Új hozzászólás Aktív témák
-
c41r0^
őstag
v2.8.40 Win7-hez
Most nézem, hogy a v1.10 driver az dátumra frissebb és a lista tetején is van, verziószámra viszont kisebb a 2.8.40-nél, ami fura és nem logikus, de ennek ellenére inkább a v1.10-et töltsd le, ez az utolsó és legfrissebb driver. És itt van a letöltési linkeknél egy guide PDF-ben is (Guide Install Reloop ASIO.pdf ), mit és hogyan kell beállítanod. Ahogy nézem, az ASIO control panelben nem lehet latencyt állítani (csak magában a Traktorban), úgyhogy amit ezzel kapcsolatban írtam, az nem érdekes.
Egyébként már a v2.6-os Traktor is elérhető...
-
c41r0^
őstag
kis kiegészítés (mivel nincs előttem a program, fejből írtam és kihagytam):
1. ponthoz - ha több eszközt sorol fel audio device-nál, az ASIO-t válaszd ki, az ASIO control panelnél pedig kb. sztem lazán vinni fogja a hangkártya a 10 ms-et, de 2-n is próbáld ki (minél kisebb az érték, annál kisebb az időbeli csúszás a programban megtett parancs és a következménye között)
2. ponthoz - persze az audio setupon belül az output routing/Mixer mode: internal legyen (gondolom a beépített mixert használod) és itt egészen pontosan így célszerű kiosztani a csatornákat:
a füles 3.és 4. csatorna lesz, stereo hanggal (vagy opcionálisan mono, ha akarod) -> ez lesz a Monitor (angol szaknyelven ez a monitorozás, belehallgatás szinonímája), ami = CUE gomb a mixeren, kicsit megtévesztő, mert CUE pontnak hívják azt is, ahonnan indítod a zenét (Deck CUE), de ez most más
master 1. és 2. csatorna -> ez egyértelmű, ez a hallgatóság felé fog szólni, stereo csatorna értelmeszerűen, ez semmiféleképp nem legyen mono
a Booth opcionális, Booth=a DJ-hez közvetlen közel elhelyezett hangfal(pár), hogy a klubban ne tévessze meg a visszhang, bedroom DJzésnél nincs értelme értelemszerűen
gondoltam inkább leírom részletesen is, hátha más is okul belőle
-
dirty.yakuza
aktív tag
Már megvettem és kiváló a Numark! A gond az hogy Traktor 3.-al megy tökéletesen viszont a Pro nem nagyon tetszik neki műxik, de néhány gombot úgy érzékel mintha egy szinti lenne és olyan hangot is ad ki!
Érdekesség hogy a gyári hozzá adott CUE azt irja ha inditom hogy nem látja a controllert csatlakoztassam. Érdekes!Jó áron vettem és ezt is kerestem. (Bár ha több lenne, de nincs akkor Vestax VCI-100at vennék! Haver ezt használja.)
-
Okés, köszönöm!
Majd leb@szok neki egyet, hogy legyen alaposabb!
Egyébként most a hétre kellett volna neki nagyon a cucc, mert ment ki dolgozni egy francia sítáborba, és nem akart CD-ket vinni, ha már megvan a laptop. Elég a nagy pultot kicipelni, amiben benne van a két CD játszó meg a keverő egység. -
Köszönöm a válaszod!
Én is az ASIO-val kapcsolatban indultam el, feltelepítettük a legfrissebb ASIO meghajtót az asio4all.com oldalról, de nem változott semmi. Esetleg bővebben tudnál erről mondani valamit?
Hol lehet állítani a latenciát? (Nem az enyém a cucc, nem is nálam van, csak próbálok segíteni a DJ barátomnak.)
-
c41r0^
őstag
nos kipróbáltam a Traktor Pro-t, kicsit vegyesek az érzelmeim a 3.4-es Traktorhoz képest
pozitív
- több, jobbak, profibbak, szebb hangzásúak az effektek, jobban paraméterezhetőek, akár láncolhatóak is, 2 effektdoboz van, amibe akár 2*3 effektet is be lehet tölteni, ha a láncolt módot használja az ember, a mixeren pedig egy deckhez akár mind a 2 effektdobozt bekapcsolhatjuk, így összesen 6 effekt lehet élő egy deckre, vagy akár mindkettőre. ha láncolt módban van az effektdoboz, akkor az effektekhez egy gomb (on/off) és egy knob tartozik, de ügyesen megoldották, hogy ilyenkor az effekt legjellegzetesebb hangzását lehet az egy knobbal paraméterezni
- az advanced effektdoboz esetén egy effektet lehet betölteni egy dobozba (de mint írtam, effektdobozból 2 van), és ahogy a T3-ban, itt is paraméterezni lehet őket 3 gomb+3 poti segítségével, így még több csavarható ki egy effektből, mint a láncolt módban
- a mixer maradt ugyanaz (classic,p600, nuo és xone), de bekerült a mixer részbe egy lowpass és highpass egyben filter knob, ez tök jó újítás
-loopok nagyon jók, talán a real-time automata (2 bars, 4 bars, stb.) loopok pontosabbak, mint T3.4ben, még ha nincs is be beatgrid-elve a track, az on-the-fly manuális loopok is pontosak
negatív
- a BCD-2000 midi vezérlőmet érinti a dolog, eddig T3-ban az effekt 4knob+4gombhoz deck focussal ki tudtam választani, hogy melyik decken akarom az effektet mahinálni, a Pro-ban én úgy látom eltűnt a deck focus funkció midimapnél és hotkeysnél. bár ahogy elnézem, ezt a programot a nagyobb midi-vezérlőkhöz tervezték igazán, ahol nem kell a deck focus-szal foglalkozni, mert sok a kezelőszerv (pl. Xone 3D, 4 sávos mixer és ami csak kell)
- ők újításnak írják, szerintem visszalépés, hogy a waveform színeit nem lehet variálni és kicsit másképp is néz ki a hullámforma, nekem az előbbi átláthatóbb volt
szóval annyira nem vágom magam hanyatt a Pro-tól, lehet, hogy még ismerkedek vele behatóbban, de a T3.4 nekem szimpatikusabb egyelőre (lehet, csak megszokás miatt...)
-
c41r0^
őstag
ja azt elfelejtettem írni, hogy ASIO-t nem támogató kártyák esetében ilyen 60-80ms alá nem nagyon fogsz tudni menni, az alatt pattogni fog már a hang, de ASIO-t támogató kártyákkal sem nagyon érdemes 20ms alá menni, mert az is bőven elég már...most őszintén, az a 2 század mp nehogy már sokat jelentsen...
egyébként úgy dolgozik a Traktor, hogy amint betöltötte a tracket a vinyóról, már a memóriából dolgozik, ha előtte analizáltatod a tracket, akkor a vinyóról olvas, procit is hazsnál, és közben meg tölti bele a memóriába a tracket...tehát a vinyó miatti akadás csak abban az esetben lehet, ha éppen analizál, vagy loadol egy tracket a deckbe, úgyhogy ez annyira nem vszínű
sztem latency gondod lesz inkább, Virtual DJnél is pl. pattogó a hang, ha a latency túl szoros és nem bírja a hardver
használj ASIO-t, ha tudsz!
-
Taibi
csendes tag
Helló!
Mindenek előtt kössz a gyors választ!
De még mindig nem jó..., pedig szerintem minden úgy van állítva, ahogy írtad.
De kínomban csináltam két printscreen-t, kérlek nézd meg, hátha látsz rajta valami hibát:
(Ne nézd a számok címeit.
)
A hangkártyán (SB Audigy) pedig a master van a zöldben ahol továbbra is szól rendesen, míg a fejhallgatót ha a feketébe dugom akkor azt hallom amit a masteren, ha a másik kettőbe, akkor semmitse...
-
c41r0^
őstag
na tudtam egy órácskát rászánni a dolgokra, és mindent sikerült megoldani
1. rájöttem, a "keverőn" lévő "CUE" gombot kell megnyomni ahhoz, hogy a monitor a decken aktív legyen, a PH mix csak a 2 decket mixeli össze a monitoron (a keverőn lévő CUE gomb a más programokban logikusabban elnevezett "PH" és "MONITOR" alternatívája ebben a programban, bár láttam, hogy néhány valódi keverőn is CUE gomb ez)
jól is működik a hangkártya 5.1ben így már, wave1-2n a master (zöld és fekete csati), frontban pedig a monitor, azaz a füles (narancssárga), ami csak a bal oldalon hallható a fülesben (minden progiban ugyanilyen, szal ez a legjobb beállítás sztem)
2. pitch bend is megvan, kicsit elbújt (kis nyilak) és nem találtam meg, meg van még rá egy alternatív mód egérrel is
3. manual szerint a 4 emulált keverőből 3ban valóban csak low kill van, a Xoneban pedig nincs is kill...no nem baj, a BCD2000-n úgyis elér real-time több potit az ember, így nincs gáz, valamint MIDI-hez lehet high-mid-low killeket is rendelni, szóval jó lesz ez
Szóval megvan minden, így már valóban ez a legjobb program a MixVibes mellett szgépes keverésre, már csak a változtatható skinek hiányoznak belőle és az állítható fix pitch bend (ugyanis ahogy nyomja az ember egyre jobban gyorsul/lassul a zene, nem lehet konstans pl. +/-1.5 pitch bendet hozzájuk rendelni)...már csak a BCD2000-t kell leboltolnom és happyness.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós kamerák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- alza vélemények - tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest