- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
wwenigma #12214 üzenetére
Még mindig nem érted, hogy nem az számít, kinek milyen gyors.....
Nem azt írtam, hogy az én sebességem az átlagos.(#12215) arty
Egy Bpi pont kijön a 3600 árából, és hát a hardver...(dual 1ghz, 1gb ram, sata).
De a ha kapsz hasznalt goflexet, az még olcsóbb is lehet, igaz jóval melosabb beüzemelni. -
suste
veterán
-
suste
veterán
igaz hogy használja, de HA tényleg az volt a gond, hogy túl gyors volt a net, akkor szerintem megoldás lett volna (ismerek olyat, akinél egy router minden ethernet portja külön vlan, mindegyik külön szabályozva qos-sel, és nincsen gond vele)
bár én is kicsit hitetlenkedem emiatt, mert ilyen info még sosem jött....
az biztos, hogy jó lett volna kipróbálni....kár hogy nem szóltál még fw váltás elött..... -
suste
veterán
az indok nem megfelelő szerintem
nekem lehetne gigabites netem, akkor sem állnék vissza gyárira, mert attól hogy van, nem biztos hogy ki is használom (valójában tudom, hogy biztos hogy nem)
persze ha ő akarta ezt a sebességet, mert tényleg ki is használja (nem csak türelmetlen fajta), akkor más tészta....de Te úgy fogalmaztál, hogy azért váltott, mert ilyen netet kapott....
-
suste
veterán
szerintem az xbox-nak kéne utánaolvasni, hogy mit tud, és hogyan lehet javítani
pl nálam a ps2 SAMBA-n nem tud többet 1,2MB/s-nél olvasni (de ezt is javítgatták ügyes emberek, hogy idáig eljusson), így a bevezető videók szaggatnak, közben DVD-ről a gyári rendszerrel ugye simán megy akár 4-5MB/s
tehát a ps2 nincsen felkészítve a nagy hálózati forgalomra (régen csak online játékhoz kellett net)
mellékesen a router 100Mbites kapcsolatot mutat a ps2 felé, tehát gondolom nem a hálókártyája a gond -
suste
veterán
válasz
vargalex #12177 üzenetére
a kis "ps" az "pc" akart lenni, csak mellényúltam, és így felesleges szóismétlés lett
én is pont azt akartam írni, hogy ezek az online játékok, és azok frissítései lehetnek indokok...
de pl konzolnál (és persze pc-nél is megoldható) ez simán ütemezhető akár estére is, ha már akkor a játékos valaki, akkor gondoljon erre is....így ez sem jó indok valójában
a meló az más tészta, ott értem/tapasztalom (de nem megértem
) az azonnali szükségletet
(#12180) Headless
igen, így utánaszámolva eléggé komolytalan az időkülönbség....nem igazán lehet gond az az 1-2 perc -
suste
veterán
válasz
Headless #12172 üzenetére
már sok emberrel irogattunk erről a "kell-e a nagy sebesség" témáról, én is hasonlóképpen gondolom mint, te
eddig egy komoly érvett kaptam, hogy PS vagy egyéb konzolnál a konzol frissítések vagy konzol és ps-s játék frissítéseknél ha gyorsba akar játszani az ember, akkor nem mindegy hogy 1-2 perc, vagy 10-20 perc alatt jönnek le a dolgok
de itt is kérdés, hogy a kliensek tudják-e kezelni ezt a sebességet, és a szervertől tud-e jönni ilyen sebességgel a cucc (Én arra tippelnék, hogy a jelen pillanatban 500Mb-1Gb-tel rendelkezők nagyobb része nem is tudja kihasználni ezt a sebességet. A szolgáltatók is bőszen ajánlják, hogy váltson nagyobbra az ember, csak azt nem mondják el, hogy aki csak levelezil meg webezik, annak már az 5Mbit is elég, ráadásul a kliesnt is fejleszteni kéne...)
egyébként meg ez az azonnal de rögtön lehetne indok a torrentnél is, de egy kis előre gondolkodással kiküszöbölhető.... -
suste
veterán
Aki szeretné biztonságosabbra állítani a rendszerét, az csekkolja le a legutolsó frissítést: knockd integráció.
Szokás szerint HeadLess megint odatette magát, a 9092-s webes felület komplett beállítást tesz lehetővé, és a windowsos klienst is gatyába rázta!!!
Az Android és iOS linkek közvetlen a saját webáruházukon belűl a megfelelő programhoz visznek.
Vélemények jöhetnek -
suste
veterán
válasz
sangean #12151 üzenetére
I. luci/hálózat/tűzfal/forgalmi szabályok/ Block-Internet-Access
II: ez minden esetben kliens és környezet függő....teszteld
de ha elég a 20Mhz-es jelenlegi sebesség, akkor nem piszkálnám (nálam is 20Mhz-en megy, mert nem mozgatok semmit wifin, max webezés + lejátszás megy...) -
suste
veterán
válasz
donmackó #12147 üzenetére
a probléma ott van, hogy a backupok a "hivatalos" (
) 0.6 felhasználóknak készülnek, neked meg 0.7-es "kalózverziód (
) van
mivel a végleges 0.7 fw-ben majd lesz egy elég nagy változás, így neked ezek a mentések sosem lesznek jók sajna (ezt sajna nem beszéltük át Headless-szel, ezért rakhatta fel nekd az új verziót)
bosszankodtam is, hogy kiestél, mint fő tesztelő....
ha majd lesz kedved/időd, akkor visszaállhatnál 0.6 factory + 0.7 backup -ra (bocsi!)a sysupgrade tényleg megtévesztő lehet, de végülis a szó jó, mert tényleg rendszerfrissítés, csak backup formájában.....sysupgradebackup?
-
suste
veterán
válasz
sangean #12135 üzenetére
ha jobban belegondolsz, pont hogy egy fejlesztést vettél észre, mert az alap openwrt-s luciban nem tudsz füleket előhívni, hanem miután rányomsz egy főmenüre, akkor egyből betölt az oldal
a miénkben meg már hasonlóan működik mint a bootstrap, vagy is almenüket elő lehet hívni betöltés nélkül (ezzel sokat gyorsul a navigáció!), a 0.7-ben meg mégtöbb almenü előjön, de sajnos van 1-2 amit muszáj megnyitni... -
suste
veterán
válasz
sangean #12124 üzenetére
valamit te nagyon elállítottál!
most leteszteltem én is újra, egész nap ment a 710-esem cronban időzítve félóránként a wifi ki/be, és közben nyomkodtam néha a gombot is
minden esetben azt csinálta amit kellett!
(még a power ledet is beállítottam a wifi jelzésére, így annak visszajelzése is mutatta, hogy egész nap ki/be kapcsolgatott) -
suste
veterán
Valaki letesztelhetné a 0.7-es backupot, és mesélhetne az új funkcióról: 9092/backup menü.
Innen könnyedén lehet teljes mentest csinálni, és frissíteni.
Már építettünk bele backup időzítést is, de azt ez meg nem tartalmazza asszem...majd a köv
(Donmackónak lehet hogy már újabb rendszere van, így neki ez a mentés nem jó....) -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #12114 üzenetére
Nalam is zartat mutat most, de tolt fel rendesen.
Regebben is volt hasonlo a tm-nel... -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #12085 üzenetére
+1
Nyakamat teszem rá.
Szóval nem nyulkapiszka! -
suste
veterán
válasz
donmackó #12058 üzenetére
sajna jól mondja HeadLess, nem jó így
ha visszanézed a kérdést, akkor az fw letöltési lehetőségről volt szó, és ez nem látszik a képen...
de a név megjelenítés is sokat segített! KÖSZI!nem akartam egy mappába pakolni a 3500/3600/4300 fw-ket, de a board név sajonos nem segít ebben
meglátjuk HeadLess tud-e kezdeni valamit... -
suste
veterán
akinek 0.6-os fw-je van, az tesztelne kicsit?
fel kéne tenni ezt a mentést:[link]
utána elérhető lesz a 9092-n egy új backup/restore menü
ki kellen próbálni, hogy megynitva milyen board nevet ír, és látható lesz-e fw letöltési lehetőségköszi!
-
suste
veterán
válasz
trance89 #12016 üzenetére
ha van lehetőséged, akkor inkább egy elérhető boltban személyesen vegyél valamit
lehet kicsit drágább lesz (de eleve nem egy óriási árról beszélünk), de ha mégsem megy, akkor gyorsan visszaviszed, és kicserélteted másikra
jellemzően három dolog szokott történni:
1: nem is ismeri fel vele a router
2: felismeri, de magas terhelést okoz, és/vagy leszakad a rendszerről a HDD
3: rendben működik -
suste
veterán
válasz
Vicu21 #12003 üzenetére
Akkor ez is routerel lett formazva regebben, es mnt a label
.
Ilyenkor kene a 2-es formazasbol a 2 particios, extrootos verziot futtati, ugy hogy a globalnal megadsz valami masik labelt.Vagy megjobb lenne full pent extrootnak. Pc-n legyalulod, es formazod 3.1-gyel.
Vagy 2.1, utana umount, majd 3.1.Valassz
-
suste
veterán
Kint van a 0.6-os Build, frissült a LOGOUT, és frisssült a changelog a Besaba-n és az IXMSK-n is!
Visszajelzésekért nem haragszunk meg.
-
suste
veterán
Elkészült az új webfelület: [link]
Köszönet HeadLess -nek, sok melója van benne....
Nekünk nagyon tetszik
A 0.6-os buildben már ez lesz, és a következő backup is már ezt fogja tartalmazni. -
suste
veterán
válasz
Mocsokba #11858 üzenetére
alapesetben pont aza lényeg, hogy aktív minidlna-nál is frissíti az adatbázist, amikor új fájl kerül fel, de ekkor a mennyiségnél simán meghülyülhetett
szerintem első lépésben csinálj egy teljes rescant (minidlna stop, adatbázis töröl, minidlna start, router nem piszkál amig dolgozik)
-
suste
veterán
válasz
Plehboj #11758 üzenetére
Ha vannak fix parancssoraid, vagy kész scriptjeid amit indítgatni akarsz, akkor egy egyszerű webes felületet is csinálhatsz hozzá (nyomógombokkal), és azt böngészőben már elég könnyedén nyomkodhatod bármilyen oprendszeren.
Vagy ott van az opnwrt-s luci-app-commands felület, amiben elmenthetsz parancsokat.....bár ezt mintha írtad volna, hogy valamiért nem jó neked.... -
suste
veterán
válasz
Mocsokba #11679 üzenetére
ráadásul az hogy hány % a szabad hely, az pont nem mond semmit, hiszen ez a % minden fw-ben az aktuális alapállapoti szabad hely mértéke a szűz fw után maradó tárhelynek
vagyis lehet olyan ahol az 50%=1MB, de lehet olyan is, hogy 50%=100KB
tehát a méretet nézd/kommunikáld, és ne a %-ot! -
suste
veterán
az 1.1.4 minidlna-t nem raktam bele, mert megpróbáltam felfrissíteni nálam, és alapból nem indult el, és meg nem akartam vele küzdeni
az 1.1.4-2 -ben javított leállítási problémát javítottam az 1.1.3-nál a 0.5-ösben, a rescan-t is visszaírtam sima stop-ra
egyébként az 1.1.3 is jól működik nálam
valakinek van tapasztalata az 1.1.4-gyel, hogy mivel tud többet?a nyomtatódat érdemes lenne beüzemelni, mivel egyben szkenner is, és így nem csak nyomtatni lehetne bármelyik kliensről, hanem szkennelni is
a scanbuttond tényleg állati jó dolog, de azért anélkül is elég egyszerű elindítani a beolvasást pl egy telefonnal is
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
Dadan01 #11511 üzenetére
miért félsz a TM configtól???
simán feltolod a mentést, és a luciban beállítod újra a TM-et a saját elvárásaid szerint
de azt is megteheted hogy kitörlöd a mentésből a TM configot, de akkor a script futtatást kell beállítanod a sajátodban:
"Letöltés utáni script engedélyezése"
"Letöltés utáni script fájlneve" -
suste
veterán
Azok közül akik erre járnak, és használnak transmission-t és minidlna-t is, van valakinek kedve tesztelni kicsit?
Headless összedobott egy scriptet, ami TM-es letöltés után letölti az IMDB-ről a hozzávaló képet, amit aztán a minidlna betáraz magának, és a TV-k és egyéb lejátszók elvileg előképként használnak.
Én SAMU TV-vel tesztelgetem, eddig egész jó, kb 90%-os sikerrel végzi a feladatot.
Ha valaki kipróbálná, akkor itt található a mentés hozzá: [link]
Majd írok egy readme-t is hozzá (persze csak a saját szorakoztatásomra).
-
suste
veterán
ez működik nálam mindegyik TV-n alapból is
én már a sokak által ismert "mag"-os kölcsönzőben is felvetettem, hogy egységesíthetnék a filmek, zenék melletti képek neveit, hogy egyszerűbb legyen a dolga, aki DLNA-t használ, de nem igazán foglalkoztak vele
luciban a minidlna felületén láthatod, hogy milyen nevű fájlokat keres, és ezt bővítheted vagy szűkítheted, de sajna minden feltöltő máshogy hívja a képeket
én a ygerkőc mappájánál csinálom azt, hogy minden mappába teszek egy "folder" nevű előképet, hogy így egyszerűbb legyen neki a keresés
de azért ez elég nagy macera minden letöltés után megcsinálnipersze ha lenne egy linuxos emberke, aki megírna nekünk egy scriptet, ami letöltés után "jpg"-t keresne a mappában, és ha talál akkor csinálna belőle "folder.jpg" -t, akkor az nagyon király lenne
-
suste
veterán
közben kiváncsi voltam, hogy a régebbi "B"-s tv-m SAMBA-n megjeleníti-e azt, hogy hol tartok a filmben
és persze simán működik
kár hogy a TV és médialejátszó gyártók mindenképpen csak a DLNA-t támogatják
SAMBA-n sokkal gördülékenyebb a beolvasás, tekerés is, csak sajna ehhez bele kell nyúlni a TV fw-jébe -
suste
veterán
válasz
Dadan01 #11497 üzenetére
köszi, meglesem
a libffmpeg-mini 2.4.2 jóval újabb, mint a BB-s verzió (0.1.xxx), lehet ez kelleni fog
most megnéztem, és a leállítási problémát csak utólag javították ebben is (1.1.4-1 / 1.1.4-2)
ráadásul olyan egyszerű dolog volt a javítás, hogy gyorsan megcsináltam az 1.1.3-hoz -
suste
veterán
valami rémlik, hogy pont az "E"-nél volt olyan probléma is, hogy a videó mellé tett feliratot sem olvasta be
de aztán állítólag az újabb minidlna ezt megoldotta
mivel másik SAMU-kon eddig is ment, így a TV fw-jének frissítésével is meg lehetett volna oldani, de SAMU nem volt túl segítőkész....én nem igazám vagyok tv fw frissítés párti (mindig van amit elrontanak
), de esetleg próbáld meg, ha még nem tetted volna
felelősséget persze nem vállalok(#11493) Dadan01
a BB-ben 1.1.3 van alapból, és én ebbe még nem túrtam bele, szóval tényleg csak utólag lehet feltenni az 1.1.4-et
egyébként milyen változások vannak? (normális leállításon kívül)
-
suste
veterán
-tekerés: nálam 2féle samu tv-n a távirányítón a jobbra/balra gombbal tudok navigálni a filmekben, a konkrét tekerés 2x, 4x, stb. sebességgel nem hiányzik (persze biztos jó dolog)
-kék gomb: a régebbi "B" sorozatú tv-n nem működik DLNA-n csak USB-n, de a "C"-n már működik rendesen. Ha az adott filmet néztem már azon a tv-n, akkor jelzi a csíkon a sárga kis pöcökkel, hogy hol hagytam abba, és mutatja a kék gombot, hogy használhatom.....
szóval ez erősen TV típus és TV-fw probléma is-thumbnail, MTA, patch: az MTA elég hardverigényes motyó, nem biztos, hogy örülnének neki a routerek (főleg hogy többféle erősségű HW van). Amit központilag bele lehetett tenni, azt már beletették az újabbb verziókba (jelenleg 1.1.4), a többi dolog meg elég specifikus, van olyan TV amivel jól működne, de van olyan TV ami meg abszolut nem látná a megosztást. Így ezt közzétett buildben nem igazán érdemes patchelni, legfeljebb mindenki maga próbálkozhat vele...
Ha valaki megpatcheli, és leteszteli, akkor annyit szívesen megteszek, hogy átnevezzük logikusan (pl TV fajta szerint) és saját repomban közzéteszem, így más is felteheti akár luciban is, és többen tesztelhetik. -
suste
veterán
válasz
Regiee #11464 üzenetére
próbáld meg rádugni apukád gépét is kábelen a teszt erejéig, hátha úgy megtalálja
de azt is kipróbálhatod, hogy a te gépeden kilövöd a tplink programot feladatkezelőbőlamiket írsz arra tippelnék, hogy csak akkor kapcsolódik autómatikusan a nyomtatóhoz, ha indítasz egy nyomtatást, és ez így még jó is lenne gondolom
-
suste
veterán
ha le akarod egyszerűsíteni a dolgod, akkor "/mnt" -be csatolod fel az ext4-re megformázott partíciót, és akkor nem kell semmit állítanod, mert a "/mnt" meg van osztva SAMBA-n is, és ez a home-ja az "ftp" usernek is
felcsatolást csinálhatod a luci/rendszer/csatolási pontoknál, vagy csinálhatod a 8081/format-mount oldalon is (1.1)
ftp beállítást meg a readme-nek megfelelően a 8081/ftp felületen és a luci/hálózat/tűzfal/forgalmi szabályok alatt kell csinálnodha transmissiont és minidlna-t is használnál, akkor ott is az alapbeállítás a "/mnt"
-
suste
veterán
válasz
Victoryus #11437 üzenetére
ha a crontab-ra gondolsz, akkor ott bármit lehet időzíteni, csak tudni kell a megfelelő parancsot
a te esetedben meg kell keresni, hogy milyen programmal és/vagy paranccsal tudod leállítani a HDD-t, majd ha már működik parancssorból, akkor felveheted a crontab-ban is ezt a parancsota crontab az csak az időzítést csinálja
remélem így érthető(ha az én buildemet használod, akkor ott a 8081-esen is a wifion/wifioff 2 különböző fájl, amikbe a megfelelő parancsok rögzítve vannak a wifi ki/be kapcsolásokhoz, és a crontab ezeket a fájlokat hívja meg a meghatározott időben)
-
-
suste
veterán
válasz
PistiSan #11419 üzenetére
vargalex csinálta meg még a saját fw-jéhez, és én ezt raktam bele az enyémbe
valami egyébként van az alap openwrt-ben is, vagy legalábbis mintha láttam volna valamit valamelyik mappában (talán a failsafe környékén), de nem teszteltem, inkább beraktam vargalexétegyébként 5mp-re van beálllítva (vagyis ennél hosszabb nyomvatartásra), csak azért írok mindig 10-et, hogy ne az legyen a probléma, hogy csak 4,5mp-ig tartja valaki....
-
suste
veterán
az még oké, hogy feleslegesen kísérletezgettél, hogy ha jól mködött, de hogy minek kezdtél bele az újra flashelgetésbe, azt már tényleg nem értem
sima 10mp-es resettel visszaállíthattad volna alapra a routert, vagy failsafe-ben a firstboot-tal....a leszedett fw-ket minden esetben tesztelted MD5-tel?
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #11401 üzenetére
igen, én is kihagytam egy fontos dolgot, hogy viszonylag friss, és (utolsó) stabil verziós buildekre (BB) gondoltam...
-
suste
veterán
válasz
Zuglói #11394 üzenetére
Nem értem amit írtál
Mivel kezdtél? Próbáltad "httpS" -sel meghívni a ddns nevedet, és így sem jött be?
Vagy a berakott képen lévő readme olvasásával kezdted, aminek a https-es külső bejelentkezéshez semmi köze?A külső meghívás egyébként egyik readme-ben sincsen benne, csak a luci/rendszer/tűzfal/forgalmi szabályok alatt látszik a létrehozzott és engedélyezett "luci-https" szabály (443-as port).
Az előzőekben ajánlott 80-as portos átirányítást is ide kellett (volna?) felvenni, de mint írtam nincsen szükség rá, mivel ott a 443. (A szabály megléte egyébként látszik a change logban és a beépített funkciókat tartalmazó readme-ben is.)Az ékezetes betűk kezelésével kapcsolatban arra tippelek, hogy az oprendszered nyelve nem magyar, és ezért nem kezeli az ékezetes karaktereket. Én már többféle (magyarra állított) oprendszeren, többféle böngészővel néztem az oldalt, de eddig még mindíg rendesen mutatta a szöveget.
(#11399) Wajk
Tudtommal egyik másik build sem tartalmazza alapból a miniDLNA-t, de lehet tévedek.
Ráadásul az enyémben ott van mellette a trasnmission is, és ez a 2 program együtt igazán hatékony.... -
suste
veterán
válasz
wwenigma #11341 üzenetére
2: Openwrt-t nem kell csesztetni, csak fel kell rakni mint a routerre (sőt még teljesen veszélytelen is, hiszen nem flashelsz, csak SD kártyával szórakozol), és webes felületen magyar nyelven beállítani
3: most nem akart, de késöbb még jól jöhet másra is, a routerrel meg aszt csinál amit akar, mint ahogy a goflex esetén is, hiszen külön eszközről beszélünkmindegyiknek meg van az előnye és hátránya, döntse el mindenki neki mi a fontos
-
suste
veterán
válasz
wwenigma #11339 üzenetére
1: Hol és mennyiért?
2: Openwrt? Vagy a kezdő mivel fogja használni, hogy állítja be?
3: Aszteli gépnek, vagy médialejátszónak, vagy egyéb másra nem használható, csak szervernek a Goflex.Egyébként tényleg jó cucc az is!
(#11338) balaaa88
A Bpi router-rel még nem az igazi minden,
Ráadásul elég drága mindenestül.
Én azon gondolkodtam, hogy egy usb-s ethernet-et kéne megpróbálni a sima Bbi-re... -
suste
veterán
válasz
Zügynök #11335 üzenetére
ha itthon veszed, akkor drága, de kintről 54 dollárért van szettben (pi+táp+ház+proci hűtés)
itthon csak az alaplap 18E
szóval egy árban van a 3600-tal, ha jó helyről rendeled
az openwrt meg elfér egy 512MB-os SD-n is, vagy 1-2GB-ost szerzel apróért valahol, ha nincsen otthon valamelyik fiókban
teljesítményüket meg nagyon nem lehet egy lapon említeni -
suste
veterán
ha elolvasnák az emberek a readme-ket (legalább azokat, amiket használni akarnak), akkor ez a "probléma" nem is jöhetne elő
(#11293) Vicu21
régebben sokkal nagyobb sebességeket írtál, ha jól emlékszem
most hogy visszaálltál akkor le is jött minden, ha jól értem?a cache méretét állítsd 0-ra!!!
minél nagyobbra állítod, annál nagyobb lesz a terhelés, mert annál többet írja a HDD-t
szóval ahogy már írták is elöttem, nem növelni kell, hanem csökkenteni....WAN6-ra kaptál választ, ha nincsen IPv6-os szolgáltatód, akkor akár törölheted is, de egyébként nem zavar semmit.
(#11289) Dadan01
nem csak a sebesség számít, hanem a kapcsolatok száma is
ráadásul neki elöttte van egy másik eszköz is, ha jól emlékszem, így a max kapcsolatok lehet hogy már azt az eszközt túlterhelik.... -
suste
veterán
válasz
Victoryus #11273 üzenetére
elsőnek teszteld le egy 5ghz képes eszközzel a htpc mellől, mert az 5ghz igaz hogy gyorsabb tud lenni, viszont nem tud olyan távolságot átvinni, mint a 2,4ghz (ugyanakkora teljesítménnyel)
ha meg van a megfelelő 5Ghz-es sebesség, akkor érdemes lehet beruházni
de az biztos, hogy a kábel a tuti megoldás
a "G"-s wifi max 2-4MB/s-et tudhat szerintem, és ezt a maximum jelnél, ami gondolom nincsen megmásik megoldás lehet, hogy kb félútra beteszel egy repeatert, de ettől az előző megoldások talán költséghatékonyabbak (N 2,4Ghz, N 5Ghz, kábel)
viszont a repeaterrel nem csak az adott htpc-n segítesz, hanem az összes wifis kliensednek jobb lesz.... -
suste
veterán
válasz
Headless #11258 üzenetére
na a lényeget már leírták helyettem
ha már benne van az fw-ben a vsFTPd,és ráadásul van hozzá webes user@pass segédlet, akkor én tuti azt használnám
én ajánlani tuti nem fogom a SAMBA-t a web felé, de természetesen működik, ahogy a DLNA is, és bármi amit kiengedsz a tűzfalon.... -
suste
veterán
válasz
katona.jozsi #11253 üzenetére
Kintről a samba semmi esetre sem! Az belső hálóra való.
Kintről az ftp-t kell használni. (ftp readme!) -
suste
veterán
válasz
katona.jozsi #11251 üzenetére
ha az én fw-met használod, a 3600-as a fő router (nincsen elötte másik eszköz), és nem állítgattad el a portokat, akkor a szükséges forward be van állítva, tehát nem lesz a feltöltéssel gond, ha már bent lesz jó pár torrent.....
-
suste
veterán
válasz
katona.jozsi #11249 üzenetére
az a kérdés, hogy mit vársz el egy 560Mhz-es procitól és 128MB ramtól
próbálj ki egy hasonló asztali gépet....
én azt mondom, hogy sosem állítanék be 3MB/s letöltést ezeken a routereken, mert valszeg másra is akarom használni (lan, wifi, dlna, samba, ftp, stbstb), és ezekkel együtt lehet megfekszik
de mindenki úgy álltja be, ahogy neki jólesik
több nem igen fog menni, azt meg kitapasztalod, hogy ezt bírja-eswap: akkor kéne igazán, ha egyszerre több letöltést indítanál el (letöltési sor több mint 1), de akkor meg valszeg még lassabb lenne a letöltés a több HDD művelet miatt....
-
-
suste
veterán
válasz
adriaan #11181 üzenetére
biztos hogy a tv-vel van a baj, ha a feliratok a megfelelő fájlnévvel vannak a filmek mellett
nálam és több embernél is simán mennek a feliratok, tehát a router oldalon rendben van a dolog....próbáltál már másik DLNA szoftvert esetleg PC-ről, vagy ment már valaha a felirat DLNA-n?
(közvetlen USB-n máshogy működik a dolog)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Építő/felújító topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Futás, futópályák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest