- Yettel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
Hirdetés
-
Mobilarena
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megértem. A nagy negatív kritikahullám valóban méltatlan ahhoz a tömérdek munkához, amit ők belefektettek. Illetve tényleg meg lehetett volna csinálni jobban is, ha nem akarják 7+6 részbe belesűríteni a két évadot a lezárással. Szerintem ebben hibáztak igazán.
Viszont azt gondolom, hogy egyszerűen nem lehetett volna kielégíteni a rajongókat, mert mindig ütközött volna valami érdek. Az alább javasolt forgatókönyv pl számomra roppant suta, bénább ennél is, ami lett végül, örülök, hogy nem olyan lett a vége.
(Spoileres szöveg jön, ha nem láttad, de nem takargatom már ki, inkább jelzem itt)
Ha ráhagytak volna még 3 részt az évadra, akkor belefért volna sok olyan apró momentum, hogy pl míg Jon sétál fel a lépcsőkhöz Daeneryshez, közben még benéz ide, oda, míg mutatják Szürke férget, hogy siet a királynőjéhez, és nem lesznek egyesekben teleportálós tévképzetek (mert kb ennyi az egész), vagy azok számára, akiket az zavart, hogy három tégla alatt nyugodtak Jamie-ék, mutathatták volna két percig, ahogy Tyrion pakolgatja le a téglákat (persze akkor meg az lett volna a baj, hogy miért ilyen sokáig mutatják ezt). Megmagyarázhatták volna, hogy bizony az Éjkirály egyszerűen dühtől és bosszútól hajtva vonul végig a világon, mert sosem akart Éjkirállyá lenni, csak azzá tették az Erdő gyermekei, és most a megtorlás vezérli. Ecsetelhették volna jobban a stratégiát Deresnél, elmondhatták volna a nézőknek, hogy nem nyilvánvalóan nem férnek be a várba, megvitathatták volna, hogy miért a sánc előtt sorakoznak fel, miért nem mögötte, hova repült Drogon... Meg sok mindenre magyarázatot adhattak volna.
Én viszont személy szerint nem igénylem azt, hogy mindent megmagyarázzanak egy filmben, örülök, hogy megbíznak a képzelőerőmben (lásd Szürke Féreg "teleportálása", Drogon távozása, stb).Emellett persze voltak olyan dolgok, amik zavartak, és örültem volna más megoldásnak. (A makulátlanok és lovasok nagy arányú túlélése pl valóban epic fail volt. Ütősebb lett volna más seregeket találni akkor, akár egy egész részt rászánni a toborzásra) Annak pedig még inkább örültem volna, ha már készen lettek volna a könyvek, mert akkor már rég elolvashattam volna a sztorit - egyébként épp emiatt nem volt számomra olyan nagy szám az első évadok megtekintése sem, mert nem érte utol az élmény a könyveket. Ehhez képest a 7-8. évad többet tudott nekem adni sorozatként, mert egy olyan vonalat festett le, amit még nem olvastam.
Utólag pedig azt mondom, hogy kár, hogy annyiféle teóriát meg elképzelést hallgattam és olvastam, mert azok sem segítettek a filmélményben.Az 5 pont alatti IMDB eredményből pedig minimum két pontot annak tudok be, hogy vége lett a sorozatnak, és elgyászolják a nézők nem csak a kedvenceiket, hanem a saját elképzeléseiket is, amik nem teljesültek be.
Az olyan dolgok, hogy oldalról lövik a sárkányt, de elölről áll bele a "nyílvessző", meg utána már nem találják el számomra semmivel sem extrémebb, mint bármelyik akciófilm manapság. Ennyiből szinte az összes csihipuhi filmet, lövöldözőset, aknásat (amikor pl rálép az aknára valaki, de nem robban fel, csak ha leszáll róla, ami világ baromsága 2.0), autókarambolosat limes nullára kellene értékelni az imdb-n, mert ennél drasztikusan nagyobb blődségek vannak benne, de ott valahogy megy az embereknek az ezen való túllépés. Pl néztem a Dextert, kifejezetten kedveltem azt is, de ugyanilyen áradata volt a logikai bukfenceknek ott is, valahogy mégsem éltem meg tragédiaként ott sem.
Szóval igen, lehetett volna jobb is ez a két évad. De azért milyen jó lenne egy olyan napot tartani, amikor egész végig csak azt soroljuk, ki melyik jelenetet élvezte kiemelten az utolsó évadból, mert abból is akad bőségesen. Ahogy beszélgettem ismerősökkel a részekről, és lement a 10 perc rinya, utána érdekes módon elkezdték mesélni, hogy ez milyen állat volt, azt de jól megcsinálták. Érdemes lenne legalább megpróbálni egy ilyet itt a fórumon is, hátha a felszáradó könnycseppek nyomában fel lehet fedezni a rengeteg értéket is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- Kuponkunyeráló
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Könyvajánló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Thinkpad T16 GEN 1 16" Touch screen vPRO i5 1345U 32GB DDR5 512GB NVME SSD Lenovo Gar.
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest