Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz Panthera #2266 üzenetére

Registryben mondjuk nem mappa van, hanem kulcs (a registry maga is egy fájl, pontosabban néhány darabból áll, részben a Windows, részben a User mappákban), de a probléma háromféle módon is megoldható:

1. Registry-bejegyzés létrehozása egyszerű, kattintós módszerrel, vagyis
    regfájl lefuttatásával, példa:

---------------------------------------------------------------
    Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Ghisler\Total Commander]
    "IniFileName"="D:\\Programok\\TC\\wincmd.ini"
    "FtpIniName"="D:\\Programok\\TC\\wcx_ftp.ini"
    "InstallDir"="D:\\Programok\\TC"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Ghisler\Total Commander]
    "IniFileName"="D:\\Programok\\TC\\wincmd.ini"
    "FtpIniName"="D:\\Programok\\TC\\wcx_ftp.ini"
    "InstallDir"="D:\\Programok\\TC"

---------------------------------------------------------------------------------------

Igény szerint át kell írni.

Sokáig ezt alkalmaztam a Windows újratelepítése során, csak lefuttattam, máris visszakaptam a régi programot, pont ahogy az előző Windowsban bezártam. (A HKLM ágra talán nincs is szükség, de mindegy lényegében, ez a biztos.)

2. Ini fájl átírása, ami a TC USB működéséből is elleshető, illetve az is egy lehetőség, hogy a segédprogram használatával pendrive-ra tenni, majd azt onnan akárhová másolni.

De célszerűbb átírni az ini fájlban:

pluginbasedir=%COMMANDER_PATH%\Plugins
    TabDir=%COMMANDER_PATH%
    ThumbsLocation=%COMMANDER_PATH%
    UseIniInProgramDir=7

Itt az utolsó sorban a 7-es bejegyzésen múlik a hordozható verzió, vagyis ebből tudja a program, hogy a két ini fájlt a saját mappájában keresse. Úgy látszik, a totalcmd.exe, amikor elindul, először ezt nézi, nem a registryt.

A fenti módszer tudomásom szerint nem dokumentált (legfeljebb neten itt-ott megtalálható, mert rájöttek páran).

3. Annál inkább le van írva a súgóban a harmadik módszer, a TC indítása parancsikonnal, erre is egy példa:

D:\Programok\TC\TOTALCMD.EXE /I=D:\Programok\TC\tc.ini /F=D:\Programok\TC\ftp.ini

Igény szerint átírható.

Így több parancsikonról akár többféle TC is indítható. Ezt is sokáig alkalmaztam, másodlagos TC kreálásához (míg rá nem jöttem a 2-es módszerre).

Egyik parancsikonról indult a normál fájlkezelő, másikról egy átszabott verzió, TV képernyőhöz, ami mozizás közben, messziről is jól látható:

Új hozzászólás Aktív témák