- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mozso
senior tag
Ha emberek közé megyünk, akkor bevetés előtt nyomunk egy Allergodylt. Ha valaki beteg a családban légúti cuccal, akkor naponta, pár napig. Feleségemnek Dymista minden nap kötelező (orrműtét miatt), abban ugyanúgy benne van az Allergodyl hatóanyaga. Évek óta szedi már.
Nekem ma reggelre majdnem elmúlt a szag és íz tompább észlelése, azt mondom, hogy most olyan 95%-os a tegnapi 60% helyett. Ez a jelenség a csak nekem jött elő. Feleségem köhögcsél, kislányom erősen köhög, taknyos, 2 napig hőemelkedés, 1 nap gyengeség és fejfájás, 2 nap étvágytalanság.
Nekem a teszt negatív lett, de ez nem jelent semmit, mert régi Orawell köpős cucc volt. Eddig 2 biztos Covidunk már volt, 1 feltételes és a mostani ami szerintem megint az. Nekem soha semmi nem volt korábban tünet, akkor sem amikor a többiek kidőltek, de most volt ez az íz és szag anomália 1.5 napig. -
"Te is tolod az Allergodyl-t, és lehet, hogy emiatt nem tettük még le a kereket?"
minden is lehet, de az ellentéte is.
ha van más tüneted (torokfájás, ízlésvesztés stb.), akkor szétterjedt a vírus, azon az allergodyl már nem segít. lehet persze, hogy nyertél vele némi időt és ezért kellően gyors volt az immunválasz, de a virnyák a torokgaratban is szaporodik ezerrel, sőt, ott indul. torkot is fertőtlenítezs?
-
mozso
senior tag
Update:
Ugyanez van nálam is. Első korty kávé finom aztan keserű, semmilyen az egész. Ha várok egy ideig akkor megint van valami íze aztán semmi.Tegnap és ma is ugyanazt ebédeltem. Rantott pulyka fokhagymás pácban, jázmin rizs zöldborsóval, brutál fokhagymás tejfölös uborkasalival, spéci kicsit édeskés sült krumplival.
A jázmin rizsnek sima rizs íze van, a brutál fokhagymás uborkasali csípi a nyelvemet, de fokhagyma íze és szaga sincs, kivéve picit az első falatnál vagy ha várok pár percet. A pacolt pulyka nulla ízű és a sültkrumpli is szinte semmilyen. A zöldborsót csak a fizikai paraméterei miatt érzem, hogy eszem.
Citromos jana is szinte semmilyen. Olyan mintha 60%-os lenne a nyelvem. Friss Lime detto.
Allergodil garatra lecsorgo extra keseru ize kb 3mp alatt eltunik. Szoval biztosan suboptimalis vagyok jelenleg.
-
kpityu2
addikt
-
-
Én a nem szeretnék oltást állásponton vagyok, és ez nem is képezi nálam vita alapját, mert ez az én döntésem kell, hogy legyen.
2 éve rákényszerítették, miközben beteg már voltam, védett is voltam, igazoltan, és végül fel is mondtak nekem.
A hányinger kerülget azóta is, és mivel saját magamat mardosnám, ha az oltas miatt lenne valami bajom ( és mivel hipochonder hajlandósagom van) így nem jön nálam szóba az oltas.
Tudom, hülye vagyok emiatt, ezt vállalom már egy ideje, de én az első coviddal talpra álltam, long covidom pedig nem volt, így nem kacérkodok oltatni.
A poén, én életem során nem voltam( vagy nem éreztem) influenzas, vagy csak könnyen veszeltuk át, arra sem vettem fel sosem oltást, fel sem merült soha.
Ez van, majdcsak nem nekrológot kell nekem írni, de ha mégis, ezt masoljátok be.
És maximálisan tiszteletben tartom mindenki döntését, nekem van sok ismerős, aki felvette, van aki nem, részemről ez teljesen lényegtelen emberi kapcsolatok kapcsán
-
mozso
senior tag
Szerintem nincs és nem is lesz idehaza XBB pfizer. Lehet ebben hinni, Parci is vár erre (én is), de ez itthon sohasem lesz.
Akik tudnak vagy tudhatnak az XBB oltásról, azok össze vissza beszélnek erről vagy semmit se mondanak..
Nekem az a kérdés, hogy most BA1/BA.5 (mert jobb úgysem lesz) vagy semmi oltás és majd kiderül, hogy beborul közül melyik a jobb?
-
-
kpityu2
addikt
a csúnyagonosztudósok konteóról...
Gerald Parker, a Biológiai Biztonság Nemzeti Tudományos Tanácsadó Testület elnökének amerikai képviselőházi vallomása:
"Mára világossá vált, hogy szükségtelenül veszélyes kutatásokat végeztek a Vuhani Virológiai Intézetben, amelyek egy részét az Egyesült Államok szövetségi ügynökségei finanszírozták. Ezenkívül néhány nyugati tudós, aki részt vett ebben a kutatásban, nem volt együttműködő és nem volt transzparens a vuhani laboratóriumokban végzett rendkívüli mértékű, szükségtelenül veszélyes és megfelelő biológiai biztonsági felügyelet nélkül végzett kutatással kapcsolatban "
-
"gyakorlatilag nincs Európában ember, aki legalább részleges immunitással ne rendelkezne, náthaszerű kórkép maradt torokfájással, köhögéssel, orrfolyással, néha esetleg hidegrázással, hőemelkedéssel" (Rusvai nyilatkozat fentről)
Sajnos a náthaszerű covidos kórkép nem teljesen veszélytelen, legalábbis UK-ban a legutolsó mért hét napban 225-en haltak bele, és 3892-en kötöttek ki kórházban. (Szeptemberi adatok, nem ugyanarról a hét napról van szó.) [forrás]
-
szabályoznia kellene az államnak, ami ugye eleve az elsődleges feladata. a cég, ha ezt jogszabályokkal hatályos módon megtehette, akkor megtette, nem egy morális szereplő, hanem egy hatalmas, profitra optimalizáló vállalat (ami a piacgazdaságban a dolga egyébként, nem valami csúnya, mohó, rossz dolog, mint azt kádáriában gondolják sokan). az állam pedig elb.szta.
ha meg a cég nem tehette volna meg, akkor ki kell perelni belőlük a mindent is.
és igen, nyilván társadalmilag így nem jó, hiszen kár érte a társadalmat. de társadalmilag az sem olyan jó, hogy putyin úr háborút indít, hogy belefulladunk a pet palackokba, hogy angol gyepet öntöznek emberek, vagy mondjuk nem vesznek fel maszkot betegen stb. stb.
-
Ha megvesz valaki egy szabadalmat, akkor ő már nem kötődik a szabadalmat eladó fél esetleges szponzori ügyeihez, nem is feltétlen tud mindről. Az állami szponzor kötött ki túl kevés feltételt a szabadalom tulajdonjogát illetőleg.
Annyi, hogy a piacfoglaló szabadalomfelvásárlásokat tényleg büntetni-tiltani kéne = a szabadalmi jogra ráfér nem kevés reform: pl ha valaki megveszi, x<kevés éven belül tegyen terméket a piacra, máskülönben elárverezik a szabadalmat újrainduló érvényességi idővel a következő szereplőnek.
-
A dolog pikantériája, hogy a tbc-s fejlesztésnél volt állami és egyéb külső támogatás. A fenti cikkből:
"Néhány évtizede az Egyesült Államok hadserege vonta be a gyógyszergyártót egy malária elleni szer fejlesztésébe. Sikerült is létrehozniuk egy olyan adjuvánst, ami a szervezet immunrendszerét készítette fel, hogy jól reagáljon a malária elleni oltásra. Az oltóanyag végül sosem készült el, de a GSK megszerezte a később az övsömörnél is használt adjuváns szabadalmát, és ezt az értékes összetevőt aztán más készítményeiben is felhasználta, nem nagyon zavartatva magát attól, hogy a kifejlesztésében rengeteg kormányzati, adófizetői pénz is benne volt."
"Reed 1994-ben ment át a GSK-hoz, hogy felhasználják a tuberkulózis elleni oltással kapcsolatos ötletét. A következő tíz évben az Egyesült Államok kormánya több mint kétmillió dollárral támogatta a kísérleteiket, majd ahogy eljutottak az oltóanyaghoz, Bill Gates és feleségének alapítványa, illetve többek között az Egyesült Királyság, Hollandia és Ausztrália kormánya is beszállt a finanszírozásba."
Szóval addig oké, hogy nem morális alapon működik, de azért immorális alapon sem kéne..."Thomas Breuer, a GSK globális egészségügyi igazgatója az mondta az egyik egyeztetésen, hogy hajlandók átadni az oltóanyagot egy másik cégnek [értsd: pénzért], szervezetnek, ha az fedezi a jövőbeni fejlesztés, engedélyezés, gyártás és felelősségvállalás költségeit. Ez a cég a fejlődő világban kereskedhet a vakcinával, de a GSK a gazdagabb országokban megtartaná az értékesítési jogokat, sőt, még az adjuváns feletti kontrollt is."
-
-
kolopele
nagyúr
Sajnálom, gyógyuljon meg minél hamarabb. Amúgy nekem is volt két napos hányingerem, meg egy-két laza, szóval.....Viszont nekem is van most némi száraz köhécselésem, kis orrfolyás, plusz a két gyereknek az orra folyik, ilyenek. Lehet, mégis nézek egy tesztet ezek után én is.
-
-
-
-
Pontosan, mindenki azt csinál amit akar, és ezért mondtam részemről ennyi és nem több.
Nem rendelkezem kellő ismerettel, és őszintén nem is akartam erre a szarra többet áldozni az életemből. Okozott elég kellemetlenséget.Ha mindennap továbbpörgetném az ezzel kapcsolatos dolgokat elvenné az értékes időt sok dologtól.
Máshogy működünk, ezt el kell fogadnom, a tudományos dolgoknak meg nem volt időm utánajárni.. Lehet mondani ,hogy oltásellenes vagyok, de a kényszerítés nem segített sokat, hogy "megkedveljem" ezt egy 10 napos intenzív fekvés után még belém akarták sajtolni az oltást...
Nem lett a kedvencem a téma, így masszív elfogultságom van ezzel kapcsolatban, ami miatt lehet nem én leszek a legjobb beszélgetőpartner.
Ezt vállalom, mégha hülyeségnek tűnhet is.
Illetve az, amit 2 éve a kórházban elmondtak, hogy nem beszélhetnek a mellékhatásokról a nővérkék, nem erősített meg az oltás iránit vonzalomban.
És tudom, ez lehet nem tudományos alapú... Pedig alapvetően a ráció szerint igen, be kellett volna adatnom...
De sajnos én alapvetően enyhén hipochonder vagyok kissé, így őszintén, egy életig mardostam volna magam... Ha megdöglök simán akkor nem persze
Szóval elnézést mindenkitől
. Nem rombolom a topicot, olvasgatok max.
-
-
hát, nem tudom. hasznos volt a topik anno, bár túltoltuk azért. és annak is van ára, a ráparázás, stressz stb. de igen, hasznos volt, ahogy picit rendet vágtunk kollektíve legalább a hazai katyvaszban.
most viszont már a tudomány teszi a dolgát, visszakerült oda a téma a médiából. ahhoz meg kevesen tudunk hozzászagolni.
továbbra is azt mondom, hogy kb. ennyi van ebben:
- ha voltál tömegben, egy kis azelasztin nem árthat
- ha picit kapar a torkod vagy bármire gyanakszol, szintén, plusz torokfertőtlenítő
- a vírust igyekezni kell nem elkapni
- az oltást érdemes felvennikb. ennyi.
-
-
SteveAd
tag
Jelenleg csak osztrak bejelentett lakcim + ottani TB-viszony eseten, ugy viszont barki kerheti akinek 6 honapnal regebbi oltasa van. Ugyanakkor, ha jol ertem, akkor elvileg azok is kaphatjak akik eddig oltatlanok. A parom ott dolgozik, en sajnos nem, pedig szivesen beadatnam (tkp. fizetnek is erte, influenzara is megvettem tavaly a nem ingyenes valtozatot). Szerintem amugy a 4 millio dozisbol eleg sok meg fog ott is maradni. Gondolom nalunk ugy ment a matek, hogy ugysem kernek tul sokan, akkor meg minek fizetni az allami (ures) kasszabol ilyen uri hobortra.
-
-
-
-
Legionnaires’ disease outbreak in southeast Poland on decline with only 1 new case reported
(Megszűnőben a Rzeszów környéki Legionella "járvány", valószínűleg nem függetlenül a vízhálózatba adagolt extra adag klórtól. Szakértők szerint a baktérium egy kevésbé használt vízvezetékszakaszból származhat, ami a forró idő(járás) következtében átmelegedett.) -
VinoRosso
veterán
Értem, te vagy itt a tudós szaktekintély, én meg a képzetlen mucsai paraszt és azért nincs igazam. Pontosan erről magas lóról nagy mellénnyel mentalitásról beszéltem korábban, ezzel szembesülök itt egyfolytában.
A korábban említett hozzászólásomra (amit törölt az ottani szintén nagyon űberhiperszuper 'tudós' topicgazda ezért azt már megmutatni nem tudom) a covid mutagenitásával és az ebből fakadó áttöréses fertőzésekre is dettó ugyanilyen reakciókat kaptam, amikor kioktattak, hogy a covid az nem mutálódik eléggé ahhoz, hogy ettől tartani kelljen, mert 'megírták a cikkbejis'.
Volt egyetlen értelmes arc, aki az aláhúzott mondatra reagálva beírta, hogy bármiféle tudományt kizárólag logikus következtetésekkel lehet művelni, na azóta azt is törölték. A pirossal aláhúzott égbekiáltó baromság meg ottmaradt.
Az élet meg igazolta amit akkor megmondtam amikor még oltás sem volt: a vuhani verzióval készült vakcinákat ma ki lehet dobni a kukába, meg velük együtt a tudós urak forrásait és szaktekintélyét is. Elnézést azóta se kért senki.
Én se tudós se szakértő nem vagyok, nem is állítottam be magam soha annak. Az esélyek megsaccolásához viszont elég jól értek, mert abból éltem sokáig. Nagyon sok dologhoz ez elég minimális domain tudással. Annál pedig mérhetetlenül több, amikor valaki a gondolkozás nélkül linkelget be másoktól származó publikációkat. Ez csak arról tanuskodik, hogy önállóan következtetéseket képtelen végezni, a tekintélyre támaszkodik a logika helyett, és ez a fajta viselkedés sokkal inkább hasonlít egyfajta elitista dogmákat puffogtató, bigott szektás fanatizmusra tudományos körítésbe bújtatva, mintsem bármiféle valódi racionális szellemi tevékenységre. Ennél egy értelmesebb nyolcadik osztályos is többre képes, és nem hiszem, hogy az ő szintjén probléma lenne annak a megértése sem, hogy miért nehezebb (és emiatt nagyobb tett) a komplexebb struktúrákat egyben tartani hosszú távon, mint az egyszerűbbeket... -
VinoRosso
veterán
Semmire nem bizonyíték? Hát a semminél talán több, hogy egy olyan vidéken élsz vidáman ahol az összes emberszabású faj ami esetleg arra tévedt kihalt.
Baktériumok, vírusok... édes Istenem, a körtét hasonlítod a kecskével. Hol van egy baktérium komplexitása egy emberéhez?Mintha egy farönköt hasonlítanál egy F1-es autóhoz. Mindegyik gurul addig rendben, de ha legurítod őket a Rám-szakadékban akkor a farönk egyben marad, a versenyautónak meg legfeljebb a darabjai, vagy még az se.
Na az ember egy olyan F1-es autó, ami végigmegy olyan a terepeken is, ahol az összes vele egy kategóriájú széttörik.
És ebben nagy szerepe van a valószínűségi becsléseknek mert ez az intuitív gondolkodás alapja.
Hol voltak a vikingeknek áramlási egyenleteik? A papírt nem ismerték ahova leírhattak volna egy számot. Mégis tökéletesen áramvonalas hajókat építettek, hogyan? Ha számolni meg tételeket bizonygatni lettek volna kénytelenek soha a büdös életben nem jött volna össze nekik. Megcsinálták enélkül és eljutottak vele olyan helyekre ahol jószerével a madár se jár.
Hogyan építettek földrengés biztos épületeket az inkák Machu Pichuban, kötőanyag nélkül, kövekből? Számolgatták a tartószerkezetek statikai paramétereit szerinted? Egy lópimpirit, azt se tudták mi az a statika.
És akkor azt mondod, hogy ez nem hatékony, hogy amit tudományos munkával évszázadok vagy talán évezredek sikerült csak kikutatni arra sokkal primitívebb, közel ókori szinten élő népek mindenféle tudományos képzettség és módszertan nélkül évtizedek alatt rájönnek.
Szerintem ha valaki csinálna egy ilyen AI-t, aminek annyi ismeretet bocsátanának a rendelkezésére mint amennyi ezeknek az embereknek volt és elkezdene ilyen hajókat meg épületeket gyártani mindenki lefosná a bokáját, hogy mégis hogyan, miből?
Maradjunk annyiban, hogy nem igazán tudod, hogy milyen helyiértéken kell kezelni az emberi agy képességeit... -
VinoRosso
veterán
Nem, a gép nagyon jól működik, amit az bizonyít, hogy még mindig itt irogatunk és nem haltunk ki, csak az általad kipécézett esetekben bemenő adatokból ez az eredményhalmaz jön ki. Az, hogy miért ilyenek a bemenő adatok az tudatos manipuláció (félretájékotatás), személye bias, vagy épp tájékozatlanság eredménye, amit környezeti zajként lehet értelmezni.
És nem, nem egy tucat ember viszi a hátán az emberiséget, pontosan a fentiek miatt. Az ember csak közösségben képes túlélni, mivel a nagy számok törvénye alapján a populációban csökken közel nullává a becslés zajból fakadó pontatlansága. [link] Az a tucat ember is téved sokmindenben ami nem a szakterülete és támaszkodik másokra más kérdésekben. -
VinoRosso
veterán
Tehát akkor az konteó, ha valaki bizonyíték nélkül állít valamit tényként. Például ha valaki bizonyíték nélkül állítja valamiről, hogy konteó, hiszen se pro se kontra nincs bizonyítéka. Így a logika azt diktálja, hogy a konteót állító is konteózik, meg a konteót tagadó is konteózik.
Mondok egyszerűbbet Göring után szabadon: Hogy ki a konteós azt én mondom meg.Bizonyítékok a legritkább esetben vannak, mert azt el szokták tüntetni, ködösíteni. Ezért többnyire valószínűségekkel lehet csak dolgozni. Például én valószínűbbnek tartom, hogy nem egy magányos merénylő lőtte le Kennedyt akit aztán lelőtt egy magányos merénylő, meg azt is, hogy nem rá hulló törmeléktől omlott össze a hetes torony a 911es támadás során, mert ezek teljesen nyilván való bullshitelések.
-
-
Nekem akkor is a klímák lennének a fő gyanúsítottak. Persze mellettük a vizet is megnézetném. A klíma JÓ SZŰRŐVEL a világ legjobb dolga, szűrés nélkül v szutykos szűrővel maga a fáraó átka.
ON, mert a covidot is tökéletesen teríti, bár a virnyák legalább szaporodni nem tud benne.
-
-
"Antivaxerezni nem reflexből szoktunk, hanem mert antivaxeréknél mindig ugyanaz a lemez. Nulla bizonyíték, ferdítések, légből kapott "logikai kapcsolatok", ennek ellenére kijelentő módban kommunikálás arról, hogy mindenért az oltás a felelős."
+1, pontosan. Az 1 évvel ezelőtti antivaxx érvelésre változatlan a válasz, nincs új a nap alatt - sőt, az akkor haluzott hosszabb távú következményekből se lett semmi.
-
2022.jan.26.- Jakab (utolsó, amit találtam)
Ha már az egyéb, koronavírus ellen szóló terápiáknál vagyunk, az azelasztint tartalmazó orrspray, melynek kutatásában Önök Pécsett is aktívan részt vettek, hatásos lehet az omikron és a későbbi variánsok ellen is?
Azt gondolom, hogy az orrspray nem variánsfüggő. A pontos mechanizmusát most vizsgáljuk, hogyan hat sejten belül, de az biztos, hogy ez az omikron ellen is hat. Az erre vonatkozó kísérletek most folynak, van mind laboratóriumi, mind klinikai tapasztalat arra, hogy ez egy hatékony védekezési módszer lehet.
A klinikai tesztelés a várakozásoknak megfelelően halad? Nem lehetne ennek a szernek az újabb alkalmazásának a jóváhagyása gyorsabb, tekintettel arra, hogy ez már egy forgalomban lévő allergia elleni orrspray? Nyilván, aki követi az orrspray körüli híreket, az már használhatja, de ez nem biztos, hogy elég széles kört érint. Ha ez a szer a védekezésünk mindennapos gyakorlata lenne, erősebb lenne a fertőzés elleni pajzsunk, nem?
Ez egy teljesen normális folyamat. Még gyors is. Csak akkor fognak engedélyezni egy szert valamilyen terápiára, ha arra megfelelő klinikai vizsgálatok vannak. Ezt nem Magyarországon csinálják, a klinikai vizsgálatok osztrák és német partnerekkel zajlik. Az első eredmények nagyon biztatóak voltak. -
Én most egy kis náthánál elővettem a féltve őrzött allergodiles üvegcsét a kisebbik gyerkőcnél és magamnál: nátha másfél nap alatt lerendezve
. Szóval hasznos dolog az.
Napi rendszerességgel nem nyomnám, de valóban, ha tömegbe mennék akkor minimum az itteni rokonát, ha élesedik a helyzet náthával, akkor rámegyek allergodillel.
-
Jó 5let. Sztem maszkkal is elkapja az ember, csak nagyon nem mind1, hogy 500ezer vagy 500millió db vírusrészecskéből szerezzük be a firmware-frissítést. oltás híján én valami MÉRSÉKELTEBB covid-partyban is benne lennék időnként, mert tartok tőle hosszabb kihagyással nagyon megváltozott variáns durvábbat üthet...
-
-
-
Nem, én se találtam róla semmi ilyen infót. Pedig nem ártana tudni ahhoz, hogy ne ismétlődjön meg. Ami viszont rémisztő, hogy az őrültre figyelmet felhívók többszöri figyelmeztetését is lesöpörték, így/ezekután halt meg a két utolsó kicsi áldozat. A rendszer de facto többszöri gyilkosságban ÉS gyilkossági kísérletekben bűnrészes.
-
tboj
tag
Én hétfő-kedden tettem meg egy Tokió-Doha-Budapest utat hazafelé, amin a fél repülő folyamatosan tüsszögött-köhögött. Kedden estére már nálam is jött a torokfájás és a vizes orrfolyás, szerda reggelre láz is. Azóta a lázam 37.2-38.9 között ugrál gyógyszer nélkül, valamint tart a folyamatos vizes orrfolyás, sokszor ilyen egymás utáni 4-5-6 "tüsszögési rohamokkal". A közérzetem és az étvágyam egyébként rendben, ami egyszerű náthánál nálam sosem így alakul. Ellenben eddig ahányszor igazoltan covidos voltam (2), pontosan ilyen volt a lefolyása. Egyszer volt még ezenkívül egy ilyen lefolyású betegségem, akkor teszt hiányában elkönyveltem valószínűleg covidnak, ahogyan most is. Szóval szerintem terjed ez mindenhol továbbra is...
-
kolopele
nagyúr
Semmiképpen nem az oltást akartam okolni, lehet félreérthető voltam. Ellenben ki sem zárható, azt akartam mondani. Sok egyéb is lehet, akár az ember kora is, hiszen ahogy telik az idő, úgy hanyatlunk, 40 év felett már minden nap ajándék, hát még 55 felett. Nekem továbbra is az a fura, hogy miért pont az első oltást követően jelentkezett az a két hetes mellkasi nyomás, és az azóta is tartó többször is érezhető ritmuszavar, plusz ha 80 fölé megy a pulzusom akkor már nem jól érzem magam, az az 55-65 ami jó, csak így meg nehéz sportolni, mozogni. A másik ami rá egy hétre jelentkezett, az a szemkáprázás és látótér beszűkülés, hatalmas villámokkal, azt hittem annyi, de kb. 5 perc alatt elmúlt, és azóta sem jött vissza, csak az a kis cikk-cakk néha, ami addig is volt, és szépen elmegy az egyik irányba, attól függően melyik szememnél jelentkezett. Azt hiszem ezek miértje már sosem fog kiderülni.
-
Fertőződés szempontjából már édeskakukkmind1, hogy valaki felvette-e az oltásait, vagy sem. Jelenleg járványügyileg "2020 februárját" írjuk: kvázi sehol se volt még semmiféle érdemi intézkedés Európában, sőt, tolták a tömegbulikat ezerrel - a czucc meg terjedt rendesen.
Persze jó esélyeink vannak arra, hogy ne legyen még egy Bergamo 5éven belül, de amekkorákat csapong a virnyák mutációja én nem feltétlen osztanám a #pörgessükagazdaságot pártiak hurráoptimizmusát.
-
1. Két hónap a kifejlesztés, de még le is kellene gyártani...
2. Az ingyenes vakcina kábé senkinek sem kell(ett) már egy ideje, de egy nagyobb összegbe mernék fogadni, hogy ha megjelenne a booster a patikában 60 ezerért ($130 + sarcok), akkor óriási felháborodás lenne, hogydehát miért csak a gazdagok. A kormányok viszont nem szeretnének rá költeni, mert az ingyenes oltóanyag most is sok száz milliós értékben végzi a kukában. (Illetve még további milliókat kell a megsemmisítésükre fordítani...) -
-
-
osztrák haverom szerint semennyire. kizártam a covidot, ezért nem tesztelek. senkinél sem volt egyetlen légúti tünet sem, ez pontosan azt jelenti, hogy ez nem egy felsőlégúti vírus. (anyafej nem vállalta, hogy engem orrbaver, azt igen, hogy én őt, de minek?)
ha az agyoncikkezett covid hirtelen gastroentero vírussá alakult volna, arról tudnánk, tudni fogunk. oké, hogy volt olyan eset, hogy nem volt semmi torokfájás, de háromból három embernél heveny emésztőszervi parák és nulla torokfája szerintem helyére tette a kategóriát.
-
-
"Ilyen tünetekkel oltás nélkül szerintem lélegeztetőn kötöttek volna ki."
Vagy szimplán már 🐎💩-t nem ér a régi oltás. Mindenesetre ha tüdőérintettségig engedi, az már önmagában rossz. ( nekem uez volt újévkor)#68930: az kb USA only lesz, esetleg a brit nyuggerek kapnak belőle.
-
kpityu2
addikt
Ez nem valószínű, az evolúciós nyomás az endémikussá válás felé tolja a variánsokat. Az immunrendszer egyre több epitópját ismeri fel a vírusnak, nem tud olyan mutáció kialakulni ami hirtelen totálisan ismeretlenné teszi az immunrendszer előtt. Alapjában véve a SARS-CoV 1-hez hasonló lefolyás lenne várható (a SARS1 szép lassan eltűnt, a néhány laborszökést leszámítva, de azok már csak pár tucat embert fertőztek meg) azzal a bonyolítással, hogy az FCS nevű izé a macskakoronavírusokhoz hasonlóvá teszi a dolgot.
Ez mondjuk nem jó abból a szempontból, hogy az egy mocsok jószág. Az egyik variánssal vígan elvan a macsek, aztán mutálódik benne az FCS és kampec. Ezért dolgoztak olyan keményen a fijjug a laborban, hogy megfejtsék ezt a dolgot és gyógyszert csináljanak rá, a jól fizető macskabarátok nagy örömére. El is jutottak addig, hogy egy nukleozid-analóg antivirális szert létrehoztak, amivel aranyáron lehetett kezelni a macsekokat. Ennek egyik változata lett azután a remdezivir. Kábé ugyanannyira is hatékony. Meg az is a baj vele, hogy a nukleozid-analógok csak fokozzák a mutációk számát hiszen belekavarnak az RNS másolódásába. Sok sok működésképtelen RNS keletkezik, viszont sokkal több a variáció is. Ja. Mondtam, hogy 2013-ban remdezivirrel (akkor még GS-5734) kezelték a Mojiang bányászokat? Az egyik több mint fél évig lábadozott. Ennyi idő alatt sok variáns keletkezik az ember szervezetében. Az omikronra is azt mondják, hogy azért van rajta annyi mutáció, mert sokáig elvolt egy HIV-vel kezelt emberben. Érdekes dolog ez a tudomány. Ha elég mélyen belemegy az ember, kiderül, hogy minden mindennel összefügg. -
Rive
veterán
...bármikor jöhet egy Delta szintű cucc,...
Igazából amíg csak a rendes sodródás (drift) van, addig erre már nem kell számítani: egy már dominancia-képes új törzs a jelen felállásban még nem elegendően távolodik el az elődjétől ahhoz, hogy a kereszt-immunitás teljesen hatástalanná váljon.
... aztán persze ha kikapunk egy shiftet, akkor elég nagy baj lesz megint.
-
Szerintem ezeket már nem is nagyon vizsgálják. A "hatóságok" jelenleg legtöbb helyen a kórházi és halálozási számokat nézik, ezek pedig alacsonyak. (Fenti, walesi adatsorban pl. 2021-ben a második helyen állt a covid a halálozási okok között, tavaly a hetedik, idén pedig már nincs benne a top 10-ben.) Az általános egészségügyi problémák (long covid), és az esetlegesen covid által indukált másodlagos egészségügyi problémák (szív és érrendszeri, tüdő, stb.) pedig jelenleg radar alatt vannak, legalábbis a hivatalos kommunikációban.
Oltás: nekem az rémlik, hogy az oltások által gyártott antitestek szinte hatástalanok az XBB mai variánsai ellen, meg persze hol vannak már az oltások... Ugyanakkor a T meg mindenféle egyéb sejtes védelem valamennyire még működik.
#68859 envagyok 2020-2021-ben volt egy jelentős csúszás, mert gyakorlatilag leállt a hagyatéki ügyintézés (is). Szóval kérdés, hogy még mindig ezt a csúszást görgetik, vagy most lett több a halálozás. Vagy kevesebb az ügyintéző?
#68861 Parci Majd a többi is sz.r lesz, előbb utóbb.
-
envagyok
veterán
Egy közjegyzővel szerettem volna ügyet intézni, egynek se volt ideje foglalkozni velem, mert annyira sok melójuk van a hagyatéki tárgyalások miatt.
De a barátom tavaly júliusi halála után is idén március végén lett hagyatéki tárgyalás.
Legutóbb 2016-ban halt meg rokon, akinek tudom mikor volt a hagyatéki tárgyalása, ott 1 hónap múlva megvolt.Szerintem ezek elég beszédes számok.
-
kpityu2
addikt
Ennél többet tettek. Egyértelműen hiteltelenítettek minden laboreredet opciót. Tehát ha a tyúklopás hasonlatnál maradunk, szakmai véleményüket fejtették ki arról, hogy a tyúkok bizony a múltban maguktól is elszökdöstek tehát nagyon valószínűtlen, hogy LRikárdó lopta volna el őket. Akár csendben is maradhattak volna.
"direkt kutatócsapat ment ki kínába emiatt, de már leírni is unom, elvégre ha valaki nem akarja megérteni, "
Te nem akarod megérteni, hogy ez a "kutatócsapat" kábé olyan volt mint amikor PoltPeti kiküld egy vizsgálócsapatot Lölö egyik cégéhez. Peter Daszak vezette a vizsgálatot...
Említetted korábban a nemzetközi kooperációt és a pécsi kutatóintézetet. Tegyük föl, hogy Pécsről kiindulva járvány kezdődik amit egy szokatlan új vírus okoz. Véletlenül pont olyan amit Pécsen kutattak. Ha mondjuk a kutatást finanszírozó NIH bekéri a labornaplókat, a pécsi kutatóintézet kiadná őket? Ha nem akkor miért nem?
-
-
kpityu2
addikt
A probléma nem a kutatás, hanem az információk rejtegetése és a csúsztatás.Az iratok egyértelműen mutatják, hogy tisztában voltak a laborszivárgás lehetőségével, mitöbb azt tartották valószínűbbnek. A nyilvánosság előtt már konteó a laborszivárgás, privátban meg igencsak valószínű ok. Ha hamis alibit biztosít valaki egy bűnelkövetőnek, az bűnrészes.
#68792 t72killer
Mert egyértelműen látszik, hogy vaj van a fülük mögött, titkolóznak. És az általuk birtokolt információ segíthet sarokba szorítani a tettest. -
Ennyi. Nekemis valami 5D sakk kategória, hogy a KÍNAI, meglehetősen nyugatellenes rendszerből kiszabaduló vírus ügyében miért is mutogatnak egyesek 3kézzel amerikai/nyugati szereplőkre.
Így vagy úgy a KÍNAIAK b.szták el, nehogy már azon fossunk, hogy úristen, valami módosított vírussal kísérletezgettek (ami egyébként nem is biztos, lehet 100% természetes a cuccos): ez a virológusok DOLGA. Autónk se lenne, ha attól rettegett volna a társadalom, hogy mi történik, ha az első feltalált kerék kigurul a műhelyből. Van egy rahedli BIZTONSÁGI PROTOKOLL amelyek mentén ilyen cuccokkal dolgozni lehet, ha ezt nem tartják be, azért a HELYI SZERVEK felelősek. Nem pedig egy Dél-Karolinai péksegéd...
-
kpityu2
addikt
"miközben a kínai Sinopharm (akik kb. százmilliószámra fosták ki a piacra az egyébként hatástalan vakcinájukat), az orosz szputnyik, és a többi keleti sz*r fel sem merül egyszer sem."
Köszönöm, hogy visszaigazoltad a kínai és az orosz vakcináról alkotott véleményemet. Ami már akkor is ez volt amikor még nyunyókanéni és a kormány a magyar tudósokkal karöltve versengve propagálta, hogy azok a világ legjobb vakcinái. -
kpityu2
addikt
Teljesen el vagy tájolva.
A probléma többlépéses amit te megpróbálsz összevonni, kábé ugyanazzal a stragédiával amivel az említett "tudósok" tologatják a kapufát. Már csak azt hagytad ki, hogy egyetlen ismert laborvirus se őse a Sars2-nek, tehát tuti zoonózis. Q.E.D.
A levelek forrása le van irva es én is irtam: a FOIA törvény segítségével kikért emailek és Slack üzenetek. Kényes adatok kormányzati hivatalok által kitakarva. Pöcséttel.
Jelen téma nem arról szól közvetlenül, hogy labor vagy sem. Az emlitett tudósok is leírták, hogy talán sohasem tudjuk meg.
A probléma, hogy az emlitett tudósok befolyásukat és szakmai elismertségüket arra használták,hogy kizárjál a laboreredetet mint opciót, konteósként, laposföldhívőként megbélyegezve mindenkit aki felvetette a kérdést. Úgy látom van egy hűséges követőjük.Igen. Kina a hunyó. De van szerepe a dologban az USA-nak is. És ne tegyünk úgy mintha szokatlan lenne, hogy az USA kiszervez necces, ott tiltott dolgokat más országokba. És miután megtörtént a baj, az érintett USA szereplők próbálják lefedezni a hátsójukat. Erről szól a jelenlegi sztori. Amit tudnál, ha elolvastad volna a cikkeket vagy legalább megnézted volna a videót.
-
kpityu2
addikt
Először hiányolod a konkrétumokat, azután meg nem vagy hajlandó elolvasni. Okézsoké. A sztori pont arról szól, hogy kutyafüle se volt cáfolva, mert a cáfoló se hiszi el a saját cáfolatát és hogy azok nem tudományos, hanem politikai és egzisztenciális megfontolásból születtek. És erre bizonyíték a cáfolók saját privát levelezése. Amit persze te nem vagy hajlandó elolvasni. De még a lényeget kiemelő cikkeket se. Hát, nem kényszer, ahogy gondolod.
-
kpityu2
addikt
Akkor bizonyára nem hallottál a folyó kongresszusi meghallgatásokról. Tessék, itt egy cikk, amiben linkelve vannak az emailek és a Slack beszélgetések ha az eredeti anyagra vagy kíváncsi. [link] Vannak korábbiak is, de most ez az apropó. Csak azért illesztem be a konklúziókat, mert nem feltételezem, hogy itt bárki is átnyálazná őket vagy a korábbi 3 év alatt felgyűlt anyagot. Kb. az egyharmadnál vannak a linkek:
Ha esetleg sok időd és energiád van, akkor itt vannak az egyéb anyagok amelyek a korábbi vélelmeket megalapozzák. Bár egyszer már betettem, de elismerem, hogy aki nem követi 3 éve a fejleményeket, annak sok így egyszerre. [link] -
Vesa
veterán
Ja igen, és utánanéztem a kedves tweetelő idiótának, akinek az írását benyelted. Egy full konteós retardált, aki még mindig az Ivermectinnél tart, illetve lelkesen oszt meg olyan tartalmat, ahol a hasonszőrű mezítlábas okostojás szerint a gonosz háttérhatalmak csináltak lónyugtatót a szerből, mert amúgy csodaszer. Van ott még Big Pharma, meg a dollármilliárdos vakcina profit miatt elnyomott "zseniális" szerek (pl. ivermectin, hydroxiklorokin) és egyéb, ezerszer megcáfolt és túlhaladott ökörség is. Akinek van gyomra ehhez a mély ostoba konteóhoz, annak hajrá, olvasgassa nyugodtan.
Úgyhogy nem, a tudomány nem ehh...ellenben ez a tömény ostobaság az tényleg MEHHHHH!
+1 konteós agyhalott lebuktatva -
igazából ezt nem tudjuk. mutálódhat kellemetlen irányba, de azt például nem tudjuk, hogy hogyan reagál rá a lakosság korábbi immunitása stb. meg mindegy is, nem az a kérdés, hogy egyetértünk-e azzal, ahogy a dolgok alakultak, hanem, hogy tudomásul vesszük-e, hogy most már "ez van". mert ez van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Path of Exile (ARPG)
- World of Tanks - MMO
- Medence topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest