Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Homokdűnék árnyalataiban is elérhetők a RugOne Xever 7 telefonok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android szakmai topik
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Itt az első hivatalos poszter a Galaxy S26 Ultrához
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Android Autót minden mobilra!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Panthera
üzenetére
Registryben mondjuk nem mappa van, hanem kulcs (a registry maga is egy fájl, pontosabban néhány darabból áll, részben a Windows, részben a User mappákban), de a probléma háromféle módon is megoldható:
1. Registry-bejegyzés létrehozása egyszerű, kattintós módszerrel, vagyis
regfájl lefuttatásával, példa:---------------------------------------------------------------
Windows Registry Editor Version 5.00[HKEY_CURRENT_USER\Software\Ghisler\Total Commander]
"IniFileName"="D:\\Programok\\TC\\wincmd.ini"
"FtpIniName"="D:\\Programok\\TC\\wcx_ftp.ini"
"InstallDir"="D:\\Programok\\TC"[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Ghisler\Total Commander]
"IniFileName"="D:\\Programok\\TC\\wincmd.ini"
"FtpIniName"="D:\\Programok\\TC\\wcx_ftp.ini"
"InstallDir"="D:\\Programok\\TC"---------------------------------------------------------------------------------------
Igény szerint át kell írni.
Sokáig ezt alkalmaztam a Windows újratelepítése során, csak lefuttattam, máris visszakaptam a régi programot, pont ahogy az előző Windowsban bezártam. (A HKLM ágra talán nincs is szükség, de mindegy lényegében, ez a biztos.)
2. Ini fájl átírása, ami a TC USB működéséből is elleshető, illetve az is egy lehetőség, hogy a segédprogram használatával pendrive-ra tenni, majd azt onnan akárhová másolni.
De célszerűbb átírni az ini fájlban:
pluginbasedir=%COMMANDER_PATH%\Plugins
TabDir=%COMMANDER_PATH%
ThumbsLocation=%COMMANDER_PATH%
UseIniInProgramDir=7Itt az utolsó sorban a 7-es bejegyzésen múlik a hordozható verzió, vagyis ebből tudja a program, hogy a két ini fájlt a saját mappájában keresse. Úgy látszik, a totalcmd.exe, amikor elindul, először ezt nézi, nem a registryt.
A fenti módszer tudomásom szerint nem dokumentált (legfeljebb neten itt-ott megtalálható, mert rájöttek páran).
3. Annál inkább le van írva a súgóban a harmadik módszer, a TC indítása parancsikonnal, erre is egy példa:
D:\Programok\TC\TOTALCMD.EXE /I=D:\Programok\TC\tc.ini /F=D:\Programok\TC\ftp.ini
Igény szerint átírható.
Így több parancsikonról akár többféle TC is indítható. Ezt is sokáig alkalmaztam, másodlagos TC kreálásához (míg rá nem jöttem a 2-es módszerre).
Egyik parancsikonról indult a normál fájlkezelő, másikról egy átszabott verzió, TV képernyőhöz, ami mozizás közben, messziről is jól látható:
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- Tőzsde és gazdaság
- Motoros topic
- Elektromos autók - motorok
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Milyen egeret válasszak?
- Arc Raiders
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 205 - Lenovo Legion Slim 5 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4529
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Kolink VOID ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest