- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
kaciokos #10317 üzenetére
én viszont nem ezt írtam!
hanem azt, hogy az adott lejátszó (pl most a TV) lejátszik filmeket USB-ről mindenféle formátumban, de nem minden formátumot játszik le DLNA-n
ilyenkor nem a szerver a hibás, hanem tényleg a formátum/TVa SAMU tv-k meg közismertek arról, hogy válogatósak DLNA ügyben
nekem is ez van, és gyári DLNA-val (ushare) nem hajlandó beszélgetni -
suste
veterán
válasz
wwenigma #10285 üzenetére
volt/van aki nem hiszi el: (#10276) SztiviVander
ő váltig állítja, hogy ez lehetetlen, főleg andrioddal, pedig semmi köze az androidnak hozzá!
teljesen kliens független a dolog!!!
(ne mondjuk már valamire azt, hogy lehetetlen, ha ki sem próbáltuk!)
az hogy gyári fw-vel összehozhatatlan, az meg másik dologa 200+ Mbit meg nem mindenkinek kell, sőt legtöbbször annak sem aki azt hiszi hogy igen
de persze ez csak magánvélemény!mindig vannak előnyök és hátrányok, aztán mindenki maga dönti el mi a fontosabb
itt pl az 1db SSID+szakadásmentes vándorlás van szemben a HW NAT-tal.... -
suste
veterán
válasz
SztiviVander #10268 üzenetére
pont ezt írom most már harmadszor, hogy ez megy a WDS miatt, és ezért van értelme
nincsen szakadás, és nem a kliens vezérli a vándorlást, hanem a router
a kliensek semmit nem vesznek észre, hiszen végig ugyan azon az SSID-n vannakamit te mondasz, ott meg a kliens vált, mert elvesztette az egyiket
tehát WDS-nél nem számít a kliens, ezért működik androidnál is
remélem most már érted, hogy miért beszélünk másról, és miért megy az amit én mondok, és miért van értelme
és hangsúlyozom, hogy tapasztalatból írom, nem csak gondolom, hogy ez működik!
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #10266 üzenetére
Pedig amit én írtam, azzal simán vándorolnak az androidos kütyük, tehát van értelme!
Én is a telómmal teszteltem....Igazából a telefon nem is vett észre semmit, csak a routereken lehetett látni, hogy éppen melyiken van.
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #10257 üzenetére
Elmondom mégegyszer: működik a WDS kábeles összekötéssel, azonos SSID-vel, azonos vagy eltérő csatornán, openwrt alatt!
Többször kipróbáltam én is, és másnál is segítettem beállítani.
Ilyen beállítással nem akadnak össze a wifik, és szépen vándorolnak a kliensek.Vargalex: neked is meséltem már ezt, de te is kételkedtél benne.....egyszer próbáld ki...
-
suste
veterán
válasz
spider23 #10250 üzenetére
és (#10249) wwenigma
én csak azt írtam hogy szerencsétlen a felület, és ezt most is tartom
így egymás alatt elválasztás nélkül elég megtévesztőek/zavaróak ezek a menüpontokmég az is lehet, hogy a gyári szofttverben a sima AP is AP+WDS -ként működik
ez abból kiderülne, ha tudnánk, hogy hogyan kell WDS-t csinálni gyári alatt, vagyis hogy a WDS szerverként használandó routeren kell-e bármit állítani?persze ennek ellentmond, hogy azt már próbálta, hogy a főrouter alap + alrouter szintén sima AP ua beállításokkal, és mégsem roamingolnak a kliensek....
a lényeg a lényeg, hogy a routerek tudják, mert openwrt alatt pár kattintással beállítható
-
suste
veterán
gyorsan megnéztem, és openwrt alatt az AP+WDS-hez még BSSID megadás sem kell
ezek után már fogalmam sincsen, hogy gyárin mit hova kell írnipróbálkozz
azt is kipróbálhatod esetleg, hogy nem adsz meg semmit, de csak akkor ha a normál security rész él
mert ha az inaktív WDS bepipálás után, akkor a titkosítást mindenképpen meg kell adnod a WDS felületen....SZERK:
látom közben írtál
a survey gombbal megnézted az alrouter wifijét? tényleg ez a MAC van ott?
a titkosítás érdekesen néz ki így: wpa aztán meg open
szépen összehozták ezt a felületet a tplink-nélpróbálkozz, próbálkozz, és próbálkozz
ja meg google hátha segít....vagy pedig FW csere
-
suste
veterán
válasz
spider23 #10243 üzenetére
ezt a részt a kliens router-nél kéne inkább kitölteni, ha wifin csatlakozna
openwrt-n ez úgy néz ki, hogy csak a BSSID-t (alrouter MAC-et) kell csak pluszban megadni, ha AP+WDS-t állítok be
gyárinál nem tudom, hogy a többi paraméter az átveszi-e a helyet a normál wifi security beállításoktól, vagy hogyan oldották meg? (gondolom egységesítették az AP és CLIENT felületet)
vagy megmondja neked itt valaki,aki csinált már WDS-t gyári fw alatt, vagy pedig próbálkozol
nézd meg, hogy ha itt beállítasz titkosítást meg amit kér,akkor a security fülön mi lesz? az inaktív lesz, vagy csak átveszi a WDS-nél beírtakat, vagy mi??? -
suste
veterán
válasz
spider23 #10239 üzenetére
pont a WDS-t kell bekapcsolni, hogy vándorolhasson a kliens!!!
(most pont azt csináltad, amiről azt írtam, hogy nem jó megoldás....jó neked segíteni)
amikor bekapcsolod, akkor egy dolgot kérhet csak, az pedig az alrouter MAC címe (BSSID), amit pedig látsz az alrouter beállítási felületén.... -
suste
veterán
válasz
spider23 #10236 üzenetére
próbáld csak ki!!!
openwrt alatt működik így is a dolog, hogy kábelen csatlakozik a 2 router
nem olyan régen egy fórumtársnak úgy állítottunk be ilyet, hogy a tplinken openwrt volt (sima AP volt a wifi), és a szolgáltató HGW-jén volt bekapcsolva a WDS, és ott is működik az egy nagy hálózat
ilyenkor csak azért kell a WDS, mert e nélkül összeveszne a 2 azonos wifi hálózat....ha működik nálad is, akkor utána megpróbálhatod még azt is, hogy az alrouteren a csatornát másik fix csatornára teszed, a többit nem bántod, és ilyenkor nem is zavarják egymást annyira a wifik
elvileg így is mennie kéne a kliensek szakadásmentes vándorlásának -
suste
veterán
válasz
spider23 #10234 üzenetére
na erre kiváncsi leszek,mert openwrt alatt működik:
1: főrouteren a wifinél pipáld be a WDS-t
2: alrouteren a wifinél mindent ugyan úgy állíts be, mint a főrouteren: csatorna, ssid, titkosítás, de a WDS-t ne pipáld be
(fix csatorna legyen mindegyiknél!)
3: routerek restartopenwrt-n ilyenkor egy nagy wifi hálózat van, és a kliensek ide-oda mászkálnak, attól függően, hogy hol jobb nekik
persze csak akkor van értelme az egésznek, ha nem 10cm-re vannak egymástól a routerek -
suste
veterán
válasz
spider23 #10230 üzenetére
akkor pedig nem csinálhatna ilyet
esetleg próbáld fix ip-re tenni a kamerát
ha a főrouter 1.100-tól oszt, akkor mondjuk legyen 1.10MÁS
Ha valaki más is HDD cserében gondolkodik, akkor egy kis segítség:
-TOSHIBA MQ01ABD100, 1TB, USB3: NEM ajánlott (elég neki a router 1 USB-jéről a táp, de mégsincsenek jóban: sokszálas olvasás -> 1,5-es load)
-HITACHI TOURO MOBILE HGST HTS541010A9E680, 1TB, USB3: ajánlott (elég neki a router 1 USB-jéről a táp, és szeretik egymást: sokszálas olvasás -> 0,5-ös load)Mindegyik gyárilag külső HDD, és mindegyik 20.000Ft környékén kapható.
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #10201 üzenetére
ok,én nem mondtam, hogy kötelező
havernál így van, és nincsen vele gond
ha nekem ilyen cisco-m lenne, akkor én is így állítanám be
szolgáltatóm meg nézegessen amit akar (mi van azokkal, akik közvetlen a HGW-kre csatlakoznak? meg amúgyis használnám a HGW LAN csatlakozóit, ha már adottak...)egyébként tuti belelátnak? ha a jelszó át van állítva akkor is?
persze lehet valami mester jelszavuk..... -
suste
veterán
válasz
Pjoe69 #10199 üzenetére
itt a switch beállítás: [link]
a cisco-ban kiveszed DMZ-ből a tplink IP-jét
kábelezéshez nem kell nyúlnod
megnézed a cisco-ban hogy milyen IP-t kapott a tplink, majd ezt a címet lefixálod a cisco-ban
és az említett A&G menüben a portforward-nál felveszed a szükséges portátirányításokat a fixált tplink IP-re
(9091-9091 és 21234-21234 a transmissionnak, XXXX-21 az FTP-nek és YYYY-22 az SSH-nak ha kellenek kintről) -
suste
veterán
válasz
Pjoe69 #10196 üzenetére
a cisco-val elvileg nincsen baj
bár én még mindíg azt tartom jobb megoldásnak, hogy a cisco mögötti gépet switch-be tenni a cisco LAN-jára
így működik havernál is, minden hibátlanul megy
a cisco-nál szerencsére még a remote portot is lehet állítani, így elég biztonságos szerintem, mert van egy erős jelszó, nem a 80, 8080, 8000 -es portok valamelyikén hallgat a cisco
a tplink-hez szükséges forwardok meg meg vannak adva a cisco application & gaming menüjében, és ottt is van egy erős jelszó a luci/ssh -hoz (szintén egyedi portokon)
a DMZ-t viszont nem próbáltam sosem a cisco-ban -
suste
veterán
válasz
Pjoe69 #10194 üzenetére
valamelyik szolgáltatói HGW-n (talán technikolor?) az új fw-vel nem megy sem a portforward, sem a DMZ
valakinél végigpróbáltunk mindent, de semmi nem működött
csak az volt a megoldás, hogy a szolgáltató viszacserélte az fw-t régire, és a régi fw-ben pedig van bridge mód, és ez működik is rendesennem tudom, hogy ez van-e nálad is, csak beírtam, mert ilyesmivel szívott már más is....
-
suste
veterán
válasz
Victoryus #10174 üzenetére
azért lehet a 8081-en, mert az SSH-s parancssorral csatolja az ntfs-3g paranccsal
és azért nem lehet a luciban, mert az busybox-ban csinálná, de én nem tudtam megcsinálni azt, amit vargalex igenegyébként pedig nem kell semmit +ban telepíteni, mert a kmod-fs-ntfs-re nincsen szükség, a fat támogatás meg fent van alapból (kmod-fs-vfat)
-
suste
veterán
válasz
Victoryus #10172 üzenetére
nem értem mit nem értesz
1: az én fw-mben SOSEM volt a luciban ntfs csatolás
akkor lehetett ott a csatolásipontok alatt, ha pl vargalex-ről frissítettél beállítások megtartásával
de a lényegen nem változtatott ez sem, mert hiába volt ott, akkor sem tudta a rendszer felcsatolni e szerint2: a kép felső részén tökéletesen látszik a csatolt fájlrendszereknél mindkét felcsatolt adattár (/mnt - sda2, /mnt2 - sdb1), tehát működik
gondolom a rendszer/rendszerindítás -nál is bent van a megfefelelő mount parancs, amivel induláskor felcsatolja az NTFS-es partíciót (ez csinálja a csatolást, ezért nincs a csatolási pontoknál)3: a pendrive-os SWAP meg nem túl jó ötlet, lehet többet árt, mint amennyit használ
főleg hogy van 128MB RAM
ha jót akarsz magadnak, akkor kapcsold ki a SWAP-et -
suste
veterán
létezik mind a 2 verzióban
csak kibővítés = pivot overlay
full = pivot root
szerintem teljesen jó megoldás a sima kibővítés, és csak akkor szoktam ajánlani a "root"-ost, ha valamiért nem működik az overlay-es (pl 4300-on)vargalexében csak 3 partíciós formázásos megoldás van a 8081-en (swap, extroot, maradék)
én kiegészítettem a listát, és a van 2 partíciós formázós (extroot, maradék), és van már létező partíció felhasználása extroot ként is (ezzel a komplett pen is felcsatolható, vagy egy partíció a sok közül)melyik fw van most fent?
-
suste
veterán
az extroot nem teszi tönkre a pent!!!!
legalábbis nem hiszem, hogy percenként változtatod a beállításokat
amivel kevered szerintem, az a swap, mert az viszont állandóan írja/olvassa ugyan azt a területet
szóval nyugodtan csinálhatsz extroot-ot egy penre, hosszú évekig nem lesz vele gondod
(nekem a statisztikai képek is oda készülnek már 1éve, de azzal sincsenbaj, mert nem felülírja állandóan, hanem új képek készülnek naponta/hetente/havonta)
talán ez így a legegyszerűbb most neked, mert ez pár kattintás -
suste
veterán
de miért nem használsz extroot-ot?
elé egy régi pendrive, és annyi szabad helyed lesz, amennyi bőven elég.....
eleve 2 USB van rajta, szóval ha van szabad most, akkor mehet bele a pen és arra az extroot
de ha 2 HDD van rajta, akkor mehet az egyik HDD-re is, vagy beraksz egy USB HUB-ot -
suste
veterán
-
suste
veterán
én sosem állítottam le a TM-et a rescan idejére
én abban hiszek, hogy úgy kell beállítani, hogy közben minden más is elfusson még közben
de pl azt könnyen meg lehetne csinálni, hogy belevenni a rescan-be a TM stop-ot, és egy külön időzített feladat meg indítaná mondjuk 3 óra múlva a TM-et
a load értékhez képesti indításhoz kéne még egy kis utánaolvasás...... -
suste
veterán
JA!
Az újabb minidlna-val ami a BB-s buildben van, nekem már nincsenek "null" mappák (SAMU TV).
Még csak 2 hónap telt el, de pont tegnap törölgettem a TM felületen pár torrentet, meg pár sorozatrészt összepakoltam mappákba, és most sincsen "null" mappa, pedig eddig mindíg a törléseknél és áthelyezéseknél keletkeztek.... -
suste
veterán
válasz
Zirowe #10139 üzenetére
még a törlés elött illik leállítani a minidlna-t, de a mostani verzió nem áll le a "minidlna stop" -ra, ezért kell a killall minidlna
így írtam én is át az újraszkennelő feladatsort:
#!/bin/sh
killall minidlna
sleep 10
rm /mnt/minidlna/files.db
rm /mnt/minidlna/minidlna.log
sleep 5
/etc/init.d/minidlna start
exit 0 -
suste
veterán
válasz
CactuS #10117 üzenetére
3G-hez leginkább utána olvasás kell, hogy pontosan milyen stick-ed van, az megy-e openwrt-n és milyen csomagok kellenek hozzá. Az extroot az tényleg csak 1-2 kattintás, és ha csak a 3G- fájlok lesznek rajta + a statisztika képek, akkor elég a legkisebb beállítás, ami 128MB extroot-nak plusz valamennyi a képeknek....vagyis már egy 256MB-os pen is elég lehet (ha találsz még ilyet
).
Ha viszont csak ez a fontos, akkor lehet jobban jársz a "Gargoyle" -val, de ennek olvass utána, mert én nem tudom, hogy abban mi van benne alapból!!!
-
suste
veterán
válasz
CactuS #10114 üzenetére
az enyémben:
-a 3G stick-hez kelleni fog tárhely kibővítés (extroot - pl pendrive-ra - [link]), de ez 1-2 kattintással megoldható az extra webfelületen a 8081-es porton, és a szükséges csomagok telepítésére
-statisztikához viszont be van építve a "vnstat", amit könnyedén kiirányírthatsz, hogy ne vesszenek el a grafikonok pl egy pendrive-ra, szintén a 8081-en: [link](#10115) poli27
miért mondod hogy gagyi a vnstat
nekem rendben van
csak egy hibája van az rrd -hez képest, hogy nem tud terhelést logolni
de hát ez a nevéből is adódik..... -
-
suste
veterán
válasz
donmackó #10072 üzenetére
jó lenne, ha kész lenne
sokat nem foglalkoztam még vele, nem is teszteltem
ha felmásolod valahova a "switch" fájl tartalmát (pastebin), vagy elküldöd, akkor ránézhetekarra még emlékszem, hogy volt egy elírás benne, és a uci set network.lan.ifname='eth0 eth1' helyett 3600-on az uci set network.lan.ifname='eth0.1 eth0.2' kellene bele
de sokkal jobban be lehet állítani vargalex leírása alapján luci-ban.... -
suste
veterán
válasz
donmackó #10069 üzenetére
pedig ez elég rossz megoldás, mert így minden routered feleslegesen NAT-ol, vagyis alapbeállításokkal az elölrébb lévők nem látják a következő routeren lévő eszközöket
ezért éred el csak https-en pl1: ha nem csinálsz mást, csak átállítod a 2,3,4... router LAN IP-jét, hogy egy hálózatba essenek, de ne legyenek egyformák (pl, főrouter= 192.168.1.1, többi= 192.168.1.2, 192.168.1.3, stb), és LAN-LAN dugod össze őket, majd rebootolsz velük, akkor minden eszköz az 1. routertől fog IP-t kérni
már lesz net a klienseken, de még nem teljes a beállítás
2: az ip-n kívűl még az átjárót és a DNS-t is meg kell adni, ami minden esetben a főrouter IP-je (pl:192.168.1.1)
3: és hogy teljsen kihasználd az eszközöket, át lehet tenni a WAN portot is a LAN interfészre, és így már lesz egy 5portos switch-ed
ehhez találsz itt vagy a 1043-as topicban a vargalex-es hozzászólásokban egy komplett leírást -
suste
veterán
válasz
Zirowe #10053 üzenetére
sima másolási feladat:
routert áramtalanítod
memkártyát átteszed egy pc-be
a memkártya tartalmát átmásolod az új penre (ha csak win van, akkor pl live linux-szal)
(persze a pen is ua fájlrendszerű legyen!)
pen routerbe bedug
router bekapcsola lényeg, hogy ugyan azt az eszköznevet kapja (pl: sda1)
ha csak ez az egy eszköz van az USB-n, akkor nem lehet baj -
suste
veterán
válasz
donmackó #10046 üzenetére
ezzel semmi baj nincsen
a win-edet kell jól beállítani
intézőben próbáltad keresni???
a lenti kép szerint OpenWrt a munkacsoport és a gépnév is
esetleg tedd ugyan abba a munkacsoprtba, mint a géped (írd át)szerk:
nem jól csinálod
a helyes megadás:
"\\192.168.0.12\mnt"
nem több, nem kevesebb!
a https -t nem tudom hol olvastad
és nem az általános beállitási név kell, hanem a megadott megosztás neve!
ez lehet nem egyértelmű a leírásban, de eddig nem volt visszajelzés róla... -
suste
veterán
válasz
Snowy_owl #10016 üzenetére
transmission hibaüzenetek:
tiltsd le a transmission logot (szolgáltatások/transmission/egyéb/Naplózási szint=nincs)
sajna ezt a hülye IPv6-ot nekem sem sikerült inaktiválni
(de még build környezetben sem, pedig régebbi trunk-ban még ment)kikapcsolás:
hát kár volt újraindítani az biztos
azóta visszaállítottad a HDD-t?
a wifischedule-nak ez egy nagy baja, hogy nem lehet beüzemelés után inaktiválni mondjuk a WPS gombbal
majd valamikor meg akartam én is nézni, hogy ha cron-ban állítok be wifi kikapcsolást, akkor ha WPS-t nyomok, akkor visszakapcsol-e
az lenne jó, ha igen, majd wps gombbal ki is lehetne kapcsolni
és ilyenkor a legközelebbi cron-os kikapcsolásnál viszont újra kikapcsolná a wifit
a cron-os időzítésbeállításhoz már van egy félkész időzítést segítő weboldalam...
ez így már kényelmes és egyszerű lenne szerintem mindenkinek -
suste
veterán
válasz
Snowy_owl #10006 üzenetére
huuuu
ez x-akta
az tuti, hogy magától nem formázza le magát a HDD
nem férhetett hozzá valaki a 8081-es porton a formázófelülethez?
végeredményben "csak" ez a problémád, hogy valami/valaki formázta a HDD-t
(a TM és a vnstat létrehozza magának a nekik szükésges mappákat)az egyébként nem tiszta nekem, hogy miért kapcsoltad le a routert?
állíts be mindent megint, majd ha már nem kell, akkor tiltsd le az extra webes felületet (luci/rendszer/rendszerindítás/uhttpd_suste disable+stop)
-
-
suste
veterán
válasz
Snowy_owl #9962 üzenetére
ilyen esetben teljesen jó a WAN beállítás
majd nézz rá a weboldalra, hogy a frissítési dátum változik-e, ha az IPnem is
esetleg próbaképpen veheted rövidebbre az intervallumot meg az eröltetést, és akkor hamar kiderül, hogy működik-enyomtatómegosztás hibátlanul teszi a dolgát,nálam is működik
kliensekre fel kell tenni a nyomattó driverét, TCP-IP nyomtatóként beállítani, és a routerben engedélyezni
ennyi -
suste
veterán
válasz
Snowy_owl #9960 üzenetére
ha még nem volt, akkor az "ipdns.hu" -t ajánlom (ingyenes!), azt tutira frissíti rendesen a router/fw
ha felteszed az utolsó frissítést, akkor bent lesz a listában is (egyébként csak custom-ként lehet beállítani)már azért is érdemesebb beállítani, mert a címet könyebben jegyzi meg az ember, mint az IP-t....
-
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #9931 üzenetére
én utólag telepítettem a wget csomagot, és a telepítéssel a "/usr/bin/wget" linket átírta úgy hogy nem a busybox-ra mutat, henam az újonnan telepített "wget-ssl"-re
ezt írtam én vissza busybox-osra (ami tehát az alapbeállítás a 8MB-os fw-kben!), és így működik nekem az ipdns.hu-s frissítés (amialapból is hiba nélkül ment, ráadásul most már listából választható)
ha te nem telepítetted a wget csomagot utólag, akkor ez nem lehet nálad a hiba!értem, hogy van másik előfizetésed DDNS-re, de azt nem értem, hogy miért nem jó az ingyenes ami ugyan azt tudja
-de nem akarok ezen vitázni
most hirtelen más megoldást nem tudok ajánlani (fordítva szerintem rosszabb lenne, ha fizetőset ajánlanék az ingyenes helyett).... -
suste
veterán
válasz
Snowy_owl #9925 üzenetére
vnstat:
elvileg az adatbázis folyamatosan frissül (ugye az adatbázist is átirányitottad az mnt-re, és nem hagytad a "/var/lib/vnstat"-ban?)hely elfogyás:
-beépített csomagot nem tudsz törölni, meg se próbáld mert csak kevesebb helyed lesz (regisztrálja a törlést, amihez hely kell)
-extroot-ot tudsz csinálni egy penre a 8081-en lévő formázóval utólag is (3.1)
-pont azért fogy el a hely,mert a HDD nem elérhető, ezért a transmission a falshbe ír (overlay/mnt mappát töröld,ha van) -
suste
veterán
válasz
Snowy_owl #9923 üzenetére
vnstat backup-ot beüzemelted?
nemrég olvastam valahol hogy a "hd-idle" csomag/alkalmazás nem csak a lekapcsolást oldja meg, hanem a beállított időtartamig nem is engedi leállni a HDD-t
esetleg próbáld meg feltenni, és beüzemelni (luci/rendszer/szoftver/ listafrissítés gomb,majd alul az elérhető csomagok fülnél az "L" betűnél: "luci-app-hd-idle" csomag telepítése)nálam a transmission totál folyamatos seed-et csinál, így esélye sincsen leállni.....
ha meg lesz a megfelelő darabszámú torrent akkor nem lesz baj nálad sem...de az érdekes, hogy a samba feléleszti a HDD-t a transmission meg nem?
tui nem állítottál be valami korlátot? -
suste
veterán
válasz
SztiviVander #9908 üzenetére
-
suste
veterán
válasz
SztiviVander #9908 üzenetére
eddig nem is néztem, de most látom, hogy nekem sem frissíti az ipdns.hu -n
nyomozni kell, hogy mi lehet a baj....majd kérem vargalex segítségét is szerintem
mondjuk nálam csak mintha akkortól lenne hiba, amióta feltettem a wget csomagot
elötte amíg a busybox intézte a wget-et, addig nem volt hibaüzenet a regisztrált e-mail-en
de most néztem, hogy az ipdns.hu-n ezt írják: URL: (CURL megy, WGET nem!)
most visszaállítottam a wget linket a busybox-ra, és meglátom lesz-e hibaüzenet
(lehet hogy kelleni fog az fw-be a curl is?)köszi hogy szóltál!
majd jelzem, ha kiderült valami.... -
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
Snowy_owl #9880 üzenetére
szia
1: a HDD csak úgy nem áll le, ha van feladat, vagyis ha nem állítottál be max seedet, és folyamatosan seedel, akkor tuti nem állhat le
ha esetleg beálítod a vnstat-ot a 8081-en, hogy az /mnt/valamire (vagyis a HDD-re) mentsen, akkor tuti megint csak, hogy nem állhat le a HDD2: de legtöbbszörinkább azszokott lenni, hogy a kevés áram miatt leszakad a HDD
közvetlen a router USB-ről kap áramot a HDD?
ha igen akkor iktass be egy aktív USB HUB-ot! -
suste
veterán
válasz
adamka16 #9835 üzenetére
Nálam a 3600 külső antennákkal is rendben volt a hatótáv, meg most az Archer belső 2,4ghz-es antennával is ugyan olyan jó.
Két dolog lehet:
1 mások az elvárásaid.
2 valami nem ok a te 3600addal.Én a 3600 és az Archer wifijét is visszavettem a maxról!!!
Repeaterek nélkül is használva volt: földszint 68nm + emelet 68nm + földszint szomszéd 68nm.
Szerintem ennyi elég egy routertől.
De a jobb kapcsolatokért betettem 2 repeatert. Nem tudom meddig érthet most a hálózatunk.... -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #9825 üzenetére
antenna ide vagy oda, én tuti nem szenvednék ilyen jel elfogyással, hanem vennék egy másik eszközt WDS-nek
pénztárcától és igényektől függően már 2-3000ft is van ami jó......
ráadásul ha van kéznél 1043 antenna, akkor van 1043 is gondolom -
suste
veterán
válasz
vargalex #9759 üzenetére
KÖSZI!!!
Meg is csináltam a változatást.
+ a VIEW-os "disabled"-et "readonly"-ra cseréltem, így már másolható belőle az adat, de nem írható....Ez így most nagyon király lett! Szerintem gyorsabb és egyszerűbb a használata (szöveges fájlra), mint az SSH-nak.
Putty-nál mindenképpen, de a winscp-nél is jobb a lenyíló lista miatt.
Akkor lenne igazán kerek, ha lenne tallózási lehetőség is.
Úgy már a legegyszerűbb és leggyorsabb lenne szövegesfájl szerkesztésben.... -
suste
veterán
Sziasztok!
Van egy új fejlesztés: [link]
Akinek van kedve, és/vagy nem szereti az SSH-t az próbálja ki.
Minden routeren lévő szöveges fájlt meg lehet vele szerkeszteni webes felületen.
A configfájlokkal ismerkedők mindenképpen a "VIEW" gommbal kezdjék az ismerkedést.
Ezzel csak lekéri a fájl tartalmát, de nem módosítható!
A könyebb kezelésért létrehoztam egy listát, amiben az alap config fájlok teljes elérési útvonala benne van, így nem kell fejből tudni, meg gépelgetni, pár kattintással használható a rendszer:
1: 8081-esen az "edit file" linkkel belépünk
2: "EDIT" gomb (igen itt még ez kell mindenképpen, hogy ki tudjuk másolni az útvonalakat)
3: listából a kívánt elérési útvonal kimálosása
4: Full path: custom-nál beilleszteni az útvonalat
5: "VIEW" gomb megnyom, amire megjelenik az útvonalon található fájl tartalma.Az alapértelmezett listát mindenki maga bővítheti, mivel ez is szerkeszthető
.
Hogy még biztonságosabb legyen a dolog, van "COPY TO" gomb is, hogy lehessen másolatot készíteni az eredeti fájlról. HASZNÁLJÁTOK!
Visszajelzéseknek örülnék
.
üdv:
suste -
suste
veterán
válasz
s.zsolt94 #9699 üzenetére
jól mondja Intruder2k5, ne menjen egyszerre több letöltés, jó az szép sorban is
a kevés overlay-re meg már sokszor írtuk, hogy SSH-n törölni kell a /overlay/mnt mappát, mert akkor ír oda a router, amikor leszakad a HDD (és ilyened már volt 1-2 az tuti)
persze sok saját konfiggal is tele lehet írni a flash-t, de nem ez a jellemző.....(#9701) ll-kobe
neked NAS kell! tuti csalódni fogsz a routerben
egyébként jó kis router a megfelelő igényekhez!!! -
suste
veterán
Archer C5:
-a 16MB flash miatt csak extrém esetben kell extroot. Amit te írtál, azok 2-3-szor is elférnek a memóriájában
-a 128MB RAM elég sokmindenre elég. Ha megelégszel azzal, hogy egyszerre csak 1-2 letöltés megy (szerintem az 1 is pont jó, úgy is leszed mindent szép sorban), akkor bőven elég lesz a RAM, nem kell swap (főleg nem pen-en).
-HDD: szerintem tökmindegy, mert szerintem az nekik a legjobb, ha folyamatosan mennek és nem kapcsolgatnak le. Pl ha beállítod a statisztikát hogy a HDD-n legyen az adatbázis és oda is mentse a képeket (hogy ne vesszen el egy reboot-nál), akkor máris eldőlt a dolog. De én max seed-et sem szoktam soha beállítani....
Ami még elő szokott jönni, hogy valaki közel alszik a routerhez, és a HDD hangja zavarja....na az más téma...(eddigi HDD-im 2-3 évet mennek/mentek eddig 7/24-ben)
-
suste
veterán
1: létrehozol egy szöveges fájlt, legyen mondjuk: "NAS-wol.sh"
2: Ebbe a fájlba belemásolod azt a parancsot amivel szoktad ébreszteni:
#!/bin/sh
"használt_parancsod"
exit 0
3: Elhelyezed a routeren valahova a fájlt, mondjuk legyen: /etc/NAS/NAS-wol.sh
4: futttatási jogod adsz az elkészített fájlnak SSH-n
5: Cronba: "0 8 * * * /etc/NAS/NAS-wol.sh"
6: cron restartÍgy érted a logikát?
-
suste
veterán
mivel routernek kötötted be, így szeretne is routolni, de valszeg az egyező LAN IP-k miatt nem tud
mi a HGW LAN ip-je, és mi a tplink LAN ip-je?
nem egyforma? pl 192.168.1.1?
valamelyiket állítsd át (192.168.1.1 - 192.168.2.1)egyébként inkább a switch-ként való bekötést ajánlanám (LAN-LAN), persze más beállításokkal...
-
suste
veterán
válasz
BeetleBrain #9658 üzenetére
2,5-es külső hdd <----> Én így használom egy régi 500GB-os notebook hdd-vel
Most akkor milyen ez a HDD? Külső vagy belső+keret?
Ha külső, akkor simán mennie kell annak közvetlenül is a routerről, ha más nincsen az USB-n.
500GB-ig nem szokott gond lenni....
Ráadásul van 2 USB port is a routeren... -
suste
veterán
persze hogy van Archer-re is openwrt (arra figyelj, hogy vagy C5 vagy C7v2 legyen, mert a C7 az még csak 8MB flash-es!)
már a Barrier Breaker listában is benne van: [link]és persze a trunk-ból is van hozzá való: [link]
és már több helyen is csináltak buildet ezek alapján
pl nekem is van saját építésű, ha nem akarod magad összepakolászni a dolgokat: [link]HDD-ből én gyárilag külső 1TB-thasználok, közvetlenül a routerre dugva (nincsen külső táp).
Leszakadás nincsen szerencsére, ilyen szempontból jobb az eleve külső HDD.... -
suste
veterán
válasz
Kicsirics77 #9651 üzenetére
több helyen olvastam, hogy az újabb procival jóval gyorsabb sebességeket értek el
volt ahol pont a 3600-hoz hasonlították....de azért még mindíg nem lehet a NAS-okhoz hasonlítani
nekem szerencsére bőven elég a mostani sebesség.... -
suste
veterán
Ha van egy kicsit több keret rá, akkor én a helyedben az ArcherC5-öt választanám a jövőre nézve.
A 3600 is jó kis gép, de a C5-ben újabb erősebb proci van, és az 5Ghz-es wifije kicsit többet tud.
Kinézetre és egyéb paraméterekre ua a 2 router.
Egyébként én is 3600-at használtam openwrt-vel, trasnmission+minidlna+ftp+samba+1TB HDD-vel, 1évig, semmi bajom nem volt vele. Most már másnál teszi majd a dolgát.
Csak tartsd észben, hogy ezek nem NAS-ok, hanem routerek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest