- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
Szerintem a járvány valódi méretének megitélésére a betegszám adna pontos eredményt. Az, hogy fertőzött nem jelenti azt, hogy beteg is lesz. Nagy valószínűséggel a lakosság 90% a találkozott már a vírussal, attól, hogy ma ad egy negatív tesztet holnap már bőven lehet fertőzött.
-
-
Persze, pozitivitás alapján fel lehet szorozni, hogy mennyi lehet a valós esetszám. De ők is vízzel főznek, nincs olyan, hogy az én pozitív PCR-om csak az ONS-hez jut el, a gov dashboardre nem
. Mindennek van hibája, minél kevesebb tesztből kell várat építeni, annál nagyobb lesz a hiba.
A gov dashboard a konkrétan lejelentett pozitív esetek száma, mindenféle populációbecslés nélkül.
-
-
-
A ba.1 azért elég komoly számokat produkált, napi 200+e regisztrált esettel, szvsz meglesz a 25% konkrétan ba.1-re. ba.2 már kevesebb eset (valszleg az oltás+ba.1 immunitás miatt).
Gyerekeknél, akik fő terjesztési vektor, még több is lesz az átesés, viszont a körükben nagyon alacsony az átoltottság.
-
-
Ez elég érdekes, hacsak nem Borisz birkanyájimmun-projektje keretében kapta el a kislány, akkor 2020 későbbi hónapjaiban igazán megúszhatta volna covid nélkül. Itt uis becsületesen becsukták a sulikat a komplett alfa hullám idejére, és a Vuhani nagy részében is be voltak zárva. A szívás a delta volt nekik és az omikron, ahol már telibeszarták az egészet.
#62583: Esélyes, hogy a tömeg azt kapja, amit megérdemel: időről időre egy újabb járványt, ennyi.
-
Igen, tőlünk nem akar kipusztulni, de fura, a közvetlen környezetembem, amin a ba.1(?) ténylegesen át is ment februárban, nincs nyoma újabb körnek. Nejem most 2 idősotthonnal dolgozik, februárban mind2 omikronozott, most full nyugi van.
Tartok tőle viszont, h csökkent a "civil" tesztek száma, így a pozitivitást kell nézni.Én ezt a kört nem szeretném elkapni, rossz nyelvek szerint ütősebb a ba.1-nél - aminek viszont hálás vagyok, hogy boostolta az oltásokat.
-
Az oltás helyett a gyógyszerekben bízóknak némi rossz hír: a "Paxlovid visszaesés" mellett már van "Paxlovid száj" is (utóbbi egy kellemetlen íz érzet a gyógyszer szedése alatt):
Paxlovid Is a Game Changer and a Head-Scratcher
Szóval, most (miután az USA berendelt 20 millió adagot), kezdenek szaporodni a kérdőjelek a gyógyszer körül. (Az okokat vizsgálatok híján csak találgatják: az oltottság befolyásolja, vagy az eltérő Covid variánsok, vagy valami egyéb?) -
-
-
mpo
veterán
"Sokat nyom a latban a magyar lakosok rossz egészségügyi állapota."
Csak úgy mellékesen, mert többször szóba jött itt Covid kapcsán is "a magyar lakosok rossz egészségügyi állapota".
Káros növényvédő szerekkel szennyezettek az európai, különösen a magyar gyümölcsök.
Az EU tagállamai 2011 óta kötelesek fokozatosan kivonni az 55 legkárosabb növényvédő szert, de Magyarországon 50 ilyen használatát továbbra is engedik. Meg is van az eredménye.
[link]Vagyis, ha az olasz szőlőt, a spanyol paradicsomot, paprikát vissza lehet küldeni, mert átlépte a határértéket, akkor a "Magyar termék" címkésnél ezt a szert nem is kell vizsgálni, mert megengedett.
Biztos az EU trolljai, ezt is megvétózták. -
-
Z.É.T.
őstag
Szerintem (is) érdemesebb lenne külön kezelni a témát a saját topikjában
-
Sped
aktív tag
Igen, mert a biztonsági övről konszenzus van, ezért kötelező, ezt elfogadom.
A bukósisaknál pedig szubjektíve dönthetek, nekem mi a jó, mi a vállalható kockázat és mi nem az. Ez ilyen egyszerű. Maszkot is hordtam mikor kötelező volt de alig vártam hogy ne kelljen. Elhanyagolhatónak ítéltem annak az esélyét, hogy komoly bajom lehet a covidtól, pláne három oltás után. És nem is stresszelek miatta, hálistennek teljesen visszatért az élet a normális kerékvágásba. -
Sped
aktív tag
Bukósisak bringára nem kötelező, biztonsági öv pedig kötelező, ezért nem jó a példa.
Egyszerűen kényelem vs. kockázat vonalon nem ugyanaz a tűréshatár egyes embereknél, ezt kéne feldolgozni vhogy. Igen, én szeretek nagyobb kockázatot vállalni a kényelemért cserébe, vállalom. -
Sped
aktív tag
Érdemes azt is átgondolni, hogy ki mekkora kockázatokkal hajlandó leélni az életét.
Valaki a szúnyogok ellen is védekezik pl. nekem eszembe nem jutna. Valaki jobban tart bizonyos dolgoktól mint mások. A sisakos példa tökéletes, de ne vetítsük ki gyerekre, te biciklizéshez húzol sisakot? Mert sokan igen, sokan pedig nem. Ha munkába jársz és összesen 10-15 km-t tekersz, akkor annak az esélye, hogy elgázolnak és fejsérülést szenvedsz, elég kevés. Nem tudok statisztikát, de mondjuk 0,01%. Valaki szerint ez már elég sok ahhoz, hogy sisakot húzzon, másoknak viszont ez még túl kevés, ezért kényelemből nem húz (nem kell magával hurcolászni, ide-oda rakosgatni stb.). Nem tudsz igazságot tenni. Azért mert valaki óvatosabb, sztem nem kell beszólni annak, aki kevésbé az. És ez fordítva is igaz. -
UberMutant
őstag
-
Ellenvélemény a korábbi cikkhez:
Long Covid Is Dangerous. The Fear of It Still Shouldn’t Rule Your Life.
A szerző nem él semmilyen óvintézkedéssel, és ezt azzal igazolja, hogy számos más fertőzésnek is vannak hosszú távú következményei. Ha jól értem, ő maga is szenved ilyentől: Lyme kóros, és eléggé megszenvedi.[SZVSZ ez a "biciklizéskor minek sisakot adni a gyerekre, abban is meghalhat" érvrendszer, amit soha nem sikerült megértenem. (Én pl. a kullancs ellen is próbálkozom védekezni, ha olyan helyen járok...)]
-
-
"ha hirtelen be kellene oltani mindenkit, akkor nem lenne rá pénz."<-
.
Ezért is kéne nagyon az orrspray-vakcina: azt hazaviszem patikából/főtérre ejtőernyőzött raklapról és beadom magamnak, nem kell 50$-os órabért elszámolni a nővéreket foglalkoztató cégnek (aki aztán fizet 20at a konkrét dolgozónak). -
-
qrvára aggasztó ez igazából, hogy nincs semmi új fejlesztésünk, a cucc pedig annyira túlpörgött, hogy simán fut évi 3-4 kört is, és a kisgyerekesek úgy is elkapják. ha tényleg kuka a sejtes immunitás is rá, akkor a vakcinák vettek mindenkinek +2 évet. nem mondom, hogy nem klassz, de volna itt még reményeim szerint további 40............
-
Kiegészítés:
(5) A kiszorítósdi nem csak két- hanem többszereplős is lehet.(6) Az oltás egy speciális (pszeudo)"fertőzésnek" tekinthető, ami (kereszt)immunitást ad bizonyos vírus változatok ellen; az első, második és harmadik oltások eltérő mértékűt(!). (Tehát pl. a Delta kiszorításában az Omikron mellett a harmadik oltások is szerepet játszhattak egyes helyeken.)
-
-
-
az a baj, hogy:
- csomóan eleve erősen nyitottak arra, hogy az oltástól majd bajuk lesz. aztán fáj ez-az, hopp, meg is van
- csomóan eleve erősen nyitottak arra, hogy az oltástól mindenkinek baja lesz, ezért amikor hallja, hogy az előző pontban taglalt user meséli, hogy baja lett az oltástól, már könyveli is el, hogy hopp, még egy, már meg is vannéni a piacon az előbbi, lacesz az utóbbi.
és nem azt mondom, hogy nincs mellékhatása az oltásnak, mert van:
- ízületi parák elég gyakoriak
- vérrögös parák is voltak, bizonyíthatóan (nem sok, de volt)
- szívizomgyulade, utoljára: ezek az emberek úgy gondolják, hogy 2-3 kör covidtól semmi bajuk sem lett volna? tévednek. sőt, rossz hírem van: érzékenyek a tüskefehérjére, még lehet bajuk egy-egy következő körnél.
-
PuMbA
titán
Pontosan. Ez nem egy bizonyíték arra, hogy létezik hosszútávú oltás mellékhatás
lacafaca: Amit tapasztalsz az az idősebb magyar emberek általános rossz egészségi állapota. Amikor járkálok itt Budapesten az utcán, állandóan hallok köhécselő embereket, mikor én egy évbe maximum, ha 3-szor köhögök, tényleg nagyon ritkán és értetlenül nézem, hogy hogy köhöghet ennyi ember csak úgy. Az, hogy erre még a covid miatti szorongás nagyon sokfél dolgot kihoz az nem azt jelenti, hogy az oltástól van.
-
laszlohu
addikt
-
-
-
#1: ha influenzás protokollokat követnek, akkor nagyjából most vagy 1 hónapja készen is lenne egy ba.1-es booster.
#2: egy ba.1-es booster valószínű minimum "nyugati" szintre hozhatta volna a népesség immunitását.
#3: igaz
#4: ez valóban komoly baj
#5: nem arról volt szó, hogy 3 dózis már az időseknél is használ? Ok, nem "triplamoderna antitestszám", de mutánsosítva valószínű nem indult volna rossz esélyekkel. -
einstein
senior tag
-
-
az egész nyugati világban az zajlik, hogy egyre kevésbé foglalkoznak vele. fura egyébként, hogy kína pedig inkább tökön lövi magát, de a mai napig próbálja teljesen kizárni. egyik ország kutatóit sem gondolom hülyébbnek a másiknál, mégis, a stratégiák nagyon eltérőek. pedig a kétféle megközelítés nem lehet egyszerre helyes.
-
-
Egy ilyen "x%-al hatékonyabban terjed, mint a BA.2, ami y%-al hatékonyabb a BA.1-nél, ami z%-kal ügyesebb a deltánál, ami k%-al jobb az alfánál, ami l%-al az eredeti szörnyű koronavírusnál" biofegyvernél számít az, hogy a reggeli csúcsban leszállok 5perc után a következő megállónál
?
Vagy ezek a szipiszupi r0 számok kamuzósak már, vagy tényleg átugrik rám az ellenkező irányba közlekedő kocsiból a sztrádán...
(kieg: mi vagy ba.2-vel kezdtünk, vagy a ba.1-es immunitás elég volt - vagy eléggé vidéken vagyunk, de semmi ilyen újfajta csodavirnyák nem kopogott be. Asszonypajtinak rendszeres PCR a meló miatt + párhetente eleresztek egy random antigén tesztet ha van valami nátha vagy torokgyík, de nem sikerült semmiből se pozitívat csiholni. A ba.4-5 egyelőre még ritka errefelé tudtommal, BA.2.12.1-is csak nyomokban jött még ide. -
einstein
senior tag
Az adat nem mostani, hanem április utolsó hetére vonatkozik.
Így már kicsit közelebb vagyunk a lejelentett számokhoz, "csak" 20x-os a becslés és a megerősített adatok között a különbség.
A módszertanról nem találtam részletesebb leírást, szóval vagy másra gondol a költő, vagy igen, ez bullshit. -
törölt tag
Jogos. Olyan helyzetben csak a saját szoros FFP2 maszkodban bízhatsz. Amióta elengedték a témát mindenhol, csak magára számíthat mindenki. Szerintem abból se lett semmi 2 év után sem, hogy majd a nyugati világban is megszokott dolog lesz a maszkviselés nátha, szmog és pollen miatt.
-
einstein
senior tag
UK lakossága közel 70M, a heti 3% azt jelenti, hogy napi kb 300e fertőzött van. Sima bullshiting, pont ugyanúgy, mint az itt szintén sokszor idézett hongkongi 5%-os halálozási ráta.
Arra van, hogy osztogassák az interneten, meg kattintsanak sokan az arra fogékonyak. (A vírustagadással egy kategória) -
Ringman
félisten
-
-
-
-
-
Nem írják, hogy oltva volt-e, ha igen hányszor-mivel
?
Találgatás ON: Az ő korosztályában azért még UK-ben is van/volt januárban 14% oltatlan, ami azt jelenti, hogy a korosztályon belüli rizikósok (cukorbeteg, rákos, elhízott, szívproblémás, stb) között pl 1% oltatlan, a "maratonfutók" közt pedig mondjuk 30%. Ha full oltáspárti, akkor januárban max 2 hónapos lehetett a boostere - ami mellett viszont nem hinném, hogy bármit karcolt volna rajta a covid. Szval vagy oltatlan, vagy van két régi Astrája. -
-
-
-
PuMbA
titán
Érdekes, hogy 3 dózisnál már hasonló a védelem az mRNS-nél és az inaktiváltnál is.
"Three doses of either vaccine offered very high levels of protection against severe outcomes (VE: 98.1%, 95% CI: 97.1%, 98.8%)."
Miért nem Sino-t kértem harmadiknak is
Mindig akkor jönnek ki a tanulmányok, amikor már a döntést meg kellett hoznia az embernek....ez volt mindig is a legrosszabb a covid-ban, eső után köpönyeg.
-
-
Gyakorlatilag fel kellene számolni minden beltéri banzájt (elsősorban iskola), kültérben pedig távolságot kellene tartanunk egymástól. Vidéken kivitelezhető, a nagyvárosok meg pár zúzósabb variáns után vidéki népsűrűségre csökkennek, úgyhogy kis reszelés után majd betartja az emberiség
-
mpo
veterán
Ha a valóság tagadása a divat (lásd Ukrajna), akkor miért kellene elhinnem a Covid statisztikát, amikor ki kell perelni a kórházi adatokat a fertőzésekről, a lélegeztetőgépekről.
Húsvétkor rokonlátogatás lesz, maszk nélküli sonkafogyasztás, eszem-iszom.
Hónap végén meg jön a csodálkozás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest