-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
Itthon már gyakorlatilag nincs adatszolgáltatás. És ne felejtsük el, hogy amíg volt, addig is Üzbegisztán szintjét hoztuk. Nem lennék meglepődve, ha egyszerűen szőnyeg alá lenne már söpörve a kérdés. Annyi halott bizonyosan nincs, mint egy-egy korábbi nagy hullám idején, de német adatokon is látszik, hogy ott sem erről van már szó. Beállt egy gengébb, de nagyjából konstans szintre, amivel sajnos folyamatosan pusztít a cucc továbbra is.
-
Vagy nem tudjuk. Én azt látom az angoloknál, mint mozso a németeknél: rengeteg, soha nem fogyó fertőzött, relatíve sok kórházba kerülés, és vannak halottak is: utolsó jelentés szerint 602/hét. Ez a német számokkal stimmel (65 millió vs. 80 millió lakos), a magyarral meg nem. Ha az angol számokat Mo-ra vetítem, akkor éppen lennie kellene 270 ezer fertőzöttnek, és heti 90 halottnak. Nagy kérdés, hogy miért nincs: ennyire kirobbanóan egészségesek vagyunk, vagy ennyire hasít a magyar egészségügy? Vagy mégsem lennének rendben a számok?
-
Vesa
veterán
Ez a kérdés azért sem lesz megválaszolva, mert mindig más variáns jön, amiről már kezdenek tudomást sem venni. Semmi nem garantálja, hogy nem lesz ismét egy Delta típusú tüdőgyilkos verzió, ami az emberek rettenetes hozáállását elnézve, ismét letolt gatyával fogja megütni a populációt.
-
kolopele
nagyúr
Nálunk is beütött a krach, mindenkinél megy a felső légúti nyavaja, ami már lement a gyomor-bél rendszerre is, gyerekeim 2-3 hete nem tudnak normálisan helyre állni, nejem a megfázást némi epés hányással folytatta, nálam szokás szerint felül semmi, de 3 napja oda van a gyomrom, hasam, ahogyan az lenni szokott. Állat egy vírus van most a levegőben.
-
Vesa
veterán
Amúgy ennek a durva energiacsökkenésnek a pontos hatásmechanizmusát ismerik már? Szív eredetű, vagy egyéb összefüggések is vannak mögötte? Volt pár tanulmány a témában, de amit olvastam abból nem emlékszem, hogy általános megfigyeléseken kívül a konkrét okokat megfejtették volna már.
-
+1, pont ezért k.rvára nem kérnék a további körökből. Gyerekkel meg 0 esélye "kiiratkozni" az életből: nagyfiú padtársa tavaly egy félig londoni kissrác volt, ezek nemrég továbbköltöztek olyan helyre, ahol kb 10 gyerek van a suliban. És persze tartják a kapcsolatot a nagyvárosi rokonsággal és antivaxx ivermectines járványidióták (angolból is akad ilyen), anyuka maszkhordás idején egyenesen orvosi papírt intézett magának, h neki nem kell. Így aztán nem csoda, hogy Shetlandon is végigmegy minden sz.r.
-
-
Vesa
veterán
Na ez nagyon jó, akkor legalább flu oltás létezik nekik is. Igen, idén mintha jobban sikerlt volna a tippelés.
Nálunk most érdekes is lesz, mert a középső fiam, aki egyedüliként nem kapott idén oltást, brutál beteg lett a hétvégére, ma már hangja sincs. Eléggé flu gyanús, persze nem tudhatom. Nézek majd valami tesztet. Nem Covid, arra teszteltem. Viszont mindenki más be van oltva Vaxigrip-el, tehát ha nem kapjuk el, akkor esélyesen az védett meg. De ezt még nem kiabálom el, lehet, hogy 2 nap múlva már mi is rottyon leszünk a feleségemmel. -
Vesa
veterán
-
kolopele
nagyúr
Csak nejem volt kétszer covidos, és hihetetlen, de nem is köhögött. Totális levertség volt a fő tünet, gyengeség, íz és szaglásvesztés, ilyenek. Most, hogy megy ez a köhögés, nézett nála a doki covid tesztet, de negatív lett (rendes orros tesztet). Szóval nem tudom igazából.
-
kolopele
nagyúr
Nálunk jó három hete már csak én tartom a frontot, kezdte Peti, aztán jött Zoltán, nejem 5 napja van dögrováson, most meg Peti esett vissza. Torokfájás, köhögés, orrfolyás a fiúknál, nem tragikus, de azért olyan szintű, hogy itthon maradnak miatta pár napot. Nejemnél viszont a szokásos, totális kiütés, mint a két covid idején. Az én torkomra, légutaimra továbbra sem hat egyelőre túlságosan (kopp-kopp), pont mint a covid esetében. Dokim azt mondta megint, van ennek köze valamilyen szinten azért a 0 RH negatív vércsoportomnak, a gyerekeim is azok, nejem viszont AB - s, elvileg ők a legfogékonyabbak ezekre a szarokra.
-
-
-
Vesa
veterán
"sok kamu termelő között"
Na ez a másik. Tele van kamu őstermelővel minden. Nálunk itt a Dunakanyarban, az út szélén rendre kipakolnak és ráírják a táblára, hogy őstermelői zöldség/gyümölcs. K9zben meg a nagybani piacról veszik és ennyi, életükben nem termeltek ezek semmit.
-
-
tobb baratomnal is beutott ez a beszelgetes egyebkent, szerintem is fasza
azert erdemes korbenezni meg, mert nyilvanvalo, hogy nem mindenben a tudomanyos mainstream az, amirol beszel -- amivel semmi baj nincs, csak siman lehet, h nincs mindenben igaza, mert a tudomanyos mainstream hatranya, hogy el van maradva a tudomany igazi elvonalatol, cserebe meg legtobbszor stabil/megalapozott velemenyt prezental (ami neha nem stimmel, pont az elmaradtsagnal fogva)
tehat csomo kevesbe science-savvy baratomnak az jott le, h ha magas a vernyomasod, pedig nem vagy kover, akkor belproblemad van
lacaval az volt a baj, h azon kivul, h rendesen taplalkozott, hulyesegeket beszelt, es a taplalkozas a jelenlegi ismereteink szerint nem old meg mindent (csak epp baromi keveset tudunk rola meg, ezert nagyon erdekes)
-
Dare2Live
félisten
Nekem edzés közben sikerült... és sajnos újra kell nem figyeltem eléggé.
De ami megragadt mint kérdés: HS CRPt lehet MOon csináltatni? Mit lehet tenni a bélflóra javítása érdekében főleg egy antibiotikum kúra után? Mit lehet tenni a káros bélflóra ellen pl a két onkogén törzs ellen? Érdekes nem említette fasting vonalon az autophagy buzzwordot ami állítólag a fő előnye.
-
-
kolopele
nagyúr
Pontosan, vagy éppen kicsit lesznek csak betegek, kis köhécselés, orrfúlyás, aztán vége is. A géneknek döntő szerepük van a betegségekben, ezzel persze nem azt mondom, hogy mi magunk nem tehetünk érte semmit, a mozgás, a mértékletesség, stb. nagyon is hozzájárul a minél jobb egészségi állapothoz, na meg lehetőség szerint a stressz elkerülése. Nekem a gyomor-epe a gyenge pontom, miközben a vizsgálatok semmit nem mutattak ki akárhányszor is nézettem meg magam, így nagy eséllyel ezzel fogom leélni az életem, mert az étrendi változtatások sem vezettek sikerre. Mondjuk a családban senkinek nem volt ilyen problémája, szóval nem tudom nálam miért alakult ki, ahogy az is örök rejtély marad, hogy anyósomnak 84 évesen csak a térde fáj, miközben végig cigizte az életét.
-
Vesa
veterán
A Te hsz.-edre választolam, de term. a tartalma nem neked szólt hanem annak, aki ezeket mondta.
Írtam én is, hogy sok alapvetés van a szövegben, de ezeket tudjuk így is mert már mindenhonnan ez folyik. Igazából nem mondott semmi újat, amivel nem lenne baj, mert nem lehet elégszer hangsúlyozni ezeket a dolgokat, csak sokat ront -nálam- az egészen, hogy pont az extraként bedobott infók értelmetlenek (120/80-as vérnyomás, húsfogyasztással kapcsolatosan kvázi a nyilvánvaló szélsőség, BigPharma konteó). Ha ezeket nem hordja oda mellé, akkor egy általános életmódváltós anyag amit én is osztanék tovább.De nem értem, miért kéne a gyógyszergyáraknak életmódváltást propagálnia? Mi közük van ehhez? Ők a már kialakult problémákkal foglalkoznak és arra keresnek gyógyírt.
-
Z.É.T.
őstag
Egész oké volt, köszi
A bioszenzorok + AI elég komolyáttörésváltás lehet az eü-ben, amire nagy szükség is van, amilyen irányba halad például itthon. Már most szívesen adnám a TB-m felét egy ilyennek a háziorvos helyett - GDPR-t most figyelmen kívül hagyva - például Google-doktornak, a másik felét megtartva a kórházi ellátásnak, traumatológiának, ilyesmiknek.A béllel kapcsolatos rész tök jó volt, ennél sokkal többet tudok róla, de az időkeretet figyelembe véve, valószínűleg elég közérthető lett.
A hús az egy érdekes kérdéskör, ott kicsit túlzottan magabiztosnak éreztem, de persze csuda tudja. Én sosem voltam nagy húsevő, a vega korszakomban éreztem legjobban magam erőnléti és általános eü szempontból, illetve a 6/18 "miniböjt" működik legjobban gyomorilag, cukorilag.
Valószínűleg meghallgatom majd még1x, figyelmesebben is, nem csak háttérben.
-
Vesa
veterán
Sok, a jelen ismereteink szerinti általánosság van benne, és néhány tévedés. Nem ílyen egyszerű ez sajnos, aki pl. olyankoat mond, hogy "vérnyomást 120/80-ra, vagy ne együnk húst", az nálam élből hiteltelen. A vérnyomás kb. ezer dologtól függ, nem véletlenól van egy visoznylag tág tartományban meghatározva, mi számít egészséges értéknek. Az ember mindenevő, húst is ennie kell. A kulcs itt is az egyensúly. Mindent lehet enni de mértékkel, és törekedni kell a szénhidrát és a zsír minimális szintű bevitelére. Önmagában az, hogy a zöldség/gyümölcsön élés örökélet, nem igaz. Ezek is tele vannak már vegyszerekkel. Volt hír, hogy az egyik celeb színész elkezdett "egészségesen élni", és mivel azt olvasta, hogy a hal egészséges, zöldségeken és halakon élt. Egy éven belül nehézfém (köztük higany) mérgezés tüneteivel került kórházba. A feldolgozott cuccokat kerülni érdemes, de abba se fog belehalni senki, ha havona egyszer megeszik egy szalámis szendvicset. Az viszont már nem le szjó, ha naponta eszik valaki ilyeneket.
16:45-től Bigpharma konteó! Ezzel szemben, a WC-ből is az folyik már, hogy életmódváltás! Persze, nem a gyógyszergyárak tolják ezt, mert nem is ez a dolguk. Nekik az a golduk, hogy betegségekre gyógyszereket fejlesszenek! Ezzel szemben, mindenki más ezerrel tolja az életmódváltást, tehát szimplán nem igaz amit beszél. A többire nem volt energiám innentől.
-
Rusvai pár napja azt nyilatkozta a Klub rádióban, hogy Covid-ból már csak szórványosan fordul elő egy-egy eset az országban, és ez várhatóan így is marad a továbbiakban. Ami az angliai helyzet fényében nyilvánvaló marhaság. Olyan, mintha már az (állat)orvosi szakma is elhinné a hivatalos számokat. Vagy nem tudom.
Amúgy a Covid valószínűleg ugyanúgy fertőz mindenkit, mint eddig, csak a megszerzett részleges immunitásnak hála, sokan kihordják lábon az akut szakaszt, esetleg az orvos kiírja őket "influenzával"... Komolyabb baja inkább az időseknek lesz (mindig is így volt), ezért náluk történik nagyobb valószínűséggel komolyabb vizsgálat, aminek kapcsán kiderül, hogy valójában Covid.
(Sokszor leírtam, hogy az ONS statisztikai mintavételezésén alapuló felmérései szerint UK-ban 2021. decembere óta soha nem ment 1% alá a fertőzöttek száma, és most éppen 2,2%. Ha feltételezzük, hogy nálunk is hasonló a helyzet (és miért lenne más), akkor ebből az következik, hogy még a hullámvölgyekben is van minimum 100 ezer fertőzött, akinek a nagy része, persze, meg van győződve róla, hogy ez csak egy megfázás, vagy megint a gyerek hazahozott valamit az oviból, hiszen az a kommunikáció, hogy túl vagyunk a pandémián, a Covid már csak egy rossz emlék. Ami persze szuper, mármint hogy össze lehet keverni a náthával, csak másrészt meg tudjuk, hogy ez nem egy nátha.)
-
-
Rage47
veterán
flu-ra miért nincs amúgy teszt? úgy szeretném tudni, mikor kapom el.
amúgy még tinikormban egyszer olyan rosszul voltam tőle, hogy a háziorvoshoz alig bírtak elvonszolni, összecsuklott a lábam
ja mégegy dolog...
szüleim betegek voltak nemrég, a háziorvos telefonos segítséggel megállapította, hogy influenza, ez tuti. rábeszéltem őket nagy nehezen, hogy teszteljenek, covid volt... -
Vesa
veterán
Legnagyobb fiam barátnőjének egész családja is ebben pörög. Teszteltek, nem Covid, szóval esélyes,hogy valóban valami más lesz. Viszont annak ellenére, hogy rottyon vannak és ágynak dőlve, láza pl. senkinek nincs.
Lehet, hogy a gyerekeket jobban leteszi, nem tudom, de csodálkoznék, ha valami más lenne, egyszerre ennyiféle azért nem szokott terjedni. -
-
Így van, le is ültem instant. Ez amúgy csak egy sima könnyű kis túrázás volt (pár kiló a hátizsákban, + 3x par kilós gyerek a nyakamban
és egy kisebb éghajlatváltozás* második napja )
*múltkor meg komolyabb időjárás-változás volt az esemény előtt, szval esélyes, h belejátszik a 20+fok hőmérséklet és x nyomásváltozás.
-
Még egy utalás arra, hogy újév környékén covidom volt: pont ahogy az előző körben, jó pár hétre a verziófrissítés után full indokolatlanul minimál terhelésnél beindult a motor, de saccra valami 150+os pulzusszámmal. Előtte is voltak gyanús időszakok, amikor sztem alacsonyabbnak kellett volna lenni - azóta viszont full rendben van. Pont ez volt a forgatókönyv egy éve is.
-
Vesa
veterán
Én mai napig tesztelek a családban, ha valaki beteg. Óccsó a teszt és ha másért nem, a sport miatt fontos tudni, hogy Covid vagy sem. Míg más vírusok esetén nem tudunk arról, hogy kifejezett problémát jelentene a terhelés -főleg szív miatt-, addig a Covid esetén ez egyértelmű. Vagyis, a Covidból még akkor is gond lehet, ha a tünetek szintjén csak kicsi orrfújás/torokfájás jelentkiezik, ha erre mondjuk rásportol a gyerek vagy mi magunk. Míg egy szimpla random akármivel ez nincs, tehát ha közösségbe nem is megyünk tünetekkel, sokszor van olyan helyzet, hogy az a minimális orrfolyás a gyereket semmiben nem akadályozza és mondjuk elmegy futni vagy evezni egyedül, hogy szinten tartsa magát. Na ilynkor nem jön rosszul ha tudom, hogy az a kis orrfolyás valójában Covid, mert akkor ezt sem engedem neki.
-
Rage47
veterán
Szüleim most kapták el először. Volt még pár tesztjük és használták. Annyit segített anyumnál, hogy ő pihent, nem erőltette magát, mindezt a tanácsomra. Apum lesz.rta, bicajozott, emelt nehezeket, most kórházba járkál a szívével. Lázmentesek voltak, 1 hetes náthával, csak az egyik kipihente, mert komolyabban vette a teszt hatására, a másik meg nem pihent.
-
kolopele
nagyúr
Nekem másodjára, csak szokás szerint nem a torkomra, hanem a gyomor-has környékére. Felül szinte soha nincs semmi bajom. Peti meg tegnap mehetett már suliba, azonnal el is esett az udvaron, a vállánál lett egy csonthártya gyűrődés, szerencsére nem tört el, de jó két hétig fel lesz kötve a keze a nap túlnyomó részében. Már gondoltam rá, hogy nem járatom iskolába, jó múltkor a kisújja tört el, aztán ugyanaz meghúzódott, most a válla, jobb ha itthon ül
-
Persze, világos: 35 év alatt még egyszer sem fordult elő veled, hogy kikergetett volna az erdőből egy husángokkal felszerelkezett nagy őzlábgomba galeri, ezért veszélytelennek tartod őket.
Azért én maradnék a rémisztgetésnél, elvégre azért járunk ide.
A Coccidioides gomba belélegezve influenzaszerű betegséget okoz, a fertőzöttek 10%-ánál súlyos és/vagy hosszan tartó tüdőbetegséget okoz, a fertőzések 1%-ánál pedig eljut más szervekbe is, beleértve az agyat, ami halálos lehet. Az USÁ-ban 150 ezren fertőződnek meg évente, és kb. 75-en halnak bele. Ez fél ezrelék, kb. pariban lehet a coviddal. A betegség a mexikói határ mentén fordul elő jellemzően, de már Washington államban is észlelték (a legészakibb tagállam, persz Alaszkát nem számítva). Az esetszám 1998 és 2015 között 400%-kal nőtt.
A megbetegedések számának növekedésében jelenleg nagy segítség a Covid, ami gyengíti az immunrendszert, és szervi (pl. tüdő-) károsodást okoz. Lásd az indiai fekete gomba (black fungus) esetek megszaporodását a járvány alatt.
A gombás fertőzések emberről emberre ritkán terjednek, de már ez alól is van kivétel. A Candida aurist 2009-ben fedezték fel Japánban, azóta megjelent Ázsia egyéb részein, Afrikában és a Közel-Keleten. Ha fertőzéskor bejut a vérbe, akkor 50%-os a halálozási rátája. A gombaellenes gyógyszerek többségére rezisztens, a fertőtlenítő szerek nagy része is hatástalan vele szemben, és a hőkezeléstől sem pusztul el könnyen.
Azt hiszem ennyi elég lesz mára. Jelenleg nincs katasztrófahelyzet a cikk szerint (az antibiotikum rezisztens bacik pl. jelenleg nagyobb problémát jelentenek), de ez megint egy olyan fenyegetés, amivel a közeljövőben szembekerülhetünk. Ha mi nem is, a gyermekeink valószínűleg.
-
"gombától én nem félek"
Lehet, hogy kellene:
‘A growing threat to human health’: we are ill-equipped for the dangers of fungal infections
(Hosszú cikk a patogén gombákról. Már most is évente 2 millióan halnak bele különféle gomba fertőzésekbe. Jelenleg nagyon kevés kezelés létezik ellenük, és azok is egyre hatástalanabbak a kialakuló rezisztencia miatt. Nincsenek helyettük újabbak. Egyes fertőzések száma erőteljes növekedést mutat, és a klímaváltozás földrajzilag is segíti a terjedést.) -
mpo
veterán
66 évesen már nincs min aggódnom, a tengeri halakat eddig is szürke-harcsával helyettesítettem.
Az előbb sem aggódtam, csak egy lehetséges forgatókönyvet vázoltam (filmnek pont elmenne).
A mikroműanyagokat nem is említettem, pedig az is ott van.
A vírusvariánsokra sem reagálok már, nem éri el az ingerküszöböt. -
Ringman
félisten
Upgrading PPE for staff working on COVID-19 wards cut hospital-acquired infections dramatically
When Addenbrooke’s Hospital in Cambridge upgraded its face masks for staff working on COVID-19 wards to filtering face piece 3 (FFP3) respirators, it saw a dramatic fall – up to 100% – in hospital-acquired SARS-CoV-2 infections among these staff.
-
-
kolopele
nagyúr
Itt nálunk van 3 ovi, gyerekek össz létszáma 190 fő. Ebből jelenleg jár 70. Na most ez jó vagy rossz?
Ja, és nejem is szokás szerint fújja az orrát és itthon maradt a hét közepétől. Az általános és közép iskolákban viszont nincs különösebb probléma, az én gyerekeimnek sincs még bajuk, kop-kop. Jól mondta úgy néz ki Jakab prof., hogy főleg a kisebb gyerekekre nézve lesz rosszabb az idei szezon.
-
kinti sárdagasztós-jégtörő ovi nincs arrafelé? a mienk ilyet csinál, -5fok és/vagy ideláogató hurrikán esetén mennek 4 fal közelébe. Anyuka úristenagyonmegfázza magát (anyóst meg se hallgattam a témában
) absz minimál nyavaja jött elő, egész eddigi szezonban nem volt össz egy hetet beteg.
Felnőtteknek is bevezethetnék covid helyett.
#67668: ha nem kínai ember, majd produkál ütős mutánst egy szaharai sivatagi egér.
-
kolopele
nagyúr
Teljesen igazad van, a magyarok észjárása követhetetlen, ott csalnának ahol csak tudnának. Nyári influenza, teljes táppénz, meg is csinálnák sokan. Pedig jó megoldás lenne minden szempontból amit írtál, csak jobban szűrni kellene azokat, akik visszaélnének ezzel. Az ovinkban a dajka pl. kiíratta magát egy hétre mert fáj a lába, aztán elment Pestre az unokához.....Otthoni ellenőrzés ilyenkor, és annak a következményei.
-
-
Ispy
nagyúr
És vajon munkahelyre hányan mennek be dolgozni? Na, na?
Feleségem valamelyik nap jön haza, hogy a főnöknője köhög, tiszta tré, de azt mondja semmi gond, mert már nem lázas, miért ne menne be dolgozni egy kis picsa tárgyalóba 20 másik ember közé? Hát...ezért van ennyi beteg gyerek az óviban.
-
kolopele
nagyúr
A covid alatt én otthon tartottam hosszabb ideig mindkét gyerekemet, pedig nem ovisok már (de ezt tudod, írtam régebben is, kaptam is érte, mert ezt mindenki nem teheti meg, pedig dehogynem....). Az a bosszantó amit írtam az imént Ispy kollégának is, miszerint tudja a szülő, hogy a gyereke beteg, előző nap hányt, fosott, stb. de beviszi, ne legyen otthon, mert csak nyűg neki. Aztán nyilván csodálkozik, ha szólnak neki a pedagógusok, mert ugye tegnap még semmi baja nem volt....Az nem zavarja, hogy közben szétfertőzött mindenkit már. Viszont az ilyen akkor minek szült? Ja, hogy legyen műkörme a családiból, mi meg tartsuk el. Egyébként nyilván nem rád (rátok) céloztam ezzel a szösszenettel.
-
-
-
Z.É.T.
őstag
Ó, hát persze, nagyon szórakoztató, ahogy sz*patja még mindig a megvezethető tömegeket, kicsi háttérhatalom, kicsi dzsóbájden, kicsi gréta, kicsikínaiaknál semmisincsen és természetesen az összes olyan preprintet hozza, amit valamennyire félre lehet magyarázni, ja meg a svédekjólcsinyálták.
(már nem követem, csak van közös ismerősünk, aki osztja, ha kell, ha nem) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Opel topik
- OLED monitor topik
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest