- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
"- mikor és hol oltottak a sputnikkal? (inkább bp-ieket például és inkább tavasz végén?)
- milyen időseket oltottak vele? (inkább fiatalokat például?)
stb."Március-tól nyárig szerintem.
Mindenféle korosztályt, nagyon időseket azért nem, és igen kb 1 millió delikvens lett beoltva ezzel.
Anyámat is ezzel oltották, 77 éves. Több 70+ost tudok még... -
Cs1csó
titán
Ezt is lehet fokozni, aki az oltás összes "vélt" káros következményével dobálózik és ugye emiatt megtagadja az oltást, DE a vírusfertőzés következményeivel (durván leverheti az embert a lábáról, tartós "long-COVID" tünetek, akár maradandó tüdőkárosodás akár halál) mint ha nem is lennének, számomra ez a legfurcsább.
DE itt jön a csavar: ha ezt szóvá teszem nekik akkor azzal jönnek, hogy "valószínű" hogy mivel "egészségesek" (jelentsen ez az ő esetükben bármit is) meg erős az immunrendszerük ezért pikk-pakk legyűrik. Persze ha én azt mondom erre, hogy erős immunrendszerrel, fiatal egészségesnek tűnő emberek is ágynak esnek és ennyi erővel az oltásnál is élhetne azzal a "vélelemmel" hogy lehet az sem fog "kárt" tenni benne, hogy pl. pont nála nem okoz szívizom problémákat, vagy trombózist.
A legszomorúbb, hogy elvesztették a tudomány iránti bizalmat, tiszteletet.
-
Drizzt
nagyúr
Molnupiravirt már kaphat? Megy itt már a study vele és be lehet szállni amikor megbetegedsz? Tipikus Covid lefolyásnál mikor jöhet a kórház? Én azt gondolnám pont 5 nap környékén, amikor már ezek nem olyan sokat használnak, mint az első három napban. Főleg a Molnu, Favi, Paxlovid kapcsán.
-
Ringman
félisten
egy darabig biztos lesz még pfizer (és valamennyi moderna), azt erősnek érzem, hogy ha ezek elfogynak, akkor a j&j+sino vonalon mozgunk majd.
menekülőút az lehet, hogy a bolgároktól és a románoktól veszünk át az eu-s rendelésből, nekik nem nagyon kell az eddigi adatok alapján.
-
Freddy76
addikt
Bazmeg. Ez pont olyan, mint amikor egy kerthelyiségben az egymáshoz közel lévő asztalok között van, amelyiknél lehet dohányozni, és van, amelyiknél nem...
Amúgy ilyenkor jövök rá, hogy mennyire találó volt az Orbán Ráhel féle turisztikai ügynökség szlogenje: Itt kell lenned, hogy elhidd...
-
-
Sir Pocok
őstag
Az a baj a saját cégünket és a maszek ügyfeleimet látva, hogy mindenki arra vár, hogy OV mondjon már valamit, vezessen be valami korlátozást. Fosnak egyes cégtulajok rendesen és könnyebb azt mondani, hogy azért szigorítunk mert Viktor is.
Viszont az az érzésem, hogy erre várhatunk...
-
Drizzt
nagyúr
De egy v2 vakcinat miert adatna be valaki szivesebben? Ott majd megint elojon, hogy kiserleti vakcina, adjak be elobb 500M masik embernek, etc. Nezegetem az Oroszi-fele mai adatokat. Itt is 70-80% korul van a VE-D, ami azert nem egy eletbiztositas. Szoval vegkepp nem tudom megerteni aketszer oltottak, szarok mindenre mentalitast. Persze eddig ezek az adatok nem volt napfenyre teve eddig. Es azert beszelt olyanrol is, hogy a termeszetes fertozes is rovidebb ideig es gyengebb vedettseget ad a duplaoltasnal. Perzse nyilva valamennyire fugg ez is varianstol, vakcinatipustol.
-
Vesa
veterán
Kötelezővé kellett volna tenni, amint megkapta a normál alkalmazási engedélyt. Előre persze nem lehetett látni, meddig és mire lesznek jók a vakcinák. Most viszont már látszik, tehát meg kell hozni szépen a döntést. De nem fogják a saját hibájukból. Ha nem politizálták volna át, nem lenne ezzel gond, ahogy annál a kb. 11db egyéb kötelező oltásnál sincs, amit amúgy mindenki megkap, az 1 bites hülyék is, akik egy percig nem szólaltak fel ellenük. Vagyis megint a politbüro xúrta el világszerte. Valszeg valami diktatúrában lesz elsőként kötelező, vagy olyan helyen, ahol a szakemberekre hallgatnak.
-
Drizzt
nagyúr
Még tovább lehetne árnyalni azzal, hogy konkrétan milyen lefolyásúak szoktak ezek lenni. Mert ha az 1000000 -> 133 esetből mondjuk 130 maximum annyit jelent, hogy 1 hétig magasabb a pulzus, az mindjárt más, mintha mondjuk azt jelenti, hogy fél évig nem sportolhatsz. Az Astrás vérrögtől mindenestre sokkal vállalhatóbb, halálesetről eddig én összesen egyről tudok vakcina okozta szívizomgyula miatt.
-
BlackV
őstag
elvileg az a leginkább immunogén régió
Értem mit mondasz, de nem biztos h a legpontosabb a megfogalmazás. Egy antigén immunogenitása összefügg annak tömegével. Tehát a spike önmagában igazából kifejezetten gyenge immunogén, ezért gyengébbek a fehérje alegység vakcinák. (Az mrns brutál kinetikával ellensúlyozza ezt a problémát, szintén csak szerintem.)
Amennyire én emlékszem azért választották a tüskét, mert fostak az ADE-től és az egyéb autoimmun folyamatoktól, ezért csak annyi antigént vittek be nekünk ezzel a módszerrel, ami feltétlenül szükséges. Én így tudtam, hogy ezért. -
inf3rno
nagyúr
Esetleg az lehet magyarázat, hogyha tüskefehérjét termeltetünk a sejtekkel, akkor a B sejtek is felismerik ezeket a vérben, nem csak a T sejtek, mint a belső vírus fehérjéknél, mert ugye amikor a T sejt legatterol egy ilyen oltott sejtet, akkor a vérbe bejutnak a benne lévő tüskefehérjék is. Szóval így két legyet lehet ütni egy csapásra.
Ez érdekes cikk, amit fentebb linkeltek. [link]
-
-
tisn
addikt
csipoprotezisre alapbol van vagy 1-2 ev varolista (vagy maganba csinaltatod)
terdszalag ha reszleges a szakadas, akkor pihentetni kell, ha akut (pl. elsportolo) akkor azonnal mutik, hobbisportolonal meg eldonti mit akar (ebben hobbifociskent elegge benne vagyok)nyilvan nem jo helyzet, en egy embert se iranyitanek at most (hogy vannak oltasok) oltatlan covidos miatt, de alltiolag erzeketlen naci vagyok, hogy hagynam ezeket a hulyeket haldokolni a satorban a korhaz mellett/otthon, ahogy ohajtjak...
-
daneel_hu
addikt
"isten verje meg ezeket. a józan észben bízni esélytelen, marad az, hogy kell majd központi szankció, kutyafüle."
És ez egy budai kerület, értelmiségi család, a gyerek kitűnő tanuló stb...
A fiam mondta ma, hogy már 1 hete covidosak a szülők, a gyerek meg teljes "természetességgel" volt járatva jelenlétire. -
Dr. Campbell egy angol Ázsiába szakadtam Zsolt, nem több, nem kevesebb. Mindkettejük nézését igen korán abbahagytam 0 új infótartalom miatt, a dashboardokról 20mp alatt + cikklistából 2p alatt többet tudok meg, mint egy ilyen sokperces videóból.
#39442: ha suli-ovizárás nincs a csomagban, akkor akár hagyhatnak mindent úgy, ahogy eddig.
-
törölt tag
Rettentően idegesít az emlékeztető oltás fikázása, mert mondják hát azt "ígérték" (kicsoda egyébként?) egy éve örök életre elég, mégis kell új akkor gagyi? Hogy közben lett új komolyabb variáns, eltelt idővel új információ az mindegy nekik. Ha esetleg az lesz, hogy évente érdemes beadatni akkor mi van? Oltott-oltatlan után lesznek majd alkategóriák? "3. oltásellenes barátkozna hasonlóval együtt röhögni a teljes oltáselleneseken és a 4. oltásos rettegőkön?"
Azt már sajnos nem tudjuk meg, ha önként vagy kötelezve lett volna 90% átoltottság legtöbb helyen, talán már szelídebbé mutálódott volna a vírus. Így talán az lesz, oltatlanok és elavult oltottak körében még lesz valami, az oltott mehet akár évente frissített védelemért. A két év lófaszkodás már biztos, mennyi lesz még? -
Gothmog
senior tag
A méz nagyon egészséges, a melatonin - ésszel használva - hasznos lehet jetlagnél vagy egyéb alvásproblémáknál, az ivermectinnek pedig - az alap parazitaölő szerepen kívül - a hatásmechanizmusa miatt lehet hasznossága több területen is (bár kétlem, hogy a hatékonysága elérné a célirányosan olyan problémák megoldására fejlesztett spéci gyógyszerekét).
Viszont én speciel nem ezekre gondoltam, amikor az ominózus mondatot megfogalmaztam, hanem pl. a piaci vs labor eredet konteóra(Sosem foglaltam itt állást ebben az ügyben, mert konkrét ismeretek nélkül mindenki csak a saját szubjektív véleményét tudja ütköztetni. Nyilván én is. Magyarán parttalan szájkarate tud csak kikerekedni belőle. Viszont, ha már coming out, akkor én - persze szubjektív alapon, és most az egyszer leírva, többet nem térve vissza rá még véletlenül sem - inkább a laborverzió felé hajlok (embert is fertőzni képes állati eredeti vírus, amivel valamilyen - nem feltétlenül/vszg. nem elsősorban "biológiai fegyvergyártás" - célból kísérletezgettek/machinálgatták, míg egy humán fertőzésre már alkalmasabb állapotú variáns véletlenül "ki nem szökött"). Egyébként már 2019 vége óta ezt gondolom. Ugyanis van egy nagyon jóbarátom, aki Ázsia ügyekben (főleg Közép- és Kelet-Ázsia) nagyon-nagyon durván képben van (geográfia, gazdaság, kultúra stb. vonalon), és amikor először jött elő a hírekben, hogy "újfajta légúti vírusos megbetegedés", és hogy "Vuhanban", emlékszem, hangosan felröhögött, és így konkrétan csípőből közölte, hogy milyen érdekes, hogy a sok tucatnyi ekkora város közül pont abban jön elő egy ilyen nyavalya, ahol az egyik legmagasabb besorolású, vírusokkal is "játszadozó" spéci laborjuk van. "Lehet persze véletlen is, de ha Kínáról van szó, akkor ennek azért elég elhanyagolható a valószínűsége." - mondta akkor. Ez rám akkor olyan hatással volt, hogy azóta is ennek a konteónak a "foglya vagyok".
)
-
Drizzt
nagyúr
Ugyanakkor itt azért lesz egy erős 22-es csapdája.
3-szor oltottként enyhe tünetek mellett beveszed-e a Kasperskit, vagy nem?
Ugyanis akkor hatásosak, ha még az első 5, de leginkább 3 napon belül kerülnek bevételre, azalatt meg nem feltétlenül fog kiderülni, hogy amúgy végig enyhe maradna-e a lefolyás. Én valószínűleg bevenném, persze orvosi javaslat esetén. -
Soulfly842
addikt
Nekem amikor tényleg xarul vagyok és nyűglődök (alszok, mint a tej - tőlem házat is lehetne bontani), de akkor horkolás kíséri...
Így hasonló eredményre nagy ritkán néha
(szerencsére nálam gyengén mennek le a betegségek, s töredéke annyi idő alatt, mint másoknál); legalább ő aludjon ilyenkor...
-
Ringman
félisten
nyilván nehéz kiszűrni a myocarditist ilyen létszámú trialnál, ezért az 5-11 év közöttiek kötelező oltását elhamarkodottnak vélem.
a myocarditis viszont gyógyítható és konkrétan várható, hogy előkerül, a longcovid meg tök random és gyak nincs protokoll a kezelésére.a dózisokon biztosan finomhangolnak, vsz. már most is mennek kísérletek ezzel kapcsolatban.
-
Soulfly842
addikt
37. A zasszonypajtás 36. Ő bár letagadhat vagy 10 évet, de törékenyebb, jobb így (mindezek mellett tavaly március 16 óta home office-ban dolgozik kizárólagosan... ami kevésbé tette ki a szervezetét bárminek..)
Nekem egyébként figyelnem kell. Anyai ágon édeseanyám és nagymamám is a szíve miatt halt meg (azt meg tudjuk, hogy ez a vacak kardiológiai problémákat is kiélezheti). Nekem idejekorán kiderült, hogy a genetikai hajlamot én is örököltem (az egyik pitvar kitágulása okán a szív összehúzó ereje gyengébb volt), gyógyszeres kezeléssel -korai szakaszban felismerve ezt - tavaly előtt év végi állapot szerint: már jobb állapotban volt a szívem minden paraméter szempontjából, mint egy átlag embernek, de egy szokatlan 'zörejt' felismertek. Azóta - kovid/munka miatt is nem voltam a kardiológusomnál (nemzetközileg elismert kardiológus, Debereceni kardiológiai osztály vezetője). Így nem tudom, hogy változott-e valami. Mindenesetre óvatos vagyok. Ez szerintem érthető is. (bár az immunrendszerem elivileg erős, hamar kijövök mindenből, de azért az évek telnek
)
-
Soulfly842
addikt
Főleg az, hogy az immunitás az antitestek, stb szempontjából minden nap aranyat ér: most eldöntöttem; félredobok mindent és külön alszok.
Remélem holnap tesztelik faterom. du. hívom, hogy tud-e valamit.
S ha az asszonypajtás már jobban van, akkor úgy is tudni fogom, hogy dolgozott a szervezete. Most félre kell dobnom az önzést, vagy a kényelmet - ennyit kíbírunk mindketten.
Köszi egyébként mindenkinek!
-
Ezekiell
veterán
-
S e t h
nagyúr
Annak a konzekvens színfoltnak, plusz a megoldásnak látszatát keltő másik topik nyitásának köszönhetően kezdtek el koncentráltabb formában megjelenni az alusipkások, a topik ahol már ott tartanak, hogy az egyetlen orvost, aki időnként itt még megnyilvánul és az első vonalban áll helyt oktatják ki és hozzák őt olyan helyzetbe, hogy őt fenyegeti a szankció veszélye, plusz a te itteni "rettegő tevékenységed" is ott van már analizálva.
Szóval igen, csodálatos hely........ -
-
Ringman
félisten
hiszen nem gátolják a megfertőződőst az oltások
azért ez így ebben a formában nem igaz: [link]
Another Delta transmission in household study: "Effectiveness of full vaccination against transmission to unvaccinated household contacts was 63% (95% CI 46-75%)" among 7,771 contacts of 4,921 index cases.szerk:
ez booster előtti -
proci985
MODERÁTOR
nem csak te, de ha jelzik az userek, hogy baj van akkor altalaban be szoktam nezni adott topikba. velemenyre nem moderalunk, de remhirterjesztes ott is szigoruan tiltott.
btw egyebkent 75-80% koruli atoltottsag eseten mar nyitasrol lehetne beszelni. szoval varhato volt a predikciokat elnezve, hogy most el fog fogyni a turelem. en is ideges lennek, ha az oltasellenes kisebbseg miatt megint zarnanak itt, marpedig Magyarországon kb ez tortenik eppen.
-
AMD Power
titán
-
tisn
addikt
a szakemberek szerint a gyerekeknél is megáll, hogy jóval kisebb a kockázata az oltásnak, mint a vírusnak, ráadásul soha, senki nem vizsgálta még (mert nem is igazán lehet), hogy ahol az oltás gondot okozott, ott mit csinált volna a vírus.
14-18 kozotti fiugyerek vs parizer
az azert elegge egy nagysagrendu kockazat -
Nem kell se local, se külföldi megmondó... De PICI gyerekeket, a SEMMIÉRT telexarni? Anyukátad (és édesapádat is, most olvastam nagy nehezen egyik munkáját, KIRÁLY
) kérdezd meg, hogy mi a véleménye erről...(KICSI GYEREKEK TELIBEVERÉSE XARRAL)
Legnagyobb tisztelettel mondom PARCI, (tényleg
), de fogadni mernék, hogy sem Édesanyád, sem Édesapád nem fog POZITÍVAN viszonyulni a kisgyerekek oltásához...
-
Cs1csó
titán
Kicsavart logika de igaz, ellenben ritkán használják pl. a spanyol polgárháborúba egyik európai hatalom sem volt hajlandó beavatkozni segítőként. Erre mondták:
"bűnösök közt cinkos aki néma"De az ilyen magatartásnak ritkán van következménye, pl. ha egy kormányzat rossz gazdasági döntést hoz azt a fejére olvassák, hogy DE HA nem hoz meg egy döntést aminek 2-3-5 vagy több év múlva súlyos következménye lesz azt általában csak elkenik.
(pl. már régen komolyan bele kellett volna avatkozni az egészségügybe és a nyugdíjrendszerbe is de ugye az elmúlt 30 évben egyik hatalmon lévő erő sem merte bevállalni az átalakítást, ami akkor akár politikai öngyilkosságnak is gondolhatott és a "gyümöcse" talán ha 20 év múlva jelentkezett volna ) -
A nyugati+janssen-nel meg az van, hogy ezek a szép oltási igazolványok egyes országokban - ld Ausztria - lejárnak. Azaz ha volt két spájzered idén pl Áprilisban, akkor az azok után járó jogosultságod jövő áprilisban lejár. Időközben toltál egy Janssent, ami semmire se jó, mert az már Januárban lejár, erősen gyanítom, hogy lesznek olyan gyökerek, hogy nem képesek a 3 oltást egyszerre értelmezni, szvsz a Janssen távolról kerülendő. (ezt oltási igazolványcirkusz nélkül is megmondtam volna, lévén nem egy sztár oltóanyag).
-
-
balojazz
aktív tag
Ez a tartós védelem kérdés igencsak érdekes, és ugyancsak kérdéses, mennyire vizsgálható. Mármint a tényleges védelem, nem az antitestek száma. Mert ugye mindenkinél eltérő az immunitás szintje alapból, plusz ott vannak az immunrendszer szintjei (memóriasejtek), a mutánsok generációváltása stb. De mi biztosat lehet mondani (vagy akár statisztikailag valószínűt) pl 1 emberről is akár, hogy mennyire védett, ha a múltbeli biztos védettsége biztosan egy másik variánsra volt csak igaz? Plusz ott a sokféle oltás, az azok után eltelt idő (ami antitestszám miatt érdekes csak), hogy volt-e fertőzött, pedig talán nem is tud róla stb. Túl sok változó van.
-
balojazz
aktív tag
Nem azt mondom, hogy dicséretes, de pár hétig/1-2 hónapig az volt a dilemma, hogy gyorsan akármit, esetleg szart; avagy tutit, de picit később. Mindkettőnek lehetett következménye: a sinopharmosok rohanhattak 2 nyugatiért, a ruszkisok meg nem kaptak utazást, cserébe mindketten bízhattak abban, hogy nem mennek tepsibe. Én arra fogadtam, hogy ugyan pár héttel később, de megkapom az mRNS-t, és addig nem döglök meg. Bejött, kellett szerencse is hozzá, a másik oldala a pechfaktor lett volna, de jó esélyeid voltak neked is: fiatalként kevés esélyed volt szarul kijönni, habár kimutatható. Valahogy dönteni kellett, nem lehetett biztosan nyerni mindenben, csak mázlival.
-
BlackV
őstag
Hát ezek nem normálisak. Már a Janssen se jó nekik. Meg a 2 sputnik + moderna az is nevetséges, hogy nem jó nekik, de 2db 9 hónapos astra az jó. Na akkor ezennel maegkoronázom magam az oltási sor fő lúzerévé. 2 Janssen kell nekik. Tehát beragadtam a Janssenbe, most várhatok szépen rá, hogy már 4 szar oltásom lehessen. Addigra meg majd 3 Janseent kérnek. Apfuk ##szát. Konkrétan vannak olyan síterepek nem kevés, amit szinte csak a magyarok használnak Gerlitzen, Lachtal, Murau, Semering stb stb. Nagyon bölcsek voltak most.
Menjetek Szlovéniába, nagyon szép, modern, nincs messze, és asszem van megállapodás az 1.0 magyar kártyára. Már ha azok még nem hülyültek meg. -
mozso
senior tag
Az a gond, hogy egy hihető hinta volt a Sputnyik, emlékszem amikor előzetes anyagokat is publikáltak és úgy tűnt lesz is jóváhagyás. Aztán mindenki elengedte a kezét.
Szerintem jól tetted, hogy a védelem miatt behúztad, lehet már nem amiatt háborognál, hogy nem mehetsz síelni (hanem mondjuk légszomj miatt nem tudsz 2000 méter magasan lélegezni).
2 évig a Covid melegágya volt a síterep, Ausztria különösen. Ott volt először közép európában a dél-afrikai verzió, megint csak a síterepen. Értem a frusztrációt, de én inkább várnék 1 évet és akkor mennék nyugisabb szituban, mint most amikor a felvonóban is maszkot kell hordani. Az idei évük megint ugyanaz lesz, mint 1-2 éve, covid petrik csésze.
Remélem azért 2022 tavaszán nem ugrik elő egy új szuperverzió, mert akkor 2022 is kuka.
(mi is imádunk síelni, sokat is mentünk oda)
-
proci985
MODERÁTOR
persze, megertem, hogy nem orulsz, de sajnos ezt most tenyleg a magyar egeszsegugy sara es nem az osztrakoke.
nem tudsz szerezni egy negyedik oltast addig?
par honapja jartam Budapesten, konkretan egy ket oldalas jogi szoveg utolso soraba volt elrejtve, hogy btw az EUs vakcinaoltas egyenerteku a magyar oltasokkal. miutan felsoroltak az osszes allamot amivel van ketoldalu megallapodas. ott en is nagyon orultem, hogy van egy EUs vakcinaigazolvany mindenkinek az EUn belul, de persze a magyar feleos szervnek muszaj volt kulonutaskodni. aztan megszivod te, meg kisebb mertekben megszivom en.
-
-
proci985
MODERÁTOR
mert el mertem fogadni tavasszal egy keleti szurit,
"Mindenki biztos lehet benne, hogy a keleti vakcinákkal is lehet majd utazni, nincs olyan ország, aki elzárná magát a turisták elől "
azon a ponton a magyar EÜ a miniszterelnokkel karoltve azt kommunikalta feled, hogy van vakcina es el fogjak fogadni, miutan a magyar EÜ jovahagyta az emlitett vakcinat es beszerezte, majd szetosztotta oltani. blame game felesleges, nem segit.mindegy, nem kerültem kórházba az elmúlt másfél évben, az is valami.
pontosan, aztan remelhetoleg ido kerdese, es ra tudod oltani a negyediket, a problema meg megoldodik. -
balojazz
aktív tag
Ausztria pont nem tutujgatja az antivaxxereket, te pedig szputnyikoltál. Megtehetted volna, amit pl mi meg még nagyon sokan: "csakis nyugatit, semmi keletit". A 3 oltásod a sógorok szempontjából csak 1: nem szívatásból, csak a ruszkik nem ugrották meg a követelményeket. Talán nem kellett volna annyira sietni nekik, és akkor most ott tarthatnának, mint pfizerék vagy modernáék. És neked sem kellett volna annyira sietni. Ahogy a költő mondja kétsorosában: "csak az mehet idén síelni, aki a biztosért rest sietni"...
-
proci985
MODERÁTOR
nekem továbbra is fura, hogy megy az oltásellenesek tutujgatása a "nem lehet kötelezővé tennivel", de közben belefér, hogy 3 oltásos usereket szivassunk széjjel.
az osztrak szabalyozas pontosan arrol szol, hogy nem lehet mar PCRrel kivaltani. mindenki ugy nem oltatja be magat ahogy akarja, amig azt otthon, a negy fal kozott csinalja.az EUs orszagokban gyakorlatilag a magyarok oltottak olyan vakcinaval, amit a tobbiek nem fogadnak el. innentol meg barmennyire is sajnalatos a dontesuk, teljesen ertheto. ugyanugy, ahogy kulfoldon oltott kulfoldon elo magyarkent is nagyon durvan tul van bonyolitva a szabalyozas az orszagba valo belepesre, mert az EUs orszagok tulnyomo reszevel nincs kolcsonos szerzodes egymas oltasainak elfogadasarol. a gyakorlatban ezt jelentette, hogy a magyarok nem buktak be a 2021es nyari szezont es nem tavolsagtartva dekkolta ki a nepesseg joresze a nyarat mert korabban volt elerheto vakcina (mint pl itt a barati korom svedeknel). varhato volt, hogy kozeptavon viszont a tobbi EUs allam nem fogja elfogadni a nem jovahagyott vakcinat. itt vagyunk most. hosszu tavon marad az engedelyeztetes.
az osztrakok meg ezt mar egy ideje pedzegettek. nyaron lehet az idenymunkasok miatt nem mertek meglepni, de mar osz van, aki ingazott, az meg kapott idot.
egyebkent ez realis, a PCR tesztek extra terhet ronak az egeszsegugyi ellatorendszerre es nem arra kene oket hasznalni, hogy az oltasellenes Pista azzal valtsa ki az oltast, mert a billgec 5gt installal mesterseges intellligenciaval hogy igy tegye inkomponense.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest