- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
Golyobis
tag
válasz
Kean_Sorbo #45552 üzenetére
Mert a videókártyát szerettem volna tuningolni.
Külön videókártya tuning topicot nem találtam ezért ide írtam, még akkor is ha ez a
"Processzor, tuning" főkategóriában van.
Vagy rosszul tettem?
A helyzet az hogy az "Azonnali videókártyás kérdések órája" topicban is megkérdeztem ezt, de ott nem válaszoltak, ezért meg akartam próbálkozni egy tuninggal foglalkozóban is.Amúgy közben megoldódott a kérdésem, rájöttem hogy a kártyám "Voltage locked".
-
Golyobis
tag
Heló,
MSI Afterburnerben ha változtatok a core voltage-on akkor azonnal kékhalált (0x3b) kapok amint megnyomom az "apply" gombot.
"Unlock voltage control/monitoring" és "Unofficial overclocking mode" bepipálva.
Google nem segített, pedig megnéztem egypár találatot.
Valaki találkozott már ilyen problémával?Gépem:
Gigabyte HD 7850 1GB Windforce
Asus IV maximus GENE3/GENE-Z
i7 2600k
4 x 4GB Corsair Vengeance 1600mhz
Windows 7 64 SP1 -
Golyobis
tag
Sziasztok,
Nemrég rászántam magam, hogy egy kicsit feltuningoljam a régi "sempron145"-ről "Athlon 2 x2 445"-ösre mag aktiválással alakított procimat. Néhány cikket el is olvastam a témában, de sajnos a sok cikk elolvasása után még mindig nem értem teljesen a dolgot.
Eddig az fsbt a bioszban 200-ról 215re állítottam, feszültséget nem adtam, pcie 100hzen.
A rendszer stabil, néhány stresszprogram 15-20percnyi futása után (ezt majd még tovább is tsztelem) de bizonytalan vagyok hogy mehetek e tovább, mert nem teljesen értem a dolgot, azt olvastam hogy az fsbvel a memória órajele is növekszik, és a memória érzékeny az ilyesmire, és könnyen elszáll. Igaz ez?
Emellett ahogy láttam az nb értéke is párhuzamosan növekedett az fsbvel. Nem kell emiatt aggódnom? visszavegyem valamennyire?
Megnéztem a biosban a memóriához, és a northbridge hez tartozó beállítási lehetőségeket, és a memóriánál egy 'nagy lépés'-t lehet visszavenni minimum, NBnél pedig minimum egy 'szorzónyit'.
Visszavegyem ezeket a beállításokat egy lépcsővel?
Mekkora teljesítménycsökkenést okoznak ezek a beállítások?
Van még valami egyéb dolog/beállítás amire figyelnem kell tuning során? (a hőmérséklet és a fagyásokon kívül)Cuccaim:
Athlon 2 x2 445
1x 4gb kingston 1066 "KVR1066d3n7/4g" memória
Asrock 760gm-gs3 alapszintű, de eléggé... hm... hivatalos tuningtámogatással rendelkező alaplap (mind biosban előre beállított tuning configok, mind külön software windows alatt)
Sapphire radeon hd5770
Windows XP sp3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged