- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gabipaci #4649 üzenetére
A modem ügyben ezért is írtam neked még az elején, hogy mielőtt megveszed beszélj a szolgáltatóddal, valami műszaki illetve technikai ügyfélszolgálattal, hogy Te meg szeretnél venni egy ilyen, és ilyen típusú ADSL modemet, és ez fog-e működni a hálózatukon?! A többi kérdésedre mind IGEN a válasz, kivéve az utolsót... Arra én nem tudok válaszolni, sosem próbáltam így scannelni, nincs is scanneres nyomtatóm. Jelenleg egy HP LaserJet 6L-em van, ami az én igényeimet maximálisan kielégíti.
-
válasz
gabipaci #4644 üzenetére
Ez nem az! Ilyened van jelenleg is, mivel ez egy routerrel egybeépített modem!
Ha TP-LINK-et keresel, akkor ez kell neked.
Ennek RJ11 a bemenete, RJ45 a kimenete, 24/1 a maximum sebessége.
Illetve ez is jó, ennek 24/3,5 a max. sebessége.Itt vannak a TP-LINK ADSL termékek. Felül a WiFi-s ADSL routerek, alatta a sima ADSL routerek, és alul van a 2 db mezei ADSL modem.
-
válasz
gabipaci #4616 üzenetére
Igen, egy ilyesmi kell neked... És nem, "nem IP címről fogja kapni". A modemnek nincs saját IP címe. (Pontosabban ez így nem teljesen igaz, de ez most részlet kérdés, Te azt nem fogod látni külön eszközként.. Nem szerepel a traceroute hop listában, stb...) Ez úgy néz ki, hogy a modembe bedugod a telefonkábelt, ami jön a falból, a másik csatlakozójába pedig már UTP kábel megy, aminek a másik végét a TP-LINK WAN portjába kell dugni. A TP-LINK-ben a WAN kapcsolat most vagy fix IP-re, vagy DHCP-re van állítva, és a másik routertől kapja a netet. Ezután a WAN kapcsolatot PPPoE-re kell majd állítanod, ekkor alatta a WAN tulajdonságoknál megjelenik majd a "Username" és a "Password" mező, ahova az ADSL belépési adataidat kell begépelni, amit a szolgáltatótól kaptál. Így, leegyszerűsítve a dolgokat, a TP-LINK fogja betárcsázásra bírni a modemet, ehhez megadja neki a szükséges nevet és jelszót, és a TP-LINK fogja kapni a külső IP címet. Tehát a WAN IP-je nem 192.168.x.x lesz, hanem valami más tartománybeli IP cím. Invitel esetén mondjuk 62.77.x.x, vagy 91.82.x.x. Remélem érthetően fogalmaztam.
-
válasz
gabipaci #4614 üzenetére
Szia!
Nem tudom, lehet, hogy én még mindig nem értettem tisztán a helyzetet, de ha úgy van ahogy én elképzelem, akkor sok reményt ne fűzz a slpitter-hez se. Arról volt szó, hogy neked a másik routered olyan, hogy egybe van építve az adsl modemmel. Ez olyan cucc lehet, mint az ASUS WL-600, tehát a WAN csati helyett egy telefoncsatlakozó van rajta, ezért nem tudod kiiktatni, mert ez végzi a betárcsázást. Jól értem?
Ha nem, akkor vedd úgy, hogy meg se szólaltam...
De ha igen, akkor tartom magam ahhoz, hogy a splitter nem fog segíteni rajtad, ugyanis az nem fogja egy modem feladatát elvégezni, tehát nem fog tárcsázni. Ugyanúgy nem fog a TP-LINK 1043-as sem, hiába kötsz rá akármilyen átalakítókkal telefon madzagot, az úgy nem fog menni. A splitter egy szűrő (szó szerint vágó) ami az internet és a telefon forgalmat különíti el egymástól hétköznapian fogalmazva. Ha ki szeretnéd váltani a másik a routert, akkor neked egy ADSL modem-re van szükséged.
szerk.:
A splitternek elvileg mind a három csatija telefonaljzat (RJ-11) Egyikbe dugod a bejövő telefonvonalat, és van két kimenete, amiből az egyik a modemhez megy, a másik pedig a telefonhoz. -
-
válasz
gabipaci #4566 üzenetére
szia! a nano az egy szövegszerkesztő. ha luci eléred a routert akkor változtasd meg a jelszót és putty segítségével ssh -n kerszetül (putty -ban alap beállítás, csak az ip címet kell megadni) kapcsolódj majd folytasd a wifi konfigurálását. alapból openwrt -ben nincs wifi driver ami tudtommal dd-wrt -ben igen de ugyan azt használják.
-
válasz
gabipaci #4555 üzenetére
Gratulálok!
A leírás olyan firmware-hez készült, amiben nincs webes admin felület. A Kamikaze ilyen volt. Azóta viszont többnyire Backfire-t szokás feltenni, ebben pedig már benne van alapból. Vagy LuCI, vagy WebIf, de valami mindenképp. Legalábbis én így tudom. Ebből kifolyólag nem kell pánikba esni, hiszen egy gyári csomagolásból kivett, és a rendszerbe csatlakoztatott routeren sincs azonnal net, ha csak nem DHCP-s neted van. Ha meg az van, akkor OpenWrt alatt is rögtön megy.
Csomagok:
Ha olvasod a leírást, látsz benne olyan sorokat, hogyopkg install csomagneve
Namármost ezeket a csomagokat, "extrákat", megtalálod ott a listában is, ha neked szimpatikusabb, akkor felteheted onnan is. Tehát követed a leírást, és ami abban van, azt felteszed.
-
válasz
gabipaci #4543 üzenetére
Értem! Tehát, akkor egy routerrel egybe épített DSL modem. Akkor már csak egy kérdés... Abban nem lehet kikapcsolni a routert, hogy kizárólag mint modem funkcionáljon? Mondjuk az előbb leírt módon ettől függetlenül mennie kell neki, csak esetleg a port nyitásokkal lehetnek még nehézségeid.
szerk.:
Lehet, hogy még azzal is jobban jársz, ha veszel a vaterán egy dsl modemet, és akkor nem lesz 2 routered. Csak azt a szolgáltatóval egyeztesd előtte, hogy fog-e működni amit megveszel... Már ha e-mellett döntesz. -
válasz
gabipaci #4539 üzenetére
Az egy kicsit rontott hsz, ami később korrigálva lett...Ezt tehát ki kell hagyni:
"TP-LINK-ben kapcsold ki a DHCP szervert"Helyesen így néz ki a dolog:
- A TP-LINK WAN kapcsolatát állítsd DHCP-re.
- A TP-LINK LAN oldalának IP cím tartományát módosítsd, hogy ne ugyanaz legyen, mint a másik routeré. Tehát, ha a másik 192.168.1.1, akkor a TP-LINK-et tedd mondjuk 192.168.2.1-re. Ezután a hálózati kapcsolatoknál nyomj egy javítást, vagy húzd ki és dugd vissza a kábelt, hogy megkapd az új 192.168.2.x-es IP-t. Ha ez megvan, akkor már eléred a TP-LINK-et a 192.168.2.1-es IP-n, és miután a WAN csatiját összekötöd a másik router egyik LAN portjával, már kap is egy "külső" IP címet, és működnie kell a netnek.szerk.:
De álljunk csak meg... Mit akarsz Te a WAN portba dugni? Általában akkor kell két router, ha valakinek IPTV-je van. Egy sima DSL-t lekezel a TP-Link minden további nélkül, azért nem kell másik router. Vagy Te a modemről beszélsz? Csak azért, merthogy nem jó a kábel a TP-LINK-be? Akkor ezt most már nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest