- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
"igen, van rá esély, hogy kuka az eddigi védettségek nagyja, akármilyen is. de azért teljesen ne írjuk le, valamit számít, a többit meg bízd az immunrendszeredre"
Korábban linkeltem egy részletes tanulmányt az adaptív immunredszer "átprogramozása" kapcsán. Abból az derült ki, hogy az oltások (ott a BCG-t vizsgálták), érdekes módon számos más vírussal szemben is hatékonyabbá tették az immunrendszer védekezőképességét.
Ez nyilván nem teljes védelmet jelent, de arra enged következtetni, hogy szélesebb spektrumú reakcót indukálhat egy fertőzés és/vagy egy oltás is, ami összességében erősíti az egyén védekezőképességét. -
-
Stanlee
őstag
Valamelyik nemet portalon olvastam, hogy egy egesz portugal focicsapat omikronos, terjed ez, meg mar biztos hogy itt van regebb ota.
Tegnap volt talan a die Zeit-on egy cikk, amiben pont a politikusok felelotlen kijelenteseirol irtak, amikkel a sikeres vedekezest hatraltatjak.
Egy eve meg az volt a mondas, hogy nem lesz kotelezo oltas, most eleg nehez lesz majd pont annak bevezetnie, aki ezt mondta. A mostani egeszsegugyminiszter azt mondta, hogy az oltottakat nem fogja erinteni a lockdown, aztan megis. Az antivaxxer mindenben a megerositest kapja, hogy ne oltasson.
Legyenek oszintek a politikusok, ne kamuzzanak. Mondjak ki, hogy azert oltass, hogy ha elkapod, ne patkolj el, kerulj a tulterhelt korhazba, ahol orszagtol fuggetlenul rossz ellatasban fogsz reszesulni, mert az orvosok, apolok is tulterheltek, ugynugy megfertozodhetnek es kiesnek a munkabol. Nem Orban/Merkel/XY miatt oltakozol, hanem azert mert nem akarod, hogy a szeretteidnek banatot okozz, ha elkapod es meghalsz.
Ha mindenkinek a lelket simogatjuk, akkor meg 5 ev mulva is itt lesz es a 20. hullamnal fogunk tartani.
-
-
Soulfly842
addikt
Nekem a sputnyik+pfzier jól vizsgázott. Többször volt tárgyalásom az elmúlt 3 hónapban olyannal, akiről pár nappal (2-5) később kiderült, hogy koronavírusos. (volt több pcr, ill. gyorstesztem ez alatt az időszak alatt) mind negatív lett...
#44697Sir Pocok
A Portfolio-n legalább elmondható, hogy a címek mögött esetenként (elég nagy arányban) tartalom is van. Ez a Bors-ról nem mondható el -
daneel_hu
addikt
"A halálozás megakadályozásában a Szputnyik V a legjobb, a fertőzés ellen a Moderna véd leginkább"
forrás
ha elhinnék bármit abból, amit "publikálunk", akkor most nyugodtan dőlnék hátra, hogy én vagyok batman!"Pedig téged is megvédett, megvéd.
Kevés ellenpélda van, nekem egyetlen ismerősöm lett tünetmentes pozitív Sputnikkal.
Pfizeres fiatal pedig egyre több aki beteg is lesz. Pedig ott elvileg nem szar az immunrendszer. Ha azt nézem, hogy a fiatalabb generációt április előtt nem oltották, akkor ez méggázabb.Le van az az oltás sajnálva még mindig, azt mondom.
Mármint a ruszki...
Pedig gyakorlatilag az összes a 90% hatékonyság közelében van, kivéve a kínai. Azért ezek elég jó értékekek. -
AMD Power
titán
-
"az omicron tök más irányba mutálódott"
A delta és az omikron között öszvissz 2db mutáció közös, T478K, D614G (a 681-es pozíción ugyanúgy van csere, csak másik aminosavra, azaz "nem ér"). Ebből csak az első van az RBD-n, szóval az tuti, hogy a vuhani oltásnál semmivel se lesz hasznosabb a deltás oltóanyag vagy átesés.Mindenesetre körömrágva várjuk az árfolyamtábla frissítését...
#44606: ez egy izgalmas kotyvasztási kérdés
. Az omikron mostmár teljes bizonyossággal végleg betette az ajtót az eddig megszokott "covidra ennyi az antitested" fecniknek, mindenképp ki kéne mérni MILYEN antitestjei vannak az embernek, majd lesz hozzá táblázat, hogy más "devizában" mennyit ér: minimum 0.02£-ot tennék rá, hogy januárban a topik fele deltás, másik fele omikronos antitestekkel fog rendelkezni...
#44609: a neutralizálási "árfolyamot" nagyon remélem pár napon belül kiméri valaki - ha nem túlontúl rossz (50x vagy ilyesmi) akkor kicsi esélyt adnék az ADE-nek.
-
Ringman
félisten
már csak egy figyelmeztető app + normális pcr-kapacitás kellene hogy
- akkor ne menj már emberek közelébe, mert lassan fertőző lehetsz és a gyerekeket se add be óvodába/iskolába, etc.
- rá tudj pihenni (ez sem utolsó szempont, hogy nem dolgozol még pár napig)
- ill. szükség esetén szedni pl. a paxlovidot.orrspray ilyenkor még játszik?
-
kolopele
nagyúr
Az óvodában minden oltott hármat kapott, a pékségben ketten a 2. oltást kapták még csak meg, de annak is csak két hónapja. Ismerem őket jól biztosan így van. Nyilván ez itt csak két hely egy városban, na meg összesen 6 ember, csak mindjárt más a helyzet a statisztikával is amikor te vagy a családodból érintett valaki. Ami még kissé érdekes, hogy csak a 3 - szor oltottak vannak igazán szarul, nekik kell a Favit enni. Nyilván nagy eséllyel ezek véletlen egybeesések, csak mint már írtam, ha érintett vagy mindent másként látsz.
-
-
Stanlee
őstag
Valamelyik nap irtak, hogy reptetes elott a szallitandok listaja tobbszor valtozott, mert szallithatatlanna valt az allapotuk. Igazabol viszik oket, ameddig lehet, hogy a nagyon gaz allapotuaknak legyen helyuk.
Bajoroknal intenziv agyak 40%-an covidos van, itt nalunk a korhaz mar 2 hete betelt, csak remenykedhetsz benne, hogy nem kerulsz be intenzivre, mert a kornyezo korhazakban sincs mar hely.
-
Az kismiska, még az is lehet, hogy használnak ellene valamennyit a vuhani löttyök. A c.1.2 hasonló kaliberű játékos és arra pozitív reakciót mértek - már amennyiben egy vérplazmás titrálásból ezt ki lehet köbetkeztetni.
A csernobili csótányból visszatért változat már érdekesen hangzik
.
-
Reggie0
félisten
-
polonic
félisten
Mi is a hegyekbe vágyódunk, mindig. Ott élnénk szívesen, az az igazság.
Leginkább télen. Imádom a havat, a fehér tájat. Amikor megfetrenghetek a hóban és széthógolyózhatom az asszonyt.Meg szánkózni, hóembert építeni, stb.
És borzasztó, hogy ez itthon nem adatik meg. Az emberiség teljesen tönkretette a természetet, a klíma változik. A gyerek azt sem fogja tudni, mi az a hó.
És ami a legszörnyűbb, már a osztrákoknál sem igazi a tél. Nyilván a magas hegyekben még rendben van. De pl ahol legutoljára jártunk, Mondsee mellett (csodálatos hely, élnénk ott), ott is a panzió tulaj mesélte olyan szomorúan, hogy nincs már fehér Karácsonyuk nekik sem, egy jó ideje. Bár januárban-februárban szokott még hó lenni. -
mpo
veterán
Ha jönnek az UFO-k és el akarnak vinni, mondanám, hogy húzzunk el minél gyorsabban.
Adjanak valami, amitől elfelejtem a WHO-t, Gereblyejézust, Merkelyt, Nyúnyókát,, OV-t és a propagandát, meg a sok hülyét az ismerősök, rokonok közt.
Egyszer már írtam, a vírus arra volt jó, hogy kiderült ki a hülye, akiről esetleg mást képzeltem. -
Orlin
addikt
Szerintük pedig mi vagyunk a hülyék.
Amúgy járvány előtt valaki feltette volna a kérdést nekem ,hogy tippeljem meg előre ismerőseim közül ki fogja beadatni magának az oltást és ki lesz okosabb a tudománynál és nem adatja majd be,akkor egészen jó találati arányom lett volna. -
seredy
tag
igen, erre gondolok én is, hogy covid előtt hogy oltottunk volna? és ha most nem oltunk, megvárjuk, míg letarol mindenkit ez a szar? lezárásokkal, másfél éves intézkedésekkel világszinten milliók haltak bele, és ez még mindig kevés.
ha nem emberi életek múlnának a dolgon, frankó disszertációban lehetne elemezni, és baromi érdekes is volna, hogy mi alapján döntött úgy az egyszeri ember 2020-21-ben, hogy egy bizonyos infót beépít a tudatába vagy forráskritikát alkalmaz. baromi elkeserítő, hogy a social media felülete elvben kiváló lehetőség lett volna arra, hogy az infók gyorsan és pontosan terjedhessenek, ehelyett akkor katyvasz van itt a többség fejében, gyakran teljesen megalapozatlanul, hogy az durva.
-
ide kapcsolódik:
https://24.hu/tudomany/2021/11/29/koronavirus-covid-19-virus-rns-halalozas/ez is azt sejteti, hogy sok-sok vírus benned = halál
-
"őszintén szólva meglepődnék, ha semmiből egyszer csak teljesen más irányt venne a cucc...."
Mert logikát keresel valamiben, amiben nincs. Nincs tudatos változási iránya egy vírusnak. Egyszerűen mutálódik. Még ellentmondás sincs a sokkal erőteljesebb terjedés melletti enyhe tünetek között.
Ha a mutáció sokkal hatékonyabban tudja támadni például a nyálkahártyát alkotó sejteket, de kevésbé fertőzi a többi sejtet. Enyhe tünetekkel folyhat le a betegség.Ez a forgatókönyv látszik lehetségesnek a 100 évvel ezelőtti spanyolnátha pandémia esetére is. Hogyan tűnt el kettő év után nyomtalanul? A vírusokról csak keveset tudhattunk, oltóanyag előállítás még sci-fi szintjén sem merülhetett fel. A második év borzalmai után nyomtalanul szívódott fel.
Amúgy sincs sok más lehetőségünk. A szellemileg átmenetileg vagy tartósan korlátozott bandával nem tudunk mit kezdeni. -
-
-
-
Golyobis
tag
Két dolog miatt döntöttem így:
Akkoriban amikor ez kezdődött sokan adtak hangot annak, hogy félnek egy gyorsan összedobott vakcina mellékhatásaitól, és én nem tudtam hozzászólni a témához.
Másrészt mint írtam, úgy sejtettem, hogy az átlagnál erősebb immunrendszerem van, ami azért is lehet, mert munkám során gyakran kerülök közvetlen érintkezésbe szennyvízzel, és hasonló fertőző közegekkel.
Így végül az akkori tudásom alapján kiismerhetetlen mellékhatások, és az esetemben feltételezett enyhe lefutású betegség között kellett választani.
Én megkockáztattam az utóbbit, és így utólag azt mondhatom, hogy eddig jól jártam, bár ez nem biztos hogy mindenkire ugyanúgy igaz lenne. -
Ezekről egyébként NAGYON sovány a statisztika, pedig a long jelenségekről már kb 2020 májusa óta tudunk.
#44253: a hosszú várakozási idő némileg ellensúlyozható az óriási mintaszámmal: ha 10%-nak előjönne 10év múlva vmi gebasz, akkor tuti, hogy >0.5%-nak előjön fél éven belül. 1mrd oltottnál ez elég ahhoz, hogy hír legyen.
-
Ricardo
titán
Nem értem kinek írsz. Hiszen ő megígérte, hogy nem zavarja az ide írókat, hiszen nem írt még ide egy szót sem, és nem is fog , mert ő tudja helyén kezelni a fórumozást.
Komolyra fordítva. Én bízom benne hogy (mivel ott tiltva van) nem ez lesz a következő laza topik.
-
lacafaca
addikt
szóval nem mentél ki...
ez vicc volt, de ezek szerint minden humorérzék oda (ha erre gondolsz, mint javaslat...amúgy akkor passz, nem tudom mire gondolsz)
naténak miattam lett longja...nab+
(tanácsokat kapott refluxra, nem kovidgyógymódokat adtam, ha ezt hazudta neked...hát...)
na tényleg befejeztem, itt csak mérgezést kap az ember pszichéje
-
Ringman
félisten
még mindig az van, hogy találkozás a vírussal, úgy hogy el is kapod = esély a longcovidra
szerk:
nem mintha nagyon figyelnék bármire is április óta, pl a vírusirtási célzatú telefon/etc fertőtlenítéssel nem tökörészek, meg nincs kötelező átöltözés, ha hazaértem; vagy egyszerűen elmegyek étterembe/kocsmába stb. -
Drizzt
nagyúr
Én is így vagyok vele. Arra akartam rávilágítani, hogy van esély az oltástól meglévő betegség fellobbanásának, de arra lélekben fel kell előre készülni és aztán kibekkelni, ha bejön. Vírussal ugyanez valószínűleg sokkal durvább, főleg hogy azért GI rendszert igen fontosnak tartják az immunrendszer szempontjából. Ha azzal baj van, szerintem hatványozottan fontos az oltás.
-
Stanlee
őstag
Baratnom anyukaja oltasellenes, o abba a 30%-ba tartozik Nemetorszagban, aki eddig se vette fel az oltast es ezutan se fogja. Alapvetoen letojja, hogy mi a helyzet es milyen korlatozasok vannak. Nyugdijaskent ami kell neki, azt megkapja: bevasarolhat, templomba mehet maszk nelkul. A tobbi nem szamit, amugy is autoval jar, igy a tomegkozlekedesen az ellenorzesek nem zavarjak, etterembe "amugy se akar menni", stb. Nyugdijat megkapja, innentol azt csinal, amit akar. Az a fajta, aki majd akkor lesz beoltva, ha eroszakkal beoltjak.
Baratnom novere meg mindig gondolkozik rajta, hogy beoltassa-e magat. Ot se erdekli, hogy az oltatlanok miatt milyen korlatozasok vannak mar eletbe leptetve. Remenykedik benne, hogy ha elkapja, akkor nem lesz nagyobb baja. Szerencsejere mire bevezettek a munkahelyen a 3G-t, ill. a tomegkozlkedesen az ellenorzeseket, addigra home officeba kuldtek, igy otthonrol elvan oltatlankent. Amen.
Ok azok, akik inkabb behuzzak a virust, minthogy oltast kapjanak, ok a tarsadalomnak az a resze, akik kiteszik magukat annak, hogy ha elkapjak a virust, akkor korhazba keruljenek. Szomoru, de ez van, nekik a korlatozasaok nem szamitanak, nem kellemetlenseg nekik, igy nem is fognak oltakozni.
-
kolopele
nagyúr
Nejem csak nincs jól, pont olyan mint tavaly amikor elkapta a covid, ezért a negatív gyorsteszt ellenére a háziorvos beküldte mára PCR tesztre. Már kész, az eredményt közlöm ahogy megjön. Túl van egy covidon, 3 Pfizeren, beszarás ha megint pozitív lesz, plusz a gyerek sem javult nagyon két hét alatt, igaz ő csak a torkát kapargatja, köhécselget. Ezért szoktam azt mondani, hogy a gyorstesztek nem megbízhatóak( nem véletlen nem fogadják el őket), kolléganőjének is negatív lett kettő is, majd a PCR pozitív, bár neki nincs tünete semmi két Sino mellett.
-
-
Én eldöntöttem mit fogok tenni. Be fogom adatni a következő oltásokat több okból is. Látszik, hogy az oltások működnek. Én megtettem amit lehetett, tehát magamat nem okolhatom legalább, ha mégis baj lenne. Nem szeretnék szenvedni ettől a szartól és később az esetleges long covidtól. Ezek mind logikus érvek szerintem. A másik oldalon nincs semmi, csak a nem tudjuk mit okoznak az oltások majd később. Így van, nem tudni, ezt nem lehet feltenni a másik oldalra. Értelmes ember megérti.
-
szabi__memo
nagyúr
Jó kérdés az is, hogy vajon hány hullám lesz míg ez az lecseng? Meg hány oltás kell hozzá? Már felmerült a 4. oltási kör, 5. hullám. Azért nagyon nem látszik ennek a vége. Az viszont látszik, hogy bármikor lehet ennél rosszabb. Persze jobb is. Azért ez így 2 évvel a vuhani indulása után elég lehangoló
-
Fals nyugalom az... ahhoz tudnám hasonlítani, mintha mindig szétnézés nélkül lépnél le a zebrára.
A munkahelyen összesen ketten maradtunk tavasszal, akik nem voltak tünetesek és pozitív tesztünk sem volt egyszer sem. Volt akkor is egy-két átesett, aki terminátornak érezte magát. Ilyen az ember.
-
PuMbA
titán
Ez a nagyon jó egyébként, ha az ember átesik rajta. Sokat lefaragott a bizonytalanságomból, félelmemből, hogy csak sikerült találkoznom vele végre ennyi idő után és nem csak a neten olvasok róla. Az átesés súlyossága elárulja, hogy mennyire kell szigorúan 4-6 havonta oltani, kerülni egyes helyzeteket, komolyan venni stb. Nekem úgy látszik kevésbé.
-
Dare2Live
félisten
Még nagyon necces de:
Az eddig összeszedett védelem töredékét éri a deltához képest.
Baromi gyorsan szorította ki deltát.Január elejére talán lecsengene a delta... rá fog jönni ez. És mivel az eddig összeszedett védelem töredékét éri+ez is baromi gyorsan terjed lezárások lesznek. bölcsi bezár, ovi bezár, suli bezár... Egy bölcsis+ovis kisgyerekkel 3hét után a sarokba fogok sírni miközben tökéletesen fogom érteni, hogy nincs más lehetőség. Közben esetleg nézhetem tvn, hogy az oltásellenesek összecsapnak a rendőrökkel, meghallgathatom, hogy nincs is semmi vírus.... miközben "találkozok" a 3 gyerekes anyukával ahol az apukát elvitte a kovid és ha a három gyerek otthon van és nem dolgozik (márpedig 3 kisgyerek mellett nem lehet) a fönök megmondta kövnek ki fogja rúgni.
és meddig megy még ez az egész? Jövő összre kész ez elen is a vakcina megkapjuk akkor majd jön a tau vagy tudomisén?
Derüljön ki erről a szarról, hogy az oltások megfogják és hogy nem is terjed annyira gyorsan... akkor majd jobb kedvem lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kutya topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PR-Telecom
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest