- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
Pendragon911 #47334 üzenetére
minden jó ahogy van, csak a Cisco-n kell beállítanod, hogy megkapja a megfelelő dolgokat a Tplink
nálad is switch-ként van a tplink ugye?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Pendragon911 #47331 üzenetére
Szia!
Annyiban egyszerűsíti, hogy akkor a linkelt UDP multicast kell neked.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Pendragon911 #47322 üzenetére
Szia!
Nincs ilyen szolgáltatásom, így lehet, hogy értelmetlen dolgot kérdezek. Alapesetben, ha csak a Cisco HGW-t használod, akkor bármely portjára kötheted az STB-t, vagy dedikált portja van? Ha előbbi, akkor elvileg az IPTV / UDP multicast kell neked.
-
poli27
veterán
válasz
Pendragon911 #47322 üzenetére
Állítsd át a ipcímet a tiplinek ha a cisco 192.168.0.1 akkor a tiplinek 192.168.0.2 re, mert ha nem teszed akkor nem fogod elérni többet.Igen hgw a cisco!
-
poli27
veterán
válasz
Pendragon911 #47320 üzenetére
kapcsold ki a dhcp szervert a routerban, és a hgw-ból jövő lan kábelt ne a wan portba dugd,hanem a lanba,és menni fog!!Igy csak egy access point lesz belőle meg egy switch!
-
suste
veterán
válasz
Pendragon911 #47280 üzenetére
Azt csinálsz vele amit akarsz, mert úgysem használod, mivel az a WAN porton működik.
-
suste
veterán
válasz
Pendragon911 #47275 üzenetére
az kell, hogy ne essen a DHCP kiosztásba a 2. router, tehát ne 192.168.0.10 utáni legyen, mivel ugye fix címet adsz meg neki
tehát nálad a 2=192.168.0.2,wifi nyugodtan maradhat, csak úgy állítsd be, hogy másik csatornán működjön a két wifi
-
suste
veterán
válasz
Pendragon911 #47271 üzenetére
Ha gyári fw-vel WAN-ba kötöd, akkor biztos, hogy dupla NAT-olás lesz, ezt én mindenképpen kerülném.
Ilyenkor pl az 1. routerre csatlakozott eszköz nem fogja látni a 2. routerre csatlakozott eszközt.
Ha azt akarod, hogy mindenki egy hálózaton legyen, akkor gyári fw-n:
-2. router LAN oldali DHCP ki,
-2. router IP-t átírod, hogy ugyan abba a kiosztásba essen mint az első (ha pl. 1=192.168.1.1 -> 2=192.168.1.2)
-a két routert összekötöd LAN-LAN (2. router WAN port nem használható!). -
Clemi
veterán
válasz
Igen, pontosan. A Cisco-ból ki, be a TP-Link WAN-ba.
Egyébként nekem úgy van, hogy az egyik TP-Link kimenetről megy el egy kábel keresztül a lakáson egy switcher-be, és az osztja szét a kapcsolatot a STB-nak a Reciever Internet rádiójának (amit a PC-ről tudok hangolni, és csatornát váltani) és a Dune média lejátszónak, amivel a PC-ben lévő HDD-ről játszom le a filmeket.
Egyszóval a Cisco szórja a WiFit ezerrel (néha erősebb a jele mint a TP-Link-nek a 8dbi-s antennával) és csak átadja a modem részéből a hálózati jelet a TP-Link-nek.
-
poli27
veterán
válasz
Az úgy jó ahogy leírtad, mert csak acess pointként használnád, felesleges 2x natolni a netet!dhcp kikapcs, lan portba dug ez a jó eljárás!
-
Clemi
veterán
válasz
Pendragon911 #47269 üzenetére
Nem vagyok nagy, sőt semmilyen szaki az ügyben, de amit leírtál elég kacifántosan fogalmazva, abból azt veszem ki, hogy tök ugyanolyan T-s Cisco modemed van, és mellette a TP-Link 1043ND (csak nekem még v1).
Az égvilágon semmilyen beállítást nem csináltam egyik routerrel sem. A kábel be a Cisco-ba, onnan egy LAN kábelen át a TP-Link-be (annak a WAN portjára). A Cisco maradt ahogy gyárilag volt, csak egy jelszót és felhasználó nevet állítottam be, a TP-Link meg kapott egy quick config-ot amiben bekapcsoltam a Wi-Fi-t és beállítottam a hálózati azonosítókat meg a jelszavakat és persze a titkosítást. Ennyi. Eddig nekem a 10/1-es net előfizetéssel így megy a rendszer. 2 PC (az egyiken megy a torrent folyamatosan) és természtesen a Set Top Box amiről HD filmeket is nézek, sőt ha tehetem csak azt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Google Pixel 9 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest