam, pcie 100hzen.
A rendszer stabil, néhány stresszprogram 15-20percnyi futása után (ezt majd még tovább is tsztelem) de bizonytalan vagyok hogy mehetek e tovább, mert nem teljesen értem a dolgot, azt olvastam hogy az fsbvel a memória órajele is növekszik, és a memória érzékeny az ilyesmire, és könnyen elszáll. Igaz ez?
Emellett ahogy láttam az nb értéke is párhuzamosan növekedett az fsbvel. Nem kell emiatt aggódnom? visszavegyem valamennyire?
Megnéztem a biosban a memóriához, és a northbridge hez tartozó beállítási lehetőségeket, és a memóriánál egy 'nagy lépés'-t lehet visszavenni minimum, NBnél pedig minimum egy 'szorzónyit'.
Visszavegyem ezeket a beállításokat egy lépcsővel?
Mekkora teljesítménycsökkenést okoznak ezek a beállítások?
Van még valami egyéb dolog/beállítás amire figyelnem kell tuning során? (a hőmérséklet és a fagyásokon kívül)Cuccaim:
Athlon 2 x2 445
1x 4gb kingston 1066 "KVR1066d3n7/4g" memória
Asrock 760gm-gs3 alapszintű, de eléggé... hm... hivatalos tuningtámogatással rendelkező alaplap (mind biosban előre beállított tuning configok, mind külön software windows alatt)
Sapphire radeon hd5770
Windows XP sp3
Új hozzászólás Aktív témák
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3404
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest