Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sir McMonk

aktív tag

válasz Sir McMonk #189 üzenetére

Elnézést, hogy a saját hozzászólásomra válaszolok, gondoltam, így helyesbítésnek, kiegészítésnek is elmegy, amit az előttem "szóló" c41r0^ érdemben és teljes joggal hozzáfűzött a BCD2000 + Traktor (Scratch) Pro 2.5.1. recepthez:

c) „Preferences” – „Controller Manager” pontban:

Az ablak alján kattintsunk az [Import] gombra, a felbukkanó ablakban keressük meg, hogy hova töltöttük le a hozzávalók listájában található, alapjaiban megalkotott mappinget és nyissuk is meg.

Ha az importált mapping betöltődött, a "Controller Manager" ablakban a "Device Setup" résznél a "Generic MIDI" "eszköz" esetében az "In-Port"-ot állítsuk "In From MIDI Yoke: 1"-re, az "Out-Port"-ot pedig a "BCD-2000"-re.

[Megj.: Jómagam úgy tapasztaltam, hogy billentyűzetről eredő hotkey-parancsokat a fent említett "Device Setup" rész "Generic Keyboard (Keyboard)" "eszközének" kiválasztása után lehet hozzáadni az egyébként utána egy-az-egyben exportálható beállításokhoz. Utóbbi pont kiválasztásánál az "In-Port" automatikusan "Keyboard"-ra áll be, az "Out-Port" pedig inaktiválódik, és jól is van ez így.]

Sir McMonk

• Sir McMonk

aktív tag

Tehát akkor:

Behringer BCD2000 kontroller használata Traktor (Scratch) Pro-val (v2.5.1) Windows 7 Ultimate SP1 (32-bit) alatt

Hozzávalók:

1 db Behringer BCD2000 controller
    2 db driver a fenti controllerhez (1.0.0.6-os - rajta van a controller CD-jén - és 1.1.1.0-ás)
    1 db MIDI Patch Cable driver (MIDI Yoke Junction)
    1 db VST Plugin (Angular Momentum Behringer BCD-2000 Jogwheel Fix)
    1 db alapjaiban előre megalkotott MIDI mapping Traktor Pro 2.5.1-hez
    1 db Native Instruments Traktor (Scratch) Pro v2.5.1
    1 db Windows 7 Ultimate SP1 (32-bit)

Teendők:

1. Mindenekelőtt telepítenünk kell a BCD2000 driver(ei)t, mégpedig a leghivatalosabb módon, tehát mindent úgy, ahogy a telepítő kéri. Annyira kell figyelnünk csupán, hogy mind az 1.0.0.6-ost, mind az 1.1.1.0-ást rendszergazdaként, Windows XP Service Pack 2-es kompatibilitási módban futtassuk.

[Megj.: Nekem az 1.1.1.0-ást csak akkor rakta fel rendesen, ha az 1.0.0.6-os fent volt. Bármire is kérdez rá a telepítő, bármire figyelmeztet, egy a cél: „Telepítem az illesztőprogramot”.]

Akkor végeztük el jól a dolgot, ha a controller bekapcsolása után a tálca értesítési területén az újabb driver ikonja jelenik meg (kék alapon felül egy fekete sáv, alatta két fekete kör egymás mellett), amire ha 2x bal egérgombbal rákattintunk, akkor a módválasztó (B-DJ/Advanced) alatt az USB Driver, az ASIO Driver és a WDM Driver is 1.1.1.0.

Ellenőrizzük azt is, hogy a controller bekapcsolása után a Win eszközkezelőjében (Vezérlőpult – Rendszer – Eszközkezelő) a „Hang-, video- és játékvezérlők” pontot kinyitva mind a két illesztőprogram (Behringer BCD2000 V1.1.1.0 és Behringer BCD2000WDM V1.1.1.0) hibátlanul fungál, tehát nincs mellette még sárga háromszögben felkiáltójel sem.

2. Telepítsük a Traktor fent listázott verzióját és a MIDI Yoke-ot (utóbbi sikeres installjához mindenképpen kapcsoljuk ki a User Account Control (UAC – Felhasználói fiókok felügyelete) szolgáltatást (amúgy is, minek?).

[Megj.: Itt asszem legkevesebb a MIDI Yoke után lesz egy kényszerű reboot, de ha mégse, akkor is itt az idő, hogy csináljunk egy újraindítást (miért ne? – tabula rasa!]

3. Ha reboot után elindult a Win 7, akkor:
    - kapcsoljuk be a BCD2000-et (megjelenik a driver kis ikonja az értesítési területen);
    - ha eddig nem tettük volna meg, vagy változtattunk volna rajta, akkor most állítsuk a BCD driverének módválasztóját - ld. 1. pont 3. bekezdés - „B-DJ”-re, a „Driver Latency / Buffer Size”-csúszkát pedig 30 ms-ra! (utóbbit azért ennyire, mert nekem ennél kisebb késleltetésnél már hibázott a Traktor: bizonyos periódusonként apró kihagyások (dropout) voltak a hangban);
    - indítsuk el a Jogwheel Fix-et, és a megjelenő ablak „MIDI In” legördülő menüjében pipáljuk ki a „PC Keyboard”-ot és a „BCD-2000”-et is (igen, mind a kettőt), a "MIDI Out"-ban pedig csak az „Out to MIDI Yoke: 1”-et;
    - a Jowheel Fix ablakát csak tegyük le a tálcára, még véletlenül se zárjuk be;
    - indítsuk el a Traktor (Scratch) Pro v2.5.1-et.

4. A Traktorban felejtsük el a controller wizardot, mi magunk leszünk a varázslók, amikor is minimálisan az alábbi dolgokat csináljunk meg:

a) „Preferences” – „Audio Setup” pontban:
    Audio Device: BCD2000 ASIO;
    Sample Rate: 44100 Hz;
    Built-in Soundcard: BCD2000 ASIO
    b) „Preferences” – „Output Routing” pontban:
    Mixing Mode: Internal;
    Output Monitor: L – BCD2000-3, R – BCD2000-4
    Output Master: L – BCD2000-1, R – BCD2000-2
    Output Record: ua. mint a master
    c) „Preferences” – „Controller Manager” pontban:
    Az ablak alján kattintsunk az [Import] gombra, a felbukkanó ablakban keressük meg, hogy hova töltöttük le a hozzávalók listájában található, alapjaiban megalkotott mappinget és nyissuk is meg.

Így tutira működni fog a BCD is, meg a Jogwheel is. Az eredeti B-DJ-s használattól vannak eltérések (pl. a "Phones Split" gomb nem arra használható, amire a B-DJ-ben, vagy a két „Analog Input” gomb segítségével kapcsolhatjuk ki/be az A/B deckek monitorozását, vagy pl. a „PFL MIX” potival a monitor/master fülhallgatóban történő keverésének egyensúlyát lőhetjük be), de alapjában véve hibátlan, és mivel mind a controller mappingje, mind a billentyűzethez rendelhető parancsok tetszés szerűen módosíthatók, a lehetőségek tárháza az emberi hülyeség mértékéhez, vagyis a végtelenhez konvergál.

Jómagam sok mindennel kiegészítettem az eredeti mappinget, főleg billentyűzetről eredő parancsokat adtam hozzá (mondjuk pl. a pitch finomhangolására), de innentől ezt – és a Traktor „Preferences” menüjének további beállításait - mindenki megcsinálhatja magának úgy, ahogy szereti használni a progit. Új mapping- vagy hotkey-parancsok hozzáadásához ITT egy kis tájékoztatás (az egeret az egyes elemekre mozgatva megjelenik a szükséges mapping parancs)

Ha valakinek valami nem menne, kérdezzen bátran itt vagy privátban!

Üdv,
    Sir McMonk

• Sir McMonk

aktív tag

válasz Sir McMonk #187 üzenetére

Pont most a hétvégén lőttem be (Win 7 alá), ha beválik neked is, írok egy részletes posztot ide, hátha másnak is szüksége lesz rá... :K

• Sir McMonk

aktív tag

válasz xton.bander #186 üzenetére

Szia!

Nekem BCD2000-esem van és Traktor Scratch Pro 2.5.1-gyel tökéletesen sikerült összehangolnom. Hibátlanul megy nekem (a JogWheel-t is beleértve).

Keress priviben, ha érdekel!

Üdv,
    Sir McMonk

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés