- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
the_stig
tag
válasz
nimfas #12059 üzenetére
Szóval, tökmind1, hogy írok, nem írok, alapból a 0.0.0.0/0 -t írja ki a rules között.
TCP+udp-nél pedig nem is engedi írni. Viszont szerintem működnie kéne, vagyis vagy kihagyok valamit a router-nél, vagy a nas-nál. Verycsekély hozzá értésem miatt tök logice, hogy ha van egy portom egy gépen a hálózaton, akkor azt szépen kifordíthatom a web irányába. Aztán mostmeg koppanok. Tehát immáron csak nagyonveryvery a csekélységem.
plizhelp -
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11836 üzenetére
Hi!
A -R kapcsoló miatt rekurzívan az összes alatta lévő file-t, illetve könyvtárat is az users csoporthoz rendeli.
Az, hogy csak a nimfas felhasználó tudjon törölni annyiban nehézkes, hogy samba alól is akarsz törölni. Samba-t pedig jelszó nélkül használod samba userrel, users csoporttal. Ezt csak akkor tudod megtenni, ha az egyéb ftp felhasználókat nem az users csoporthoz rendeled, hanem csinálsz nekik saját csoportot. -
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11832 üzenetére
Hi!
Benéztem hozzád, jó az, csak nem állt le a vsftpd process. Az init script nem adott hibát, de nem tudta leállítani (lehet, hogy úgy próbáltad leállítani, hogy be voltál ftp-zve, mert volt egy csomó vsftpd process a szülő process alatt). Egy kill -9 (a szülő process-re) megoldotta, majd elindítottam és nem engedi ki az ftp nevű felhasználót a home-jából.
A jogosultság problémát is megnéztem:
1. a /mnt/hdd könyvtár a nimfas user-hez és a nimfas csoporthoz tartozik. Ezt az users csoporthoz kellene rendelni:
chgrp -R users /mnt/hdd
illetve írási jogot is kellene adni a csoportnak:
chmod -R g+w /mnt/hdd
Illetve a többi könyvtárat is érdemes lenne átnézni user/group, illetve jogosultságok szempontjából.
-
nimfas
addikt
válasz
nimfas #11831 üzenetére
valami még mindig nem klappol.... :S
van a vsftd.users ebben vannak felsorolva ugye a felhasználók akik beléphetnek ftp-n,
akkor van a vsftpd.chroot_list ebben sorolom fel azon usereket akik elhagyhatják a passwd-ben megadott dirjüket, emiatt adtam meg a vsftpd.conf-fileban a következő sorokat:chroot_local_user=YES
chroot_list_enable=YES
chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_listelőtte a felhasználókat adduser -H user-el hoztam létre, majd passw-ben megadtam a könyvtárjukat pl így:
nimfas:$1$x5WddT/k$LhG0pW2bg5rDyUPnORPaA.:1000:1000:Linux User,,,:/mnt/hdd/downloads:/bin/sh
Szóval akkor hol a gebasz, ami miatt mégis ki tudok jönni ftp-n a saját dir-ből?
FTP szolg. restart megvolt.... -
nimfas
addikt
válasz
nimfas #11830 üzenetére
alakulok....
vsftpd.users-be beírtam a proba-t.... akkor csatlakozik az ftp... de hogy tudom megoldani, hogy ne tudjon kijönni onnan? :-D
Tehát lenne olyan felhasználó aki csak a saját dir-jében lehetne....
és lenne olyan aki ki-be mászkálhatna...Ha jól látom.... így megoldható:
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11826 üzenetére
Hi!
Igen, extroot-al a később telepítendő programoknak lesz helyed. Mert ugye így, hogy minden a firmware-ban van, nem maradt sok hely a flash-ban. Kérdés, hogy akarsz-e egyáltalán később telepíteni valamit?
Természetesen a felhasználó létrehozás ugyan úgy megy, mint eddig.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
nimfas #11786 üzenetére
Az a baj, hogy a sok firmware frissítgetés és állítgatás
miatt nyilván sok volt a reboot is, amikor is lefut a ddns script. Tehát nem a frissítési intervallummal, legalább is nem a beállítottal van a gond, hanem a sok rendkívüli frissítéssel. Elkerülheted, ha reboot-kor kihúzod a wan kábelt és csak akkor dugod vissza, ha a rendszer már felállt.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11789 üzenetére
Hi!
Ha 10.03 alatt ment az ftp rendesen, akkor tényleg érdemes lenne összevetni a firewall config-ot. De én továbbra is azt mondom, hogy a D-Link-en nem kerek valami.
Nem lehet, hogy régen a 21-es porton ment az FTP és ezért a D-Link automatikusan "tudta", hogy FTP protokoll, tehát további portokat fog forwardolni?Sajna nincs Popcorn-om, de a 100 Mbps-es hálókártya 12,5 MB/s-es átvitele tényleg elég kell, hogy legyen. Nem nézted közben a routeren a terhelést?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11786 üzenetére
Hi!
Igen, pontosan az van, hogy túl gyakran frissít feleslegesen. Természetesen beállíthatod a TP-Link-en is a DynDns-t úgy, ahogy írtam.
FTP-hez: lehet, hogy mégsem jó az átirányítás úgy a D-Link-en. Próbáld meg a Virtual Servers-ben egyesével átirányítani. Ugye a beállítások után a vsftpd-t újraindítottad?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11752 üzenetére
Hi!
Mivel a te TP-Link-ed egy másik router mögött van, így egy kicsit bonyolódik a dolog. Ugyanis az ftp kapcsolat létrejötte esetén a kliens memondja, hogy ő mely porton fogja létrehozni az adatkapcsolatot. Na, ezeket a portokat a D-Link biztosan nem forwardolja tovább a TP-Link felé.
Természetesen erre is van megoldás, ugyanis vsftp-ben beállítható, hogy passzív mód esetén mely portokon mehet ez. Ha ezt a tartományt elég kicsire veszed, akkor nyilván ezeket is tudod forwardolni a D-Link-ről a TP-Linkre.A vsftpd config-ba a következők beállítására van ehhez szükség:
pasv_min_port=2022
pasv_max_port=2026Így azt mondjuk, hogy a 2022 és 2026 közötti portok használhatók adatkapcsolatra. Tehát ezen portokat is forwardolnod kell a D-Link-en a TP-Link-re. A portokat természetesen módosíthatod.
A D-Link-et is eléred távolról? Mert akkor akár most is ki tudnád próbálni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11683 üzenetére
Hi!
Belülről is mennie kell. Én azért megpróbálnám egy másik böngészővel is. Azért kérdeztem, hogy milyen URL-t nyit meg, mert olyannal már találkoztam, hogy a cache (vagy előzmények) miatt nem a tényleges URL-re ugrott (tehát az az érdekes, hogy a címsorban mi van, mikor már csak a fehér képernyőt látod).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11647 üzenetére
Hi!
Ezt elfelejtettem megválaszolni: a /etc/config/firewall-ban a transmission-hoz tartozó szabálynál a proto paramétert állítsd tcpudp-re. Persze ezt beállíthatod Luci-ban is.
Valamit ezt is akartam már írni (de ez is kiment a fejemből): a D-Link beállításaiban nem látom, hogy a transmission portja (nem a web elérésé) forwardolva lenne a TP-Linkre. Így passzív maradsz! Azt mindenképpen irányítsd át (az én build-emben 21234-es port).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11644 üzenetére
Hi!
Igen, ha átírod a D-Link-en nyitott portokat ugyan arra, mint a TP-Link-en van, akkor természetesen kívülről is azonos portokon éred el. Biztonság szempontjából igazából mindegy, egyedül a jelenleg FTP-hez használt portod kérdéses, mert az valóban FTP port (ftp protokollal elsőre biztos ezen a porton próbálkoznak).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11640 üzenetére
Hi!
Az, hogy a dyndns címed a D-Link-en hogy kerül feloldásra, az csak tőle (mármint a D-Link-től) függ. Én ezért én 3 felé bontanám a dolgot.
1. TP-Link-en "lógó" eszközről:
ssh: 192.168.2.1:22
ftp: 192.168.2.1:21
Luci: http://192.168.2.1
Transmission-Web: http://192.168.2.1:90912. A D-Link-en "lógó" eszközről akarod elérni a TP-Link szolgáltatásait:
ssh: 192.168.1.10:2222
ftp: 192.168.1.10:2221
Luci: https://192.168.1.10
Transmission-Web: http://192.168.1.10:90913. Kívülről (azaz az internet felől, tehát a D-Link WAN oldaláról):
ssh: dyndns-címed:77
ftp: dyndns-címed:21
Luci: https://dyndns-címed:99
Transmission-Web: http://dyndns-címed:9091 -
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11599 üzenetére
Hi!
Pedig a firmware-ban található transmission config-ban biztosan benne van. Akkor kerülhet ki belőle, ha a Luci-n nyomtál úgy egy save-t a tranmsion config-ra, hogy ezt nem változtattad meg. Ha megnézed, akkor a /rom/etc/config/transmission-ban benne van.
A külső elérést honnan próbálod? Melyik routerre vagy csatlakozva?
(#11602): De igen, ez teljesen kiment a fejemből.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11551 üzenetére
Hi!
A script a copy-paste áldozata lett, a következő verzióban javítom a hibát.
Én a helyedben csak a D-Link beállításain módosítanék. Ahhoz, hogy kívülről a szokásos portokon érd el, egyszerűen annyit kellene csináni, hogy a private port-nál a firmware-ban beállított portokat kellene beírni, azaz:
ftp: 2221
ssh: 2222
Luci: 443Annyi lesz a változás, hogy a Luci-t https-en fogod csak elérni. Persze módosíthatod is az egész firewall config-ot a TP-Link-en.
A könyvtárakhoz: az, hogy átírtad, valóban nem elég. Hozzá kellene rendelni a teljes könyvtárat az users csoporthoz és írási jogot adni neki (ezt egyébként 0-ról telepítés esetén a partícionáló/formázó felület elintézi):
chgrp -R users /mnt
chmod -R g+w /mnt -
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11470 üzenetére
Hi!
Felraktam 3 drivert, azt hiszem nekem az első működött XP alatt:
Driver_CA-42_(DKU-5).rar
Nokia_Connectivity_Cable_Driver_hun.msi
Nokia_Connectivity_Cable_Driver_rel_6_82_4_eng.zip -
-
válasz
nimfas #11401 üzenetére
Van ilyen... Sajnos!
Keresztapper
Lehet, hogy eredetileg nem így kellene, de azt azért hozzáteszem, hogy "nyomkodva" is működik a dolog, mert mikor nekem volt 1043-asom, én mindig úgy csináltam, mivel úgy tudtam. Illetve kollégámét is úgy térítettük észhez több alkalommal is. Tehát ez nem lehet a "sikertelenség" oka. -
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11384 üzenetére
Hi!
Az attól függ, hogy a kábelben lévő elektronika honnan veszi a tápot. Nekem a soros kábelem a soros portról, a CA-42-őm az USB-ről (azt hiszem ebben egyébként is csak 3 kábel volt), a DKU-5-öm viszont a Nokia telefonról venné. Ezért ez utóbbinál nálam be kell kötni a 3.3V-ot is.
-
válasz
nimfas #11387 üzenetére
Lehet, persze... Én személy szerint is azzal csináltam!
Csupán a megfelelő port számot, sebességet, stb-t kell beállítani, és már működik is. Ha rosszul állítod be a PUTTY-ot, azzal nem csinálsz téglát a routerből, hanem egyszerűen csak nem fogod látni, hogy mi történik a "routerben". Tehát a konzol, csak helyesen beállított PUTTY-al fog megjelenni.
Beállítások:
Port: Kábel + Driver függvénye
Speed: 115200
Data bits: 8
Stop bits: 1
Parity: None -
-
-
snemeth
aktív tag
válasz
nimfas #11156 üzenetére
Nálam a lan kimenet nem a másik Wan-jába ment, hanem a Lan-jába úgy, hogy a második router Lan oldali IP-jét 192.168.1.x-re tettem. Így nem kellett mindkettőn port forwardot beállítani a gépem felé, mert elég volt csak az elsőn. De ez a te esetedben úgysem lényeges, mert a torrent a routeren megy.
Amúgy csak a ping nőtt meg a sorbakötéskor, mást nagyon nem tapasztaltam. Bár nekem már ez is elég volt. -
snemeth
aktív tag
válasz
nimfas #11153 üzenetére
Ha megteheted, szerencsésebb a LAN portokon keresztül összekötni őket. Nekem is így volt éveken keresztül, mivel az akkori wifi-s routerem nem tudta az MD5-CHAP-et. Kellett vennem mellé egy kis SMC-t, ami intézte a belépést, port forwardot, stb. a wifis router meg switch-ként funkcionált. Meg persze egyúttal intézte a wifis dolgokat.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #11045 üzenetére
Hi!
Beleteszem ezeket is, illetve az addtorrent script-re nem lesz szükség, mert a kernelben engedélyezem az inotify-t, így a transmission watch-dir-enabled paramétere működni fog.
Természetesen lehet majd továbbra is módosítani a beállításokat, illetve ha a többség úgy akarja, akkor az ftp-t kifelé is kinyitom. Csak mondjátok meg, hogy milyen porton.
-
-
-
-
válasz
nimfas #10843 üzenetére
Nem jobb... Más! Kinek ez a jobb, kinek meg az... DD-WRT-nek is van hátulütője, pl., hogy nem kezeli a swap-et. Viszont (szerintem) egy kicsit felhasználóbarátabb, minden alap funkció benne van, ami kell a router működéséhez, sőt, még több is (pl. Samba, FTP),még az OpenWrt alatt sok mindent neked kell telepíteni. Pl. WiFi, USB driverek.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #10818 üzenetére
Sajnos nem, mert a héten tanfolyamon vagyok. Úgyhogy marad a hétvége, vagy jövő hét eleje. De nem a csatlakoztatással, hanem a leállítással lehet gond, mert nem umount-olja a partíciókat.
Egyébként nekem egy Samsung S2-vel volt pont ugyan ilyen bajom, az is kifejezetten USB-s vinyó, nem kell külső ház hozzá. Az bosszantott, hogy távolról nem lehet vele semmit kezelni.
-
KisApám
addikt
válasz
nimfas #10791 üzenetére
Sztereó zeneileg milyen?
Mert gondolom nem csak mindig filmeket nézel rajta.EGYÉB:
megvan akkor a TP-LINK 1043ND.
DE néha mintha "elgondolkozna". Megnyitok egy lapot, és néha kb. 5-10 másodpercig megy a homokóra és csak utána dobja be hirtelen... Mi a francért???
Fel kellene raknom valami norma firmware-t, hogy ez ne legyen?
Melyiket tegyem fel, hogy a gyáritól tuti jobb legyen sima netezésre, néha torrentre.(akkor talán a DD-WRT?)
-
pluhi
tag
válasz
nimfas #10727 üzenetére
WIFI sokkal stabilabb backfire RC3-RC4-gyel, mint a release verzióval (azt mondják). Ebből annyit tudok megerősiteni, hogy RC4 alatt tényleg nem volt gondom vele, transmission mellett sem. Már a 300Mbps problémáját is megoldottam, szal minden faja.
Más. Nálam az ntpclient fagyasztotta a routert. Miután feltettem, többször is elszállt a cucc (csak power led világitott). Inkább leszedtem és kerestem az rdate-hez szerót, azóta megint semmi para. -
Rent
senior tag
válasz
nimfas #10727 üzenetére
a 15-18db torrent nekem már bőven elég lehet seedelni, és mit szól az ilyen 80-100gb körüli torrentekhez? nem akasztja meg?
3 nap alatt mennyi uppot termelt? nekem se sokkal többet bír adsl uppom 180kb/s max.
így reggeltől estig 8gb megy a gépen. tehát jó lenne napi 15 gigát kicsikarni 24h-ban a routerrel.
szerencsére itt teljesen korlátmentes a net nem mérik a 29-es körzetet.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #10589 üzenetére
Hi!
Egyrészt, mert csak itt áll a fiókban, de leginkább azért, hogy Atheros CPU-s routeren is tesztelni tudjam a DebWrt-t. És természetesen azért is, hogy az itteni közösségnek úgy tudjak segíteni, hogy van egy 1043ND-m (is), nem csak úgy, hogy OpenWrt-t használok egy másik típusú routeren.
A WL-500W-n természetesen megy az OpenWrt is, de a nagy többség Oleg-et, Tomato-t, vagy DD-Wrt-t használ rajta. A WL-500g Premium topic-ban érdemes körülnézni, kérdezősködni.WL-500W-n a Samba/ftp másolás sebessége nagyjából 3-3.5 MB/s.
Szerk.: Igen, csak 100 Mbps-es portjai vannak.
-
válasz
nimfas #10491 üzenetére
Anno csináltam egy ilyen ábrát is unalmamban...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_6710-6710.html
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nimfas #10042 üzenetére
Hi!
Egy tetszőleges nevű file-ot. Célszerű, hogy abc sorrendben az eddigiek után következzen. Tehát pl. 50-startservices. Tartalma valami ilyesmi:
#!/bin/sh
if [ "$ACTION" = "add" ] ; then
if [ -d /mnt/progik/etc ] ; then
/etc/init.d/transmission start
/etc/init.d/vsftpd start
/mnt/progik/etc/init.d/samba start
# egyéb szolgáltatások indítása, csak te tudod, hogy mit kell elindítani
logger -t qssbutton "Services started."
fiLehet, hogy kell bele egy kis várakoztatás, mert nem tudom, hogy az előtte lévő scriptek futásának befejezését megvárja-e. Természetesen, ha így csinálod, akkor az előző script-ben felesleges a gombnyomásra indítás (persze, mivel úgyis azt vizsgálja, hogy fut-e a transmission, csak leállítani és lecsatolni fogja).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motoros topic
- Autodesk - Revit
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest