- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
nem fog tetszeni a válasz: a sino is csinálja. csak arról anekdotikus infó van csak, normálisan dokumentált nincs (az infót begyűjtik ugyanúgy, csak nem publikálják...).
az lehetetlen. sok helyen hasznaltak, nyilvan van bahreni, argentin vagy szingapuri adat a sinoph mellekhatasokrol, ha magyar nincs is. majd utananezek, de vegul is lenyegtelen, mivel parizert kaptam, es most faj a terdem, nem a negyedik, mar garantaltan sino boosteremtol
-
[CS]Blade2
addikt
de a századvég, mint a kormánnyal kritikus forrás, háááát.
Ide csak kormánnyal kritikus forrást lehet berakni?
Én nem politizálok, nekem minden forrás megfelel, és politikamentesen tudok beszélni a covidról, de így azért elég nehéz érvelni, hogy a másik fél valamilyen politikai tököm tudja milyen meggyőződés szerint kiválogatja, hogy neki mi hiteles és mi nem.
A kormánykritikus helyről kell akkor hozni az adatot, hogy hiteles legyen? -
tisn
addikt
oo, nyilvan az emlitett eset (Tarlos veresege) az nehezebben josolhato, politikai kerdesben hagyomanyosan tobb a rejtozkodo, esetleg hamis valaszado.
itt a metodika
Módszertan
CATI (telefonos) módszer, n=1000, politikai szempontból aktív, felnőtt magyar lakosság körében, adatfelvétel: 2022. január, hibahatár: +/- 3,4 százalékpontpersze aztan lehet, hogy ojban irta otthon a wordben az egeszet este, de en hajlok ra, hogy ez a valosag, oldalfuggetlenul ezt jo lepesnek tartja mindenki jellemzoen. ugy sejtem a sinos es szputnyikos adatokat latva az itteniek is megtertek mar
-
-
Rive
veterán
-
nobela
senior tag
Bocs, de szerintem teljesen ON volt a francia kézilabda válogatott véleménye.
Elmondták hogy több országban is jártak a közelmúltban, de a védekezéssel kapcsolatban sehol sem tapasztaltak olyan viszonyokat mint itt.
Teljesen érthető ha egy elszigetelten készülő profi sportoló elképed azon hogy vadidegen emberek mászkálnak körülötte maszk nélkül.
-
tisn
addikt
8 éves lesz és totál aránytalan volt a hiszti, de már mindegy. kérdeztem a dokit, hogy jó-e a minta, azt mondta, hogy olyan 70%-os kb. tök fasza lesz ennek fényében dönteni, hogy szétfertőzünk-e egy komplett hotelt.
8 eves az meg nem tul nagy, legyel megengedobb, o hus a husodbol, ver a veredbol
ha mindenki jol lesz a csaladbol menjetek, ha valaki tunetes, akkor meg ne, ennyi.
-
-
EMA egyetért veled
Jan 11 (Reuters) - Az Európai Unió gyógyszerügyi szabályozó hatósága kedden kételyeinek adott hangot a COVID-19 vakcina negyedik emlékeztető adagjának szükségességével kapcsolatban, és azt mondta, hogy jelenleg nincsenek olyan adatok, amelyek ezt a megközelítést alátámasztanák, miközben további adatokat keres a gyorsan terjedő Omicron-változatról.
"Bár a további emlékeztető oltások alkalmazása része lehet a vészhelyzeti terveknek, a rövid időközönként megismételt oltások nem jelentenek fenntartható hosszú távú stratégiát" - mondta Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség oltási stratégiáért felelős vezetője egy sajtótájékoztatón.
Az EMA tisztviselője aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a négyhavonta történő emlékeztető oltások beadásának stratégiája feltételezhetően azzal a kockázattal jár, hogy túlterheli az emberek immunrendszerét, és a lakosság kifáradásához vezet.
Cavaleri azt is elmondta, hogy több adatra van szükség az új variánsnak az oltóanyagokra gyakorolt hatásáról és a jelenlegi hullám kialakulásának jobb megértésére annak eldöntéséhez, hogy szükség van-e Omicron-specifikus vakcinára.
"Fontos, hogy a vakcina összetételének megválasztása körül jó megbeszélést folytassunk, hogy biztosak lehessünk abban, hogy stratégiánk nem csak reaktív... és megpróbáljunk olyan megközelítést kidolgozni, amely alkalmas lesz egy jövőbeli variáns megelőzésére" - mondta.
Az EMA közölte, hogy jelenleg tárgyalásokat folytat a vakcina fejlesztőivel arra az esetre, ha szükség lenne egy frissített vakcinára, de hozzátette, hogy minden ilyen változtatást globálisan kellene koordinálni.
Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/eu-drug-regulator-says-more-data-needed-impact-omicron-vaccines-2022-01-11/ -
más:
9é kislányom torokfájás volt, köhögött, taknyos volt - mondjuk lengén öltözött. Nekem is volt ilyen bátor sétám hidegben, ugyanez, még tiszta takony vagyok, köhögök (alapvetően az éjszaka a garatba csurgott takony, bocsánat a részletekért). Itthoni gyorsteszt mindkettőnknek negatív, a család többi része (+2 fiú + Anya) tünetmentes vagy jelképes, a télnek megfelelő. A gyerekek 2020 őszén voltak már fertőzőttek.
Menjek PCR-ra? (semmi más tünet nincs, a torokfájás OTC szerekre elmúlt) -
-
tisn
addikt
két hónappal később, és örültem, mint majom a farkának, amikor végre felhívtak.
peldaul ocsemnek sem intezett gyorsabb oltast a baratnoje, pedig megtehette volna. (jo sok kronikussal kuzd)
en is marcius 30-an kaptam az AZ-t, minden nap vartam a telefont mar hetek ota
(copd ugye extra veszelyeztetett)
levették reggel a pcr-t, akkora síróhisztit rendezett, a doki nem is értette.
mekkora a gyerek? nem tul kellemes, valahol megertem.
de a pcr eleg erzekeny, a doki is nyilvan vett mar hisztis gyerektol is, jo lesz az. -
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
-
Vesa
veterán
Nem elhanyagolható tényező -és erről egyre több anyag van már-, hogy az egyszerű embernek, egyszerű magyarázat kell, mert csak azt tudja értelmezni. Namost antivaxer/konteós oldalon ez rém egyszerű, hiszen csak be kell mondani valami misztikusat (illuminati), elhinteni a rettegést (meg akarnak ölni), majd villantani a megoldást (én vagyok az, vagy a termékem, vagy a szervezetem/pártom). Namost ezzel szemben a tudomány hogyan tudna védekezni? Nem lehet 2 mondatba leegyszerűsíteni többszáz évnyi tudást, de még csak pár évnyi egyetemi anyagot sem. Elképesztő lett a szakadék a tudományt értő/nem értő emberek közöütt, és ezt csak tanulással lehet áthidalni. 1 mondatos szlogenekkel erre nincs sok esély.
Kicsit olyan ez, mint a vallás volt régen. Az írástudatlannak festettek szép ábrákat a templom falára, a pap meg zagyvált mellé valami szépet/félelmeteset, és meg is volt a tömegek "informálása". Az írástudó már akkor sem tudott szót érteni a paraszttal. Hogyan magyarázod meg az analfabétának az egyismeretlenes egyenletet? Sehogy. Viszont simán ráveszed, hogy végezze ki a matematikust mert megszállta az ördög. Elég hozzá egy szép rajz meg némi handabanda.
-
Szuri abból halandó magyarnak ősz előtt nem lesz.
2 Oltás+delta kombó nem olyan rossz az omikron alá, viszont ha az is megvan a gyűjteményben, akkor tleg lehet várni a következő dózissal vagy fél évet, hogy újra télre legyen értelmezhető védettség.
#52605: 3k BAU 2 oltással? Ő már bizony látott vírust, max nem tud róla. Én max orrspray-ért szalasztanám a patikába, hogy legyen mivel időben ritkítani az omikront, ha jön.
-
Ringman
félisten
-
[CS]Blade2
addikt
Nekem van egy csomó ismerősöm, akik kifejezetten a kínait kérték, mást be sem vállaltak volna. Én is első körben a kínai-t választottam volna, amikor még nem sok mindent lehetett tudni az mRNS verziókról, mert ilyen technológiával készítettet már kaptam előtte bőven más betegségekre. Szóval volt egy réteg, aki bevállalta volna a kínait és/vagy oroszt, de mRNS szóba sem jöhetett nála, sőt ma is van egy ilyen réteg, aki még mindig tart az mRNS-től.
Ezekben az esetekben az lett volna a kérdés, hogy, ha nincs kínai, akkor nem kell semmi.
Szinte mindenki más pedig az oroszt kérte és kapta a környezetemben, mert az volt a kérdés, hogy orosz vagy vársz heteket, hónapokat. Nagyon sokan kértük itt az oroszt, sőt mindenhol sokan kérték, mert ugye el is fogyott elég hamar az összes.
Visszatérve a kínaira is, volt kérdés, nem volt kötelező, és mi több millióan, felnőtt emberek, úgy döntöttünk, hogy kérjük, és jól döntöttünk.
Én örülök neki, hogy tudtunk venni kínait és oroszt. Ha várnom kell az mRNS-re, lehet, hogy ma nem is lennék itt, ki tudja, hogy nem kaptam volna el oltatlanul, és ki tudja, hogy mit okozott volna. Nem lehetünk biztosak semmiben, mert 20 éves sportoló is simán belehalhat, ergó bárki belehalhat.Elégedett vagyok az eddig kapott Szputnyik-Szputnyik-Pfizer sorommal. Jó nem tudni, hogy elkaptam-e már 1x vagy többször közben.
Mióta van covid, azóta én 1 percet nem voltam beteg, valszeg a maszk miatt nem tudják az egyéb fertőző nyavajákat átadni, amit előtte azért évente 1x, ált. télen mindig besz..tam előbb-utóbb. Amikor már 10-15 krákogó emberrel találkoztam, akkor ált. bukta volt, sorra kerültem. -
Rövidtávon nem lehet, ez tény. A következő nagy járványra lehetne készülni valahogy.
például transzparens kommunikációval, nyers adatok közlésével, stb
egyebkent azt is gondolom, hogy például a mellékhatások részletes közzététele segítene az oltasellenesek számának csökkentésében - az, hogy
- nem közlünk kórházi számokat
- oltás jó, kuss
- ti idióták vagytok.. ez csak erősíti az összetartást az oltasellenesek körében, mint minden szélsőséges/marginálizalt csoport esetében
na mindegy, ez a vonat a COVID szempontjából már elment
-
tisn
addikt
nem igaz, hogy a sino szuper hatékony és über frankó. egyértelműen és minden adat szerint a leggyengébb vakcina a teljes honi kínálatból önmagában és pont.
valojaban ez a ketto boven igaz egyszerre is. a kinalatbol vedelem szempontjabol a legrosszabb, de attol meg egy teljesen jo vedelmet ado, korrekt oltas. es az elonye, hogy akkor volt belole millios nagysagrendu adag, amikor semmi mas nem volt iylen tetelben elerheto.remelem olvtarsaknak kozben sikerult az argentin adatokat kiguglizni, nem ram varnak azota is
meg megyek focizni is, majd utana
a bemondasra engedelyezes szimplan nem igaz.
-
BlackV
őstag
számomra mindenesetre megszűnt létezni, mint sportoló
Magatartása és jelleme védhetetlen, mint sportoló, sportszerűségből megmutatta bizonyítványát a tenisz rajongóinak, a 16 éven felüli ausztrál embereknek, akiknek a 90%-a beoltatta magát, azoknak a versenytársainak, akik kifejezetten az ausztrál open miatt oltatták be magukat, pedig ők sem akarták.
Számomra akkor lett volna sportember, ha meg sem próbál ügyeskedni, simliskedni, hogy elindulhasson, és feladja a sporttörténelmet az elveiért. Na akkor én is kurva nagy bajban lettem volna morálisan, hogy akkor ezt hogyan tegyem helyre. De hát nem ez történt. -
-
-
-
Valójában a bíróság döntése ellenére akár járványügyi szabályokra hivatkozva is vissza lehetne vonni a vízumát, vagy amit az illetékes miniszter jónak lát. A plusz csavart az adja, hogy ha ez megtörténik, akkor három évig nem léphet be az országba, azaz nem csak a mostani versenyről lesz kitiltva, hanem három éven belül az összesről.
-
mpo
veterán
Mint a hazugságvizsgáló, kell egy teszt, hogy van-e N antitest a dec. 16-i fertőzés után.
Szerintem kamu az egész fertőzés, aki elkapja az nem az AUS Openre készül.
Csaló. Az ATP meg eltilthatná pár évre ezért vagy örökre.
Legeredményesebb még lehet, de legjobb soha, marad egy szorgos iparos, művésznek ott van Federer. -
BlackV
őstag
Ebből már jól sehogyan sem fog kijönni és meg is érdemli, magának köszönheti. A tét nem kicsi ha történelmet akar valaki írni, mert így néz ki a tabella jelenleg és ő sem lesz már fiatalabb. 20 győzelem:
Roger Federer,
Rafael Nadal,
Novak Đoković
A következőnek "csak" 14 győzelme vanMajd utólag elgondolkozhat megérte e a hiszti egy oltás miatt.
-
Dare2Live
félisten
viszont jan végén, február, március de még áprilisban is jókat lehet síelni.
Én most ezen filózok. [link] Ide modjuk sztem csak akkor éri meg eljönni ha vki surfolni is tud/akar. Gyerekkel nehez ajánlható mert a feles kötelező reggeli/ebéd/vacsi után különben fix a kemény hasmenés. Aztán lehet májusba még rátolok kis síelést. 7éve mielött megszületett az első voltam utoljára...
-
[CS]Blade2
addikt
Az azért gáz, mert ott több nagyobb kórház van, és innen még szoktak átszállítani is BP-re beteget, ha olyan van. Sugárra két verziót kaptunk annó, vagy BP-re járunk vagy Győr. 3 héten át 15 alkalommal utaztunk fel BP-re.(+1 az első alkalom speciális CT-re, meg csináltak kis pontokat tetoválóval) Nekem volt annó MR, az meg Székesfehérváron volt.
Meglepő, hogy mára Budapest lehet a leglecsúszottabb, hogy ott problémát okozhat az ellátás.
Egyébként miről lehet szó? Nem néznek rád olyan sűrűn? Nem kapod meg a megfelelő gyógyszereket vagy nem kapod meg időben? Nem visznek el elég vizsgálatra? -
BlackV
őstag
Én eddig se kaptam el, pedig mindig az volt, hogy na úgyis elkapjuk most már, aztán 2 év alatt sem sikerült elkapnom, úgy, hogy 2020 februárjában lombardiában síeltem, hüttéztem, puboztam.
Omikron is "csak" 3 millát fog elérni azt modellezték. miért ne úszhatnánk meg?
Ha lehet én inkább nem nyalogatom a déli pu wc kilincsét, megvárnám őszre az SpFN vakcinát ha lehet majd bótba kapni, szerintem jobb lesz, mint az mrns. Meglátjuk. Kicsit csalódtam, már rég alfa-beta gamma-delta multivalens vakcina kellett volna, idő lett volna rá, de legealább arra, hogy mit tud egerekben. Valami minimális törekvés fejlesztésre, nem akkor kapkodni, amikor már muszáj. -
attiati
veterán
Közben szerkesztettem, mert tévedtem és a piros a kórházi kezelt szám (nem a fertőzött).
De a lényegi része, hogy vélhetően sokkal több fertőzésből lett ennyi piros és szürke eset.+ jah, ezen is gondolkodtam, hogy korábban ha mindenkit leteszteltünk volna influenzára, akkor milyen esetszámok jöttek volna ki.
#eznembagatellizálás -
attiati
veterán
"azért én úgy látom a grafikonokból, hogy minden nyugati országban felrobbant és az eddigi hullámokból alföldet csinált..."
+ [#52183mozso] : "Ha időben elcsúsztatjuk a kórházi kezelt és meghalt grafikonokat akkor nekem az Omikron nem tűnik jobbnak, mint a korábbiak."
= lehet, hogy a korábbi hullámokhoz képest most arányaiban sokkal több a felderítetlen eset? De a halottak és a kórházi kezeltek "felderítése" ugyanolyan.
-
BlackV
őstag
Jó kis film volt az, nekem egyszer nézős. Nyilván a szokásos netflixes bujtatott propaganda, republikánus analógia az "ostoba rasszista tudománytagadó agyhalottak" kontra haladó értelmiség, de erre már meg se rezzenek, a filmgyártást teljesen átvette a politika és a fősodor mögé beállt üzleti világ.
A film viszont ettől függetlenül tökéletes tükröt tartott a mostani antivaxer idiótáknak is, pedig nem is nekik készült, elképesztő mennyire passzol. Dicaprio ismét zseni volt, mint mindig. Nekem jó kedvem lett a film után, mert nem is lehetne jobban bemutatni a laposföldhívő alusipkás idiótákat. -
[CS]Blade2
addikt
Rengeteget járok anyámmal kórházba, rákos és tavaly óta pajzsmirigy beteg. Ma is voltunk vérvételen, és csütörtökön is viszem dokihoz. Ez a kórház ráadásul a hírek szerint már 28x beadta a kulcsot. A Tatabányairól van szó. Volt 1-2x, hogy Tatára kellett mennünk 1-1 vizsgálatra, meg mi ketten a 3-3 oltást is Tatán kaptuk, de ennyi. Működik minden, nagyjából ugyanolyan, mint covid előtt. Sokat kell várni, néha nehezen megy. Van kollégáim között, akinek a felesége nővér, ismerek egy karbantartót, aki kezel többek között a lélegeztetéshez használt levegőnél valamit, így van rálátása az aktuális használatra, és a covid részlegre, meg onnan is jön infó, hogy kollégák már feküdtek bent covid betegként. Nem hallani, hogy itt ilyen gond lenne, hogy korlátozza őket valami, hogy megfelelő ellátást tudjanak adni. Egyik kolléga épp a 3. hullám derekán volt bent, talán visszakereshető, annó aszem a Laza topicba írtam róla, hogy lélegeztetőre került. Ő elégedett volt az ellátással. Amit viszont nem írtam, mert utána hanyagoltam kicsit a covid témát, hogy a mai napig egyébként szarul van, és karácsony előtt-re tartogatott egy csomó szabit, mert mindenféle vizsgálatai vannak azóta a long covid miatt. Ezeket is megcsinálták neki. Most meg pesten van, műtik a szemét, de az magán lehet.
Azért működik most az EÜ, csak általánosan sz*r, pont, mint a covid előtt.
Kevesebb várakozás, gördülékenyebb folyamatok nagyon kellenének. Időpont foglalás, időben behívás, a gépbe pötyögés, ezek nagyon rosszul mennek errefele. A gépek pl. nem tűnnek túl réginek vagy rossznak. Én vagy 10 éve futottam bele, hogy gyakorlatilag rossz EKG géppel próbáltak vizsgálni, de az is a házidokinál volt. Tudták, hogy szarakodik, de nem tudták lecserélni. -
szabi__memo
nagyúr
Már több mintegy hónapja lélegeztetőgépen kezelik Csollány Szilvesztert. Az 51 éves volt olimpikon állapota egyelőre nem javul.
Gondolom egy hónap javulás nélkül nem túl jó jel -
tisn
addikt
, és rettentően hiányoznak a hegyek, meg úgy egyáltalán a valódi tél.
nekem nem. ma lealltunk letakaritani az 5cm havat a gyerek edzese elott a mufves palyarol egy kiskapuval, a portas kijott uvoltve, hogy mi a faxot csinalnuk, tonkretesszuk a palyat. (en meg nem lattam eddig olyan mufuves palyat amit kezzel ne lett volna szabad takaritani.) -
Ringman
félisten
hát jó, de nem mindegy mikor, gyerekek oltása előtt v. után, ill. a 3. oltás előtt v. után (most ez kicsit kontra-érv is, mert sokan szeptember-október környékén kapták a harmadikat.)
---
legóbácsi 60-40%-os oltatlan-oltott arányába amúgy nehéz nem belelátni a sinopharmot, mert nyugat-európában sokkal jobbak a mutatók (persze ezt torzíthatja az is, hogy az átlagos eü-állapot rosszabb). -
-
Ringman
félisten
nem is reagáltak időben (ill. van ahol semmit). sokkal fertőzőbb a vírus, viszont mindenki kivárásra játszik, mert nem akarják bevállalni a népharagot.
mondjuk nem értem hogy az átlagjózsi tudata miért nem fogja át azt, hogy a járványdinamika változó, "dehát nem ezt ígérték"
-
-
Menjetek. Mi a kijárási korlátozás alatt is mentünk lovagolni, lóútlevél bekészítve a kocsiba hátha kérdezősködik valaki. Azóta is ami program belefér, és épp lehetséges, toljuk, számomra nem alternatíva hogy innentől barlangban éljem le az életem. Amit tudunk megtesszük, oltásokat felvesszük, betarjuk ami ésszerű.
-
Asbee
veterán
-
Ringman
félisten
-
-
Dare2Live
félisten
amúgy sztem baromi szerencsétlen az elnevezése. Virusok nem úgy szaprodonak mint a pl emberek. (Másrészt érthető de nekem baromira böki a szemem. MInt amikor az egyszerre inflenza+deltas annak nevet adtak evvel 90% arra asszociál, hogy új variáns van. Ja és ezt a baromságot még volt olyan média ami le is hozta. Click az isten kit érdekel igaz e.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik
- Óra topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest