- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3421 üzenetére
OK, köszönöm!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3419 üzenetére
Hm. Hát akkor egy kivételével minden működik amit szerettem volna. Ezért gondolom nem érdemes felvágni az ereimet.
Hagyom a fenébe. És végül is meg van minden amit szerettem volna. Ezt meg megoldom egyszerűbben, simán csatolt meghajtóként a TC-ben.
Még annyit hogy egy kérdést azért megérne feléjük, vagy ez megint egy bonyolultabb művelet lenne? (Tekintettel arra hogy ez is lassan 2 hónapja húzódik)
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket mindenkinek!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3417 üzenetére
Nem megy.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3410 üzenetére
Whááá.
Egy cimborámmal leteszteltettem, ő is eléri windows commander-rel.
Nem értem mi lehet a hiba?
Ha az otthoni gépemen beírom a TC-be azt a címet amit amúgy külső hálózatról használnék, akkor annak működnie kellene nem?
Csak mert eddig is így csináltam. Mondjuk érdekes hogy a TC-ben csatolt NAS-meghajtó-n sem tudok másolgatni egyik mappából a másikba, mert írásvédettként észleli...bocs, ez már marhára nem tomato, de hátha beugrik neked kapásból valami.(#3411) Somatom
És ezt hol kell beállítani ezt az aktív módot?
Port-tal írom a címet, de "kapcsolathívási hiba" úgy is. :S
Port nélkül szintén. -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3405 üzenetére
Őőőő. Annyi bajom még lenne hogy a total commanderből nem érem el az ftp-t. Ez user error lehet, vagy van köze ahhoz hogy nem igen akar működni a különböző külső/belső port módszer?
-
imis
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3405 üzenetére
oké, mit adok meg címnek, mert az ip-m változhat ?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3399 üzenetére
Rendben!
Köszönöm a segítséget! -
imis
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3401 üzenetére
mountolva a hdd-t, előtte nem volt, újra indítottam a routert, hogyan érhetem el akkor távolról a hdd-t ?
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #3397 üzenetére
Köszönöm! Az elvi lehetőség érdekelt. Androidon, hasonló fájlműveletekhez (automatizált böngésző cache törlés, symlinkelés partíciók között, stb.) most is használok shellparancsokat. Pont innen jött az ötlet. Mini PC -n símán meg tudnám csinálni, de ha a router is tudja, akkor a miniPC fölösleges.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3396 üzenetére
Akkor mit tanácsolsz? Hagyjam így hogy külső belső 21-es port, vagy segítesz végigszenvedni valamit?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3393 üzenetére
Na!
Úgy működik a dolog, ha a külső és belső port szám is 21.
(És nem kell a 20-as portot sem forwardolni a 21-es mellett)
De így nincs értelme a külső portnak. Mert nekem az eddig (a nem rádiós szolgáltatónál) egy 5 jegyű szám volt.
Persze jobb mint a semmi, csak talán annyival is könnyebben rejtetném el. Bár a No-IP-s nevet úgy sem tudják.Elképzelhető hogy a DMZ mellett a mostani szolgáltatóm tud valamilyen korlátozást tenni az FTP elérésre? Vagy a DMZ kizárja ezt? (Persze relatív hogy ők mit hívnak DMZ-nek ugye?)
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3391 üzenetére
Ja? Sorry.
És a belső 20-asra hivatkozó külső port ugyan az legyen mint ami a belső 21-esre hivatkozik? -
imis
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3387 üzenetére
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3384 üzenetére
Nas Menü FTP port 20-asra átírva.
Router Port Forwarding menüben 21-es port 20-asra átállítva.Semmi nesz.
Hogy érted hogy aktív? Mármint bekapcsolt állapotban?
-
imis
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3382 üzenetére
Igen , töröltem.
este megpróbálom a hdd-t elérni a gépről, még odáig nem jutottam el.
Torrent jó lett.
kérdésem: n-es wifivel nem láthatom az 5G-t? úgy néztem, a tomatoban kikapcsolható, akkor ezt érdemes kikapcsolni? -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3346 üzenetére
Korábban működött rendesen ez nekem, persze ha nem megy, akkor a router FTP-je lesz a megoldás, de ahhoz kérek segítséget, mert olyat még nem csináltam.
De addig is lássuk minden a helyén van-e?
A NAS IP címe a 186.128.1.15. Ez biztos hogy jó, mert elérem kintről is, bentről is.
Az Ftp a NAS menüjében be van állítva 21-re.
Tehát ha ezek passzolnak, akkor beírom a böngészőbe az ftp://no.ip-s címem kettőspont az 19860 külső port számot, működnie kellene a 21-es belső FTP port hivatkozásnak? Na, ez nem működik. Bár ma reggel csinált olyat (mert megpróbáltam mégegyszer) hogy kért jelszót és felhasználó nevet az ftp cím beírása után.
Viszont nem tudtam belépni sehova, nem láttam a mappákat, megállt a betöltés. Azóta sem sikerült. -
imis
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3364 üzenetére
A végén mégis a tomato fw-nél kötöttem ki
. A gyárival nem mindegyik torrent jött le (amelyik könyvtárban volt az el sem kezdte), a merlin meg leakadt amikor rádugtam a hdd-t. most megy a net, és a wifi + a torrent, holnap megnézegetem a többi dolgot.
Egyébként úgy néz ki hogy az ethernet kártyám nem akar barátkozni a routerrel, azért a sok szívás a fw feltöltéssel, de lehet, hogy a w8.1 miatt van. a lényeg, mikor felment az fw utána inkább wifin keresztül állítgatttam. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3379 üzenetére
Köszönöm szépen! Ez a részletesség, és segítőkészséged nagyon tiszteletre méltó, s nem csak itt e topicban, hanem sok másutt, ahol csak fellelem írásaid! -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3377 üzenetére
Értem.
szuper. De ez furcsa. A wireless link 150Mb 40Hzen, n-en. Akkor hogyhogy nem menne a kisebbik asuskán? A tomato miatt? Bocsi a kérdések végett
Szer: azért mert 1 antenára 40 Hzen, n-en 65Mbps jut?
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3375 üzenetére
Szia! Köszönöm a válaszod!
Második kérdésben, ha a kérdéses router egy Asus rt-n16?
Akkor bírná? -
TomyLeeBoy
tag
válasz
Intruder2k5 #3371 üzenetére
Úgy tűnik működik, köszönöm!
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Intruder2k5 #3369 üzenetére
Ameddig nyomom a reset gombot addig úgy marad, így felment a tomato, elérhető wifiről, de kábelen nem. Status oldalon mutatja hogy melyik portba van kábel bedugva, de nem oszt ip-t kábelen, illetve el sem lehet érni, se pingelni.
-
TomyLeeBoy
tag
válasz
Intruder2k5 #3367 üzenetére
Van benne. Egyszer megjelent, próbáltam ott is feltölteni au fw-t, azért nem jelenik meg recovery módban az ip-címére semmi böngészőben.
Szerk:
Elindítom recovery módban, villog a led, működik a mini webserver meg minden, kb 1 percig, utánna világít a led és nem megy a mini webserver... olyan mintha kilépne recovery módból, valószínűleg ezért nem találja a restoration tool sem...
-
imis
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3364 üzenetére
Nekem tegnap tomato alatt 1,3Mbyte volt egy wd mypassword usb3-as vinyóval.
Tisztában vagyok, hogy szegényes ismeretem nagy akadály egy tomato-s rendszer beállításában és felügyeletében. ha a torrent oldal nem akad le, talán fel sem adom, pedig az első torrent simán lejött. -
imis
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3359 üzenetére
Nos, a meghajtókhoz való nas ill. opt számomra nem tiszta és nem sikerült csatlakoztatnom a net use parancsal sem a meghajtókat, bár azt írta, hogy sikerült, de nem láttam a meghajtók között. a tc a hálózatban látta, de az y:-ra nem sikerült odavarázsolni.
Torrent letöltött, de egyszer csak nem jött be a transmission oldal, azt írta nem tud csatlakozni.
Úgy látom az 5G n-es eszközzel nem elérhető, tehát ez a + csatorna felesleges.
Most kíváncsi vagyok a gyári hogyan műxik majd a vinyóval, mennyire stabil.Bár a leírások hasznosak voltak, de az én szintemen sajnos nem mindig volt egyértelmű mi mire kell és kell-e egyáltalán. Pedig nem áll tőlem távol egy kis kütyü piszkálás, ha látom értelmét.
Mondjuk itt a gyári beüzemelése nélkül egyből a tomato-val próbálkoztam. -
imis
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3333 üzenetére
Felraktam a tomato-t, torrent is ment rajta, mondhatnám minden szép és jó, de egyszer csak megszakadt a kapcsolat, ami látszatra megvolt, de mégsem jött be a torrentes letöltő oldal, aztán a router oldal sem.
Aztán feladtam és feltettem a gyárit. Annyira nem vagyok otthon a linuxban, hogy tovább kínlódjak vele.
elcsesztem egy routerrel 2 napot, amire azt írják , hogy 30mp alatt beállítható. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3355 üzenetére
A M$ ezzel a húzásávak önbíráskodást csinált. De ha még joga is lenne ilyent tenni akkor is mocsok módszert választottak, ami kritikán aluli, és etikán kívűli... Ottan a tengernek túlján más fejecskék is ontogatják a bűzt, mérgezve az emberiséget...
Igen, tudom hogy helyre állt a no-ip, a vele minden aldomain is, ennek ellenére egyszer volt budai kutyavásár. Bebiztosítom a rendszerem, hogy még egyszer ilyen jellegű problémám már ne legyen.
Mivel a fórumunk képfeltöltési tárhelyére korlátozott számban lehet képet feltölteni - s jómagam jobban szeretem a megkötés nélküli töltögetést - így külső rendszert használok.
Mivel az M7en bekaptam egy szép 15kmes dugót, így telefonon trés 32kb/sec-es nettel megcsináltam a javasolt beállításokat, s jelentem alásan, hogy műkszik. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #3355 üzenetére
Egyértelmű. Egy óceánnyi távolságból is érezni, hogy bűzlik ez a halfej.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #3353 üzenetére
Mi lesz akkor a malware ellenes harcal? Nem lett volna szabad visszaadni. Mi lesz az így áldozatul eső felhasználókkal? A meghírdetett harc jegyében elő kellett volna rántani pár milliárdot és iziben felfejlődni a stabil működtetéshez szükséges szintre. Hiszen ez a harc az internet tisztaságáról, a felhasználók biztonságáról szól, nem lehet üzleti kérdés! Vagy mégis?
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #3348 üzenetére
Ez lett volna a válasz tnilabk számára...
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #3345 üzenetére
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3332 üzenetére
Na jó bevallom a 21-es belső port az FTP-m, csak sose tudom hogy mi az amit meg lehet itt osztani a másikkal, meg mi az amit érdemes kimaszkolni.
Ennek ellenére nem akar működni.
Van valami ötleted hogy hol kezdjem a probléma megoldást? -
tthom
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3339 üzenetére
Kössz! Kipróbálom.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #3339 üzenetére
Köszönöm!
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3323 üzenetére
Hétvégén ha lesz időm csinálok NVRAM törlést, hátha jótékony hatással lesz a távoli elérésre is, valamint tervezem hogy veszek egy nagy levegőt és resetelem a szolgáltatói Cisco-t. Ekkor el fogom bukni azt a NAT átdobási funkciót ami aranyat érne, de mégse működik, szóval talán mégse olyan nagy veszteség.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3324 üzenetére
Igen már rájöttem, elnézést!
NAS, TM elérés már megvan. A routeremet nem érem el meg az FTP-t.
Volt egy korábbi hsz, ami alapján ahogy olvasom hamar megoldódott a router elérési probléma.
De most nem.Itt milyen beállítások is kellenek?
Utána pedig port forwardnál...
Illetve amik ott vannak alul forwardolások. Azokat kitörölhetem? Mert fogalmam sincs mik azok.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3303 üzenetére
Viszont, ha próbálom beállítani a távoli elérést, és beírom a no-ip-s regisztrációm Basic->DDNS lapra, akkor a fórumod szerint ha mindent jól csináltam, így kell kinéznie:
Viszont ugye nekem nem a publikus IP címem jelenik meg, hanem a routerem WAN IP címe.
Az a bizonyos 192.168.1.130Úgy érzem ez miatt nem működik a dolog jelen pillanatban. A no ip-s regisztrációm a publikus IP címemre hivatkozik ugyebár, ami hasonló formájú mint az Asus fórum képe... Fenéket! 192.168.1.130-ra hivatkozik.
Még is úgy érzem valahol itt lesz a probélma. Van esetleg ötleted hogy hogy kezdjek neki az ellenőrzésnek hogy mit rontottam el? -
imis
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3311 üzenetére
ezt tettem fel a power led villogott, 192.168.1.1 oldalon töltöttem fel, most megpróbálom újra
-
imis
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3307 üzenetére
ASUS-t látok
-
imis
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3304 üzenetére
Szóval az elején a power világít csak, a tomato felment és rebootolt, de utána nem jött be oldal a 192.168.1.1 -en
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3123 üzenetére
Szia!
Lassan csak folytatódik az ügyem.
Ezt a választ kaptam."A kért belső hálózati címen (192.168.1.130) aktiváltuk a dmz-t ! Kérem tesztelje."
Akkor ha ez tényleg így van, a lehető legjobban jártam nem? Sajnos csak este leszek otthon, sőt foglalkozni szerintem csak holnap kora du. tudok.
Majd ha akad egy kis időd, segítesz (vagy bárki aki tud) hogy innen hogyan tovább? Illetve hogyan tudom tesztelni? -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3291 üzenetére
Azóta működik a rendszer. Remélem ingyenes marad, nem úgy mint a dyndns....
-
g0dl
addikt
válasz
Intruder2k5 #3294 üzenetére
Köszi, hát ez szomorú.És ha 1Gbs nem elvárás csak a 2-500Mbs?
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3291 üzenetére
Köszi, hogy belinkelted. Hát ez király...
Az egész család kamerarendszerének elérhetősége no-ip-s rendszeren van.
szívás buktánk van no-ip-s társaim. jó étvágyat... (
)
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3288 üzenetére
Hát igen, azóta amióta az előbbit bepötyögtem, észrevettem azt is... Remélem megoldódik, mert a régi TP-Link 3420-asom csak a dyndns-t és a no-ip-t lehet szolgáltatónak választani...
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #3284 üzenetére
Úgy tűnik sikerült az eltávolítás, ez alapján (esetleg más is bele szaladhat)http://www.fixyourbrowser.com/removal-instructions/remove-jotzey-virus-adware-removal-guide/#uninstall
(Azért az nem semmi, hogy a felsorolásban előtte levő linken 6...eFt -ért kínálnak éves védelmet!)
Köszi az infót! -
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #3284 üzenetére
Köszi, nézegetem, bár nem "erősségem" a nyelv....
Esetleg, ha tudnád (valaki tudná) melyik program akar kimenni?
Esetleg ezzel a no-ip dns letiltással van kapcsolatban? -
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #3280 üzenetére
Szevasz!
Igen, gondolom, ha a routerben tudnám letiltani az jó lenne.
Egyenlőre a NOD-al átnézettem a hdd-t (eddig tartott), talált is néhány gyanús elemet, törölve lettek.
Azonban ezt nem találta meg, hogy mi menne erre a címre. (Most is feljön a figyelmeztetés) -
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3276 üzenetére
Ok, akkor most már tomatoval parancssorból a router és a HDD hőmérsékletét is tudjuk ellenőrizni.
Kicsit összefoglalom a később rákeresőknek
ROUTER hőmérséklete :
Parancssorban adjuk az alábbi parancsokat:
GETTEMP1=`wl -i eth1 phy_tempsense | awk '{ print $1}'`
TEMP1=$((GETTEMP1/2+20))
echo "$TEMP1"HDD hőmérséklete : (ha a HDD rack-ünk tudja a SMART értékek visszaadását!)
Ha nincs telepítve a smartmontools csomag akkor előbb telepítsük azt:
opkg install smartmontoolsmajd adjuk ki az alábbi parancsot:
smartctl -a /dev/sda | grep Tempha a HDD-vel kapcsolatos minden SMART adatra kíváncsiak vagyunk akkor ne szűrjünk a Temp szóra azaz
smartctl -a /dev/sda
parancsot adjuk ki.Értelem szerűen az sda érték helyén mindenki a háttértárcsatolásának megfelelően a lekérdezni kívánt HDD azonosítóját szerepeltesse így ez lehet sdb, sdc, sdd ... stb érték is!
-
khorvat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3273 üzenetére
Nekem ez Permission denied értékkel nem fut le.
Nem kell ide a smartmontools program csomag és a smartctl parancsot használni?
smartctl -d sat -a /dev/sdaNekem erre visszaadja a full SMART értékeket és itt van a vége felé egy:
194 Temperature_Celsius 0x0022 108 106 000 Old_age Always - 42
sor ezek szerint, most 42 Celsius fokos a HDD-m !? -
válasz
Intruder2k5 #3273 üzenetére
Nekem 40 fokon ment seed mellett, most elindítottam körülbelül 5 perccel ezelőtt helyi gépen ftp letöltést a router hdd-ről, így 41 fok...
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# smartctl --all /dev/sda | grep Temperature_Celsius
194 Temperature_Celsius 0x0022 107 102 000 Old_age Always - 40
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# smartctl --all /dev/sda | grep Temperature_Celsius
194 Temperature_Celsius 0x0022 106 102 000 Old_age Always - 41
194 Temperature_Celsius 0x0022 106 102 000 Old_age Always - 41
194 Temperature_Celsius 0x0022 106 102 000 Old_age Always - 41 -
válasz
Intruder2k5 #3263 üzenetére
köszi, akkor ezt inkább elfelejtem
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3254 üzenetére
Az a TP-link jó gép lehet, mert kettő házzal odébb lakik.
Valami nagyon nagy baj lehet nálunk, mert a 1-10 chanel-be valami bezavar. Csupán azért működött a fő router jól a 3as csatornán mert a jelerősség ( Transmit Power ) brutálisan fel volt/van húzva:
CloZee-nak segíthet a képTehát valami nagyon zavarja a wifit, és ez nagyon aggaszt, mert ilyen tartós sugárzás egészségkárosodáshoz vezet....
Hogyan tudnánk megtalálni a zavaró/sugárzó eszközt? -
szuszinho
őstag
válasz
Intruder2k5 #3234 üzenetére
Igen 120as. Újraindítottam a routert, azóta sikerül csatlakozom. Remélem így is marad.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3251 üzenetére
A katona az enyém. Akkor csatornát váltok mindegyiknél viszont érdekes hogy egy darabig ment a 2-es router a 6-os csatornán, s akkor is lassú volt. Úgy jó, hogy a fő lenne az 1-esen, a mellék pedig a 9-esen? (van valami a házunkban, ami zavarja a routereket. Pl: ezért volt az, hogy nem működött itt WRT54GL Linksys router típus. Abban valószínűleg nincs zajszűrő - ha van ilyen... Ez az Asus ami most van, solo-ként nagyon jó volt, csak kevés volt a jel.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3249 üzenetére
Hát tényleg nem volt nehéz.
Itt a kép
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3247 üzenetére
Hát nem értek ehhez a programhoz, fel van telepítve, meg van nyitva...
Egy TeamViewer-es csatlakozásban benne lennél? -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3245 üzenetére
Igen, így már teljes sávszélességgel jött. Akkor valami a wireless lan-ba lehet?
szerk: Viszont az volna a cél, hogy wifin legyen gyors a kettes. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3243 üzenetére
Hát összekötöttem a két routert közvetlen vezetékkel, és egy picit jobb lett a sebesség.
2 Asus RT-N10U routerről van szó, amin Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-120 K26 USB Tor-VPN fut. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3240 üzenetére
A színsorrend jó - T568B standard.
A fő routerben beállítottam egy MAC szerinti IP kiosztást, s így - ahogy mondtad - már bejön a mellék router ha rá csatlakozom.
Az idő beállítódott a status oldalon nézve, és van is net, de még mindig gyér.
És néha ledobálja a netet, és olyat ír ki, hogy korlátozott..
Esetleg van még tipped? -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3228 üzenetére
Hát sajnos valahogy nem akar menni.
Beállítottam teljesen úgy ahogy a képen nyilaztad, az UTP kábelt a WAN-ba tettem be. A mellék routert csak a fő routeren lehetett elérni, és wifi-n nem tudtam csatlakozni hozzá. Mert hát a hatótávolság növelése lenne a cél, úgy hogy kábelen kötöm össze a két routert.
Jelenleg kombinálva így van beállítva most: kép
Viszont így is ugyan úgy lassú. (Kábel a másod routeren a WAN-ban van)
Ja és azt elfelejtettem írni - nem tudom számít e - a fő routert a 444-es porton lehet elérni, a mellék routert pedig a 445-ön. -
szuszinho
őstag
válasz
Intruder2k5 #3232 üzenetére
Kiszedtem párat, rengeteg van:
unknown daemon.debug pptpd[4182]: MGR: Setting IP 3 = 172.19.0.4
unknown daemon.debug pptpd[4182]: MGR: Setting IP 4 = 172.19.0.5
unknown daemon.debug pptpd[4182]: MGR: Setting IP 5 = 172.19.0.6
unknown daemon.debug pptpd[4182]: MGR: Parsing segment: 192.168.1.1
unknown daemon.debug pptpd[4182]: MGR: Checking if 192.168.1.1 is a valid IP range
unknown daemon.debug pptpd[4182]: MGR: Dashes = 0 (wanted: 1), Dots = 3 (wanted: 4)
unknown daemon.debug pptpd[4182]: MGR: Setting IP 0 = 192.168.1.1
unknown daemon.debug pptpd[4182]: MGR: Setting all 6 local IPs to 192.168.1.1 -
szuszinho
őstag
válasz
Intruder2k5 #3230 üzenetére
Hiba üzenet nincs, fh+jelszó nincs elrontva. A log meg tele van mindenféle bejegyzéssel, pl.: unknown daemon.debug pppd
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3226 üzenetére
Szia
Rendben, nem sürgős.
Hát erről a switch módról meg is feledkeztem...
Természetesen tomato van mind a kettőn.
Hol lehet beállítani?
Köszi -
odipapa
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3222 üzenetére
Az induláskor generált settings.json file-ban!.........az-az?
Bocs, de én csak egy lelkes amatőr vok.
Egyébként lehet hogy egy restart megoldotta a problémát, most úgy látszik elindulnak a torrentek távolról is.
-
odipapa
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3216 üzenetére
Az RPC engedélyezést hol tudom megnézni?
-
odipapa
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3218 üzenetére
Közben még próbálgattam. Annyi a változás hogy egy random google kereséses torrent az elindult, de két nagy hazai szolgáltató fájlai nem indulnak.
A héten jön meg az usb3-as hdd, akkor kiderülnek a sebességek.
-
odipapa
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3216 üzenetére
rpc engedélyezve van minden ip címről......
Ezt nem tudom nem vok. otthon, holnap megnézem.
Gondolom a router felületén kell.
Igen, azt hiszem hogy a 120-as. Integrált.
Csak újítottam egy AC56U-t, de más problémát még nem tapasztaltam.Idle-t ir a nem induló torrentekhez.
-
odipapa
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3214 üzenetére
Pontosan, ha a helyi hálózatról kapcsolódok akkor minden működik.
-
bigdigit
addikt
válasz
Intruder2k5 #3207 üzenetére
Köszönöm!
Kezdtem kicsit ideges lenni.Még a régi wrt54gl-t is előtúrtam már.IE alatt működik rendesen a panel. -
OldAkita
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3209 üzenetére
Első nekifutásra a router usb portjára kötött hdd tartalmát szeretném elérni, mert fiam készül külföldre és szeretném ha az ott készített képeit, kisvideoit fel tudná tölteni erre a wincsire, én meg itthon a tv-n megnézhetném. Később persze lenne igényem arra is hogy távolról elérjem a transmission felületét hogy megindíthassak egy-egy letöltést hogy mire hazaérek lejöjjön.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3200 üzenetére
Fogalmam sincs miként gondoltam
Valószínű megörültem hogy végre látok egy portot
Valójában a távoli eléréshez szeretnék portot nyitni, csak nem tudom melyik portot és hogy?
AC56U topicjában kérdeztem hogy miként valósíthatom meg ezt, de az egy elég ritkán látogatott fórum. -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3203 üzenetére
Akkor elképzelhetőnek tartom hogy a készülékkel lesz a probléma, mert mielőtt még kiiktattam voln a router-em, a kapcsolatnál DHCP-t jelölt, de az összes IP címet 0.0.0.0-nak mutatta, és alatta pedig a renewing...felirat látszott. Tehát ha kizárom a kábelhibát, akkor náluk van a gond.
Ebben az esetben köszönöm a segítséget ismét!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3201 üzenetére
Egy ilyenem van.
Szerintem nem onnan kapott áramot, mert eddig úgy volt a hálózat, hogy:
A tetőn levő eszközből jövő kábelt átfűzték a födémen. Ennek a végén volt egy RJ45.
Ez belecsatlakozott ebbe az adapterbe (POE slot-ba), ami külön tápról megy.
Aztán a LAN slotból meg ment egy UTP kábel a routerembe stb...
És működött. Most meg így hogy visszamentem a "gyökerekhez", sem akar működni.
Ezért kérdeztem hogy nem zárható-e ki hogy én hibáztam. Mert szerintem mostmár csak az az egyetlen gyenge pontja lehet a dolognak hogy rosszul tettem fel a csatlakozót. De mivel már azt is megismételtem, nem hinném. Viszont nem tudom teljesen értelmezni a hibaelhárító üzeneteit, ezért van szükségem a segítségre.Ja, és most felhozttam ide a padlásra ezt a POE adaptert is. tehát megcsináltam ugyan azt a hálózatot ami eddig volt, csak minél több eszköz és kábelt kiiktatva.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3141 üzenetére
Nyögvenyelősen megy ez a dolog, és most ráadásul bejött még egy probléma, amihez segítségre lenne szükségem.
Elküldtem nekik a forwardoltatni kívánt portokat, már 2x is, azóta eltelt 1,5 hét, semmi válasz.
Tervben volt egy kis kábelcsatornázás a házban, gondoltam ezeket megcsinálom. Tegnap előtt befejeztem, és azóta nincs netem.
Egyetlen dologra tudok gondolni ami az én hibámból származhat, hogy rosszul krimpeltem meg az ő, rádiós eszközükből kijövő kábelt. Ezért tettem rá még egy dugót. Azzal sem működik. Most ott tartok, hogy fent ülök a padláson egy laptoppal. A tetőn levő eszközből érkező kábelt rácsatlakoztattam az adapterükre, ebből pedig egy másik (100%-osan működő, régóta használt, nem általam krimpelt) UTP-t a laptopba (tehát kiiktattam minden köztes saját eszközt /router, saját kábel/, és a következő hibaüzenetet kapom ha rámegyek a windows hibaelhárítására:A kérdésem az lenne hogy ezek közül valamelyik mutathat user error-ra, vagy jelezhetem nekik hogy probléma van a kapcsolattal.
Kicsit gyanús hogy pont akkor ment el a net amikor nekiálltam szerelgetni (hozáteszem nem először krimpeltem már, és eddig mindig sikerült), de!
-Az általam készített kábel működik pl NAS és PC között
-Más gyári UTP-vel sincs net
-El tudom képzelni hogy valamit beállítgattak és ez bolygatta meg a net kapcsolatomat.
-Nem szivesen fizetek kiszállási díjat, ha nem muszáj.Elnézést a hosszú hsz-ért, meg hogy nem is teljesen Tomato téma, és főleg elnézést tőled Intruder2k5, de talán itt a leg nyomon követhető a story.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3187 üzenetére
Mint mindig, nagyon úgy néz ki hogy neked lesz igazad
most levittem 64-ről 50-re és az alábbi képet produkálta, ami 50 körül vízszintesre beállt.
IP traffic-ban valóban nézegethetem éppen milyen IP címről kommunikálak a routerrel és jelenleg a saját PC-m látható ott és egy LAN 192.168.1.0 ip cím. Gondolom ez lehet a Transmission?A kbit és a kbyte értelmezésést meg még tanulnom kell
-
Kitakat
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3181 üzenetére
Szia Igy van beállitva
eddig is igy volt oleg nél
iptables -t nat -A PREROUTING -i "vlan2" -p tcp --dport 62918 -j DNAT --to-destination 192.x.x.x:62918 -
Kitakat
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3179 üzenetére
)
Akkor királyság mert nem érem el a gépet amire portforward mutat
anomália
-
Kitakat
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3154 üzenetére
Igen.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3175 üzenetére
Köszönöm a segítséged, ma már nem nyaggatlak többet, ha majd nyugovóra térsz, jó éjszakát kívánok.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3173 üzenetére
Mindent tudsz
Utána is nézek mi a helyzet ezzel az 50/25-el
Modem IP-t visszaírom alapra, és természetesen a Personal is jó csak az Enterprice volt legalulValahol olvastam hogy a szolgáltatók DNS szerverei sokszor késve reagálnak és volt aki ajánlotta hogy érdemes pl. a Google DNS1: 8888, és a DNS2: 8844-et használni. Feltételezem ha regisztrálok a ipdns.hu-ra nekik is van ingyenes DNS1-2 számuk, de az előző kommentemben írtam hogy 3 DNS sor áll most nullásan. Mi lehet a 3.?
Egyébként olvasgatom az ipdns.hu-t és felfigyeltem erre:
"Életszerű példaként:
Egy otthoni biztonsági kameránkat szeretnénk elérni "kívülről", de a DSL szolgáltatásunk 24 óránként IP címet vált, ami "nehézkessé" teszi a külső elérését, ami szükséges ahhoz, hogy a munkahelyünkről pillantást vethessünk az otthon egyedül hagyott házi kedvencünkre.A feladat megoldására szinte végtelen variációjú megoldás létezik, az általunk javasolt szerint szükség van egy OpenWrt használatára alkalmas routerre egy IP kamerára és az IpDns szolgáltatásra."
A kérdésem az lenne, hogy a Tomato= OpenWrt? Vagy ha nem is egyenlő de épp úgy alkalmas?
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3171 üzenetére
Ebben van igazság, mert bár tényleg régóta nem változott, de épp ma hívtak fel hogy lejár a hűségem a netre. Elképzelhető hogy ha újabb hűséget vállalva meghosszabítom, akkor változhat. Annyi mindenesetre máris látszik hogy az eddigi 50/5-ös netem ugyanannyi pénzért 50/25-ösre változtatható ha hűséget esküszök a T-nek újfent
Más.
Ismerkedve a Tomato-val, sikeresen módosítottam a belépési jelszót az Administration/Admin Access ablak alján.
Viszont a belépési nevet nem tudom hol változtathatnám meg hogy ne "root" legyen?
Basic/Network-nél fentről a harmadik sor: Route Modem IP. Itt alapból 0.0.0.0 volt. Ahogy emlékszem úgy is ment a net, de átírtam 198.168.0.10-re mert ezt állítottam be statikusnak a szolgáltatói Cisco-n az Asus számára. Kell ez ide?
Kicsit lejjebb, ugyaezen a táblán LAN alatt Static DNS, 3 sor egymás alatt mindegyik sorban 0.0.0.0 Az első sor után (IP:port) Mit kell ide írni?Még lejjebb, ezen a táblán a Wireless 2.4 és lentebb az 5 Ghz állítgatható. Alig tudtam jelszót adni neki. Ha a Security-t WPA/WPA2 Enterprice-ra állítottam, nem tudtam menteni a jelszót. Ha WPA/WPA" Personal-ra tettem, akkor engedte menteni.
-
bigdigit
addikt
válasz
Intruder2k5 #3166 üzenetére
Köszönöm a választ.Amint lesz ismét időm kipróbálom.
Egyébként ddwrt ment eddig és csak azért kezdtem ebbe az egészbe mert több gép is van hálón és ha valamelyik kölök laptopon torrentezik hiába állítja be 5kbs-re a feltöltést mégis szinte viszi a a kemény 70kbs feltöltési sebesség 95%-át.Fogalmam sincs miért és gondoltam Qos talán megoldja.Valahogy korlátozni szeretném a dolgot.Mondjuk az is megtenné ha a teljes wifi sebességét tudnám korlátozni valahogy. -
OldAkita
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3158 üzenetére
Képzeld beindult
Azt hiszem, mint mindig, most is én csesztem el. Állítgattam amit írtál, de elfelejtettem menteni, hanem mentés nélkül próbáltam és amikor nem ment már nem emlékszem mit csináltam, kiléptem vagy mi, de lényeg hogy akkor jutott eszembe hogy nem mentettem. Most már mentettem volna de újra kellett állítgatni pipálgatni. Ezután mentettem és akkor írtam hogy nem megy ez. Csakhogy némi szünet után újra ideülve észrevettem hogy Transmission binary patch-et nem tettem Internal-ra. Miután ezt javítottam és mentettem, próba után újra nem ment, viszont ezután többször próbálkoztam és 3., 4. próbálkozás után beindult és most már ha kilépek is, újra be tudok lépni
Nagyon köszönöm a fáradozásod. -
OldAkita
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3155 üzenetére
Mindent beállítottam ahogyan írtad és mikor klikkelek a [Click here to open Transmission GUI]-ra akkor egy új ablakot dob fel és kiírja ezt:
Nem lehet kapcsolódni a távoli kiszolgálóhoz
http://192.168.1.1:9091/ cím, melyet meg akart nyitni, jelenleg nem elérhető. Győződjön meg róla, hogy a webcímet (URL) helyesen írta be, majd próbálja meg újratölteni a lapot.
Ellenőrizze, hogy az internetkapcsolata aktív, és nézze meg, hogy más alkalmazások működnek-e, melyek ugyanezt a kapcsolatot használják.
Ellenőrizze, hogy az internetes biztonsági szoftverek beállításai megfelelőek, és nem ütköznek a szokásos webes böngészéssel.
Ha egy helyi hálózati tűzfal mögött van, és úgy gondolja, hogy ez okozhatja a problémát, akkor beszéljen a rendszergazdával.
Nyomja meg a billentyűzeten az F12 gombot, és próbálja meg kikapcsolni a proxy kiszolgálókat - kivéve akkor, ha biztosan tudja, hogy szüksége van egy proxyhoz a kapcsolódáshoz. Töltse újra a lapot. -
OldAkita
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3151 üzenetére
USB and NAS-ban bekapcsoltam a Core USB Support-ot és a a különböző filerendszereket támogatását is. Nekem jelenleg Ext3-ra van formázva a hdd. Ezen a táblán alul az Attached Devices alatt látszik is az Adata HD710 wincsim, Mounted? YES Partition 'sda1' ext3 (916.89GB / 916.70GB free) is mounted on /tmp/mnt/sda1
BitTorrent Client alatt bekapcsoltam a legfelső sorban az Enable torrent client-t és várom nagyon a sült galambot hogy számba repüljön
azaz keresném a felületet ahol hozzáadhatom a letöltött torrent file-t és megindulhatna a letöltés.
Közben tanakszom mit válasszak a Transmission binary patch-re, elég-e meghagyni a Download directory-ban alapból már meglévő "/mnt"-t, hogy fog ez viszonyulni a /tmp/mnt/sda1-re mountolt wincsimhez, valamint az Advanced Settings-ben lévő "Save settings location"-ben maradhat-e az "In the Download directory (Recommended)"
Erősen szégyellem hogy ilyen hülyén bámulok ki a fejemből és arra gondolok, akik megalkották a Tomato-t biztos volt bennük elhatározás hogy egyértelmű legyen a munkájuk mindenki számára és még magyarázó szövegeket is tettek az egyes menüpontokhoz, én mégis olyan ostoba vagyok hogy nem látom át a rendszert.Közben engedélyeztem a Samba File Sharing-ot, "Yes, no Authentication" Fórumodon olvastam hogy a Client Codepage 852-es Central/Eastern Európa kell hogy legyen ezt is beállítottam. Persze azt gondolom a Samba ahhoz biztos kell hogy a TV-n lássam amit letöltöttem az USB-s wincsire, de a Transmission működéséhez még nem.
Tele vagyok kérdésselMedia/DLNA Server-t engedélyezve sikeresen megjelent a (most linux mint-ben vagyok) Fájlkezelő/Hálózat/Windows hálózat/WORKGROUP/UNKNOWN/ alatt 2 mappa. Egy jffs és egy sda1. Ez utóbbiban egy lost+found mappa. Gyári FW ez alá az sda1 alá telepítette a Download2 mappát ahova a Download Master letöltő kliensprogram mentett. Szóval jó lesz ez lassan csak jelenjen meg a Transmission kezelőfelülete.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3146 üzenetére
Igazad van, túlságosan elment a fórumozásom a Tomato irányába és annak inkább itt a helye.
Tudom hogy ha rászánnám az időt kérdés nélkül is sokat megtudhatnék, de nyaggat a fiam hogy vagy rakjam vissza a gyári FW-t vagy viharsebesen csináljam meg hogy a Tomatoval is menjen az usb-s hdd-re a torrent.
Ha némi iránymutatással vagy célirányos linkkel segítenél, nagy öröm lenne nekem. -
Ablakos
őstag
válasz
Intruder2k5 #3146 üzenetére
Köszi. Beinvesztálok egy 2TB hordozhatóba.
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3141 üzenetére
Az ftp-t használom a NAS által. És nagyon is hiányzik most.
A NAS menüjében 21-es van beállítva, de én a küldő portot egy 5 számjegyűre állítottam.
A külső "12345" és a router menüjében van beállítva hogy a külső "12345"-ös port a NAS 21-es belső portja.
Ez hülyeség amúgy? Azért állítottam be 5 számjegyűt, hogy ha meg is van a no-ip-s címem, nehezebb legyen megtalálni az FTP-m. A 21-esre alapból gondolhat mindenki, viszont kitalálni hogy melyik 5 számjegy hivatkozik a 21-es-re...azt nehezebb. Vagy túlkomplikálom a dolgot? -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3137 üzenetére
Még annyit, hogy (mivel már régen volt) vannak ugye külső és belső portok. Nekem most azokat kell elküldenem amik a port forwarding oldalon az ext. oszlopban vannak, vagy...vagy nem tudom. Mert az a 21-es port az az egyetlen belső portom amit kiír. A többinél csak külső port van. Vagy halgassak rád, és nyittassam meg azokat amiket te leírtál, a többit meg majd meg fogom érteni közben?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3137 üzenetére
Ja igen, már rájöttem hogy hülyeséget írtam. Az a külső eszközüknek az IP címe. Igen ez az enyém: 192.168.1.130
Akkor meg is írom nekik!
Köszi addig is! -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3123 üzenetére
"Második megoldás. Küldje el részemre a routere wan port ip cimét és melyik portokat forwarduljuk ki, a 22,80,433 szerviz célokra haszáljuk fel arra más portott kell alkalmazni."
Akkor ez eldőlt.
Ezt kell elküldenem neki ugye? Illetve a portszámaimat. A továbbiakat pedig segíted nekem beállítani?Nekem ezek a 22, 80, 433-asok nincsenek beállítva, szóval nem lehet galiba.
Az nem probléma hogy nekem van 5 számjegyű és 4 számjegyű portom is igaz? -
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #3117 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Beírtam a parancsot, azóta rendben működik! (frissítettem 120-ra
)
-
válasz
Intruder2k5 #3124 üzenetére
Fent is van, eddig minden jól működik, bár nagy tesztelésekbe nem fogtam...
-
CloZee
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3126 üzenetére
Igen de azóta van újabb .
-
CloZee
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #3124 üzenetére
- openssl update to 1.0.1h
öröm és bódottá!
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3113 üzenetére
Szia!
Sajnos hozzáférést nem kapok. Akkor megírhatom nekik hogy melyik portokat nyissák meg nekem igaz?
Azokat felsorolhatom amik jelenleg be vannak állítva nemdebár? Továbbá találhatok ki még egy-két plusz portot, amit lehetőségként majd felhasználok valamire. Vagy azt majd ráérek akkor jelezni feléjük?
Egyelőre:
-Router
-NAS
-NAS TM
-FTPAhogy körbeírták nekem az úgy működni fog ugye?
"DHCP-t ki kell kapcsolni a router menüben, az kintről érkező UTP-t nem a routerem bemeneti wan portjába kell kötnöm, hanem az egyik üres kimeneti slot-ba, és ők osszák majd az IP címeket tovább"
Valami ilyesmit mondott a srác a telefonba. (Sajnos nem tudtam vitába szállni vele)
Illetve valamit mondott még egy belső IP-ről is, az meg az lesz amit te is mondtál.Tudnál nekem segíteni hogy akkor most mit is írjak meg nekik, és mit küldjek el nekik?
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3113 üzenetére
Ez elég gyenge próbálkozás volt.
Nem, sajnos nem adja. Ha üresen hagyom a password mezőt, akkor sem. :/
Marad az általuk nyitott port. -
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3109 üzenetére
-
z123456789
addikt
válasz
Intruder2k5 #3109 üzenetére
Na felhívom őket, nem mail-ezgetek itt, mert sose lesz normális hálózatom.
Sajna más szolgáltató meg csak 10/1-es netet tud hozni, az őskorba meg nem akarok visszazuhanni, szóval velük kell megalkudnom.Még annyit akartam veled közölni hogy egy ilyen felületet kapok ha beírom a gateway-es címet:
Hátha ad még számodra ez plusz info-t, és támad egy jobb ötleted.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged