- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23285 üzenetére
Szerintem én is, de nem ez a lényeg.
Szerintem alapszintű szabályokat kellene hozni (pl. a szurkolás vs antiszurkolás flame vitái, hangulatkeltés, indulatos kommentek, stb, stb szűrésére), mondjuk ezt a TG nem teheti meg öncélúan, mert a topik nem az övé, ő csak rendet tartani próbál, ehhez moderátori jóváhagyás is kellene. De ezután már a szabályokra hivatkozva messzebbre elérhetne a keze, és talán igényesebbé válhatna a topik.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23281 üzenetére
Szerintem a felhasználók 90 %-át kéne kiszűrni, és rendben lenne. Keményebb kezű felügyelet kéne, és az összefoglalóba betenni bizonyos alapszabályokat.
Ami érdekes, hogy pl a foci topikban még TG sincs, és mégis működik. -
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23269 üzenetére
Mármint az, hogy miután belinkelted egy népszerű fórumra, egy nap alatt volt 108 hülye, aki rákattintott? Igen, létezik. Én voltam az egyik.
Egyébként próbálkozott az X-faktorban is, lehet, hogy az tornázta fel 10k fölé.
-
törölt tag
válasz
customer114 #23269 üzenetére
A kínai kattintásgenerátor nem vicc.
Létező szakma. -
törölt tag
válasz
customer114 #23266 üzenetére
Dettó....
-
törölt tag
válasz
customer114 #23263 üzenetére
Muzsika tv-n mindenapos... Ott egy pörgődobbal is lejászták a Whisplash zárótémáját.
De most inkább nézném tovább azt a zöld pólóst....
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23263 üzenetére
Pedig milyen beleéléssel játssza azt a szólót...
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #23247 üzenetére
Nem, nekem kell elkaparni.
EmberXY Ezek bent élnek amióta itt vannak, csak párosodni járna ki a rohadt dögök.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23243 üzenetére
Ezt is azzal számoltam.
De azt nem tudjuk, hogy kit hányadik alkalomnál húztak ki, csak azt, hogy 26-ot. Ebből kiindulva indultam ki és indultam haza.
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #23243 üzenetére
6 monitoron.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23241 üzenetére
Megmondom őszintén, ebbe még így nem gondoltam bele.
Ötleteket szívesen fogadok.Ezek szerint nem lehet meghatározni, hogy ha 26-an nyernek, akkor mekkora az esélyed, hogy nyersz valamit? Mi a képlet? Ne b***zatok fel így a hosszú hétvége előtt..
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #23237 üzenetére
Az emberxy-féle gammafüggvény 17. dimenzió feletti komplex számsíkon értelmezett hatványainál előfordulhat.
De csak 8 sör után
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23237 üzenetére
Én egy egészen különleges matematikát használok, nálam 2240 főből nyert 26 (bármit is), vagyis a résztvevők 1,16%-a. Ebbe vagy belekerülök, vagy nem, tehát tulajdonképpen 50-50 % volt az esély.
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #23228 üzenetére
Egyébként meg nem. Tényleg beírtam, és ez egy egy printszkrín.
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #23226 üzenetére
Paint.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23221 üzenetére
Igen, ahogy mindig. 1 órával hamarabb ébredtem mint amikor kelni kellett volna, és a belem is beindult a régi idő szerint. És még csak az első nap.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23218 üzenetére
Nem a tárhellyel van a gond, 500 gigás a vinyó, pár giga maximum a céges adat, a winnel együtt kb 10-15 % lehet használva nagyon erős becsléssel... Hanem szerintem az a gond, hogy az SSD írása/olvasása sokkal gyorsabb, ha nem tévedek, mint egy hagyományos vinyóé.
Céges noti? Az hiányozna még, hogy hazahozzam a munkát, éppen elég az asztali gép, jó helyen van az irodában.somogyib: néha mással is kell dolgozni, nehogy azt hidd, hogy csak a böngésző miatt kell tálcára tenni... 20 %-ban munka miatt is.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23214 üzenetére
Ez pontosan így van.
somogyib: igen, az egész win10-zel együtt. Állítólag a munkahelyi vas "bőven" teljesíti a minimum rendszerigényt, de mégis egy rakat szar. Vagy frissül valami, azért fogja a gépet, vagy készül a következő frissítésre és azért. Ha semmi nincs, akkor meg a Kaspersky fogja az egészet, mert miért ne.
Ami felb*sz még, hogy ha lerakok valamit tálcára (mondjuk 5-6 excel táblát), negyed óra múlva már úgy bányássza onnan elő, mintha akkor kéne telepíteni hozzá mindent.
Már arra is gondoltam, hogy a hagyományos vinyó túl lassú ehhez, SSD kéne bele, de valamiért így építették össze, "jóvanazúgy" alapon, vagy a RAM kevés/lassú/szar, nem tudom.Macska itt is van bőven, nem győzöm főzni az olasz kajákat...
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23212 üzenetére
Igen, ez egy univerzális érvelési eszköz, én speciel a napi szintű használat mellett megútáltam annyira, hogy bárkire rásütöm mint negatívumot.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23209 üzenetére
A te világod lehet, hogy kényelmes, de én az enyém 80%-ával nem értek egyet (ilyen többek között az óraállítgatás is). Zárójel: Áprilisban egyedül sajnos kevés voltam ahhoz, hogy ez változzon. És én NEM fejeztem be, csak kényszerű polkorrektségből nem írok többet a témában. Zárójel bezárva.
Lehet, hogy máshol éhenhalnak az emberek, de a természet ellen nem lehet küzdeni, főleg az emberi természet ellen. Te mit teszel azért, hogy ne haljanak éhen az emberek? (Okostévén használod az excelt, ez eddig OK
, de ebből hány ugandai kisgyerek lakik jól?)
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #23209 üzenetére
De milyen szervezetekről van szó? Állami szervezetek?
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23206 üzenetére
Egyik ismerősöm a tavaszinál szívta meg, 2-kor kel, 3-ra megy, mert kenyeret szállít. Felkelt, és konstatálta, hogy abban a pillanatban el is késett.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23202 üzenetére
Nálatok már hajnali háromkor virrad? Sőt, ezentúl kettőkor fog? Melyik megye ez?
Amúgy tényleg igaz, hogy most utoljára kell ezzel szarakodni, és aztán így marad? Állítólag a brüsszeli főalkesz is rámondta az áment, de én már semmilyen médiának nem hiszek.
-
pikszel
addikt
válasz
customer114 #23202 üzenetére
A tököm fog felkelni olyan korán, hogy átállítsam az órát. Meg éjszakázni sem szoktam.
-
pikszel
addikt
válasz
customer114 #23200 üzenetére
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23184 üzenetére
Engem meg inkább az érdekelne, hogy életnagyságú nőket is lehetne-e ilyen technikával vetíteni? Ez már közelít a Star Trek-ből ismert holofedélzethez, vagy attól még pár évre vagyunk?
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23172 üzenetére
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23163 üzenetére
Tudom, hogy ki van tiltva, csak azt furcsálltam, hogy a hsz valahogy ottmaradt, és pont egy nagybetűsnek szól, durván szabályzatot sértve. Naivan azt hittem, véletlenül maradt ott, hát nem. Márpedig ami nem tilos, azt szabad, úgyhogy...
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23159 üzenetére
Az egész házban nincs egy darab szőnyeg se, szocreál retro mozaiklap van, én a spártai körülményekhez vagyok szokva, a legyek is csak utólag jönnek rá.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23135 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy nem minden doboz van alumíniumból, ezek szerint átb*tak. Az elektromágnessel válogatják ki a vasat a nem vas közül, de már ebben sem vagyok biztos.
Lehet, hogy keverem valamivel, de kifejezetten emlékszem, hogy valaki ezt magyarázta, hogy szétterítik a cuccot és a mágnest áthúzzák felette vagy valami ilyesmi. -
somogyib
őstag
válasz
customer114 #23139 üzenetére
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #23137 üzenetére
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #23135 üzenetére
Az elektromágnes általában egy lágyvas mag, amelyet legalább egy tekercs vesz körül. A tekercsben folyó elektromos áram mágneses teret hoz létre, mely a jobbkéz-szabály szerinti irányú. Mivel az erővonalak a tekercs belsejében azonos irányúak, így a vasban mágneses fluxus alakul ki. Ez a fluxus teszi lehetővé, hogy mágnesezhető anyagokat magához vonzzon. Az elektromos áram megszűnése után elveszíti mágneses tulajdonságait.
Tartalomjegyzék
1 Története
2 Az elektromágnes erőssége
3 Gyakorlati alkalmazásai
3.1 Villamosenergia-termelés
3.2 Lineáris motor
3.3 Mágneses lebegtetés
3.4 Teheremelő mágnes
3.5 Sínfék
3.6 Villamos motorok
3.7 Elektromágneses jelfogó (relé)
3.8 Elektromos mérőműszer
3.9 Adattárolás
3.10 Orvosi alkalmazás
3.11 Elektromos csengő
3.12 Elektromos kenyérpirító
4 Forrás
Története
Hans Christian Ørsted (1777–1851) dán fizikus 1820-ban felfedezte, hogy a vezetőben folyó elektromos áram kitéríti a mágnestűt. Ezután André-Marie Ampère (1775–1836) fedezte fel, hogy az áramjárta vezeték hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a mágnesrúd.Az elektromágnes erőssége
Az elektromágnes erőssége függa tekercsben folyó áram nagyságától
a tekercs menetszámától
a vasmag anyagától, relatív permeabilitásától
a vasmag alakjától, méretétől,
Gyakorlati alkalmazásai
Néhány példa a gyakorlati alkalmazására: generátor, lineáris motor, mágneses lebegtetés, teheremelő mágnes, sínfék, villanymotor, relé, elektromos mérőműszer, automata biztosító, mikrofon, hangszóró, autókürt, elektromos csengő, mágneses ajtózár, elektromágneses ágyú (kísérleti fegyver), kromatográfiás analitika, részecskegyorsító, stb.Villamosenergia-termelés
Mivel a villamosenergia felhasználás nem állandó, de az erőművek generátorainak a terheléstől függetlenül állandó feszültséget kell szolgáltatniuk, a generátorokban nem használhatnak állandómágneseket. Az állórész elektromágneseinek gerjesztésének nagyságával szabályozható az előállított teljesítmény.Lineáris motor
Felépítése megegyezik a normál motorokéval, de az egész síkban ki van terítve. Az átkapcsolást elektronika vezérli.Mágneses lebegtetés
A korszerű vasúti járművek nem sínen gurulnak, hanem elektromágnesek tartják meghatározott magasságban, így elkerülve a súrlódást, rázkódást.Teheremelő mágnes
Vasanyagok, és mágnesezhető anyagok felemelésére, szállítására használják. Az elektromos áram ki- és bekapcsolásával szabályozzák, hogy a mágnes felemelje vagy elengedje az anyagot.Sínfék
Kötöttpályás járműveknél a sínfék biztosítja a gyors fékezést. Az elektromágnes rugó ellenében a sínhez vonzza magát, és a nagy súrlódást kihasználva fékez.Villamos motorok
Az elektromágneses vonzás, és taszítás elvén működnek az elektromotorok. Az egyenáramú motorok esetében a forgórészre szerelt kommutátor feladata, hogy a forgórészen és az állórészen mindig a megfelelő irányú mágneses tér legyen jelen. A váltakozóáramú háromfázisú motorok, az állórészen lévő tekercsekkel hoznak létre forgó mágneses teret. Az egyfázisú motoroknál induktív vagy kapacitív fáziseltolással hozzák létre a forgó mágneses teret.Elektromágneses jelfogó (relé)
Ha az elektromágnes horgonyát villamos kontaktus mozgatására használjuk fel, kis elektromos jellel nagy teljesítményt kapcsolhatunk. A reed-relé esetében magukban a tekercs belsejében lévő ferromágneses érintkezőkben lép fel a vonzóerő, amely egymáshoz rántja a lágyvasakat, mivel ugyanaz az a mágneses tér mágnesezi fel a lemezeket, de egymáshoz képest eltoltan a déli pólussal szemben a másik lemez északi pólusa található.Elektromos mérőműszer
Searchtool right.svg Bővebben: Analóg elektromechanikus műszerek
Adattárolás
A mágneses hang és képrögzítés esetében a villamos jellé alakított hanggal vagy a képtartalommal a felvevőfejet (ami tulajdonképpen egy elektromágnes) táplálják, ami az előtte elhaladó mágnesezhető anyagon a jellel arányos mágneses nyomot hoz létre, ami visszaolvasható. A számítógépek mágneslemezei is ugyanezen az elven működnek, az 5,25"-os floppytól a modern winchesterekig.Orvosi alkalmazás
A diagnosztikában használt MRI (Magnetic Resonance Imaging) egy gyorsan változó, erős mágneses teret hoz létre, ennek hatását használják fel képalkotásra.Elektromos csengő
Itt az elektromágnes előtt található egy lágyvas test, amelyet egy rugalmas fémlemez tart. Ha a tekercsben áram folyik, magához vonzza a lágyvasat, és a vele összekötött kalapácsot ami megszólaltatja a csengőt. De össze van kötve egy érintkezővel is, ami ilyenkor meg is szakítja az áramkört. Az elektromágnes elveszti mágnesességét, a lágyvas visszatér eredeti pozíciójába, az áramkör újra záródik, ez a mozgás addig ismétlődik amíg a csengőgombot elengedve a táplálás meg nem szűnik.Elektromos kenyérpirító
A kenyérszeletek behelyezése után, a kar lenyomásakor (rugó ellenében) egy elektromágneshez nyomjuk a karral kényszerkapcsolatban álló lágyvas darabot. A beállított érték elérése után az elektromágnes áramellátása megszakad, tovább nem tudja megtartani a lágyvas darabot, és a rugóerő hatására a szerkezet visszatér alaphelyzetbe.---
Ezt mind emlékezetből írtam le.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23131 üzenetére
A doboza alumínium? Úgy tudtam, hogy már nem, vagy nem mindegyiknek, pl a söröknél is van már ami nem alumínium. Onnan tudom, hogy "állítólag" akik az ilyen dobozok gyűjtéséből élnek, azok elmondása szerint elektromágnessel átnézik a szajrét mielőtt átveszik. Vagy nem?
pikszel: Jó nagy szél lehetett, de isten hozott.
T_chris: Tudom, titeket láttalak ott, Kaskader eléggé aktív ott. És mindketten ismerőseim vagytok a face-en.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23129 üzenetére
Az energiaital topikban nem láttalak még benneteket. Hosszú idő után először írtam oda, már aznap kétszer néztek hülyének, pedig csak beszélgetni akartam. Lehet valami abban az energiaitalban, ami kiöli az IQ-t.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23127 üzenetére
Csak az iroda ajtaját, szerencsére több cég is van az épületben, hamarabb kezdenek és később végeznek, a bejárati ajtóhoz egy ideje nem kellett nyúlni.
pikszel: amúgy hogy keveredtél ide? Hivatalosan már kétszer kihalt a topik, ki kényszerített?
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23121 üzenetére
Már a busznál vagyok, mobilról. Az asztalit a budiban hagytam, úgyse veszik észre, ahogy azt se, hogy eljöttem.
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #23121 üzenetére
Szerintem most kábelezi be a budit, hogy az asztali pc-t beállíthassa.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23119 üzenetére
Erre nem vennék mérget.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23117 üzenetére
Max negyed óra múlva el akarok lógni, tudod, hátha a főnök nem veszi észre, hogy hamarabb megyek haza...
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23109 üzenetére
És ha belegondolunk, mivel munkahelyről van szó, nagy valószínűséggel felnőtt, cselekvőképes emberről van szó.
Az is fura, hogy ha már 5 percre lakik a munkahelytől, szerintem az se lenne gond, ha hazajárna szarni, de legalább menjen vissza utána, és kb senki se le fogja szarni, hogy miért nem volt a helyén ~10 percig, munkaközi szünetnek is kb elmegy bármelyik munkahelyen (feltételezve, hogy irodáról van szó, elvégre ha nem vették észre, hogy fél órával hamarabb ellógott, biztos nem egy gyártószalag mellett dolgozik). De ekkora ügyet csinálni belőle, és érezhetően frusztrálja a dolog, hát van baj rendesen. -
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23107 üzenetére
Benned van minden reményünk.
A fáradt gőzben a fosós hazamenős sztoritól majdnem dobtam egy hátast, ilyen a világon nincs, láttam itt már pár érdekességet, de ez eddig az évtized sztorija. -
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23105 üzenetére
Tehát akkor mégsem tudod szétzülleszteni azt a topikot?
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23102 üzenetére
Ja, azok a minimál techno okádékok kontrák voltak? Én meg azt hittem, ilyeneket hallgatsz...
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #23102 üzenetére
Akkor hozz létre egy új topikot aminek legyen az a címe, hogy "Nincs új napi zene, amire kontrázhatnék."
Ebben nem fognak offolni az emberek, így nem tudod majd, hogy tényleg rámentek-e a linkedre vagy sem. Megbotránkoztak-e vagy sem.
És nem fog hamar kiégni.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23100 üzenetére
Melyik?
-
customer114
őstag
válasz
customer114 #23098 üzenetére
Hát ez a topik hamar kiégett.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23098 üzenetére
Néha offolnak, csak nem olvastál vissza eleget.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23085 üzenetére
Én ma egy egész napos konfliktuskezelési és csapatépítő tréningen voltam a kollégákkal, na annak nem volt értelme.
A képed ehhez képest 11/10-es. A megfejtés: borsodi 180 ezrelékes kocsmai akcentussal: Nédd a kutya mijaf******om azottan he?... -
somogyib
őstag
válasz
customer114 #23087 üzenetére
Nem biztos. "Összes" és "Képek" keresésre valóban nincs eredmény, viszont térkép keresésre nekem behozta Edelényt.
Egyre furcsább... -
somogyib
őstag
válasz
customer114 #23085 üzenetére
Pedig van értelme: ledekutyaműhold.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23083 üzenetére
Akkor jól sejtettem, hogy a kanapészakértőt próbáltad érzékeltetni a képpel, de szerintem ott sántít a dolog, hogy a kép inkább a játékfüggőséget szimbolizálja, egy fotelszakértőnél nem kritérium, hogy egész nap ne mozduljon ki a gép/TV elől, és hogy így nézzen ki. Legalábbis az én olvasatomban ez a kifejezés azt jelenti, hogy olyasmibe ugatunk bele, amit csak kívülről látunk, és azért, mert sokat nézzük, azt hisszük, hogy értünk is hozzá. Namegaztán egy szellem hogyan látszódna meg bárkin is?
A sport szelleménél lehet, hogy én fogalmaztam pontatlanul, de arra gondoltam, hogy azok, akik Bottast fikázzák, szerintem nem értik, hogy a 'szba' lehet az, hogy egy versenyben valaki nem versenyez. Nem hajlandóak tudomásul venni, hogy az egyéni vb címen felül ez csapatsport is, ahol a csapatnak is vannak érdekei, utasításai, stb. Valóban nem szép dolog ez, de eddig is ez volt, és eztán is ez lesz, a pilóták csak alkalmazottak. Bottas is, és a munkaidejében azt tette, amit a főnöke kért.
Szóval lehet, hogy valójában nem is értettük félre egymást, de azért belédkötöttem, biztos ami biztos alapon. -
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23081 üzenetére
Ez nem a WoW-os South Park részből van? Mert akkor megint félreértettük egymást.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23079 üzenetére
Egyébként puszta véletlen volt, mert amúgy átsiklottam felette, de valakik komolyan vették és elkezdtek rá válaszolni, akkor esett le, hogy mi a szitu. Ott nem akartam beletrollkodni, ezért hoztam ide.
Egyébként igazad van, Bottas nem kutya, csak a munkáját végzi, de sokan ezt nem hajlandóak belátni, hanem hisznek a sport szellemében. -
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23065 üzenetére
Akkor már az egész testet érdemes kilőni, kár szivatni az itt maradó részt...
T_chris: Ezek közül melyik Collin Farrell? És egyáltalán ki az? Csak irigyek vagytok...
-
törölt tag
válasz
customer114 #23065 üzenetére
Abban az esetben máshogy értelmezném az esetre az energiamegmaradás törvényét.
Ha ezen a sárgolyón alakítja a súlyát, akkor a fogyással termelt mindenféle a földön marad. Ha pl elment vagont rakodni, akkor az érte kapott pénzt itt költi el. Ha esetleg futni ment, akkor viszont iránytól függően vagy a talpával forgatta a földet, vagy fékezte. Bár ez nem mérhető mérték, de ha É-D irányba fut is pár száz millió év alatt mérhető hatása is lehet, bár egyrészt akkor sem lesz befolyásoló mértékű, másrészt akkor már nem 15kg lesz a fogyás.
Illetve szerintem nem akarna addig élni, hogy meglássa az iPhone Millmilleneumi kiadását....
Viszont ha kilövi az űrbe a 15kg-ot, akkor nem simán fogyott, hanem műtötték. Akkor megint nem mérhető mértékű kitérést fantáziálok. Viszont ha a vagonrakodással történő fogyás bérezését lövi ki az űrbe, akkor meg hülye. -
somogyib
őstag
válasz
customer114 #23061 üzenetére
Akkor a helyes válasz a Szerk?
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23054 üzenetére
Kikérem magamnak, minket a Kaspersky véd. Oh, wait...
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23039 üzenetére
És hol találom ezt meg leírva?
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23020 üzenetére
Úgysincs még eléggé szétoffolva.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23018 üzenetére
Nincs mit, és ráadásul csak tippeltem.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23016 üzenetére
Annyi nem keletkezett...
Csak a szokásos, 1-2 hír, 1-2 vélemény, az összes lehetséges kvantumállapotban.
Röviden összefoglalom:
Alonso elmegy - miért megy el - de jó, hogy elmegy - ki nem szarja le, hogy elmegy - ki az az Alonso,
Kimi oldschool - dehogy oldschool - de oldschool - ki nem szarja le - ki az a Kimi?
Sainz megy a McLarenhez - de jó - de szar - ki az a Sainz - ugyanolyan oldschool mint Kimi - mi az az F1?
Ennyi történt az elmúlt 1-2 napban, pont 2 mondat lett. -
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23004 üzenetére
Nem tetszik?
A headset kábele emelte meg a pólómat, amikor a zsebből kivettem a telót, ez okozhatta a villantást, erre nem figyeltem, igazából olyan erős napfény volt, hogy abban sem voltam biztos, hogy készült-e kép....T_chris: Valamelyik komódról lekaphatták a fogantyút, nincs azzal gond. De azt nem értem, hogy mi a funkciója, mert sűrített levegővel megy az ajtónyitás legjobb tudomásom szerint, most se kellett megfognia a sofőrnek, lehet, hogy pont ezért nem is szériatartozék ez az antik fogantyú az Ikarus 415-öknél.
-
törölt tag
válasz
customer114 #23005 üzenetére
Hát....
Mindenkinek kell valami hobby... -
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23002 üzenetére
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #23000 üzenetére
"Ártatlan keresés".... Annak, amikor te rám keresel, valami ártó szándéka kell, hogy legyen, hogy lehetne ez ártatlan...
Az "inkább" szó használata tükrözi a lázadó attitűdömet? -
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #22970 üzenetére
Csak úgy mint a többi...
-
törölt tag
válasz
customer114 #22967 üzenetére
Részemről a szerencse. Legalább többen leszünk...
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #22961 üzenetére
Jönnek megint? Júni 9-én is voltak a Budapest Parkban...
Elárulok egy titkot, de csak ha köztünk marad: őket is ismerem, mert a zenéjükön nőttem fel, mielőtt a heavy metal megfertőzött volna...
Az újabb albumaik nem annyira jöttek be, változott a stílusuk, de a régiek nagyon jók. -
válasz
customer114 #22961 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de attól mert Merkel puhán bánt a törpével idehaza, még a Scooter német marad
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #22952 üzenetére
Megint?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
customer114 #22930 üzenetére
Mit kő nézni?
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #22928 üzenetére
Ez azért hasznos, mert a végén magam is elő tudom majd állítani, nem kell gépet venni hozzá.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #22906 üzenetére
A kérdés nézőpontja...
Most, hogy sikeresen elüldöztük mindhárom új látogatónkat, megint kipusztítjuk a topikot? -
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #22904 üzenetére
Mármint, hogy folyamatosan kapsz?
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #22902 üzenetére
Ebben biztos vagyok, itt a fórumon még soha semmi komolyat nem írtál...
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #22898 üzenetére
Tudatalatt valami ilyesmire gondoltam, hogy vajon megint hova spam-elted be...
Kalandor előbb-utóbb ki fog vágni szerintem, nagyon rá vagy szállva...Szívesen megnéztem volna, de ha törölték, akkor bizonyára hozta a szintet.
-
seniman
veterán
válasz
customer114 #22898 üzenetére
Azaz.
-
seniman
veterán
válasz
customer114 #22890 üzenetére
Most már van.Ezzel biztos a lelkébe gázoltál. :-D
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #22894 üzenetére
Azt se értem, mihez kellett tolatni? (Hacsak nem ahhoz, hogy aztán belém tudjon jönni...
) Ráfordult a pénztári sorra, mindenki látta, hogy ott van, ahogy a sor halad, simán be tudott volna sorolni, de ő akkor is besorolt.
Így utólag visszagondolva, lehet, hogy nem voltam a legnagyobb úriember, de akkor is van egy határa mindennek. Tiszteletben tartom, hogy másképp nem tud kimozdulni otthonról, de ettől még ne legyen már balesetveszélyes másokra. -
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #22892 üzenetére
Vagy a melegtől egy kicsit kába volt.. Már előtte is navigálási segítséget kért a biztonsági őrtől, pedig simán elfért a kasszánál. Akkor kezdett össze-vissza manőverezni, ipszilonozni, inkább oda se néztem. Amikor hallottam mögöttem a tolatási sípoló jelzést (ilyen is volt rajta), már voltak furcsa előérzeteim, amik később beigazolódtak.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #22890 üzenetére
Mondom, hogy jön a 10 csapás.. Az előbb ütött el egy idős néni az elektromos rokkantkocsijával... Addig-addig manőverezett a pénztárnál, míg konkrétan nekem jött és nem tudott megállni... A kormánya vetekedett egy F1 kormánnyal, annyi kezelőszerv volt rajta, kicsit talán nem ártott volna ismerni legalább egy részét ezeknek. Hangot mertem adni az indulatomnak, még én lettem a szarszemét #hogyképzeliezt, még szerencse, hogy kiszolgáltak... Ha egy gyereken ment volna át, nyilván más lenne a szemlélet.
#szurikátaügy
#firstworldproblems -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
customer114 #22884 üzenetére
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #22872 üzenetére
-1
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #22862 üzenetére
Megnyugtatásul közlöm, a NATO bevonásával hajtóvadászat indult a gyilkos ellen...
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #22858 üzenetére
De remélem nem csaptál földhöz egy szurikátát sem...
-
törölt tag
válasz
customer114 #22854 üzenetére
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #22858 üzenetére
Ez azon nem változtat, hogy nagy kitérő.
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #22856 üzenetére
Szolnokról nem lehet egyből Debrecenbe jutni? Pesttel nagy kitérő.
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #22854 üzenetére
Akkor egyszerűbben: honnan hova utazol?
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #22847 üzenetére
Mi a viszonylat?
-
customer114
őstag
válasz
customer114 #22851 üzenetére
De legalább nem vagyunk egyedül.
-
customer114
őstag
válasz
customer114 #22849 üzenetére
Pont erre gondolok. Ez nem hiszem, hogy másokat szórakoztatna..
-
customer114
őstag
válasz
customer114 #22849 üzenetére
Aha
Erre gondol.
Minek ide úzó, ha itt vagyunk mi.
-
customer114
őstag
válasz
customer114 #22848 üzenetére
Erre gondolsz?
-
customer114
őstag
válasz
customer114 #22847 üzenetére
Remélem nem kezdel olyan agymenésbe, mint legutóbb.
Jaj..
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #22843 üzenetére
Nem rossz az. Engem gyermekkorom kanalas orvosságára emlékeztet.
-
törölt tag
válasz
customer114 #22835 üzenetére
Nem, csak addig, hogy egy darabig ne pörögjek dolgokon....
-
törölt tag
válasz
customer114 #22833 üzenetére
Azzz....
Valami meló. Ha nem céges akkor fusi. Vagy ha az sem akkor kerti....Bár már érik valami reset gomb nyomós buli mielőtt kiégek.
-
somogyib
őstag
válasz
customer114 #22829 üzenetére
Látom nem sikerült megérteni a mondandóm lényegét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- HP notebook topic
- Tőzsde és gazdaság
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- MacBook Pro 14' CTO M1 Pro/16GB/1TB - irányár
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest