Hirdetés
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- VoLTE/VoWiFi
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Engem valahogy nem tud izgatni a csomagok mérete. Valószínűleg soha nem fogok telepíteni semmi pluszt a dd-m mellé, ha meg mégis, kb. mindegy, hogy a vinyómon az 500kB-ot, vagy 500MB-ot foglal

Itt jön elő a legnagyobb különbség az open és a dd között. A dd baromisok dolgot tud alapból, könnyű bekonfigolni, egyben van a gui, nem látsz parancssort, viszont nehezebb valami egyedi dolgot megoldani. Opennel több macera van az elején, viszont azt kezdesz vele, amit csak akarsz.
Kinek mire van szüksége ugyebár
-
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Az lehet, csak altalaban a tuloldali vevo is szamit, es jelenleg az 1080p atvitele elegge esetleges...
-
Speeedfire
félisten
meg is írtam, itt megtalálható
a személyes blogomban van még 1-2 cikk ami hasznos lehet -
Speeedfire
félisten
az n-es wifivel is ha jól tudom max 144mbps amit ki lehet hozni belőle

hati: leírom a blogomban, amúgy tényleg nem egy nagy dolog, és a fórum szerint működik a sysupgrade is, de javasolt inkább már a stable backfire teljes újrahúzása
ha megírtam belinkelem
vargalex: ezt nem tudtam, így még jobban javaslom mindenkinek az openwrt-t
ekkora csomagokat
még nem teszteltem a transmissiont az új fw alatt, de remélem működik majd
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hi!
Azért nem teljesen ugyan az a csomaglista. Ugyanis DD-WRT-re csak az optware-os csomagok érhetők el. Persze, amit a többség használ, az mindkét esetben létezik. Ami viszont nem elhanyagolható, az a csomagok mérete.
Egy nagyon kirívó példa:
A samba3 csomag OpenWrt alá 688KB, az optware-os csomag 22MB (a 3.5 már 34MB). -
hati
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
lszi írd le a frissítés menetét
gondolom (remélem) nem több, pár parancsnál

előre is köszi
-
Alex91
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nem is az a gond, hanem a WiFi...
. -
Riga
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődöm, hogy ezen routerre kötött USB vinyóról vajon milyen sebességgel lehetne N-es 2T2R-es Wifi usb adapterre streamelni videót? Konkrétan az érdekel, hogy mennének-e az 1080p-s MKV-k?
-
Beri
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Mindent úgy neveznek, ahogy akarnak... de azt hittem, hogy linux-szal barátkozó emberek körében ez nyilvánvaló

-
Beri
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Érdekes észrevétel, de sok más népszerűbb routerre sincs még stabilnak nevezett relase. Sok idő telt már el az utolsó stabil build óta (cirka egy év), azóta felkerült pár új eszköz a támogatottak listájára. Jaés a kereső az utsó beta buildet mutatja recommended-ként az adatbázisban, nem a stable-t, ha van

Csak arra akarok kilyukadni, hogy nincs sok értelme ezek "bétaságát" elemezgetni
-
Kvazár
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Mint az a fickó a Tolvajtempóban. Csak akkor szólal meg, ha van is mit mondania.

-
onkyjoc
csendes tag
szia!
újra itt
megcsináltam a vitruális wifit, de igaz a kapcsolat megvan de nincs adatmozgás
adatkapcsolati hibát dob vissza. Nem raktam még rá titkosítást sem.
A wincsit hogyan kell megosztani ? -
onkyjoc
csendes tag
Szia!
na most már az új aggyal (DDWRT) el sőt wifincsatlakozik a másik routerhez és úgy írok most!
A nagy kérdés hogy aktiválom a wincsit hogy láthassam a másik routerre kötött számítógépen.
Mire kell állítanom a routert, hogy ne csak kliens legyen, hanem szorja tovább a jelet azaz ehez a routerhez is lehessen csatlakozni wifivl!Bocs a sok kérdezésért de nagyon belelkesültem
!!!! -
onkyjoc
csendes tag
nagyon szépen köszönöm most rakom fel remélem összejön
-
Beri
addikt
factory-to-ddwrt.bin
Egyébként arról nem érdemes beszélni, hogy mi "tud többet" a kettő közül. Mindkettő ugyanarra az alapra épül, ugyanazokat az alkalmazásokat tudod telepíteni, ha kedved tartja, stb. Ahogy már írtam nemrég, ízlés kérdése az egész. -
onkyjoc
csendes tag
és linked van honnan tudnék letölteni rá ddwrt-t?
vagy jobb többet tud a open... ? -
Beri
addikt
A dd telepítése egyszerű, nem kell parancssorból mókolni, de ez csak annyi pluszt ad, hogy nem kell fejbentartani minden alkalmazás paraméterezését, nem kell kézzel config file-okban matatni, stb. Attól még a motorháztető alatt ugyanaz van. A garancia ráadásul csak akkor érvényes, ha a gyári szoftver van az eszközön. Ha netán megborulna és nem tudnád visszahúzni a gyári fw-t, akkor buktad a router árát. Ha "nem vagy otthon a linux témában", nem azt mondom, hogy ne állj neki, de jól gondold meg. Senki nem vállal felelősséget az esetleges hibákért.
DD alól wifinél van AP, client, client bridge, adhoc mód, meg WDS. Van alapból nyomtatótámogatás, ProFTPD, meg még sok egyéb izgi dolog
-
onkyjoc
csendes tag
sajnos nem vagyok otthon a linux témában úgy olvastam, hogy ha feltöltöm a dd-wrt firmwarét akkor azzal megy !?
CSak katt-katt ??????
ha igen akkor adna valak hozzá egy linket?!
egyébként képes arra, hogy kliensként kapcsolódik és gyeben szorja is tovább a netet? -
onkyjoc
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy ilyen rutert és az érdekelne engem, hogy rá lehet e venni, hogy wifin kapcsolódjon egy másik hálózathoz és emellet az usbre csatolt wincsit is lássa a másik hálózat. -
-
Beri
addikt
Igen, ha hubbal több vinyót tugsz rá, tudja kezelni.
Az openwrt-ről egy írás: [link], a dd ugyanez, csak sosem látsz terminált, egy parancsot sem kell ismerned (amíg nem akarsz plusz csomagokat felhúzni mellé). Mondjuk openből is találsz olyan előre fordított bin-t, amiben már ott van valamelyik webui (böngészőből elérhető grafikus felület), akkor meg már csak katt-katt-katt-katt.
-
Kvazár
őstag
Egyébként az egy kliensek felcsatlakozását titkosított hálózaton megkönnyítő fícsör. Megnyomod, a kliensgépen megadod a pinkódot, amit generál (be lehet állítani, hogy mindig ugyanaz legyen, vagy mindig változzon, esetleg megadod kézzel), és voilá, jön a delej a routerből .
Openwrt alatt meg bemegy tőle failsafe módba, ha nyomkodod bootoláskor mint a gép.Uhh... Hát azt látom te érted, de én még nem
Úgyhogy, akkor most megyek és megnézem azt a cd-t, 
De, köszi.És még egy: Ha usb hub-ot teszek rá, akkor egyszerre több vinyót is rátehetek?
Arról a linux alapúról van valahol valami leírás? Egy linket tudsz dobni hozzá?
-
Beri
addikt
Az csak quick install guide, nem manual. A rendes leírást a cd-n találod (mondjuk én még sosem láttam, de biztosan van benne valami a QSS-ról).
Egyébként az egy kliensek felcsatlakozását titkosított hálózaton megkönnyítő fícsör. Megnyomod, a kliensgépen megadod a pinkódot, amit generál (be lehet állítani, hogy mindig ugyanaz legyen, vagy mindig változzon, esetleg megadod kézzel), és voilá, jön a delej a routerből
.
Openwrt alatt meg bemegy tőle failsafe módba, ha nyomkodod bootoláskor mint a gép.A gyári szoftver pedig csak usb tárat tud megosztani a hálózatban sima filesharinggel (nem FTP). Ha nyomtatót szeretnél kezelni vele, linux-alapú szoftver telepítése szükséges (dd-ben pl. alapból ott van a USB printer support, bár még nem próbáltam ki). A szkenner jó kérdés, sosem jutott még eszembe, hogy olyanra szükségem lenne, de lehet, hogy az is megoldható.
-
Kvazár
őstag
Üdv mindenkinek!
Tegnap óta én is boldog tulaja lettem egy ilyen routernek, és csak 2 kérdésem lenne:
1. Mi az a gomb az elején? Néztem a hozzáadott füzetekben, de semmit sem találtam.
2. Csak mobile HDD és pendrive köthető az USB portjára? Vagy akár nyomtató szkenner is?Thx.
-
skydance
csendes tag
Hello mindenkinek!
Tegnap óta van egy ilyen routerem. A net részt sikerült minden gond nélkül beállítani, de az USB-s HDD-vel nem bírok. Admin felületen beállítom a Network Sharing User Account-okat, újra indítom a szolgáltatást, de mikor böngészőből el próbálom érni a 192.168.1.1/MyShare eszközt, nem kéri be a felhasználó nevet és jelszót, hanem egyből kiírja, hogy "Username or Password is incorrect." és ennyi. Ha az USB-s HDD-t direkt PC USB portra dugom, akkor műxik, tehát az eszköz nem hibás. Senki nem találkozott ezzel a "hibával"? Mindenkinek egyből megy a megosztás? Légyszi segítsetek.
Köszi előre is.Ja, és WinXP + gyári 3.9.17 Build 091118 Rel.36350n firmware van a gépen
-
hati
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
lszi dobj egy csomaglistát (akár proviben is), hátha vmi nekem nincs fent, aminek köze lehet a karakter kódolásokhoz
-
Speeedfire
félisten
nálam simán jó az ékezetes karakter

-
hati
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
bocsi, de nem a preallocation , hanem a speed limit számított, ha 256kb/sec-re rakom, akkor stabil marad a router, ha 512-re, akkor a cpu 90-100%-on ugrál és alig használható közben a net, ha no limit, akkor meg restartol...
-
hati
addikt
Hogy lehet normális ékezeteket varázsolni unix/ftp alatt is? A sambán ok.
-
Speeedfire
félisten
hati érdekes dolgot fedezett fel, ha a transmissionban 3-as ra van állítva a preallocation akkor nem resizik a router
a még érdekesebb h a doksi szerint csak 0,1,2 a támogatott opció
-
Beri
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Idézet a fórumból: "Hmm under telnet it shows only WIFI: 1Mbit/ to 54Mbit but my intel client connect without problem on 300Mbit, and i get my fullspeed 90Mbit from wifi so N works but show wrong numbers on telnet."
Tehát már működik.A tényleges különbség annyi, hogy "nem látszik a kód", sokkal összeszedettebben néz ki a webui (meg ugye van alapból minden binárisban), meg talán több dolog van eleve készen alápakolva a felhasználó keze alá, mint a csupasz openwrt fw-ben.
De alapvetően ez is ízlés kérdése. Kinek mi tetszik jobban. A 2.6-os kernel ott van mind a kettő alatt (az openben tudtommal újabb verzió van, dd 2.6.24.111-nél tart), ugyanúgy fel tudsz tenni alkalmazásokat kedved szerint. Kinek a PAP, kinek a CHAP
(a kinek a pap, kinek a papné után szabadon
)Az a 2Mbit meg nem mondom, hogy hűdemekkora cpu terhelést kéne hogy jelentsen, de azért ennyire kőkeményen 0% bíztató

-
Speeedfire
félisten
ha jóltudom a dd-wrt jelenleg csak a g-s sebességet tud
n-es eszközök is csak g-s sebességgel csatlakoznak hozzáN clients connect only at G tx/rx rate, everything else working
meg még csak developer verzió van hozzá, de kíváncsian várom a fejleményeket

amúgy mi a lényegbeni különbség a dd-wrt és az open-wrt között?szerintem nem is kell h meglátszódjon rajta a 2mbit down

-
FixY67
senior tag
Én RT-N16-on használtam DD-WRT-t és voltak "érdekességei", de nem kizárt, hogy ez hardver specifikus volt. Pl. csak a 6-os csatornán és 20MHz-es csatorna(sáv?)szélességen volt hajlandó hozni a 144Mbps sebességet. (mondjuk ezt sem értem, miért ennyi, de az összes firmware-rel ennyi)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
zsolt501
üzenetére
Hi!
Egyrészt a 13 MB/s-es olvasás nem fele a 100mbps-nek, másrészt az USB csati 2.0-ás, csak a CPU kevés ennek a kihajtásához. Mondjuk ez utóbbit valóban elhallgatják.
-
zsolt501
nagyúr
Az lehet hogy gyártás technológiai megfontolás is van benne, de a megtévesztés is benne van, mindenesetre a gyártó elég szépen kihangsúlyozza az USB 2.0 meglétét, viszont arról eléggé hallgat hogy bizony ennek a sebessége messze elmarad tőle.
Én azt is elfogadtam volna hogy egy 100Mbit sebességet tud, de hogy ennek is csak a felét tudja az elég gáz... -
hati
addikt
sziasztok!
a sysupgrade -ket már vki próbálta? ezek "mókolt" verziók vagy csak javítottak?
http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade.bin
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Na mindegy, pedig reménykedtem...
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
-
hati
addikt
Próbáltam átrakni https-re a webif-et, de nem sikerült: Vkinek van pozitív tapasztalata ezügyben?
-
Speeedfire
félisten
a hatalmas nagy angol tudásommal az openwrt irc csatornáján kérdezésködök

ott azt írják h a bejövő forgalom miatt lehet, nincs jól beállítva a thruput
de ezt nehezen tudom elképzelni mert akkor a sima letöltéskor is resizne a gépjah meg h nézzem meg soros ponton mit ír ki mikor resizik

-
hati
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
A webif saját szerkesztőjével.
Nos kipróbáltam egy torrenttel és 2 percenként restartol a router. Sztem ez így felejtős. 60/6-os netem van.
Próbáltam összehozni a routert egy webcammal, ugyan felismerte, de nem találtam jó drivert hozzá, így nem jött létre a /dev/videoX , pedig jó lett volna.
Az usb hubomat viszont kezeli! Most egy hdd és egy flash van rajta. Azt tervezem, hogy a flashre mehetnek a progik még, ha elfogy a 8MB belső.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Természetesen el lehet érni a GUI-t a wan felől is. Ehhez Transmission configuration parameters-ből a Remote Control szekció érdekes neked.
A transmission a settings.json file-t akkor írja felül, ha az hibás. -
hati
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
messze vagyok még a töltéstől, mert, mint mondtam, ha elindítom a transmissiont, akkor felülírja a konfig fájltá default értékekkel (pl port, meg authentikáció), ami nekem nem jó. Így használatba még nem vettem.
Meg lehet egyáltalán csinálni, hogy kipublikálom a netre a web guit és az kérjen nevet/jelszót a belépéshez, vagy ezt csak a belső hálózatra szánták és ne is szenvedjek vele?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Speeedfire
üzenetére
Inkább
opkg list_installed
Gondolom csak elírás volt részedről, de az opkg list a telepíthető csomagok listáját adja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Bestbuy játékok
- Óra topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- 27% - ÚJ - GIGABYTE RTX 5080 AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Motorola Edge 40 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP Z420 Workstation,Xeon E5-1620 CPU,8GB RAM,500GB SATA3 HDD,WIN10
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(a kinek a pap, kinek a papné után szabadon